Bas sam gledo na youtube-u usporedbu 9800gtx,9800gx2,gtx280 i hd4870 na 1920x1200 dx10 very high detalji i ispada da je hd 4870 malo sporiji od gtx 280...zbog toga jedva
cekam hd4870x2...
Bas sam gledo na youtube-u usporedbu 9800gtx,9800gx2,gtx280 i hd4870 na 1920x1200 dx10 very high detalji i ispada da je hd 4870 malo sporiji od gtx 280...zbog toga jedva
cekam hd4870x2...
Evo novih slika x2 kartice. Kartica izgleda jako duga:
evo testova ati radeon hd 4870 x2 http://www.legitreviews.com/article/745/1/
izgleda da bi ati mogao napraviti dobar posao s ovom grafičkom karticom i napokon popravo konkurirati nvidiji
LOL razbila je nVidiju :D
A sada su napokon isti. nVidia ima Physx, ATi ima DirectX 10.1.... teška borba ako i ATi dobije Physx...
Hm na krizi nije nes razvalila ali najjaca je u najvecim postavkama.... Kartica izgleda odlicna a i cijena mi se cini prihvatljiva... 500 dolara odnosno 500 evra kod nas... Uf jedva cekam 9 mjesec
Nemogu vjerovat da graficka trosi 472wata pri full load-u...ali tu potrosnju opravdava performansama..a naxeem ako si vidio test toga famoznoga Physx-a u BUG-u..blago receno su ga popljuvali a mislim da stvar nije drugacija makar nVidia je s novim driverima ga pocela iskoristavati..mislim da nema neki utjecaj na prformanse..mozda se varam??
Mislim da cemo se nacekati da se nVidia udostoji inplementirati dx10.1
Hm na krizi nije nes razvalila ali najjaca je u najvecim postavkama.... Kartica izgleda odlicna a i cijena mi se cini prihvatljiva... 500 dolara odnosno 500 evra kod nas... Uf jedva cekam 9 mjesec
Nemogu vjerovat da graficka trosi 472wata pri full load-u...ali tu potrosnju opravdava performansama..a naxeem ako si vidio test toga famoznoga Physx-a u BUG-u..blago receno su ga popljuvali a mislim da stvar nije drugacija makar nVidia je s novim driverima ga pocela iskoristavati..mislim da nema neki utjecaj na prformanse..mozda se varam??
Aha..nekako mi je to bilo oku previse 472wata...
Ovakve zvijeri i koliko troše energije i zahtijevaju jače ostale komponente su pre pre skupe za nas obične smrtnike a neće se opravdat jer tehnologija pre brzo zastarijeve, danas koliko toliko samo kozole opravdavaju svoja ulaganja za gameplay. Vidite samo seruj 8800 od nVidie kad je izašla mislilo se nikad kraja a sad ju svi guraju u koš par mjeseci kasnije. Isti slučaj je i s 3xxx serijom Radeona, revolucija kad izađe a par mjeseci kasnije ne valja jer dođe nešto bolje. Treba kupovat solidne komponente.
Ma 470+ wata, pa onda se mora kupiti i novo napajanje od nekih 1000kn šlus grafulja 3500kn, na kraju te ispadne cca 4500kn što mi je preskupo za grafu
Čekam dok se nešto solidno ne spusti na nekih 2500kn.
Koliko puta vam treba napisati da niti jedna od navedenih grafičkih kartica ili kombinacija ne troši 470W?
Pošto je kriza 20% sporija na x2 4870, a ima čak 2 GB ram i još dva gpua sa 1600 shader procesora, ja to nikako nemogu zvat konkurencija nvidii. Ako se tome doda činjenica da je krriza najzahtjeviji naslov današnjice, ati je gadno popušio. Jednostavno nije fora ako kartica radi na starim naslovima duplo brže, a u krizi je 20% sporija.. To ja ne zovem uspjeh. Da je 20% brža u krzi to bi već bio uspjeh.
Pošto je kriza 20% sporija na x2 4870, a ima čak 2 GB ram i još dva gpua sa 1600 shader procesora, ja to nikako nemogu zvat konkurencija nvidii. Ako se tome doda činjenica da je krriza najzahtjeviji naslov današnjice, ati je gadno popušio. Jednostavno nije fora ako kartica radi na starim naslovima duplo brže, a u krizi je 20% sporija.. To ja ne zovem uspjeh. Da je 20% brža u krzi to bi već bio uspjeh.
drago, jedno je biti fan nvidie a drugo kakati po svemu ostalom iz zavisti.. i omlaovažavati uspjehe..
drago, jedno je biti fan nvidie a drugo kakati po svemu ostalom iz zavisti.. i omlaovažavati uspjehe..
Mislim da po testovima i po specifikacijama je najjača kartica, koju noramalno neka za kupiti, vjerujem kada izađe na tržište da će biti još brža, nije mi jasno zašto sve komentara svi preosobno shvaćaju- to je komada hardvera, ne razumjem kako neko može biti fan nečeg takvog...
Ja bih ipak uzeo karticu sa jednim GPU, trenutno je najbolja kupnja 4850 ili 4870 jer su jako brze i cijena im nije velika, sve ostalo pa i ova dotična su skupe ili će biti kada izađu, jedino ako imaš monitor sa 1920*1200 rez onda bi imalo malo smisla, u suprotnom ne vidim razlog za kupovinu ovih kartica, osim ako ne znaš šta s lovom...
Ljudi ne kuzim vas..prvo svi omalovazavate crysis a sada kazete da ako hd4870x2 nemoze gurati crysis brze od nVidie(a to nije istina!!!)da nevalja..omg..pa nije da po cijele dane igrate samo crysis..spustite se na zemlju
Ja bih ipak uzeo karticu sa jednim GPU, trenutno je najbolja kupnja 4850 ili 4870 jer su jako brze i cijena im nije velika, sve ostalo pa i ova dotična su skupe ili će biti kada izađu, jedino ako imaš monitor sa 1920*1200 rez onda bi imalo malo smisla, u suprotnom ne vidim razlog za kupovinu ovih kartica, osim ako ne znaš šta s lovom...
a neke kartice su skuplje od 4870X2 za dosta love, a svejedno su slabije..
treba gledat ukupno stanje.. a ne se uhvatit jednog i kritizirat..
Nisam ja mislio samo na 4870x2, mislim na kartice iznad 3000 kn, u biti ta kartica nije ni izašla, nije se još cijena formirala, prema tome ne napadam ja neku karticu, šta znači napadati karticu, nek se brani.
Čim izađe radeon 4..x2, nvidia ce odma sljedeći dan lansirat 55nm gtx200b
Ja zapravo čekam taj trenutak.
Čim izađe radeon 4..x2, nvidia ce odma sljedeći dan lansirat 55nm gtx200b
Ja zapravo čekam taj trenutak.