Imam Gainward gtx 660 i planirao sam kupiti još jednu takvu, ali ne ovdje već u Kanadi jer mi stara ide tamo turistički, pa me zanima dali se isplati kupovati drugu 660 ili jednostavno kupiti neku jaću koju bih korisitio samu. Imam AMD phenim II 965 BE, i matičnu Asus M5 A97 R2.0 sa 2 PCI slota - ali tu dolazi problem! Jedan je slot x16 a drugi je x4 ali sam gledao po netu kada sam kupovo komp i saznao da su gubitci na x4 max 10% što me nije toliko zabrinulo. Napajanje je XFX 450W Core, i predpostavljam da nebi izdržalo 2x660, ali svejedno dajte savjete oko toga.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prva stvar ti je proc koji je na granici snage ako ne i preslab za jednu grafu pa bi dvije bile definitivno kill. A o isplativosti sli a su podjeljena misljenja neki navijaju za neki ne. Po meni - prvo jaci proc a tek onda razmisljaj o grafi ( grafama ) .
Taj proc bi definitivno bio dobar ali u tvom slucaju bi isao na 8320. On je nesto jeftiniji pa razlikom novca imas bolje hladjenje te ga clockas na 8350 takt.
trenutno imam coolermaster hyper TX3 EVO cooler tako da mislim da nebih trebao novi, a možda sam u krivu. Ali u svakom slučaju nevjerujem da bih clockao cpu. A dali je velika razlika u performansama, vidim da je cjena vrlo različita kod nas, u Kanadi je također dosta velika.
U tom slucaju uzmi 8350 te na njega prikvaci i 3 x 660 ako hoces .
Nebi trebalo , eventualno prije kupnje provjeriti - input voltage 110 - 240 V , 50/60 Hz. Mada mislim da to svi podrzavaju .
Imam Gainward gtx 660 i planirao sam kupiti još jednu takvu, ali ne ovdje već u Kanadi jer mi stara ide tamo turistički, pa me zanima dali se isplati kupovati drugu 660 ili jednostavno kupiti neku jaću koju bih korisitio samu. Imam AMD phenim II 965 BE, i matičnu Asus M5 A97 R2.0 sa 2 PCI slota - ali tu dolazi problem! Jedan je slot x16 a drugi je x4 ali sam gledao po netu kada sam kupovo komp i saznao da su gubitci na x4 max 10% što me nije toliko zabrinulo. Napajanje je XFX 450W Core, i predpostavljam da nebi izdržalo 2x660, ali svejedno dajte savjete oko toga.
tih 10% ti je minimalac u idealnim uvijetima, gubitak na 4x je uglavnom ogroman tocnije daleko, daleko vise od tih 10%, ja sam cak s jednom 7950 izgubio 30% na perfomansama! xfx450 bi crkao nakon 2dana s tim setupom! 660-tke se prodaju za 900-max1000kn! dakle za 2000kn se skoro uzme r9 290 koja je za duplo brza od 2x660..nikako raditi sli s njima jer je neisplativo(niti su popularne bile), to ti je moj savjet!LP
A kak misliš radit SLI na ploči koja ga ne podržava? Ta Asusica podržava samo CF.
Najbolje ti je prodat Phenoma i 660-ku, kupit FX 8320 i R9 280X ili GTX 770.
A kak misliš radit SLI na ploči koja ga ne podržava? Ta Asusica podržava samo CF.
Najbolje ti je prodat Phenoma i 660-ku, kupit FX 8320 i R9 280X ili GTX 770.
O tome se i radi, ako bih radio SLI morao bih kupiti novu matičnu i napajanje, a vjerovatno i proc jer bi bilo bottlenecka. Tako da mi je to maltene cjeli novi pc što mi nije bila prvotna ideja. Tako da sam sad počeo gledati taj fx ali 8350 (ako mi možeš reči dali je stvarno tolika razlika u performansama jer je velika razlika između cijene 8320/8350)
tih 10% ti je minimalac u idealnim uvijetima, gubitak na 4x je uglavnom ogroman tocnije daleko, daleko vise od tih 10%, ja sam cak s jednom 7950 izgubio 30% na perfomansama! xfx450 bi crkao nakon 2dana s tim setupom! 660-tke se prodaju za 900-max1000kn! dakle za 2000kn se skoro uzme r9 290 koja je za duplo brza od 2x660..nikako raditi sli s njima jer je neisplativo(niti su popularne bile), to ti je moj savjet!LP
A dali bih xfx 450 mogao držati r9 290x?
A dali bih xfx 450 mogao držati r9 290x?
trebalo bi novo napajanje, nebi to baš dobro išlo.
hehe to sam si i mislio. Prvo mi je plan bio kupiti grafu, pa sam nakraju skužio da će doć do bottlenecka zbog procesora ali i napajanje je slabo. Tako da ispada sad da moram kupiti grafu + napajanje + proc = 750$ .