Catalyst 12.11 beta povišena temperatura

poruka: 9
|
čitano: 1.697
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Instalirao sam ovaj najnoviji driver danas i odmah primjetio da mi je idle temperatura grafičke kartice porasla za 15 stupnjeva. Nakon provjere sa GPU shard funkcijom u MSI kombusteru vidim da je idle performance state grafičke kartice (HD6870) povečan sa GPU 100 na 300MHz i memory sa 150 na 1050Mhz.  Je li još netko testirao ove drivere i imate li sličnih problema?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li si gledao paralelno nekakav video na YT ili slično? Pa je kartica sama povisila taktove za 2d video mod.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Catalyst 12.11 beta povišena temperatura
thedream kaže...

Da li si gledao paralelno nekakav video na YT ili slično? Pa je kartica sama povisila taktove za 2d video mod.

Ne. Ništa nije radilo u pozadini. Osim toga pisalo mi je GPU usage 0%. Ali iz nekog razloga idle taktovi su ohoho povečani sa ovim driverom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 12:22 (Zekonja11).
14 godina

Deinstaliraj drivere, ocisti zaostale kljuceve te ponovo instaliraj iste drivere.

iclock2much

0 0 hvala 0
16 godina

to sam ja pitao u temi sa driverima i nitko nije odgovorio.

mnogima ne samo tebi su frekvencije u idle-u kao u full loadu i zato je temp takva. amd zna za problem i riješava ga. neznam dali su to slučajno napravili tj dali je to bug ali znam da je moja kartica vraćena zbog rušenja pri prelaženju iz 2d-a u 3d. možda su taj problem pokušali zamaskirat tako da su takktovi(napon) uvijek u full loadu ili nešto viši od prijašnjih kako bi se izbjeglo rušenje i svi problemi koji idu uz to.

uglavnom nisi jedini i fix će doći

"We are aware of the improper idle clocks, have it reproduced internally and from many users on OCN, and we are hot on the heels of a fix. Please be patient"

Stranice su trenutno nedostupne.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 12:26 (Kill Frenzy).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Deinstaliraj drivere, ocisti zaostale kljuceve te ponovo instaliraj iste drivere.

Deinstalirao sam prijašnje 12.9 i očistio sa driver sweeperom u safe modu prije instalacije ovih. Nije bilo nikakvih grešaka u LOG fileu tijekom instalacije 12.11.

14 godina

Ocito neki imaju te probleme, razlog tome neznam.

Kartica se grije vise jer su i taktovi visi.

Postoji trenutno rjesenje, podesi dva profila u MSI AB i pali po potrebi, 2D sa taktovima koje si imao na 12.9 i 3D, kad igras ukljuci 3D i kad surfas ukljuci 2D.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 12:28 (zoharbizo).

1 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ocito neki imaju te probleme, razlog tome neznam.

Kartica se grije vise jer su i taktovi visi.

Postoji trenutno rjesenje, podesi dva profila u MSI AB i pali po potrebi, 2D sa taktovima koje si imao na 12.9 i 3D, kad igras ukljuci 3D i kad surfas ukljuci 2D.

Ma jednostavno ću maknut ovo govance od 12.11 i instalirat 12.10. Valjda u njima nema taj problem?

Edit. Imaju i 12.10 taj problem. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 12:35 (Zekonja11).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice