Ati Radeon 5770, bottleneck?

poruka: 7
|
čitano: 2.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav, želio bih zamijeniti staru grafičku karticu ATI HD4670 512MB sa nečim boljim. (Sapphire ATI 5770 Vapor-X 1GB)

Međutim upitno je koliko ću uspjeti iskoristiti mogućnosti novije i bolje ATI 5770 s obzirom na ostale komponente, pročitao sam dosta postova na raznoraznim forumima tako da ima dosta podijeljenih mišljenja.

Trenutna konfiguracija je opisana pod "Moj PC".

Jedino nije naveden monitor koji je isto tako već prilično star ali služi svojoj svrsi - Samsung SyncMaster 730BF, native rezolucija 1280x1024 (u toj rezoluciji uglavnom igram igre).

Najviše me zabrinjava već dosta star proc Core 2 Duo E7400 2.8GHz.

Dosta ljudi tvrdi da se overclockom izbjegava efekt bottlenecka, međutim to mi nekako nema smisla. Svaka konfiguracija će biti brža sa overclockiranim procom to jeste točno, al nekako ne razumijem logiku OC-a da se izbjegne bottleneck. I ako je ikako moguće volio bih izbjeći bilo kakav OC iz razloga što nemam nikakvog iskustva u tome i ne bih želio spržiti proc ili nešto pa se baciti u dodatni trošak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav

imam E7200, znači dvije jezgre na 2,53 Mhz i planiram uzeti istu grafičku već par mjeseci, i nadam se da ću je uzeti od sljedeće plaće

procesor i mene brine i zbog toga sam već postao par tema gdje sam dobio odgovor da bi klokanjem rješio stvar ali također da je većina igra optimizirana za dvojezgrene procesore tako da bi to radilo bez greške

kako ja gledam ta grafička je odlična investicija a u krajnjem slučaju za kojih pola godina bi i cijena procesora trebala biti pristupačnija

nadam se da sam pomogao

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma funkcionirat će grafa uz taj procesor, nema tu dileme ni straha. A taj se procesor i da fino kloknit, tako da je i tu još jedan plusić.

EDIT: govorim i za jedan i drugi (E7400 i E7200). Uzmite grafu i uživajte, a s vremenom možete se malo posvetit i OC-u navedenih procesora da bi to sve skupa izgledalo i boljeNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 14:27 (zabranjeniples).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Ati Radeon 5770, bottleneck?

Takt od 3,0 zadovoljava i najbolje igre samo ako vam je dosta i ta HD4670 koja je sigurno dobra čak i na većim monitorima! Ako sam ja dignuo quada sa 2,4 iz mrtvih možeš i ti sa 2,8GHz. I the economist sa 2,53. Ja nezz koju grafu sada imaš.Nevinašce

she caught me off my guard amazes me the will of instinct
17 godina
neaktivan

Na te procesore što imate možete staviti i malo jače grafe tipa 4870/4890 ili 260 GTX/275 GTX bez ikakvih problema naravno ukoliko se malo i potrudite pa kao što je i navedeno clockate iste na 3,2GHz+

prava milina glede igranja ali za sve više od toga neki bolji cooler obavezno staviti.Proc je prava mala zvjerčica i uglavnom ide preko 4.0GHz imao sam E7200Osmijeh

Isto tako vodite računa i o napajanju može li pokretati  sve navedeno+grafu koju planirate uzeti ili neke od predloženih.

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 17:11 (Smille).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nisam nikada klokao niti jednu komponentu, strah me je da nešto ne sje*em, ako si kloknuo E7200 na 4,0 Mhz onda zbilja svaka čast, to je ekstremni doseg....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Ati Radeon 5770, bottleneck?

El bi moj Q6600 išao do 3,2 bez diranja voltaže?Izlanuo se

she caught me off my guard amazes me the will of instinct
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice