Crossfire - da ili ne???

poruka: 15
|
čitano: 2.279
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Crossfire - da ili ne???

Pozz ekipa! Zanima me vaše mišljenje ili iskustvo ako ga netko ima, hoće li mi procesor i napajanje moći podnijeti još jednu grafičku u CFu, konfu imate pod MojPC?

Thnx unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Crossfire - da ili ne???

Nema smisla 3870x2 stavljati u CF.

Još je jedna previše, a kamo li dvije. Moja preporuka je čim dalje od quad crossa jer ne donosi ništa dobra.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Crossfire - da ili ne???
snake01091989ST kaže...

Pozz ekipa! Zanima me vaše mišljenje ili iskustvo ako ga netko ima, hoće li mi procesor i napajanje moći podnijeti još jednu grafičku u CFu, konfu imate pod MojPC?

Thnx unaprijed

Kao što je Ati gamer kazao, nema smisla stavljati 4 HD3870 GPU-a u CF polje. Jednostavno porast performansi ne bi niti približno bio 2x, već oko 1.4-1.5x. Najbolje bi bilo uzeti novu jedno procesorsku grafičku karticu boljih performani od 2x 3870X2 (ako voliš ATI odi na HD6870, a na Nvidijinoj strani je GTX470 u tom cjenovnom rangu i nešto je jači od Radeona)

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
14 godina
neaktivan
Crossfire - da ili ne???

Zašto ne bi donijelo nešto dobro, osim veće potrošnje struje?? Ipak su tu 4 GPUa kojima je sigurno puno lakše obavljati posao umjesto 2 GPUa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
snake01091989ST kaže...

Zašto ne bi donijelo nešto dobro, osim veće potrošnje struje?? Ipak su tu 4 GPUa kojima je sigurno puno lakše obavljati posao umjesto 2 GPUa

Teoretski da... Ali u praksi nije. A veca potrosnja struja nije bas neka pozitivna strana...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
16 godina
neaktivan
snake01091989ST kaže...

To je tipična zabluda. Najme nije sve tako idealno, zbog prirode pojedinih igara i optimizacije za multi GPU sustave. Radio sam davno jedan Crossfire test sa 4870 vs. 2x 4870. Vidiš kakva je situacija sa 1 vs. 2 GPU-a. Kada dodaš još 3. i 4. GPU razlika između teoretske snage i realne je sve veća. Naravno prisutni su brojni problemi sa CF sustavima (treperenje ekrana, puno frame dropova, izostanak optimizacije u igrama itd.

Osobno sam rekao zbogom multi-GPU sustavima, jer držim da je jedan snažan GPU bolja solucija i da glava manje boli {#}

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
17 godina
Oly_E3 kaže...
snake01091989ST kaže...

To je tipična zabluda. Najme nije sve tako idealno, zbog prirode pojedinih igara i optimizacije za multi GPU sustave. Radio sam davno jedan Crossfire test sa 4870 vs. 2x 4870. Vidiš kakva je situacija sa 1 vs. 2 GPU-a. Kada dodaš još 3. i 4. GPU razlika između teoretske snage i realne je sve veća. Naravno prisutni su brojni problemi sa CF sustavima (treperenje ekrana, puno frame dropova, izostanak optimizacije u igrama itd.

Osobno sam rekao zbogom multi-GPU sustavima, jer držim da je jedan snažan GPU bolja solucija i da glava manje boli {#}

Niti sa novim generacijama nisi promjenio misljenje ?

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
14 godina
neaktivan

OK onda, to sam pitao jer imam kod poznanika za sitnu lovu još jednu grafu pa sam ih mislio upariti, al ako vi kažete da neću puno postići onda neću ni pokušavati,,,

16 godina
neaktivan

Ne... Iako tamo sa davnim 10.4 driverima imao sam dosta dobru podršku za CF, nije bilo problema u renderu, ali opet mislim da neću ići više na MGPU sustav, bilo to hvaljeni SLI ili novi bolje optimizirani CF (mada teško ćete me opet natjerati na ATI {#})

16 godina
neaktivan
snake01091989ST kaže...

OK onda, to sam pitao jer imam kod poznanika za sitnu lovu još jednu grafu pa sam ih mislio upariti, al ako vi kažete da neću puno postići onda neću ni pokušavati,,,

4-way na HD4 i pogotovo na HD3 nema smisla... Rađe si uzmi HD6870 i uživaj {#}

14 godina
neaktivan

Kriza je kupit 6870, trenutno {#}

16 godina
odjavljen
Crossfire - da ili ne???

Ako dobiješ grafu za male pare, zašto ne? Porast performansi neće biti idealan, ali će opet biti 40, max 50%. Ali ako je uspiješ dobit za 400-500 kn, uzmi.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Ako dobiješ grafu za male pare, zašto ne? Porast performansi neće biti idealan, ali će opet biti 40, max 50%. Ali ako je uspiješ dobit za 400-500 kn, uzmi.

Osobno ne bih riskirao s tim napajanjem.

Kako god okreneš, donijet će više štete nego koristi. Driveri nisu za pohvaliti, čak će vjerujem biti i nestabilniji s quad GPU-om. Zatim viskoa potrošnja, zagrijavanje itd.

16 godina
neaktivan
snake01091989ST kaže...

Kriza je kupit 6870, trenutno {#}

GTX470 bi ti preporucio radje nego ati 6xxx, ocekivao sam vise od 6xxx al se ne isplati uzimat...i jace napajanje mislim da nije potrebno, al crossfire sto ti je neko napp samo nisam vidio nick ak je povoljno uzmi ak ne nemoj skupljaj pare i uzmi neku jednu mal jacu grafu gtx470 primjer.

cheers

Addicted to Gaming
14 godina
neaktivan
Crossfire - da ili ne???

niti u ludilu nemoj radit takvog crosfirea jer em ti napajnje ne bi izdržalo dugo vrmena em zbog enormnog zagrijavanja i visoke potrosnje struje. ja bi rađe uzeo par mjeseci staru radeon 5870 za 1500-1600 kuna sa grancojom i mirna bosna do 2012.... rađe bi mu preporucio atijev gpu nego nvidiju jer malo bolje paše uz amd procesor koji ima. lp{#}{#}{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice