Gainward GTX275 GS - OpenCL i 191.07 driver?

poruka: 1
|
čitano: 1.144
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gainward GTX275 GS - problem s driverima?

Pokušavam instalirati drivere za navedenu grafičku karticu pod Windowsima 7 (Enterprise x64), ali nailazim na neke čudne probleme.

Jučer sam pokušao instalirati driver sa OpenCL (driver verzija 1.0) podrškom na računalo, ali nakon (uspješne) instalacije drivera, prestao je raditi nadzor ventilatora i temeprature u EXPERToolsu (Gainwardov alat za nadzor).

Nakon što sam maknuo driver i stavio "običan" Gainwardov (beta 190.64 - jedini koji ima na njihovoj stranici) driver, sve radi normalno unatoč žalopojki Windowsa da driver nije WHQL

Maknem taj driver, instaliram CUDA 2.3 driver (190.38 verzija), sve radi normalno (opet unatoč WHQL poruci) i na tome je priča ostala.

Danas slična scena, no novi driver, ovaj puta "običan" driver od Nvidie (btw. danas je izašla verzija 191.07 s podrškom za Windows 7)

Instalacija prolazi normalno, ovaj put nema niti najmanje žalbe, ali nadzor senzora opet ne radi.

Iako je možda nekima nevažno, meni je ovo prilično iritantno, pogotovo jer mi podrška za OpenCL treba, a temeprature znaju pod opterećenjima rasti do maksimuma, a ne mogu ih nadzirati nikako.

Trenutno se mogu zadovoljiti sa CUDA driverom, ali ono što je čudno/zabrinjavajuće razlog zbog kojeg nestane nadzor nad senzorima??

U Eventima nema logova o greškama, niti najmanje, što mi je jako sumnjivo, ali jedan od simptoma je da se BOINC uopće nije pokrenuo (riječ je o CUDA enabled načinu - dakle nije pokrenut kao servis)

Driveri rade u redu i sve je na očigled ok, osim navedne problematike? Jel nešto drugo blokira sustav? Ovo mi je prvi put da me NVIDIA malo šokira svojim "osobinama"

Jel nešto propuštam? Ima netko slična iskustva / rješenja problema?

Svaki koristan info je dobrodošao.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2009 23:00 (Prometej).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice