Bas tako, dok nema problema nek ide do 120.
ATI/Nvidia iskustvo
- poruka: 217
- |
- čitano: 38.633
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
eto napokon ćovik napiše svoje iskustvo ipak je tu utrošeno 15g rada ja doduše nešto manje i opet ćim neko kaze nevalja ati odma se jave mamini sinovi koi bi vodili ratove ati vs gf pozivaju se na nekakve testove koji nisu ništa drugo nego marketinški trik obame kupaca to jest vidi test pa kupi grafu a nisu se potrudili nać statistiku koliko se grafa vraća nazad u garatnom roku njemaćki bild ovo ljeto navodi da se 40% atijevih proizvoda vraća nazad kao neispravno ili s greškom naravno nenavode koji proizvodi a nvidiju niti ne spominju pitam se zašto
ljudi morate svatiti da kupujete elektroniku koja ispada na traci u tvornici masovno na kile i nevrjedi pola koliko lihvarski dobavljaći ubiru na njima tok ih dopreme u trgovine kod nas platite za HD 4870 nekih 2000kn a njezina tvornićka cjena pišljivih 60 dolara i onda se neko busa ja kupija najbolu grafu u srednjoj klasi kako da ne nije ništa bolja stvar ni sa GF samo nihovi zaposlenici su dodatno plaćeni za šutnju a vi procjenite zašto
svakako podrzavan autora teme i u potpunosti se slazen s njegovim izjavama
trenutno nvidija prestavlja kvalitetniju kupnju
naravno svese moze pokvarit ma koliko vi platili za neki proizvod
Ovako, imam ATi vec 5god i nikakvih problema, a svi vi sto pisete da je problem u Driverima, e nije nego je problem u vama.
Ali istina je da s driverima imaju problema samo NEZNALICE.
I to vi koji imate nVIDIU pročitate u temama od nekih ljudi koji kupe kompjuter i očekuju da mu se sam upali.
U vezi grijanja se slažem. Malo je ipak pretjerano. Doduše meni temperature ipak nikad ne idu preko 75°C uz vent na nekih 20-50%.
Što se tiče slike neznam jeli bolji ati ili nvidia jer to nema veze samo sa grafičkom nego i sa monitorom,windowsima(directX).
Moze li mi neko pojasnit ovoliki pad prihoda u nVidija nakon sto je izdata serija HD4xxx, jel to slucajno ili je toliko kupaca 4 serije glupo.
e ljudi ajmo malo nesto rezumirat ja sam danas konacno vidio kakav je i ati nakon duzeg vremena.. doduse nemam karticu visokih performansi govorim od hd2900xt... ta kartica se ne grije... ono sta sam primjetio prilikom instaliranja drivera da se puno brze instaliraju od nvidijinih no to ne igra nikome ulogu... zatim kod nvidie je ljepsa slika .. ne govorim o igrama .. skuzio sam to odmah na desktopu .. nekako je ipak malo ostrija slika kod nvidie i ljepsa ukratko ali nije to tako pretjerano.. u igrama skoro da i nema razlike u kvaliteti slike. eto neznam sta bih reko vise.. meni je ovaj ati cist ok i nekako mi je gust igrat se na njoj iako nije kartica visokih performansi.. ta kartice je takoder odlicno slozena, kuciste joj je isto kao i kod 9800gtx jako cvrsto.
imam ovakav stav u konacnici i mislim da bi svi mi ati fanovi i nvidia fanovi morali jedni drugima dat ruku i gotov jer nema smisla stalno ponavljat jedno te drugo i svadat se... svako ce kupit ono sta voli. Svi koji preporucuju kartice trebali bi stavit jednu od atija i jednu od nvidije i staviti neke rezultate i uspredbe jedne i druge pa nek sam kupac odluci koju ce .. tako da tada nece biti nikakvih konflikata..
eto ljudi pozdrav i uzivajte..
btw ja preko ccc overclockam grafičku itd...
zašto u vemila nema ATI radeon HD 2900???
Ovako, imam ATi vec 5god i nikakvih problema, a svi vi sto pisete da je problem u Driverima, e nije nego je problem u vama.
Ali istina je da s driverima imaju problema samo NEZNALICE.
I to vi koji imate nVIDIU pročitate u temama od nekih ljudi koji kupe kompjuter i očekuju da mu se sam upali.
U vezi grijanja se slažem. Malo je ipak pretjerano. Doduše meni temperature ipak nikad ne idu preko 75°C uz vent na nekih 20-50%.
Što se tiče slike neznam jeli bolji ati ili nvidia jer to nema veze samo sa grafičkom nego i sa monitorom,windowsima(directX).
Moze li mi neko pojasnit ovoliki pad prihoda u nVidija nakon sto je izdata serija HD4xxx, jel to slucajno ili je toliko kupaca 4 serije glupo.
dajte ljudi smirite se, pomirite se sa tim da nvidia owna i ownat ce i dalje :)
dajte ljudi smirite se, pomirite se sa tim da nvidia owna i ownat ce i dalje :)
:grabs popcorn:
e, nemojte me sad prebit, ovo gore je bila zaje***cija :D
Daj LUXX locaj, ovo nema smisla.
Jel ja loše vidim ili tu nema svađe vec na skoro 2 stranice???
Ovi bi mogao biti pocetak neceg dobroga!
Temperatura graficke ovisi o kvaliteti i velicini coolera, tak da te spike da se ati vise grije su bezeveze. Ja neznam sta je amd ocekivao??? Da se hd4850 nece grijat sa onim jadnim single slot coolerom koji je bio na skoro duplo slabijoj hd3850?
Ja bih volio da sljedeci put stave neki bolji stock cooler na referentne, kao nvidia.
Moram priznat da sam morao prckat po biosu i ATT-u da tjedan dana da nađem savresen omjer ovisnosti brzine venta/temperatura, i napravio sam 2D/3D profile, tako da u 2D bar nebude turbina.
Kad sam sve sredio temp. u idle je bila 35-36C(i sad je) sa 22%, a skoro se i nevrti na tom postotku, eh ali u loadu se nemoze srediti mora se stavit 55% venta (oko 2500okr/min) i tada se jako cuje, ali temp neprelaze 65C.
Sad je netko rekao da nvidia ima bolju sliku. E surfam svaki dan puno po internetu i citam dosta review-ova i tih crappova i puno ljudi kaze da ati ima bolju sliku, a mogao bi i ja reci uspoređujući hd4870 sa 8500gt.
A to da svatko predlozi ubuduce jednu ati-evku i nvidia-u bilo bi dobro.
BTW: nesviđa mi se nvidia-ino preimenovanje jedne te iste graficke. Kao npr 8800gts->9800gtx->9800gtx+(nisu full iste,ali iste karakteristike gpu-a) i sada 8800gt->9800gt->GTS240: preimenovanje 9800gt u gts240
Ja sam sasvim zadovoljan s svojom nVidiom premda i ona ima svojih mušica jer me neće raditi s najnovijim WHQL driverima koje sam skinuo sa nvida glavnog sajta.
A s ATI sam samo jednom imao problema i to jer grfa je bila neispravna - stalno je frkao erro vpu recover.
Zamjenio s nvidiom i sad je sve u redu.
katastrofa...
je'l postoji koji admin ili mod an ovom forumu da brise ove svadje na temu...
ja sam se javil da se upravo izbjegne ovaj vjeciti ATI Nvidia kurching (ko ima kakvu graficku i kaj si on misli o njoj, i da li mu graficka igra ulogu cure u zivotu) sa odgovorim tipa: ja imam 9800gtx+ ili 4870 i radi mi super i bash je super, ja imam bolju, moj tata je jaci od tvog (a to radi 80% ljudi ovdje i time ne pomaze nikome)
je'l ja igdje pisem da imam core i7 940 i da je bash uber i najbolji proc na svijetu i da sve ostalo dreka valja?? (a nemam) ak ne nemoj davat komentar takvog tipa....il se svadit sam sa sobom, ko zna kaj je dobro taj si to i kupi i eventualno napise recenziju o tome kad skupi podatke...
dakle zelis predstavit graficku koju imas, napises ta i ta firma, taj i taj model, izmjerene specifikacije, na to nadodas mjerenje temperature, kvalitetu i izmjeris glasnocu kulera, napravis testove, usporedbu sa svojom proslom grafickom i to onda ima smisla i moze bit korisno, nazalost na ovom forumu se niko ne trudi seliti sve izvan ovog opisa u neki spammerski raj (pogledajte forum.hr kak brzo lete kartoni i banovi na gluposti)
moja preporuka je da se prebaci moj post i svi slicni toga tipa, dakle informativni za nekog ko se informira, koji bi mogli biti korisni nekom i stave na vrh po temu KUPUJETE GRAFICKU?...i ovo obrise jer ce se izgubit medju tonama ostalih slicnih prepucavanja
....i da navel sam kakvi komentari su nepozeljni a pozeljni su svi smisleni vezani uz temu, dakle ak neko napravi recenziju 3850x2 od sapphire-a a imas iskustvo vezano koje nije navedeno ili smatras bitno ides odgovarat... a ne ponasanje prije navedeno..
nadam se da ce dosta ljudi ovo procitat i prosljedit
katastrofa...
ja sam se javil da se upravo izbjegne ovaj vjeciti ATI Nvidia kurching (ko ima kakvu graficku i kaj si on misli o njoj, i da li mu graficka igra ulogu cure u zivotu) sa odgovorim tipa: ja imam 9800gtx+ ili 4870 i radi mi super i bash je super, ja imam bolju, moj tata je jaci od tvog (a to radi 80% ljudi ovdje i time ne pomaze nikome)
je'l ja igdje pisem da imam core i7 940 i da je bash uber i najbolji proc na svijetu i da sve ostalo dreka valja?? (a nemam) ak ne nemoj davat komentar takvog tipa....il se svadit sam sa sobom, ko zna kaj je dobro taj si to i kupi i eventualno napise recenziju o tome kad skupi podatke...
dakle zelis predstavit graficku koju imas, napises ta i ta firma, taj i taj model, izmjerene specifikacije, na to nadodas mjerenje temperature, kvalitetu i izmjeris glasnocu kulera, napravis testove, usporedbu sa svojom proslom grafickom i to onda ima smisla i moze bit korisno, nazalost na ovom forumu se niko ne trudi seliti sve izvan ovog opisa u neki spammerski raj (pogledajte forum.hr kak brzo lete kartoni i banovi na gluposti)
moja preporuka je da se prebaci moj post i svi slicni toga tipa, dakle informativni za nekog ko se informira, koji bi mogli biti korisni nekom i stave na vrh po temu KUPUJETE GRAFICKU?...i ovo obrise jer ce se izgubit medju tonama ostalih slicnih prepucavanja
....i da navel sam kakvi komentari su nepozeljni a pozeljni su svi smisleni vezani uz temu, dakle ak neko napravi recenziju 3850x2 od sapphire-a a imas iskustvo vezano koje nije navedeno ili smatras bitno ides odgovarat... a ne ponasanje prije navedeno..
katastrofa...
evo od kolko odgovora par korisnih, javil se covjek kojeg zanima kak postavit drivere kak treba a ne da se samo prica da trebaju biti dobro postavljeni
dakle saznash koju graficku imas, firmu (sapphire, gigabyte, xfx, bfg,pixel view, club 3d...), firmu (ati, nvidia) i model (4830, 9600gt....
otidjes na stranicu tog proizvodjaca, nadjes support ili download, otidjesh na zadnje drivere da nisu beta i downloadash ih, kod nvidije nemash kaj puno prchkat, dok atija biras komponente koje zelis prilikom instalacije drivera, jedino bitno je oko cega se javlja spor je instalirat ccc(catalyst control center) ili ne, on moze stvarat probleme ali nemora i tu je sad diskusija na kojoj kartici ga jedobro imat i s kojom vezijom drivera, a s kojim karticom i verzijom drivera nije dobro imat.....i nema tu nikakve vece mudrosti kod samog instaliravanja drivera, ako je sve ispravno raditi ce ko grom
druga zanimljiva tema koja se javila je kvaliteta slike kod ati/nvidia, doduse ja sam kod tog testiranja baratal sa slicnim modelima kartica, koju su u istom rangu, a ne sad sa karticama koje se razlikuju duplo po cieni, mada je ideja odlicna, da se priloze screenshotovi igara kad neko radi recenziju graficke i fino napise na kojim postavkama je slika uzeta i koji monitor i kak kalibriran je u igri. pa ljudi mogu usporedit di im je liepsa slika i tako ucinit post sto korisnijim, ak vidim da se ovo kaj sad pisem uzima u obzir i da nade za korisne informacije postoji, ja cu rado kad ulovim vremena kompletnu recenziju sa masom testova svoje konfe za primjer kak to zgleda.
kad imam problema s necim, prekopavam tone foruma i skupljam informacije, i fakat bi htel da kod nas postoji jedan cvrst dobar forum, dobro grupiran i kontrolirat, za to treba dobra zajednica na njemu i cvrst stav osoba koji s njim upravljaju(ban ne smije biti stran, kolko privremeni tolko i stalni) i misli mdaj e krajnje vrijeme da se pocne ovaj forum dovodit u red, sam bug je ko casopis dosta kvalitetan i bilo bi steta da nema jak forum iza sebe koji nadopunjuje casopis. a moze imat s malo dobre volje i truda...
...ja neznam kolko put sam odlucil prekinut reply kaj sam pisal kad sam videl kam vodi tema, al ima prek 50 sigurno...
Performanse/snaga:
ATI je po sirovoj snazi jaci od nvidia-e dok su u istom cjenovnom rangu i tu se nema kaj dalje diskutirat, po testovima su performanse osjetno bolje.
..katastrofa...
evo od kolko odgovora par korisnih, javil se covjek kojeg zanima kak postavit drivere kak treba a ne da se samo prica da trebaju biti dobro postavljeni
dakle saznash koju graficku imas, firmu (sapphire, gigabyte, xfx, bfg,pixel view, club 3d...), firmu (ati, nvidia) i model (4830, 9600gt....
otidjes na stranicu tog proizvodjaca, nadjes support ili download, otidjesh na zadnje drivere da nisu beta i downloadash ih, kod nvidije nemash kaj puno prchkat, dok atija biras komponente koje zelis prilikom instalacije drivera, jedino bitno je oko cega se javlja spor je instalirat ccc(catalyst control center) ili ne, on moze stvarat probleme ali nemora i tu je sad diskusija na kojoj kartici ga jedobro imat i s kojom vezijom drivera, a s kojim karticom i verzijom drivera nije dobro imat.....i nema tu nikakve vece mudrosti kod samog instaliravanja drivera, ako je sve ispravno raditi ce ko grom
druga zanimljiva tema koja se javila je kvaliteta slike kod ati/nvidia, doduse ja sam kod tog testiranja baratal sa slicnim modelima kartica, koju su u istom rangu, a ne sad sa karticama koje se razlikuju duplo po cieni, mada je ideja odlicna, da se priloze screenshotovi igara kad neko radi recenziju graficke i fino napise na kojim postavkama je slika uzeta i koji monitor i kak kalibriran je u igri. pa ljudi mogu usporedit di im je liepsa slika i tako ucinit post sto korisnijim, ak vidim da se ovo kaj sad pisem uzima u obzir i da nade za korisne informacije postoji, ja cu rado kad ulovim vremena kompletnu recenziju sa masom testova svoje konfe za primjer kak to zgleda.
ati ima daleko bolju srednju kategoriju (bolje i jeftinije) ali nvidia je u 90 % bolja u najjacoj kategoriji
ati ima daleko bolju srednju kategoriju (bolje i jeftinije) ali nvidia je u 90 % bolja u najjacoj kategoriji
Ja preporucam driver kod proizvodjaca makar kasni jer se ponekad razlikuje, ili se ''univerzalni'' driveri ne zele instalirat (cesto kazu da ne podrzavaju tu graficku) ili jednostavno radi losije (cesci errori kod ATI-ja, nemogucnost SLI-a kod nvidie, al za taj sli nisam 100% siguran da li su bili driveri krivi ili update biosa)