AMD Vega
- poruka: 3.223
- |
- čitano: 534.492
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Treba uzeti kalkulator pa dobiti profitabilnost, dok je u plusu dobro je.
ti znas da ovi svi testiraju na polaris buildu minera ??
lik koji pise claymore je rekao no new api for 9.8 just card id readout .... a idioti poput ...
svrsavaju na haha kod mene 300w 40mh a vega nemere iznad 40 lol itd
a lik koji je implementirao api pise oko 90mh na unvoltanoj na 170w -190w
sad jos testira jer ima samo fe vegu ...
znaci kad claymore 10 upiken vega api ,eto 400w liq vega na iznad 100 za 600€
btw koliko 1080 trebas za to ? 3+ na 500w i zuji ko ludo .......
za 1500€
gl s tim lazima ...
Teoretski, Vega bi morala imati bijesan rate na dag algoritmima. HBM2 je apsolutno superiorna memorija po svakoj karakteristici bitnoj za dagger algoritme i prije je usko grlo u ALU operacijama, nego memoriji. Pitanje je samo zašto je u praksi sporo. P100 daje duplo toliko na algoritmima koji se trenutno koriste, a koristi također HBM2. P100 koje sam ja testirao su 16GB HBM2 verzije sa 732GBps propusnosti, što nije duplo od onoga što daje Vega, a ni čip nije u compute performansama brz kao Vega. Dakle, nešto je drugo posrijedi, moguće vezano ili za arhitekturu Vege po pitanju kontrolera i interkonekcija ili softverski.
Nes se ti leba najest od majnanja...
Teoretski, Vega bi morala imati bijesan rate na dag algoritmima. HBM2 je apsolutno superiorna memorija po svakoj karakteristici bitnoj za dagger algoritme i prije je usko grlo u ALU operacijama, nego memoriji. Pitanje je samo zašto je u praksi sporo. P100 daje duplo toliko na algoritmima koji se trenutno koriste, a koristi također HBM2. P100 koje sam ja testirao su 16GB HBM2 verzije sa 732GBps propusnosti, što nije duplo od onoga što daje Vega, a ni čip nije u compute performansama brz kao Vega. Dakle, nešto je drugo posrijedi, moguće vezano ili za arhitekturu Vege po pitanju kontrolera i interkonekcija ili softverski.
Ovo !
Što dovodi u pitanje samu svrhu GPU-a/arhitekture i HBM-a. Pravo mi je nemoguće da bi išli na tako skupu varijaciju bez da iskoriste bandwith. Ukratko - koja je svrha pucnja u koljeno ?
Nije to nikakvo pucanje u koljeno. To što nešto imaš, ne znači da koristiš. Neće svaka primjena jednako ili potpuno iskoristiti sve komponente. Dagger algoritmi za ethereum, primjerice, vole memorijski bandwidth, taktove, široke veze itd. ali dok ne koriste nešto, ne koriste. Polako, još ne znamo kako i zašto dok netko nne analizira i ne provjeri, a malo je majnera koji se zapravo znaju time pozabaviti pa čekamo one koji se bave baš alatima da provjere. Nisam uspio naći komentare na Vegu FE od nikoga tko je uključen u projekt, a trajalo bi predugo da sad ulazim u neki od majnera i gledam detaljno, nemam kad i nemam Vegu za testirati vlastitim algoritmima. A sudeći po cijenama i dobavljivosti sumnjam da ću i imati u skoro vrijeme.
lik koji pise claymore je rekao no new api for 9.8 just card id readout .... a idioti poput ...
za 1500€
gl s tim lazima ...
Aj smiri frustracije. To sta ce bit vidjet cemo, zasto claymore ne moze furya iskoristit koji je vrlo slicna kartica kao i vega s cak i visom propusnoscu memorije?
Koje lazi? Ti siris rekla kazala stvari a ja dijelim svoje iskustvo, ako je netko lazov to si ti..
Vidim da nisi upucen u mining performanse nvidija hardwarea, 3 1070-ke ti daju ~95mh/s uz ~270W potrosnje i grobnu tisinu.
Nes se ti leba najest od majnanja...
Isto kao i ti
za 1500€
gl s tim lazima ...
