ATI/Nvidia iskustvo

poruka: 217
|
čitano: 38.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Koja ti je konfiguracija i koji os, driveri?

Edit: Sry, dupli post :(

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 12:10 (Katana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: ATI/Nvidia iskustvo
brhgzugfewu kaže...

E ovako ljudi imam jedan problem sa BIAHH.Kada pokrenem igru

cujem zvuk ali ekran je crn znate mozda dal se to moze popraviti sa

nekim novijim driverima?Uglavnom imam Ati-jevu grafu,a cuo sam da

ta igra se bas i nije pokazala na Ati-jevim grafama.Unaprijed hvala.

Koja ti je konfiguracija, os, driveri?

17 godina
neaktivan
brhgzugfewu kaže...

BIAHH.

Imam ja problem sa CŽŠLKMJN, mogao si cijeli naslov napisati jer ne znamo svi da je to Brothers in Arms i uglavnom smo lijeni pitati google! ;D

Problem ti je sljedeci: Imas stariji CRT ekran i igra se po defaultu izvodi na vise HZ nego sto ti ekran moze izvesti pa ti ekran "ode u standby"...

Ako mozes ikako promijeniti postavke da bude negdje 60 HZ... Mozda ima neki file koji editiras notepadom sa slicnim perimetrima pa namjestis to...

16 godina
ATI/Nvidia iskustvo

imam ati 9600 pro,x1650 pro,nvidia 8600 gts

swve super-nikad nikakvih problema

kad budem kupovao novu ,sve ovisi o najboljem omjeru cijene i snage u tom trenutku

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ATI/Nvidia iskustvo

Pa dobro Brothers in arms hells higway nisam znao

da neznate za skracenice

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

meni je osobno ati bolji,nikad ni najmanji problem sa njihovim grafama

computering,a way of life!
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

Nemoj oživljavat ovakve teme, sad nam još treba kojki nvidia fanatik pa da počme rat opet...Izlanuo se

Q
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

za ati spremni!!!

Moj PC  
1 6 hvala 0
17 godina
nazi commander kaže...

za ati spremni!!!

Uffff.

Mrzim ovakve postove...

Covjek ide u virtualni rat za ATI...

Prejadno...

Nemam nista protiv ATI-a.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

zasad sam miran,ali ako netko pocme napadati ja moram brzo reagirati

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
nazi commander kaže...

a što češ reagirat kad statistike govore sve o kvaliteti atija ili nvidije kad upitaš nekog servisera koje grafe češče rikavaju ili im prije prolupa vent rečeti ati je češči posjetitelj servisa zašto je tako triba pitat proizvođače nekažem da nvidijine grafe necrkavaju ali manje od J.... atija

I Jadantisi
16 godina
neaktivan

Pa ne napadaju, a pogotove ne tebe ili nešto tvoje. I ja imam ati grafičke doma, ali volim testirati i nvidijine, veselim se novim karticama, napretku, benchmarkcima, manjim cijenama.....kritiziram loše stvari ali nikada ne napadam. Čovijek treba znati "popiti" kritiku ali i pohvalu.

EDIT: @giga: prolupao je vent na mojoj 6600GT golden sample 6 mjesevi nakon kupnje, susjedu je 7600 riknula kada su joj kondenzatori eksplodirali, frendu iz škole ASUS gts295 (single pcb) se rušila u igrama (zamijenio za dvije 4890 vaporx) i da, u kompu mojeg djeda riknula je gf 4200 (zamijenjena radeonom 9600xt). Nvidije češće crkavaju (po mojem iskustvu), ali ni ATI nije savršen.

EDIT2: i da, radim praksu u servisu već 3. godinu i nagledao sam se dosta krepanih komponenti

@ nazi: si kad probao nvidiju da zanš da je ati bolji?

9A3BMQ
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2010 21:47 (Katana).
15 godina
protjeran
ATI/Nvidia iskustvo

ma nvidia nešto sprema sad kad udari fermij zgazit će HD 5970 i ostale vidite da 1god nea nike karte od nvidie

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
ATI/Nvidia iskustvo

Imah dosta grafickih kartusa, jos tamo od vremena tridenta...

Imah i dosta ATI i nVidia kartusa i nisam imao generalno losih iskustava - tu i tamo nesto uleti.

No, osobno preferiram nVidiu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
nazi commander kaže...

Meni je simptomaticno da u danasnje vrijeme mozes sa tim 'nickom' biti na nekom forumu bez ikakvih sankcija.

15 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

tu nije stvar o kvaliteti ni o nikakvim statistikama,moze nvdia biti 1000 puta bolja od atija,ali ati je ljubav velika!

edit:nije ni moj vent bolji,lupa i grebe ali bar hladi kao dva

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2010 22:07 (nazi commander).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SpyGi kaže...

ma nvidia nešto sprema sad kad udari fermij zgazit će HD 5970 i ostale vidite da 1god nea nike karte od nvidie

Teško. 5970 ima oko 50-70% bolje perfomanse od 5870 a da ce nove Nvidija kartice biti toliko jace je teško moguce. A i nije da ATI ništa ne radi. ATI planira refresh svoje 5000 serije za 4. mjesec, najvjerojatnije cemo vidjeti 5890 pa možda i 5990. Koliko sam ja cuo 5870 je trebala imati oko 1960 stream procesora, ali radi yield problema sa TSCM smanjili su na 1600, pa je moguce da cemo vidjeti dizajn sa 1960 stream procesora u 5890 izdanju. NVidija ce kasniti 6mjeseci, ATI u tom vremenu nije prestao raditi na svojim karticama.

15 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

nvdia je zaspala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Noctifer kaže...
SpyGi kaže...

Teško. 5970 ima oko 50-70% bolje perfomanse od 5870 a da ce nove Nvidija kartice biti toliko jace je teško moguce. A i nije da ATI ništa ne radi. ATI planira refresh svoje 5000 serije za 4. mjesec, najvjerojatnije cemo vidjeti 5890 pa možda i 5990. Koliko sam ja cuo 5870 je trebala imati oko 1960 stream procesora, ali radi yield problema sa TSCM smanjili su na 1600, pa je moguce da cemo vidjeti dizajn sa 1960 stream procesora u 5890 izdanju. NVidija ce kasniti 6mjeseci, ATI u tom vremenu nije prestao raditi na svojim karticama.

Kako ti usko umno razmisljas.

Pa kad Nvidia izbaci Fermi, izbacit ce ga u vise verzija koja ce svaka imati svog konkurenta u ATI taboru.

Za dvoglavu zvijer od ATI-a 5970 ce Nvidia izbaciti svoj dvoglavi Fermi koji ce ga sigurno dobiti u performansama.

Za konkurenciju 5870 ce Nvidia izbaciti "jednoglavi" Fermi koji ce takodjer dobiti 5870 po performansama.

Ja naravno nagadam da ce Fermi dobiti ATI kartice po performansama ali to naravno ne mora biti tako.

Ako nece biti tako, Nvidia se moze lupit kiflom po glavi.

Uz ovakvo odgadanje Fermija si ne mogu priustit da izgube, zato sumnjam da ce izgubiti.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2010 22:25 (Psiho246).
16 godina

Zbilja mi idu na živce ovakve teme, ima ih milijun na skoro svakom forumu..

Uvijek svako svog konja hvali i to je to..

Plod nepouzdanosti kontracepcije
17 godina
A možda odgađaju jer gube. Valjda nikako nemogu napraviti Fermi da konkurira HD5*** seriji te da pobijedi HD5970.
16 godina
ATI/Nvidia iskustvo

a zasto sumnjas? pa po svim najoptimisticnijim vijestima koje nvidija plasira u javnst zadnjih mjeseci, a pogotovo zadnjih tjedana od kako su uspjeli nesto zgotoviti, zna se da najaca single gpu fermi kartica (gtx 480) gubi od hd5970 i nije jos sasvim jasno koliko je u stvari jaca od 5870, a gtx 470 se ne zna nista, vjerojatno u rangu 5870

sto se tice dvoglavih i sto sve ne, ne mislite valjda da ati spava...

osim sto vec sada rade na 6xxx seriji (dok nvidija slijedecu generaciju nema nigdje osim u ideji, za pocetak se nadaju izdat feri u 28nm cim prije da bi uopce mogli dvoglavke radit normalno) vec planiraju refreshane modele za koji mjesec izbacit - dakle 5890, a spominjo se i dvoglavi 5990 (po nekim predpostavkama oba modela bili bi u 28nm, za razliku od 5970 taktovi 5990 na oba gpu bi bili jednaki onome na 5890, dakle dosta jace od 5970)

vidjet cemo sto ce biti, ali nvidija previse kasni, u ternutku izlaska ati zadrzava vodece mjesto s najacom karticom, pitanje kako ce dalje ic, ali nvidia tek izbacuje ovo, ati od 10 mjeseca radi na novitetima

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Pa kad Nvidia izbaci Fermi, izbacit ce ga u vise verzija koja ce svaka imati svog konkurenta u ATI taboru.

Za dvoglavu zvijer od ATI-a 5970 ce Nvidia izbaciti svoj dvoglavi Fermi koji ce ga sigurno dobiti u performansama.

Za konkurenciju 5870 ce Nvidia izbaciti "jednoglavi" Fermi koji ce takodjer dobiti 5870 po performansama.

Nece. Nvidija ce prvo izbaciti GTX480 ili GTX470, onda nakon toga ce tek izaci sporije varijante, ali to je isto upitno. Pogledaj 200 seriju, low end varijante kartica su se tek pojavile krajem 2009. godine, godinu dana iza ATI-ja. Naravno Fermi je druga stvar, nikada se ne zna, ali mislim da ce isto trebati dosta vremena jer su preimenovali slabije kartice iz 200 serije u 300 seriju. Pogledaj ATI, 5 mjeseci nakon izlaske prve 5000 kartice tek sada imaju cijelu seriju kartica od low end to high end. Tko zna koliko ce Nvidija dugo trebati. A što se tice dual GPU varijante iz 400 serije to je još upitno, koliko se treutno zna 400 serija se grije ko blesava, pa kakva ce biti dual GPU solucija je teško za reci. Možda ce staviti dva slabija GPU-a ili jedan jaci a jedan slabiji. Vidjet cemo. Trenutno još ništa ne znamo, znamo samo da ce kasniti 6mjeseci radi problema u proizvodnji, da se dosta grije i dosta troši. Jedno je sigurno, Nvidija nece moci imati cijelu seriju kartica od low end do high end, a cak i kolicina ovih prvih kartica ce biti upitna.

15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

osim sto vec sada rade na 6xxx seriji (dok nvidija slijedecu generaciju nema nigdje osim u ideji, za pocetak se nadaju izdat feri u 28nm cim prije da bi uopce mogli dvoglavke radit normalno) vec planiraju refreshane modele za koji mjesec izbacit - dakle 5890, a spominjo se i dvoglavi 5990 (po nekim predpostavkama oba modela bili bi u 28nm, za razliku od 5970 taktovi 5990 na oba gpu bi bili jednaki onome na 5890, dakle dosta jace od 5970)

Cipovi na 28nm procesu ce se tek pojaviti krajem ove pocetkom sljedece godine, tako da na 6000 seriju možemo zaboraviti ove godine (osim ako GF ne krene rano sa 28nm procesom, ali mislim da ce ATI napraviti neku slicnu 4770 karticu na novom procesu prije nego što pokušavaju napraviti novu arhitekturu na još nepoznatom procesu).

17 godina
Noctifer kaže...
Psiho246 kaže...

Nece. Nvidija ce prvo izbaciti GTX480 ili GTX470, onda nakon toga ce tek izaci sporije varijante, ali to je isto upitno. Pogledaj 200 seriju, low end varijante kartica su se tek pojavile krajem 2009. godine, godinu dana iza ATI-ja. Naravno Fermi je druga stvar, nikada se ne zna, ali mislim da ce isto trebati dosta vremena jer su preimenovali slabije kartice iz 200 serije u 300 seriju. Pogledaj ATI, 5 mjeseci nakon izlaske prve 5000 kartice tek sada imaju cijelu seriju kartica od low end to high end. Tko zna koliko ce Nvidija dugo trebati. A što se tice dual GPU varijante iz 400 serije to je još upitno, koliko se treutno zna 400 serija se grije ko blesava, pa kakva ce biti dual GPU solucija je teško za reci. Možda ce staviti dva slabija GPU-a ili jedan jaci a jedan slabiji. Vidjet cemo. Trenutno još ništa ne znamo, znamo samo da ce kasniti 6mjeseci radi problema u proizvodnji, da se dosta grije i dosta troši. Jedno je sigurno, Nvidija nece moci imati cijelu seriju kartica od low end do high end, a cak i kolicina ovih prvih kartica ce biti upitna.

Pa to mozda i je istina ali kad netko kaze Fermi, ne misli na GTX 480 ili 460. Misli se na cip opcenito.

Tako kad netko kaze da ce Fermi pojest 5970, misli se na to da ce Nvidin dvojezgreni ekvivalent pojest 5970.

I da, imas pravo.

Nista ne znamo.

Glupo je i od mene i od tebe nagadati.

Bili zivi pa vidjeli. ;)

- Psiho246
17 godina

dvoglavi fermi možete komotno zaboraviti..

čip je i ovako preglomazan

16 godina
ATI/Nvidia iskustvo

ja imam jednu radeonku 3870....i igirca Moto Gp08 mi nije htio raditi dok nisam instalirao physx... i nez jeli mi jos koja igrica nije htjela raditi....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI/Nvidia iskustvo

nfs shift

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
start kaže...

ja imam jednu radeonku 3870....i igirca Moto Gp08 mi nije htio raditi dok nisam instalirao physx... i nez jeli mi jos koja igrica nije htjela raditi....

mali kako možeš biti online ako si u školi.....miša ti tvoga.....

a da se nadovežem da na ati-u ni saboteur neće.....

www.apriliabase.com
16 godina
neaktivan

Te igrice ne rade osim ako nema psihiksiks ili kako se to nvidijino kopile zove jer nvidija plaća za reklame i optimizacije u nekim igrama. Zato mi se nvidija ne sviđa.

9A3BMQ
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice