Cudne Performanse (dropovi)

poruka: 20
|
čitano: 1.756
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Da opišem svoj čudan problem. Prebacio sam se na win 8.1 nedavno (skoro 2 mjeseca).Install je legit i clean,nema dodataka ikakvih instaliranih osim Origina,Steama (al ih gasim totalno kad mi netrebaju),MSI afterburnera i Rivatuner stats servera. To je to.

Eh sad,radilo je sve odlicno,BF4 je isao jako glatko,cudio sam se sam sebi jer na sedmici sam imao CPU spikeove i stuttere svako malo,bilo je stvarno unplayable. Win8 me preporodio.

U zadnje vrijeme sam htio malo fps u igrama vidit pa sam omogucio preko msi afterburnera (i riva tuner SS) da vidim u overlayu FPS i GPU usage. Primjetih u zadnje vrijeme kad igram BF da mi FPS strasno opadne odjednom,ali ne kao prije na stuttering tj. fluktuaciju od 60 pa na 1 fps pa se vrati,nego bude na cca 20-30 10 sekundi pa tek onda se vrati kako je bilo. Gledao sam graf u BF i vidim kad se to desi da od normalnog ponašanja (zelena i zuta krivulja ilitiga Grafa i Proc) imaju normalni rad i onda odjednom oboje spikeaju na povecanu potrosnju i to tako drzi sve dok ne prodje. Also u svim drugim igrama ovo se počelo dešavati a primjetim dok to traje da GPU usage padne sa regularnih 70-100% na 10-20 %. Dakle igram Wargame Airland battle i sam odjednom BOOM. 10 fps slideshow,fps sa 100% i 70 fpsa ode na 10 fps i gpu usage bude 20%. isto vrijedi i za witchera 2 itd. na totalno random mjestima se ovo desi,makar i gledao u nebo. samo od sebe tu i tamo počne,nema pravila.

Gpu je GTX550TI ,nije overklokana,temperatura odlicna (idle 35-40) u gamingu 55-6. Cpu je amd fx6300,nov i sve je sljakalo do prije cca mjesec dana. Jedino što sam promijenio je bio prelazak s Precision X na Afterburner. ali oba programa su basically ISTA. naravno clean uninstall je napravljen,i zadnji nvidia driveri su up. maximum performance je odabran tako da nema onog power saving dreka itd.

Jel itko zna u cemu je problem? ocito je da GPU odjednom pocne radit na 10-20% i to tako traje pa se vrati nazad kako bi trebalo biti? jeli do drivera? do postavki? ili je samo do graficke? pomagajte ljudi!

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Re: Cudne Performanse (dropovi)

hm napravio sam full clean drivera ,skinuo najnovije nvidia drivere,izbriso afterburner,vratio se na prec x... primjetih da na prec x bolje radi.a programi su prakticki isti...isti fan curve riktam na oba za custom fan,al bog zna.

enivejs,igrah witchera sat vremena ,bilo je dobro al opet se desilo da je GPU load bio samo 20%... trajalo je tako 10ak sekundi pa se vratilo nazad. dok je load pao takt je ostao isti,dakle nije se snizio takt graficke ili takvo nešto...

jel iko zna u cem je caka? zasto bi graficka s 100% performansi davala samo 20% -.-?

13 godina

Nez kolko sam skuzio iz ovog posta al vidim da dosta znas o svemu tome, nego da napomenem, dali si gledao ispravnost diska jer mozda disk upravo zabloka dok treba neki novi teren ucitat itd.

13 godina
antimon95 kaže...

Nez kolko sam skuzio iz ovog posta al vidim da dosta znas o svemu tome, nego da napomenem, dali si gledao ispravnost diska jer mozda disk upravo zabloka dok treba neki novi teren ucitat itd.

hm neznam,disk je dosta star ali totalno ispravan. a i što se nebi onda takva vrsta laga drukcije ocitala? osim toga,witcher 2 loada dijelove mape kako prolazis kroz ''load'' točke. ucita sve odjednom,ne ucitava grad dok hodam kroz njega (tj. ucitava kad se dodje do odredjene tocke). ovo se zna desit na totalno random mjestima koja nisu map load spotovi. a i dok to traje vjerujem da bi graficka bila na 100% ko i uvijek,a disk bi onda uzrokovao zapinjanje. ovo je baš problem s grafickom...recimo bf je prije radio savršeno,tek u zadnje vrijeme se ovo pocelo dešavati,isto se dešava i u svim igrama zapravo.

na najfriskijim driverima (driver sweepani),bez overclocka,sa razumnim temperaturama...fakat neznam do cega je

14 godina

Možda ti matična trhottla procesor, provjeri jel ima BIOS update za ploču i napravi ga. Znam da su za moju u više navrata ubacivali i dorađivali neke stvari za Windows 8/8.1.

13 godina
buljo781 kaže...

Možda ti matična trhottla procesor, provjeri jel ima BIOS update za ploču i napravi ga. Znam da su za moju u više navrata ubacivali i dorađivali neke stvari za Windows 8/8.1.

imam zadnji beta bios za svoju matišu. inace nije podrzavala uopce fx6300 ali naravno proucio sam forume prije toga,sa zadnjim biosom bez problema prima i fx8xxx sa 8 jezgri.

velim,radilo je sve i bez ikakvih problema donedavno.

takodjer svi cores su unparked...i uvijek radi na 100% proc. tako da ,can't be it

14 godina
Rocinante2112 kaže...

imam zadnji beta bios za svoju matišu. inace nije podrzavala uopce fx6300 ali naravno proucio sam forume prije toga,sa zadnjim biosom bez problema prima i fx8xxx sa 8 jezgri.

takodjer svi cores su unparked...i uvijek radi na 100% proc. tako da ,can't be it

Onda tu nešto ne štima, rijetko koja igra može 6 jezgri na 100% zakucat.

12 godina
Rocinante2112 kaže...
buljo781 kaže...

mozda je problem bas u tome sto je beta..

15 godina

dal ti se to počelo dešavati nakon što si kupio novi proc? (i napravio update biosa)

koju matičnu imaš?

jel napajanje 100% ispravno i koje je?

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

da krenem ispocetka odgovarati na pitanja.

bios je beta,bez bete nemoze na tu matišu (ASROCK 770extreme3) ici fx6300 uopce. matiša je 6core ready cpu ,i sluzbeno podrzava up to Phenom II. ali s novim biosom bez problema ide fx.

fx je u kompu vec nekih 3 mjeseca (tako nešto),bio je na win 7 stabilan a zadnja 2 mjeseca sam na win 8.1.

Napominjem da izrazito drzim do cistoce svog sustava kako win 7 tako win 8 (kojeg primarno samo za igranje koristim).

temperature svega su u redu,i u idle i u gamingu.

Sve je radilo ko podmazano,donedavno. U zadnje vrijeme u apsolutno svim igrama dozivljavam te jedan te isti problem, GPU usage padne sa svojih regularnih 100% na 10-20% i naravno performanse odu vrit. U ama baš svakoj igri.
Velim da sam se vratio na precision x jer kolko znam nisam taj problem primjetio dok sam ga imao,jedina varijabla koju sam promijenio u svom setupu je bio MSI Afterburner (koristio ga zadnjih mjesec dana kad sam vidio da mi se taj problem javlja).

I ono kad sam rekao da proc radi na 100% nisam mislio da uvijek u svakoj igri radi 100% nego da nemam ukljucene one điđe miđe (u windowsima) da mi smanji potrosnju CPU-a i slicno. Volim max performanse iz svojih komponenti imat pa sam i sve jezgre unparkao itd.

nijedna komponenta nije overclockana btw.

rama imam 8gb corsaira kupljeno prije 3 mjeseca,pod garancijom. proc ima garanciju 3 god,kupljen isto jako nedavno. grafa nema garancije....

budem probao neki GPU test tipa 3dmark ili takvo nešto pa vidio jel se tamo slicna stvar desi,da odjednom gpu usage tanka bez razloga. Inace dok igram BF to se desi na random mjestima,tako da nije da je uvijek na istom mjestu koje je recimo graficki zahtijevno ,mogu igrat i sam se desi,a drugi put kad igram prodjem kroz taj dio mape (gdje inace fps je nešto nizi jer ima više tekstura,trave,drveca,mislim logicno je da malo fps padne s recimo 80 na 50 dok ne prodjem to podrucje koje je graficki zahtijevno) ali graficka daje uvijek sve od sebe da to progura. hocu reci : nisam primjetio da je to na nekim dijelovima koji su zahtijevni pa da se desi. totalno je nepovezano i traje 10-20 sekundi pa se rijesi samo od sebe.

napajanje je 100% ispravno (mada budem provjerio u raznim stress testovima) i nisam baš šparao pare kad sam kupovao. i potrosaca u kompu nemam dodatnih (nemam cd/dvd rom i te pi*darije)

13 godina
vrx kaže...

dal ti se to počelo dešavati nakon što si kupio novi proc? (i napravio update biosa)

koju matičnu imaš?

jel napajanje 100% ispravno i koje je?

nije. radilo je sve tip top.  i na sedmici mjesec dana i onda na win 8.1 mj. dana.

tek u zadnje vrijeme ludim s ovim problemom.

14 godina
neaktivan

meni se ista stvar dogadja dok ne ugasim AMD Turbo Core Technology.

KLIK

[url]http://ogame.org?refId=110+110631[/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

jesi li probao staviti stariju verziju drivera za grafu?

probaj prvo pokrenuti koji test za grafičku,recimo furmark pa da vidiš kako se ponaša grafa.

možda grafa krepava?

i to što ti meni kažeš da je sa napajanjem sve ok mi ništa ne znači ukoliko je napajanje MS400w...

lijepo popuni Moj komp u profilu ,a ne da se ovako nagađamo i dopisujemo;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bacelj kaže...

meni se ista stvar dogadja dok ne ugasim AMD Turbo Core Technology.

KLIK

njemu ,koliko razumijem,  nije problem procesor nego grafička.
iako , možda neka proba , možda se naponska regulacija na ploči muči sa procesorom pri jačem loadu...

13 godina

nekada prašina zna uzrokovati takav problem

13 godina

popunicu moj komp danas navečer jednom za svagda. :)

prvo cu probati iskljuciti amd turbo core itd...i furmark pokrenuti,kolko se sjecam u furmarku ima i gpu test ima i psu test. pa javiti kako je proslo

fala ljudi na pomoci,topic je stajao par dana bez ikakvih postova,a napokon se pocelo nesto rješavati!

eo moj komp: stara kanta al upgradeam jednu po jednu stvar,kako pare dodju,i tako godinama...

MBO: Asrock 770Extreme 3
CPU: AMD FX 6300
GPU: Nvidia Asus 550TI
RAM: Corsair DDR3 2x4GB
PSU: Zalman 450GS

proso furmark bez po frke,i na netu naso psu test,i psu proso max load (grafa i cpu).

Ram je nov,memtest proso (to nisam sad probavo,nego kad sam kupio, dakle stajaznam prije 2 mjeseca,3 max)

Napajanje nije bog zna što,ali daje snage kolko piše da ima a za moj PC to je više neg dost,iako bi volio da je recimo 550,but still sljaka kak treba.

iskljucio sam u biosu AMD turbo Core i APM,cool n quiet isto (primjetih da mi je sad cpu hladniji u idle za 3-5 stupnjeva,u gamingu je bio oko 3 stupnja takodjer hladniji). Uglavnom pogasio sam sve što je pisalo u onom linku.

nisam jos nista igrao duze vremena,idem sad probat witchera npr pa javim jel mzda problem bio s throttlingom i jeli ipak CPU nekako igrao ulogu.

igrah nekih sat vremena,nisam primjetio problem,sutra cu intenzivnije rokat wargame i bf (gdje sam prvo primjetio problem). nebi htio ureknuti al mislim da je problem riješen,zivi bili pa vidli!

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 2:24 (Rocinante2112).
15 godina
Rocinante2112 kaže...

prvo cu probati iskljuciti amd turbo core itd...i furmark pokrenuti,kolko se sjecam u furmarku ima i gpu test ima i psu test. pa javiti kako je proslo

fala ljudi na pomoci,topic je stajao par dana bez ikakvih postova,a napokon se pocelo nesto rješavati!

eo moj komp: stara kanta al upgradeam jednu po jednu stvar,kako pare dodju,i tako godinama...

proso furmark bez po frke,i na netu naso psu test,i psu proso max load (grafa i cpu).

Ram je nov,memtest proso (to nisam sad probavo,nego kad sam kupio, dakle stajaznam prije 2 mjeseca,3 max)

Napajanje nije bog zna što,ali daje snage kolko piše da ima a za moj PC to je više neg dost,iako bi volio da je recimo 550,but still sljaka kak treba.

iskljucio sam u biosu AMD turbo Core i APM,cool n quiet isto (primjetih da mi je sad cpu hladniji u idle za 3-5 stupnjeva,u gamingu je bio oko 3 stupnja takodjer hladniji). Uglavnom pogasio sam sve što je pisalo u onom linku.

nisam jos nista igrao duze vremena,idem sad probat witchera npr pa javim jel mzda problem bio s throttlingom i jeli ipak CPU nekako igrao ulogu.

igrah nekih sat vremena,nisam primjetio problem,sutra cu intenzivnije rokat wargame i bf (gdje sam prvo primjetio problem). nebi htio ureknuti al mislim da je problem riješen,zivi bili pa vidli!

čuj,relativno solidna konfa, osim ploče (bar u kontekstu FX-a),al ajdu...prvom prilikom mijenjaj,bar za kakvu sa 970 chipsetom...

čisto da makneš potencijalni cpu/vrm trottling. iako vidim da ploča podržava do 140w cpu-e,ipak je beta bios u igri.

(ako je potpuno ispravno)napajanje je u redu,dovoljno za i malo jači komp.

ali koliko ti se u drugim igrama ne pojavljuje taj problem , može biti i do BF4 ,čitam da je jako "loše sklepana" i da ljudi imaju i gorih problema.

13 godina
vrx kaže...
Rocinante2112 kaže...

čuj,relativno solidna konfa, osim ploče (bar u kontekstu FX-a),al ajdu...prvom prilikom mijenjaj,bar za kakvu sa 970 chipsetom...

čisto da makneš potencijalni cpu/vrm trottling. iako vidim da ploča podržava do 140w cpu-e,ipak je beta bios u igri.

(ako je potpuno ispravno)napajanje je u redu,dovoljno za i malo jači komp.

ali koliko ti se u drugim igrama ne pojavljuje taj problem , može biti i do BF4 ,čitam da je jako "loše sklepana" i da ljudi imaju i gorih problema.

nazalost u svim igrama se pojavljuje. ploča će bit druga koju cu mijenjati,imam rodjendan za manje od mjesec dana pa cu ic ganjati neku graficku prvo,onda novu matišu.

inace BF4 ima svojih problema,na windows 7 mi nije radio ko na 8. na osmici sam dobivo više fps i STABILAN rad non stop,dakle bez fps dropova i hiccupa,stvarno ludilo je radilo i onda pocelo za*ebavat .i u wargame i u witcheru (te 3 jedino imam instalirane i jedino to i igram atm).

tako da nije do bf i njegovih optimizacijskih problema. :) pomno sam pratio sve parametre i vidio da je uvijek ista stvar u svakoj igri. ko što rekoh,nadam se da je throtlling bio ,moram danas to istestirat pa cu javit rezultate. nadam se da je samo to. (sam pitam se kak prije se nije taj problem manifestirao,nego ovako odjednom?) hm hm

13 godina

kolege biće da je problem otklonjen.

igrah sve što imam na kompu da isprobam,kad vidi čuda. problem nisam primjetio.

amd turbo core je radio probleme

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Rekao sam ti ja! i ja sam imao istih problema...

pozdrav!

[url]http://ogame.org?refId=110+110631[/url]
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice