Imam 9800 GX2,a mislim kupiti 4870 X2 znam da je najbolja,ali mene zanima koliko ću zapravo osjetiti na performansama ako ju kupim i da li je to isplativo ili dolazi nešto novo u top ponudi grafičkih kartica uskoro pa da pričekam? Još me zanima ako ju kupim da li je mogu spojiti u crossfire s 2900XT? Unaprijed hvala svima na savjetima!
Imam 9800 GX2,a mislim kupiti 4870 X2 znam da je najbolja,ali mene zanima koliko ću zapravo osjetiti na performansama ako ju kupim i da li je to isplativo ili dolazi nešto novo u top ponudi grafičkih kartica uskoro pa da pričekam? Još me zanima ako ju kupim da li je mogu spojiti u crossfire s 2900XT? Unaprijed hvala svima na savjetima!
Kad bi trebala izići ta nova serija nvidie i atia? GPU bih mijenjao jer mi trza NBA 2K9 pa ne znam da li je to do grafičke, igrice ili nečeg trećeg, a i skupio sam para.
A kad bi trebala izići ta nova serija nvidie i atia?A mijenjao bi je jer mi trza NBA 2K9 pa ne znam da li je to do grafičke,igrice ili nečeg trećeg,a i skupio sam para...
Niti ja još ne bih mijenjao, a 4870x2 ne možeš spojit u crossfire sa 2900xt. Možeš spojit samo 4870x2 sa 4870x2, 2900xt sa 2900xt itd...
Niti ja još ne bih mijenjao, a 4870x2 ne možeš spojit u crossfire sa 2900xt. Možeš spojit samo 4870x2 sa 4870x2, 2900xt sa 2900xt itd...
Ja ne bi mjenjao. 9800GX2 bi u biti po benchovima trebao bit brzi od 280GTX...
Osvježeni modeli ATi jevih kartica bi trebali izac krajem godine, ili pocetkom sljedece. Isto kao i 55nm nVidijine kartice.
Pa bolje probaj nac neki fix za performanse u toj igri, nego da kupujes novu karticu.
Mogu se spojit sve graficke iz iste serije, to znaci da moze 4870+4850, 4870+4870x2, 4870x2+4850
Odlučio sam pričekati novu seriju atija i nvidije. Hvala na savjetima.
Kako ti moze NBA 2K9 trzat na 9800GX2. To je mrak graficka. Svašta. Ince ja mislim da nemas potrebe za HD4870X2 mnogi bi bili presretni da imaju to sto ti imas
Kako ti moze NBA 2K9 trzat na 9800GX2.
Kako ti moze NBA 2K9 trzat na 9800GX2.
A tako reci. To je problem jer skaliranje ne radi kako treba SLI u SFR nacinu rada podjeli sliku na dva djela i svaki gpu obrađuje svoj dio slike istovremeno u AFR modu jedan gpu obrađuje trenutni frame, a drugi onaj koji če se izvoditi sljedeči. Kod nvida karta trebalo bi se moci odrediti na koji nacin ce se vršit skaliranje (postavke u driverima). Probaj to ce vjerojatno popravit tvoj problem.
Ali nemoj bezveze davat novce, jer i ova ti je više nego dovoljna.
A tako reci. To je problem jer skaliranje ne radi kako treba SLI u SFR nacinu rada podjeli sliku na dva djela i svaki gpu obrađuje svoj dio slike istovremeno u AFR modu jedan gpu obrađuje trenutni frame, a drugi onaj koji če se izvoditi sljedeči. Kod nvida karta trebalo bi se moci odrediti na koji nacin ce se vršit skaliranje (postavke u driverima). Probaj to ce vjerojatno popravit tvoj problem.
Evo sad sam stavio na 1. točku nadam se da je to to,a provat ću igrat pa ću vidit.Hvala na pomoći!
Može li mi netko tko ima Nvidia karticu reći gdje se uključi AFR? Tražio sam, ali nisam uspio naći.
Pa ak se ne varam trebao bi imat na NVIDIA CONTROL PANEL-u tu upciju pod MANAGE 3D SETTINGS,, i tamo namještaš postavke
Može li mi netko stavit sliku gdje se vidi AFR-a u nvidia contlol panelu jer ga ne mogu nikako naći. Tražim ga već pola sata po googleu i u nvidia contlo panelu, ali nisam uspio naći.
Malo sam se kasno ukljucio u raspravu, medjutim koliko sam shvatio ATI planira izbaciti HD 5xxx seriju tokom Q2 slijedece godine dok Nvidia izbacuje karticu radnog imena gt 206 sada u 12 mjesecu (iako nisam vidio konkretne najave pa mislim da kasne), a u Q1 2009. planiraju izbaciti karticu radnog imena gt 212 i negdje kasnije u Q2 jos jednu radnog imena gt 2xx (zaboravio sam) - tek krajem 2009. planiraju izbaciti gt 23x (takodjer sam zaboravio tocno radno ime) koja bi bila dx11 kompatibilna, dok ATI vec na ljeto sa HD 5xxx serijom ulazi u dx 11 vode
Svakako bi bilo dobro da izbace dx11 sto prije - prije negoli sto naprave ijednu igru koja je dx10. Koma. Koja je to ciganija nemrem vjerovat -- puj. Zadnji dx koji se i danas koristi i na kojem se vrte sve igre je 9.0c O cemu oni nama onda pricaju. KLADIM SE DA CE DO KRAJA 2009 BITI NAJAVLJEN I DX12
Svakako bi bilo dobro da izbace dx11 sto prije - prije negoli sto naprave ijednu igru koja je dx10. Koma. Koja je to ciganija nemrem vjerovat -- puj. Zadnji dx koji se i danas koristi i na kojem se vrte sve igre je 9.0c O cemu oni nama onda pricaju. KLADIM SE DA CE DO KRAJA 2009 BITI NAJAVLJEN I DX12
Je ima ali ja uz najbolju volju nevidim razliku kad bilo koju od tih igara igram na starom xp-u ili na visti. Ustvari vidim 10 slicica manje pa na više kad igra igram pod vistom - odvisno od igre. Velim ti sa dx 8.0 i g-force 3Ti najavljeno je sjencanje piksela - sve ovo do sad je samo uglancan dx 8.0 Od revolucije koju su najavljivali sa dx10 nema ni R CAK NI MALI r.
Je ima ali ja uz najbolju volju nevidim razliku kad bilo koju od tih igara igram na starom xp-u ili na visti. Ustvari vidim 10 slicica manje pa na više kad igra igram pod vistom - odvisno od igre. Velim ti sa dx 8.0 i g-force 3Ti najavljeno je sjencanje piksela - sve ovo do sad je samo uglancan dx 8.0 Od revolucije koju su najavljivali sa dx10 nema ni R CAK NI MALI r.

Ne znam, najave za win 7 i dx 11 izgledaju jaaako obecavajuce, raytracing, teselacija - jaaako dobro -> nazalost nVidiij se lose pise kad to dodje ako ne otkupe neki patent (iako ne znam tko bi im ga prodao ako je pri zdravoj pameti), tako da mislim da ce maksimalno kocit dolazak dx 11, barem u tom obliku, uostalom vec sada cine sve da se dx 10.1 ne probije...
mislim da ste sa dobrom dx 10 karticom mirni jedno dulje vrijeme
istina, dx 9.0c po xp-om je zadovoljavajuci za gotovo sve sto trenutno postoji, dual core procesori takodjer.... ipak, usudio bih se reci da se 2009. okrece list dalje, nehalemi su tu, win7 i dx11 su najavljeni... kada oni dodju i postanu "normala", sve igre ce preci na dx 10 i dx 10.1 i multithreading u smislu da ce quad postati mjerilo a duo minimum, dx 10 mjerilo, eventualno jos neka podrska za dx 9.0c, ali sve manje i manje, c2d procesori ce sve vrtit i dalje dobro, medjutim ocekujem da ce quadovi konacno pocet preuzimat dominaciju. Ako ne opet dobro, samo velim da ce to sve postati dostupnije i normala... svi game developeri se trude biti korak u nazad, recimo to tako, da cim vise ljudi bude dostupna igra cisto iz ekonomskih razloga, a opet da pruze maksimum kvalitete naspram ostalih, tj. c2d je sada bio relativan korak u nazad naspram quada, a opet puno povoljniji i dostuppniji.... uskoro ce to biti c2q naspram nehalem 2 (najavljeni) i 4 jezgrenih procesora, tako da ocekujem konacno njegovu iskoristivost u vecini, a ne tek ponekoj igri
Može li mi netko stavit sliku gdje se vidi AFR-a u nvidia contlol panelu jer ga ne mogu nikako naći. Tražim ga već pola sata po googleu i u nvidia contlo panelu, ali nisam uspio naći.