Crossfire dvije 5570 da il ne

poruka: 12
|
čitano: 1.651
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

evo pitanja znaci

upeco maticnu sa dva pci-e x16 slota

i imam svoju voltmodanu 5570 512mb gddr5

i imam doma lezi jedna 5570 1gb ddr3 oba dvije su od saphira.

e sad dali se isplati linkat ih ili ne i dali se uopce moze jer su razlicite memorije. a i moja je voltmodana i clockana brutalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne bi isplatilo da imaš jednu a drugu želiš kupit, ali ako imaš već dvije, ne vidim zašto ne...

E sad, razlika u memoriji i clockovima; memorija se ne zbraja a clockovi se izjednačuju. Kartica sa više memorije će koristiti 512mb i toliko ćeš memorije i imati, tako da će ti biti kao da si stavio u CF dvije sa 512mb, a clockovi se izjednačuju tako da se brža kartica downclocka na site vrijednosti kao slabija.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2014 23:45 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

aham ma necu onda radit.
ma ne imam tu 5570 1gb ddr3 kod buraza u kompu ali njemu ne treba uopce pa sam gledo da je sebi roknem. ali ako mi se spustaju clockovi neda mi se jer ova ddr3 1gb ima puno nize clockove od moje

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Crossfire dvije 5570 da il ne
Lacko kaže...

aham ma necu onda radit.
ma ne imam tu 5570 1gb ddr3 kod buraza u kompu ali njemu ne treba uopce pa sam gledo da je sebi roknem. ali ako mi se spustaju clockovi neda mi se jer ova ddr3 1gb ima puno nize clockove od moje

i kakve veze imaju ti "brutalni" clockovi kad ćeš sa dvije kartice u cf imati daleko bolje perfomanse uz manje opterećenje i grijanje nego kod klokanja....

EDIT: sad sam tek vidio koji proc imaš, teško da će on izgurati dvije grafe, no svakako probaj jer te ništa ne košta pa vidi koliki je plus sa dvije grafe u cf u odnosu na jednu "brutalno" clockanu 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2014 9:56 (picajzla0707).
13 godina
picajzla0707 kaže...
Lacko kaže...

aham ma necu onda radit.

i kakve veze imaju ti "brutalni" clockovi kad ćeš sa dvije kartice u cf imati daleko bolje perfomanse uz manje opterećenje i grijanje nego kod klokanja....

EDIT: sad sam tek vidio koji proc imaš, teško da će on izgurati dvije grafe, no svakako probaj jer te ništa ne košta pa vidi koliki je plus sa dvije grafe u cf u odnosu na jednu "brutalno" clockanu 

ja bi isto stavio CF, pogotovo kad ima sav potreban hardver

14 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Ne bi isplatilo da imaš jednu a drugu želiš kupit, ali ako imaš već dvije, ne vidim zašto ne...

E sad, razlika u memoriji i clockovima; memorija se ne zbraja a clockovi se izjednačuju. Kartica sa više memorije će koristiti 512mb i toliko ćeš memorije i imati, tako da će ti biti kao da si stavio u CF dvije sa 512mb, a clockovi se izjednačuju tako da se brža kartica downclocka na site vrijednosti kao slabija.

Netacno.

multi-gpu 4 live
15 godina

proc je e8400 nije vise 5400

mah nema veze nece ic u CF tako i onako moram onda i kupovat napajanje novo jer sumljam da bi moj sharkoon izdrzo dvije :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lacko kaže...

proc je e8400 nije vise 5400

mah nema veze nece ic u CF tako i onako moram onda i kupovat napajanje novo jer sumljam da bi moj sharkoon izdrzo dvije :)

zašto misliš da nebi? 5570 ima TDP od 43W

15 godina

jer je 350W je da je pravih ali sve zivo je clocknuto na kompu dva harda plus 4 venta dodatna onako na maksu je :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Stavi crossfire, ja sam nekad davno imao tu karticnu kad je tek izasla mislim da sam bio među prvima koji su je imali. Ja bi radije sada stavio CF pa nasao kupce za kartice, nadodao jos para i uzeo HD7770 ili novu R7 260x ili mozda nesto od Nvidie GTX 750TI(malo je skuplja nova TI, ulovi polovnu). I isto ti preporucam da probas ulovit neku DDR5 grafu, jer ipak nova je tehnologija i dobijes malo vecu dugotrajnost(future proof)

Audi R8, veceras te na kur** nosam
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2014 21:35 (Skillzor69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
rapture686 kaže...

Netacno.

Ok.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2014 21:11 (rapture686).
15 godina

skill na kraju ljeta tako i onako dolazi novi komp totalno samo hardovi ostaju i kuciste

u planu mi je uzet neki amd i 6 gb ddr3 i r7 seriju ali to na kraj ljeta ce da vidimo kako ce se odvijat situacija s poslom :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice