CrossFire Vodič

poruka: 501
|
čitano: 207.287
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: CrossFire Vodič
denix kaže...

oprostite što malo oftopičarim, ali moram ispraviti grešku. TDP nije potrošnja

thermal design power (TDP)

to je vec 100x receno isto kao sto je i receno da je TDP ~ power consumption

Every time two people have sex, an angel gets a boner
14 godina
neaktivan
pod009 kaže...

Loše,radije 1 komad HD5970 ili GTX480 s garancijom

A šta fali tome? Ipak je original i nije od niti jednoga distributera. Zar nije isto XFX, Gigabyte... pa tako i Generic (original)?

15 godina
neaktivan
enneloop kaže...
pod009 kaže...

A šta fali tome? Ipak je original i nije od niti jednoga distributera. Zar nije isto XFX, Gigabyte... pa tako i Generic (original)?

Stvar je u skaliranju preformansi.Jedna HD5970 če sigurno imat bolje preformanse od četri HD4870.

Prvo problem radi matična, a drugi same igre koje su tek rijetke optimizirane za takav pohvat. To se radi samo za 3D marks.

I'll be back
16 godina
neaktivan
enneloop kaže...
pod009 kaže...

Prvo-imaš 4 odvojene grafičke-velika potrošnja,buka,zagrijavanje!

drugo-rijetko koja igra zna iskoristiti preko 2 GPU-a,a ne 4!

treće-ako se pokvare, Amerika?!

14 godina
neaktivan
microman kaže...
Stvar je u skaliranju preformansi.Jedna HD5970 če sigurno imat bolje preformanse od četri HD4870.

Prvo problem radi matična, a drugi same igre koje su tek rijetke optimizirane za takav pohvat. To se radi samo za 3D marks.

A jel postoje testovi 4x HD4870 vs. HD5970?

pod009 kaže...
Prvo-imaš 4 odvojene grafičke-velika potrošnja,buka,zagrijavanje!

drugo-rijetko koja igra zna iskoristiti preko 2 GPU-a,a ne 4!

treće-ako se pokvare, Amerika?!

1. Uzeti ću 4 komada Akasa Vortexx Neo
  2. Ja uvijek mislim i na budućnost
  3. Provjerio sam cijene u Americi i sa garancijom me isto tako negdje izađe 4,000kn. Pa sam ja zvao lika. I dogovorili smo se za 3,000kn
15 godina
CrossFire Vodič

Zanima me koliko se više griju kartice kada su u cf jer koliko vidim stoje jedna do druge? Treba li kakvo dodatno hlađenje,možda neki vent da piri po njima?

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
griju se kojih 5-9C stupnjeva više u loadu,a to rješava jedan vent na bočnoj strani
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Može li ići 4x GTX470? Samo pitam.

Znam da nema veze sa CrossFireX-om, ali samo pitam jer mi se nije davala otvoriti nova tema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
enneloop kaže...

Može li ići 4x GTX470? Samo pitam.

Znam da nema veze sa CrossFireX-om, ali samo pitam jer mi se nije davala otvoriti nova tema.

Prvo ti matična mora imat utore za toliko grafa, jako napajanje itd..

http://gtabalkan.com
14 godina
neaktivan
joze kaže...

Prvo ti matična mora imat utore za toliko grafa, jako napajanje itd..

Ma samo pitam. Ne bih ja to uzeo.

15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič
Kod Quad SLI sa Gtx470 postoji mnogo problema.Prvi je dakako maticna.Osim sto treba imat četri PCI-e utora treba imati i SLI certifikat.
Drugi problem je napajanje jer nisam bas siguran da bi 1000W hX(corsair) mogao to upogoniti posto samo grafe uzimaju 880W. Treći problem je hladenje.Prvo zbog same činjenice da zračna hladenja zauzimaju dva slota na maticnoj. znaci za to treba četri ful cover vodena bloka i dakako vodeno hladenje. Uglavnom preskup sport za većinu Hrvata posebice sto za takav pohvat treba ic u shoping na zapad.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
a i skaliranje 3sli vs 4sli je dosta loše, obični 2sli s gtx470 je odličan izbor (na m.bug mi se ne da pisat pun naziv)
15 godina
CrossFire Vodič

Dali može obična hd 5850 ici u cross sa 5850 black!

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Dali može obična hd 5850 ici u cross sa 5850 black!

Hvala!

Da.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

jedno pitanje vezano isto toliko za cf kolko i za SLI. zanima me dal se u cf ili sli duplira bandwith, tipa ak imas 2 kartice od kojih svaka ima 115.2 GB/s, dal ce u sli-u bandwith iznosit 230.4 ili manje....ili to nejde uopce tako? zanima me ubiti dal ce 2xgtx460 (1024mb) parirat jednoj 6870 koja ima bandwith od oko 200 i nesto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

jedno pitanje vezano isto toliko za cf kolko i za SLI. zanima me dal se u cf ili sli duplira bandwith, tipa ak imas 2 kartice od kojih svaka ima 115.2 GB/s, dal ce u sli-u bandwith iznosit 230.4 ili manje....ili to nejde uopce tako? zanima me ubiti dal ce 2xgtx460 (1024mb) parirat jednoj 6870 koja ima bandwith od oko 200 i nesto?

Svaka grafička ima svoj bandwith i to se ne zbraja jer svaka radi za sebe. Znači ako grafa ima 115.2GB/S bandwith takav če i ostati bez obzira koliko ti grafički još dodao.

I'll be back
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

pitam se dal je mudra odluka kupovati sad te gtx-ice kad dolazi hd6000 serija....al ubiti treba mi kroz nekih 3 tjedna komp, tj tad ga mislim kupiti, jer ak sad necu onda nikad :D tak da ne bi cekal...

mislil sam da se na sli moze gledat ko na recimo 5970, dva cipa uparena na jednom pcb-u, al izgleda da nije bas toliko isto...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič
Niti kod HD5970 se ništa ne dupla, Ljudi najčešće puše takve marketinske fore, al HD 5970 ima 256bit sabirnicu sa 1GB VRAM- a na svakom GPU,Bandwith se također ne dupla.I za nju vazi pravilo da svaki GPU radi za sebe i ne dijele ništa međusobno, a na isti PCB je stavljaju jer smanjuje troškove proizvodnje.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

mislim da znam odgovor na pitanje samo trebam potvrdu. jel moguce mijesati tipa Point of view gtx 470 i asus ili gigabyte gtx 470? isti je cip tak da pretpostavljam da da

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

mislim da znam odgovor na pitanje samo trebam potvrdu. jel moguce mijesati tipa Point of view gtx 470 i asus ili gigabyte gtx 470? isti je cip tak da pretpostavljam da da

Moguće je, dok je god isti čip unutra.

14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Nešto me zanima,nedavno sam stavio dvije 3850 u cross,ova sapphire(užasna grijalica sa ovim hladnjakom) dok je radila sama,grijala se oko 60c° u idle-u,sada kad je u crossu drži temperaturu oko 40c° u idle-u,jel to zato što je u pci-e x4 utoru,pa su preformanse malo manje,pa se manje grije ili zato što su dvije kartice,pa lakše obavljaju posao i time se manje grijuNeodlučan

P.S

temperatura gigabyte-ove je 40c

Temperatura sapphire-ove je 43c°

Malo mi je ćudno da ovaj zalman na gigabyte-ovoj grafi hladi samo 3c° bolje...

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 15:03 (1BIT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Nešto me zanima,nedavno sam stavio dvije 3850 u cross,ova sapphire(užasna grijalica sa ovim hladnjakom) dok je radila sama,grijala se oko 60c° u idle-u,sada kad je u crossu drži temperaturu oko 40c° u idle-u,jel to zato što je u pci-e x4 utoru,pa su preformanse malo manje,pa se manje grije ili zato što su dvije kartice,pa lakše obavljaju posao i time se manje grijuNeodlučan

P.S

temperatura gigabyte-ove je 40c

Temperatura sapphire-ove je 43c°

Malo mi je ćudno da ovaj zalman na gigabyte-ovoj grafi hladi samo 3c° bolje...

To nema veze, ionako nema bas nekakvog posla u 2Du, eventualno nekakav aero efekt, no to jedna X800 obavlja bez frke.

Trebale bi se više grijati - jedna grije drugu u zatvorenom prostoru.

14 godina
CrossFire Vodič

imam HD5850 ,ostale komponente možete vidjet u moj pc,i sad htjeo bih zbog fizike u igricama kupit još recimo GTX 280,Gtx 465 ili GTS 250 OC pa da ju uparim u sli s sadašnjom,što mi preporučujete,znači cjenovno do 1600 kn

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
john_ryder kaže...

imam HD5850 ,ostale komponente možete vidjet u moj pc,i sad htjeo bih zbog fizike u igricama kupit još recimo GTX 280,Gtx 465 ili GTS 250 OC pa da ju uparim u sli s sadašnjom,što mi preporučujete,znači cjenovno do 1600 kn

Mislim da ti je dost i GT240 za fiziku.

http://www.tomshardware.com/reviews/batman-arkham-asylum,2465-8.html

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/evga-gtx275-coop-physx_8.html#sect1

I don't need sex, T-com fucks me every day
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 16:42 (pinkskin).
16 godina
neaktivan
john_ryder kaže...

LOL, čemu to? može u slučaju da radiš u 3Ds max 24/7 ili da ti je pissX (hyperion smislio) potreban u igrama

u biti, možeš probati spojiti, al to neće biti ni SLI ni CF,a sumnjam da će ti raditi noviji driveri (osim onih s greškom)

Prodajem Logitech S520! PP
14 godina
CrossFire Vodič

čemu to? pa napisao sam...da mogu fiziku dobit u igrama koje ju podržavaju naravno (mafia 2,metro 2033...itd.)

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
john_ryder kaže...

čemu to? pa napisao sam...da mogu fiziku dobit u igrama koje ju podržavaju naravno (mafia 2,metro 2033...itd.)

Nađeš neku polovnu GT240 ili jaču, novu se neisplati uzimat samo zbog par igara.

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
neaktivan
john_ryder kaže...

po meni neisplativo, 5850 je jaka kartica, radije je OC-aj na nešto više taktove tipa-860/1225 pa uštedi i vrijeme i pare

Prodajem Logitech S520! PP
15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

a jel se mogu staviti 4770 i 4850 u CrossFire

0 0 hvala 0
14 godina
pod009 kaže...
john_ryder kaže...

po meni neisplativo, 5850 je jaka kartica, radije je OC-aj na nešto više taktove tipa-860/1225 pa uštedi i vrijeme i pare

al opet nema fizike

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice