Ati Radeon 4850 X2

poruka: 9
|
čitano: 2.062
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ati Radeon HD 4850 X2

Sa žalošču obavještavam prisutne da je nakon 2 godine i 17 dana u spokoj vječni otišla omiljena G-Force 8800 GTX Viče

(naravno, 17 dana po isteku garancije).

Preživjele komponente u pc-u su:

M.B.  GA-P35-DQ6

CPU  Q6600

PSU  GameXStream Power Supply 600W

Monitor s rezolucijom 1680x1050

Pregledom HR ponude zapela mi je za oko SAPPHIRE ATI RADEON HD 4850 X2

Za moje potrebe je dovoljno jaka, ima 4 DVI-a (tri mi trebaju bez adaptera), jeftinija od GTX280 i malo jača od nje.

Prema specifikacijama matična bi trebala biti dovoljno jaka, procesor isto tako? Jedino je pitanje napajanja, kao minimum

je navedeno 650W, dok je kod mene 600W, kvalitetnih. Također, napajanje ima 2x6 pin PCI-E izvoda dok radeon traži

6 pin + 8 pin, no u pakiranju dolaze adapteri za to.

Konkretna pitanja:

Procesor je dovoljno jak?

Napajanje zadovoljava?

Pričekati izlazak GT300?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ati Radeon 4850 X2

Moja iskrena sućut...

Možda bi ipak bilo dobro pričekati izlazak novih, da se ne bi zeznuo...ako ništa drugo onda će ova pojeftiniti

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Cro+Warrior
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ati Radeon 4850 X2

RIP nVidia, Live Ati :)

Mislim da ti je proc dovoljno jak ali isto tak mislim da je bolje da malo pričekaš novu seriju Ati grafičkih i kupiš možda za manje para grafu s jednom GPU-om, jačim od dva ove kaj namjeravaš, manje potrošnje i za manje para...

I naravno s Dx11.

Ne znam dal bude zbilja ispunjeno sve kaj sam napisal al mislim da bude.

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ati Radeon HD 4850 X2
d4n24 kaže...

Napajanje zadovoljava?

Pričekati izlazak GT300?

Procesor je dovoljno jak za iskorisitit grafičku iako bi bilo dobro OC-ati ga na 3 ghz (matična može potegnuti daleko više)

Napajanje je dovoljno,ne brini.

GT300 dolaze kod nas oko 12. mjeseca,pa razmisli da li ti se čekati.

MSN - st001cro@gmail.com (Na avartaru nisam ja!)
17 godina
d4n24 kaže...

Sa žalošču obavještavam prisutne da je nakon 2 godine i 17 dana u spokoj vječni otišla omiljena G-Force 8800 GTX Viče

(naravno, 17 dana po isteku garancije).

Preživjele komponente u pc-u su:

M.B.  GA-P35-DQ6

CPU  Q6600

PSU  GameXStream Power Supply 600W

Monitor s rezolucijom 1680x1050

Pregledom HR ponude zapela mi je za oko SAPPHIRE ATI RADEON HD 4850 X2

Za moje potrebe je dovoljno jaka, ima 4 DVI-a (tri mi trebaju bez adaptera), jeftinija od GTX280 i malo jača od nje.

Prema specifikacijama matična bi trebala biti dovoljno jaka, procesor isto tako? Jedino je pitanje napajanja, kao minimum

je navedeno 650W, dok je kod mene 600W, kvalitetnih. Također, napajanje ima 2x6 pin PCI-E izvoda dok radeon traži

6 pin + 8 pin, no u pakiranju dolaze adapteri za to.

Konkretna pitanja:

Napajanje zadovoljava?

Pričekati izlazak GT300?

A zašto ne pričekati HD5850/70 tu su iza ugla?

Meni je riknula HD4870 prije 3mj, danas sam sanjao da je proradila, a možda i proradi jer sam je dao kod nekih likova da ju srede, ali ništa nije sigurno.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 12:25 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
d4n24 kaže...

Pričekati izlazak GT300?

A s čime ćeš dočekati GT300? Imaš li integriranu grafiku ili planiraš uzeti neku jeftinjaru da ti prođe vrijeme u čekanju?

Ja sam sebi uzeo ATI 4850 da preživim još nekih godinu dana, a onda ću uzeti što već tada bude na raspolaganju od najnovije serije.

(EDIT: na rezoluciji tvog monitora radi fenomenalno)

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 12:25 (Zura).
15 godina
Ati Radeon 4850 X2

Da sam na tvojem mjestu, nebih uzimao HD4850X2. Ako ti se neda čekat onda uzmi GTX260 216sp ili GTX275, a ako ti se čeka onda uzmi novu HD5850 kad dođe kod nas. Jedino je pitanje kolika joj bude cijena, sumnjam da bude jeftina u startu. Taman do izlaska GT300 serije iz nVidie bi se mogle koliko-toliko stabilizirati cijene HD5XX0 serije kartica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ati Radeon 4850 X2

Kupi neku rabljenu grafu i čekaj nove serije GT300 ili HD58xx! Sve ostalo je uzaludno bacanje novca!!

Za party uvjek spreman!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 12:31 (Butcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati Radeon 4850 X2

Koristim se sinovim kompom (DualCore + 8600GT), meni zanimljive stvari sam odigral (Wolfenstain i Mini Ninjas Smijeh ) tako da ču čekati dolazak nove generacije grafulja. Sve kaj radim na kompu mogu i tu napraviti, samo duže traje. Investirat ću u nekakvu od 100kn na placu

Trenutno mi financijski ne odgovara investicija tako da to ima veliki uteg na odluku.

Još jedno pitanjce vezano za pokojnika:

Testiranjem sam potvrdio da se javljaju artafekti i zmrzava slika kad se komp starta s 8800GTX.

Testirao sam na 2 kompa, no koristio sam jedno napajanje  (moj OCZ) jer sva druga (kolege, prijatelji) nemaju 2x6 pin PCI-E.

Ima li koji način da provjerim da ipak nije upitanju PCI-E rail na napajanju problematičan?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 13:39 (d4n24).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice