Asus 7950 Direct CU II Problem

poruka: 42
|
čitano: 3.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

dobio sam ovu karticu danas kao zamjenu za pokvarenu Gigabyte HD 6950. Fuck Yea. Detaljnije možete pročitati ovdje. Sve sam montirao, nakon detaljnog čišćenja kompa. Nakon toga počinju problemi.

Zbog velike težine kartica je nagunta oko 3-4 mm, što dovodi do čudnih situacija. Pokrenuo sam 3D Mark 11 i malo podigao karticu u normalan položaj. Skoro istog trenutka brzina ventova je skočila, tako da je zvuk postao nepodnošljiv. Takođe video na 3D Marku je počeo trzati i oscilirati od 10 fps do 40 fps  Nakon što pustim karticu, ona se malo nagne i sve ok, brzina ventova je normalna i video ponovo postane fluidan.

Ovaj skor na 3D Marku sam dobio dok je kartica bila u normalnom položaju, tj. dok sam je ja držao : http://3dmark.com/3dm11/3921923 . Loše zar ne?

Ovaj skor je bio dok je kartica bila nagnuta, nisam je dirao : http://3dmark.com/3dm11/3921960

Šta mislite zašto imam ovako mali skor na ovom benchmarku i zašto dolazi do ovog problema?

Osim toga, kartica je odlična. Temperatura u idle-u je 35°C. Nisam još igrao neke igre, nije mi ni 2h u kučištu još provela.

Hvala.

Dafuq I just read?
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Bogami , dobu si zamjenu dobio !{#}

Da probas testirat u drugom PCI-EX16 utoru ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Raskliman pci-e utor? Asusice su obično prilično krute i čvrste i ako ju zašerafiš za slot ne bi se trebala naginjat eventualno 1-2mm. Kod tebe nisam ni čito nego pogledam slike i prvo pomislim jbt kaj mu je nagnuta kartica. Definitivno probaj u donji slot. Performanse podjednake a morti nebu nagnuta.

BTW definitivno nemoj dirat karticu dok radi da ti ne pregori matična ili kartica ili oboje pa buš opet do servisa moro.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 21:13 (strit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

te kartice su imale serijsku gresku, cooler nije dobro montiran na karticu pa se nakon dan/dva skoro skroz odvoji i pocne rusenje u svem. idoti nisu na vise mjesta zasarafili, samo na ova 4 oko gpua i to jos nisu dobro napravili. i ni backplate nisu stavili, a cooler ima 10kg pa se zato i spiga tako.

ugl, ako ne pati od te greske, onda ne znam. ja sam ju imo 2 dana i vratio jer je imala tu gresku, nakon 1 dana u kompu sam cooler doslovno prstima bez problema mogo odvojit 2-3mm od gpua.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 21:10 (sHOCKRE).

0 0 hvala 0
14 godina

Fina fina grafa...

Nije ni čudo što ti je nagnuta, ipak je to masa i dužina.

Nego trebao si prije nego što si zašarafio ona dva vijka na kućištu (koji drže grafu) malo rukom podići desni kraj grafe i onda pritegnuti ili već kakav imaš sistem.{#}

Osim toga pod naponom mrdati grafu hmm...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Asus 7950 Direct CU II Problem
Tiby kaže...

Fina fina grafa...

Nije ni čudo što ti je nagnuta, ipak je to masa i dužina.

Nego trebao si prije nego što si zašarafio ona dva vijka na kućištu (koji drže grafu) malo rukom podići desni kraj grafe i onda pritegnuti ili već kakav imaš sistem.{#}

Ma nije to mrdanje, samo sam je podigao 2 mm i tako je čuvao dok se test nije završio.

Dafuq I just read?
14 godina
neaktivan

Kakav retard moze proizvesti karticu sa 3slot coolerom bez backplatea?!

clock2much

6 0 hvala 0
15 godina

A kao stavili su bočno pojačanje da se ne ovjesi. Backplate je rezerviran za 6970. Kupi univerzalni i mirna Bosna.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
13 godina
neaktivan

Isti problem kao i kod moje GTX570 DCII.Zamijenio sam ih tri prije nego sam nasao nacin kako rijesiti problem.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sHOCKRE kaže...

ja sam ju imo 2 dana i vratio jer je imala tu gresku, nakon 1 dana u kompu sam cooler doslovno prstima bez problema mogo odvojit 2-3mm od gpua.

Koliko sam primjetio već se sada odvaja. F*ck.

Tiby kaže...

Uradio sam to.

mate960 kaže...

Kakav retard moze proizvesti karticu sa 3slot coolerom bez backplatea?!

I ja se to pitam.

Dafuq I just read?
14 godina
neaktivan

A kao da taj backplate kosta milijun eura pa da ga ne mogu staviti. Osim funkcionalnosti i estetika mu ide na ruku.

clock2much

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Šta mislite da pokušam zamijeniti za Gigabyte verziju ?

Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa problem je očito u lošem kontaktu pci-ex konektora na kartici s slotom na matičnoj. Tj kad se nagne nemaju svi pinovi kontakt i to moze uzrokovat kojekakve probleme.

Jedino sto cu ti kazat je improviziraj. Ja sam npr sa svojim cm 690 2 dobio drzac za grafu, to bi ti vjerojatno neloše došlo. Kao što rekoh mozes nekako drugacije improvizirat,zakacit je ,vezat je ili nesto. Ili mozda nabavit backplate od ek-waterblocksa u sloveniji. Ako proizvode za ove asusice.  Pogledaj na ebay-u ili u nasim ducanima nekakve drzace za grafu.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ako mozes, definitivno. 

+ sto se ove asus neke daju clockat, a neke ne. nisam skuzio u cem je fora s njima, ne znam previse o tom.

a imat 7950 i ne clocakt ju, nema smisla.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Pa problem je očito u lošem kontaktu pci-ex konektora na kartici s slotom na matičnoj. Tj kad se nagne nemaju svi pinovi kontakt i to moze uzrokovat kojekakve probleme.

Jedino sto cu ti kazat je improviziraj. Ja sam npr sa svojim cm 690 2 dobio drzac za grafu, to bi ti vjerojatno neloše došlo. Kao što rekoh mozes nekako drugacije improvizirat,zakacit je ,vezat je ili nesto. Ili mozda nabavit backplate od ek-waterblocksa u sloveniji. Ako proizvode za ove asusice.  Pogledaj na ebay-u ili u nasim ducanima nekakve drzace za grafu.

Kod mene zapravo radi kako treba dok je nagnuta. A kada je ispravim, ventovi polude i 3D Mark počne trzati.

Dafuq I just read?
14 godina
Onda je ostavi tako.Nemoj je mijenjati za Gigabyte
robimarko@gmail.com
15 godina
SaidSikiraX kaže...
athlon64 kaže...

Kod mene zapravo radi kako treba dok je nagnuta. A kada je ispravim, ventovi polude i 3D Mark počne trzati.

a onda je nemoj dirat xd, ocito shebes kontakt kad je diraš. 

14 godina
neaktivan

Evo sad sam je stavio u normalan položaj tako što sam iskoristio 2 zip ties (neznam kako se zove prevedeno na naš jezik), zavezao jednu za grafičku, a drugu za kučište, te ih spojio. Sada je u normalnom položaju.

Čudno, ali je i temperatura skočila na 45 C u idle-u. Dakle, 10 stepeni

Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

45°C u idle-u s takvim hladnjakom naprosto nije normalno ! Mozda najbolje da ju ostavis nek " visi " ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SaidSikiraX kaže...
athlon64 kaže...

Pa naravno, kada je ispravis, vjerovatno se i cooler malo odvoji od gpu-a i temperatura skoci naglo, sto takodje uzrokuje i naglo povecanje brzine ventilatora.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 22:02 (Almin94).
14 godina
neaktivan

Nakon pokretanja 3D Mark-a (kartica nije nagnuta) , ventovi su otišli na 100%, monitor se ugasio i nakon nekoliko sekundi sam morao isključiti komp iz struje, jer nije reagovao. Dakle ide i ona u servis sutra. Ovo me izluđuje. Do sad mi je najbolje služila integrisana Intel HD 3000, uvijek je radila bez greške.

Isključio sam ovu i prebacio se na integrisanu.

Asus, I hate you.

Dafuq I just read?
Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
SaidSikiraX kaže...

Evo sad sam je stavio u normalan položaj tako što sam iskoristio 2 zip ties (neznam kako se zove prevedeno na naš jezik), zavezao jednu za grafičku, a drugu za kučište, te ih spojio. Sada je u normalnom položaju.

Hm, pa tebi tu pise da radi na PCIE 1.1! Nije ni cudo sto stekari, nema struje dovoljno!

14 godina
neaktivan
Ma kakve vezice i namjestanje na grafi od 3k kn. to mora radit normalno bez ikakvog kemijanja. Nosi to nazad.

6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leryan kaže...
SaidSikiraX kaže...

Hm, pa tebi tu pise da radi na PCIE 1.1! Nije ni cudo sto stekari, nema struje dovoljno!

I mene zanima što piše PCIE 1.1. Čuj nema struje. Ovo sam napajanje uzeo baš zbog ovakvih mogućih nadogradnji.

Dafuq I just read?
15 godina
SaidSikiraX kaže...

Nakon pokretanja 3D Mark-a (kartica nije nagnuta) , ventovi su otišli na 100%, monitor se ugasio i nakon nekoliko sekundi sam morao isključiti komp iz struje, jer nije reagovao. Dakle ide i ona u servis sutra. Ovo me izluđuje. Do sad mi je najbolje služila integrisana Intel HD 3000, uvijek je radila bez greške.

Očito da se hladnjak odvoji od gpu-a kad je diraš. TJ pusti je da visi i nemoj je dirat, ako su inženjeri rekli da je ok da visi i izdali je na tržište zašto pokušavaš bit pametniji od njih?

14 godina
neaktivan

Pise ti 1.1 jer je to power saving mod, optereti ju necim pa ces vidjeti..

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
SaidSikiraX kaže...

Očito da se hladnjak odvoji od gpu-a kad je diraš. TJ pusti je da visi i nemoj je dirat, ako su inženjeri rekli da je ok da visi i izdali je na tržište zašto pokušavaš bit pametniji od njih?

Daj link. Ne vjerujem da je ok da visi. 

Pročitajte feedback na newegg-u, skoro svi se žale : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121489

Dafuq I just read?
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.7.2012 22:37 (SaidSikiraX).
15 godina
SaidSikiraX kaže...
athlon64 kaže...
SaidSikiraX kaže...

Daj link. Ne vjerujem da je ok da visi. 

Pročitajte feedback na newegg-u, skoro svi se žale : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121489

A ako se svi žale na problem s višenjem onda je zamijeni za neku drugu... ako ti daju.

14 godina
neaktivan
Da ja imam grafu od 3k ne bi se tako zajebavao,odmah u trgovinu reci sto ne valja,neka oni probaju,reci im se...
14 godina
neaktivan
nbafan kaže...
Da ja imam grafu od 3k ne bi se tako zajebavao,odmah u trgovinu reci sto ne valja,neka oni probaju,reci im se...

Problem je što je vjerovatno svaki model ovakav, a tako mi se sviđa ova grafička kartica, ne bi je mijenjao za Gigabyte verziju, ali što se mora mora se.

Dafuq I just read?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice