Ej decki, imam ponudu za zamjenu r9 390 G1 Gygabite sa RX 480 Saphire. Jer G1 mi je crkla, pregrijavala se, krsh graficka. No zelim znati, kakva je Saphire RX 480 ?
AMD Serija 400 (Polaris)
- poruka: 9.707
- |
- čitano: 805.501
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ej decki, imam ponudu za zamjenu r9 390 G1 Gygabite sa RX 480 Saphire. Jer G1 mi je crkla, pregrijavala se, krsh graficka. No zelim znati, kakva je Saphire RX 480 ?
Ok je, al pokušaj isposlovati XFX GTR ili MSI Gaming X, one su bolje što se tiče razine buke i grijanja.
Konkretno to i mene zanima :)
ujedno i prvi cf polarisa koliko pratim!
ujedno i prvi cf polarisa koliko pratim!
Ima vec jedan sa dvije msi gaming, al je reko da mu konfa bas i nije za igranje.
Ugl. došla 470 iz linksa
odlicno samo soma i pol losije od mog scorea u TS-u
A nisu ni klokane
Ma Fury je bomba, jedino me brine količina memorije na 4K rezoluciji. Imaš li iskustva po tom pitanju možda?
Ma Fury je bomba, jedino me brine količina memorije na 4K rezoluciji. Imaš li iskustva po tom pitanju možda?
pa vjerojatno će se morati smanjivati teksture i neki detalji koji žderu vram i to ne samo na 4k, tih problema ima već i na 1080p
frend nemere s grafom od 4gb igrat tomb raider na najvišim postavkama na 1080p ako su mu teksture na very high, jer igra traži više i trza ko blesava dok ne spusti teksture na high
doom uopće ne da uključiti najviše postavke, ako grafa nema 5gb vrama
uglavnom pushiona, jer kako je krenulo igre će tražiti sve više vrama
ajde de za slabije grafe, na njima ionako nemaš što očekivati da tjeraju neke bijesne postavke, ali s ovakvim grafama ta količina vrama je baš njesra, pogotovo u cf kao kod 4mal-a jer snage ima u izobilju, a nema memorije za to pratit
slično kao nekadašnje nvidije s 2gb vrama (recimo gtx 680), snage imaju još uvijek za potjerat gta5 u pristojnim postavkama, ali nema meme i igra se pretvori u stutter fest, pa sad još zamisli dvije takve u sli
Joj ja kad vidim min fps kod CF/Sli sustava znoj me oblije
imam furam 4k non aa zadnjih god dana od kad imam cf i sve aaa naslove pokrece dobro za dx11
dx12 posto nemaa ful multy gpu kod aaa naslova f-x to odradjuje dobro...
a situacija je bolja od crimsona zadnjih pola god.
di se to procita
Joj ja kad vidim min fps kod CF/Sli sustava znoj me oblije
Slažem se, ali imam dojam da su performanse 480 u CF vrhunske za cijenu. U većini slučajeva.
imam furam 4k non aa zadnjih god dana od kad imam cf i sve aaa naslove pokrece dobro za dx11
dx12 posto nemaa ful multy gpu kod aaa naslova f-x to odradjuje dobro...
a situacija je bolja od crimsona zadnjih pola god.
di se to procita
aj upali doom najviše postavke ili tomb raider teksture na very high, ne treba na 4k, dosta je o 1080p
...i snimi video da gledamo stutter fest i da vidimo kako ova poruka izgleda na tvom ekranu
nightmare nedie jedino
neda mi se o istom... os mi vjerovat ili ne tvoja stvar
nightmare nedie jedino
a "nedie" ni tomb raider s very high teksturama
koji bed kad bi mogao ganjat igre na tim postavkama na bijesnom fps-u, a mema ti neda
mijenjaj te non-future proof grafe dok još netko oće kupit
EDIT:
da ne misliš da ti se rugam, znam ja kako ti je, iste probleme sam imao i ja s ovom usranom gtx570 s bijednih 1,28gb vrama
samo što ova moja dođe sad parsto kuna, a ti si još nedavno valjda bubreg prodao za taj setup...
jedine dve koje sam preso a raz. u graf mnml-na
do vege 20 0 bodova
edit:nisam(imho)
ok ajmo prestat trolat i idemo analizirat malo ovaj 480cf ,moze
koga boli racku za moj olinjali setup tak i tak vise
Ja se mogu kladit da će meni kroz godinu, dvije falit GPU snage, a memorije napretek
ok ajmo prestat trolat i idemo analizirat malo ovaj 480cf ,moze
Slažem se!
Evo, moje je mišljenje da su trenutno 480 grafe najbolja opcija za potencijalni CF zbog (za AMD) energetske učinkovitosti i prilično povoljne cijene. Za 60-70 % cijene npr GTX 1080 dobiješ 90-ak posto njezinih performansi (u dosta slučajeva). Nedostatak je veća potrošnja el. energije i veće zagrijavanje/buka, što mene osobno ne smeta previše.
nemoj tako, sad mi više nije gušt bockat te...
partibrejkeru
baci jos testova i koliko 4 ti vuche wata,buka u cf bez,idle tempe znas vec i sam kako ide
baci jos testova i koliko 4 ti vuche wata,buka u cf bez,idle tempe znas vec i sam kako ide
Budem sutra, sada pičim na posao.
rista umoran sam samo chill