Claymore 9.8 je posebno izdan za Vegu, prva stavka u changelogu ti to odma kaže. 1070 underclockan sa OC memorijom daje 31.5Mh/s, a potrošnja kartice je 95W. Kod mineanja je svaki wat bitan ako ces majnat 24/7, no Vega ce se svejedno prodat zato što nema baš Polarisa po trgovinama, a i neki u Americi imaju jako nisku cijenu struje tako da im je svejedno.
1080 nije dobar za mineanje, ali 1080ti ili 1070 sigurno nece zujat ko ludo. Također odakle ti Liquid vega sa preko 100mh/s?
Također Vega 64 Liquid je $700 iliti 700€ kod nas, ne 600. A ako misliš Liquid Frontier ona je $1.500
Kako se na ovom forumu u zadnje vrijeme izvrcu cinjenice samo kako bi se dokazala neka fejk teorija.
Neki ne plaćaju struju uopće, njima je Vega sasvim OK.
Nije to nikakvo pucanje u koljeno. To što nešto imaš, ne znači da koristiš. Neće svaka primjena jednako ili potpuno iskoristiti sve komponente. Dagger algoritmi za ethereum, primjerice, vole memorijski bandwidth, taktove, široke veze itd. ali dok ne koriste nešto, ne koriste.
Znači sve se svodi da su ciljano išli na to tržište.
Neki ne plaćaju struju uopće, njima je Vega sasvim OK.
To nije vrijedno spomena i ne mozemo uzimat kao pravilo. Uvijek neko placa struju..
Wow, navodno ce novi batch RX Vege poskupiti $100/£100!
Ako ovo nije pucanje u nogu onda je definitivno u glavu, katastrofa...
https://www.forbes.com/sites/patrickmoorhead/2017/08/14/reviews-confirm-with-radeon-rx-vega-amd-re-enters-the-performance-desktop-gpu-space/#5ac7e1db372e
https://www.eteknix.com/rx-vega-price-to-increase-significantly/
Nije to nikakvo pucanje u koljeno. To što nešto imaš, ne znači da koristiš. Neće svaka primjena jednako ili potpuno iskoristiti sve komponente. Dagger algoritmi za ethereum, primjerice, vole memorijski bandwidth, taktove, široke veze itd. ali dok ne koriste nešto, ne koriste.
Znači sve se svodi da su ciljano išli na to tržište.
Ne. I video igre trebaju memorijsku propusnost, manju potrošnju, veće količine i sl. Isto trebaju i razni "content creatori", od filmaša do znanstvenika. GPU-i odavno nisu samo za video igre, nikad nisu bili. Uvijek si imao CAD, 3D, a već dugo godina imaš GPU computing. Blockchain i blockchain valute samo su jedan od oblika computing primjene. HBM memorija je brža, kapacitetnija i štedljivija memorija od GDDR-a, jedno od "idućih rješenja", samo što je Nvidiji preskupo biserje da ga baca među svinje s karticama do 1000 eura. Za igrače je dovoljno dobar i GDDR5/X; to što je AMD-u praktičnije i nužno da smanji troškove u hvatanju tržišta, da ima jedan kontroler za Vegu i Radeon Pro, te dugoročno korisno, druga je priča. Nvidijine Tesle P100 razbijaju rudarenje s hashrateom čak i trenutno od 60-70 po kartici, ali te kartice koštaju 9000 eura komad...
Živi smijeh od kompletne situacije
Fanboyevi ce naci opravdanje za kupovanje Vege bez obzira na povišenje cijene...
Najgore je što sad realno i Nvidia može podici tj. zadržati ovu mining craze cijenu, zašto nebi kad mogu?
Shitstorm, kako vrijeme odmice sve je gore kupit GPU
Fanboyevi ce naci opravdanje za kupovanje Vege bez obzira na povišenje cijene...
Najgore je što sad realno i Nvidia može podici tj. zadržati ovu mining craze cijenu, zašto nebi kad mogu?
Shitstorm, kako vrijeme odmice sve je gore kupit GPU
Ja cu uzimat karticu ili vise njih i rado bi pomogao amd-u, al jednostavno mi ne daju nikakav razlog osim tog pomaganja underdogu..
Da li se hbm nalazi na gpu-u ili na printanoj ploči (da li će apu imati hbm?)?Kakva će tek potrošnja apu-a biti...
Meni uopće nije drago kako se razvila situacija. Nekidan je onaj prasac iz NV izjavio kako Volta neće još dugo vremena - a i zašto bi? Skoro pa nije rekao direktno: AMD nije uspio razbiti Pascal jer je 1080Ti u gotovo svim slučajevima brži. Nema razloga da izbacujemo nešto novo kad to novo bolje zarađuje u profi sektoru.
Da li se hbm nalazi na gpu-u ili na printanoj ploči (da li će apu imati hbm?)?Kakva će tek potrošnja apu-a biti...
HBM je uz GPU čip, na interposeru na kojem je i čip. Skoro pa unutar GPU-a, kao keš.
Ima kakav izvor?
Meni uopće nije drago kako se razvila situacija. Nekidan je onaj prasac iz NV izjavio kako Volta neće još dugo vremena - a i zašto bi? Skoro pa nije rekao direktno: AMD nije uspio razbiti Pascal jer je 1080Ti u gotovo svim slučajevima brži. Nema razloga da izbacujemo nešto novo kad to novo bolje zarađuje u profi sektoru.
Kad tako kazes onda zvuci ko da su blizu, 1080 Ti je neusporedivo brza kartica...
Kad tako kazes onda zvuci ko da su blizu, 1080 Ti je neusporedivo brza kartica...
Kako ti ne dosadi redovito podbadati ekipu u svakoj AMD temi i hvatati se za svaki detalj tek toliko da imaš nekog povoda. Ili i oni to rade u Nvdia temi pa je ovo ravanje računa (neznam nisam tamo)?
AMD loše zarađuje na desktop GPU tržištu već dugo. Postoje škotove analize da ih sad ne linkam zašto je to tako. Tak da je ovo win-win situacija. AMD je izbacio čušpajz karticu gdje je neefikasan GPU upario sa skupom HBM 2 memorijom i imamo debilanu. Ali win-win je upravo zato jer takav proizvod neće natjerati nvidju na smanjivanje cijena, a sobzirom da je na svijetu sasvim dovoljan broj ljubitelja navidije koji će platiti i 20 000 kn za gaming karticu ako treba, nije problem. Problem je samo ovima kaj su čekali konkurenciju kako bi snizila cijenu nvidiji, a inače drukaju na sve strane kako bi AMD trebao propasti...e oni su dobili kaj su zaslužili, skupu nvidiju
Kako ti ne dosadi redovito podbadati ekipu u svakoj AMD temi i hvatati se za svaki detalj tek toliko da imaš nekog povoda. Ili i oni to rade u Nvdia temi pa je ovo ravanje računa (neznam nisam tamo)?
A ja ne kuzim koliki fanboy trebas bit da iznosenje cinjenica dozivis kao podbadanje. Za razliku od vecine amd fanboya ovdje, ja sam bio spreman kupit vegu...
Da, naravno, ~30% brža. Ali i ovisi... pogledaj cijeli video:
Sve ovisi o tome što igraš.

Što se mene tiče mogu propasti i jedni i drugi, od mene ne budu dobili više od 1000 kuna nikad više za gpu. Tri godine guram na gtx 760 i još ću tri.
...AMD je izbacio čušpajz karticu gdje je neefikasan GPU upario sa skupom HBM 2 memorijom i imamo debilanu...
pa i nije debilana staviti hbm na neefikasnu karticu, jer je hbm efikasniji od gddr memorije i samim time su dobili nižu potrošnju cijele grafe
odnosno, gdje su bili prisiljeni dizati potrošnju čipa klokanjem do ibera da bi bili konkuretni nevidiji, smanjili su istu korištenjem efikasnije memorije
sad je samo pitanje koliko je hbm2 efikasniji od gddr-a, odnosno koliko su konkretno uštedjeli na potrošnji
Da, naravno, ~30% brža. Ali i ovisi... pogledaj cijeli video:
Sve ovisi o tome što igraš. Vega je vrlo čudna s nekim stvarima.
To je neka greška i ovi iz hwunboxeda su rekli. Nemoguce jednostavno nemoguce da ostale igre pa cak i AMD naslovi su izjednaceni u naj boljem slucaju, a onda 56 da radi bolje od 1080ti. Nešto se garant nije ucitalo dobro zbog nove kartice
Možda da, a možda ne, no vega 56 ima 10.5 tflops, a 1080ti malo više od 11, tako da u teoriji nije nemoguće. Možda je to jedina igra koja zbilja iskorištava novu arhitekturu
Ali zbilja se nešto čudno događa, 56 ima skoro duplo više tflops od 1070 a u igrama su jednake.