Catalyst controle center pitanje

poruka: 20
|
čitano: 3.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kupio sam comp sa HD4890 grafom. No kad otvorim catalyst control center piše mi Radeon HD4870. Dal je to neka greška?? Sry na glupom pitanju ali mi je čudno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Catalyst controle center pitanje

daj neki screenshot da vidimo.mislim da znam u cem je problem........naime on ti reklamira samo HD4870.....tako i meni pokazuje.nemas se za sta brinut....

Intel Core 2 Quad Q8200 4x2,33Ghz GIGABYTE EP31-S3G,FSB1600MHz 4GB DDR2 PC6400 Gainward GeForce 9900GT 1GB HDD WD 640GB SATA2 Kućište CoolerMaster CM690 Napajanje OCZ StealthXtreme 500W
16 godina
neaktivan

Našo sam u čemu je problem. Stari driveri. Zbog toga pokazuje 4870. Hvala na pomoći. Ako se nekom da da stavi link za najnovije drivere za 4890 za 32 bitne windowse. Ja sam našo neke al su mi smrdali nešt pa sam moro na system restore xD..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Afro_Deco kaže...

Našo sam u čemu je problem. Stari driveri. Zbog toga pokazuje 4870. Hvala na pomoći. Ako se nekom da da stavi link za najnovije drivere za 4890 za 32 bitne windowse. Ja sam našo neke al su mi smrdali nešt pa sam moro na system restore xD..

Tu si odaberi tocno.

otpor je uzaludan!
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 20:30 (BORG).
16 godina
neaktivan
BORG kaže...
Afro_Deco kaže...

Tu si odaberi tocno.

Tu sam si biro, al kad sam instaliro nisam mogo povećat rezoluciju sa 600x400(tak nešt) i 4bitne kvalitete boja. Popravio sam system restorom.

16 godina
Afro_Deco kaže...
BORG kaže...
Afro_Deco kaže...

Tu si odaberi tocno.

Tu sam si biro, al kad sam instaliro nisam mogo povećat rezoluciju sa 600x400(tak nešt) i 4bitne kvalitete boja. Popravio sam system restorom.

Mozda si odabrao krive drivere, tu su sluzbeni driveri i morali bi ti radit.

otpor je uzaludan!
16 godina
neaktivan

32bitni windowsi, radeon, 4890 drivers. To je niz koji sam odabrao. Nema se tu šta pogriješit... Il ipak ima??Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Afro_Deco kaže...

32bitni windowsi, radeon, 4890 drivers. To je niz koji sam odabrao. Nema se tu šta pogriješit... Il ipak ima??Neodlučan

A jesi li odabrao dobar OS, znaci Vista, Xp ili Win7?

otpor je uzaludan!
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 21:06 (BORG).
16 godina
neaktivan
BORG kaže...
Afro_Deco kaže...

A jesi li odabrao dobar OS, znaci Vista, Xp ili Win7?

Jesam. XP sam stavio.

16 godina

De nam mal detaljnije reci nest.Koji monitor imaš?

Intel Core 2 Quad Q8200 4x2,33Ghz GIGABYTE EP31-S3G,FSB1600MHz 4GB DDR2 PC6400 Gainward GeForce 9900GT 1GB HDD WD 640GB SATA2 Kućište CoolerMaster CM690 Napajanje OCZ StealthXtreme 500W
16 godina
neaktivan

Samsung 2033 SW 20inc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Afro_Deco kaže...

Kupio sam comp sa HD4890 grafom. No kad otvorim catalyst control center piše mi Radeon HD4870. Dal je to neka greška?? Sry na glupom pitanju ali mi je čudno.

Driveri za hd2000, hd 3000 , hd4000 seriju su svi isti, to nema veze s driverima...

Nego ti skini ovaj GPU-Z pa vidi taktove kartice, ime kartice će vjerovatno biti "HD4800 series" -> nebrini se to skoro svima piše (vlasnicima hd4850,hd4870,hd4890)

Važno je to da su taktovi kartice 850/975 (milim da su to taktovi referentne hd4890 kartice, dok hd4870 kartice imaju taktove 750/900)

i šta ti piše pod kodno ime čipa- treba ti pisat rv790xt.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan

Ma ne bojim se ja da imam drugu karticu.. hehe. Otvaro sam ja kućište da malo pogledam kako izgeda nova confa. Neg mi u catalystu piše čim otvorim "RADEON HD4870 Redefine The Way You GAME!"

Zanimalo me zašto ne piše 4890. Našao sam na majci Google-u da su i drugi imali tih slučajeva te da je to problem drivera. Ne kužim se sad u to baš puno, al ako mora pisat 4870 nek piše. xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako da otvorim ATI Overdrive u ccc-u. Čemu to služi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Afro_Deco kaže...

Ma ne bojim se ja da imam drugu karticu.. hehe. Otvaro sam ja kućište da malo pogledam kako izgeda nova confa. Neg mi u catalystu piše čim otvorim "RADEON HD4870 Redefine The Way You GAME!"

Zanimalo me zašto ne piše 4890. Našao sam na majci Google-u da su i drugi imali tih slučajeva te da je to problem drivera. Ne kužim se sad u to baš puno, al ako mora pisat 4870 nek piše. xD

To ti je normalno to ti je reklama za HD4870 tako ti i meni piše pa mi računalo očitava grafičku kao HD4850(kao što i jest),dakle nemaš se čega bojati da su ti uvalili drugu karticu,a da se i osobno uvjeriš da imaš HD4890 odi information center i tamo ti treba pisati ATI 4900 series ili tako nešto..

16 godina
neaktivan

To sam skužio xD. Nisam se ni bojao da su mi uvalili drugu karticu zato što sam čim sam dobio comp otvorio i pogledo ga kako izgleda iznutra. Sad me zanima dal da otključam ATI overdrive i čemu to služi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Afro_Deco kaže...

To sam skužio xD. Nisam se ni bojao da su mi uvalili drugu karticu zato što sam čim sam dobio comp otvorio i pogledo ga kako izgleda iznutra. Sad me zanima dal da otključam ATI overdrive i čemu to služi.

Ati Overdrive otključaj jer preko njega možeš povećavati taktove svoje kartice te regulirati brzinu vrtnje ventilatora na grafičkoj kartici...

16 godina
neaktivan

Čuo sam od jednog lika da otključavanjem overdrivea gubim garanciju. El ima istine u tom??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Afro_Deco kaže...

Čuo sam od jednog lika da otključavanjem overdrivea gubim garanciju. El ima istine u tom??

HEHEHEH,reci tom liku da izađe iz Zemlje Čudesa i malo se raspita o stvarima prije nego što izlane neku glupost.S otključavanjem Ati Overdrivea ne gubiš garanciju jer to ti je ponuđena besplatna aplikacija za tvoju grafičku karticu,ali jedino gubiš garanciju ako spališ grafičku overclockiranjem.Zato pamet u glavu i ako već hoćeš clockat clockaj grafičku dok ne vidiš artefakte na monitoru ali nemoj pretjerati jer je HD4890 na default taktovima zvijer od grafičke..Uživaj Cool

16 godina
neaktivan

Ovako: otključo sam i vidim da mogu povisit GPU clock. Tvornički je postavljen na 850 mhz. Također mogu povećat i Memory clock. On je tvornički na 975mhz. Dali mi se isplati to dizat i na kolko bi maksimalno smio. Koliko bi dobio u igrama jer mi konfa služi prvenstveno toj svrsi.

EDIT: usput me zanima koliko je siguran auto-tune. Razmišljam ga probat al ne znam dal mogu šta zeznit?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 19:35 (Afro_Deco).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice