Sapphire Nitro+ RX470 4GB, 256bit GDDR5 ti je dostupan za 1.929kn
RX 480 će navodno biti dostupan idući mjesec... pad cijena možeš očekivati krajem godine vjerovatno tek
Sapphire Nitro+ RX470 4GB, 256bit GDDR5 ti je dostupan za 1.929kn
RX 480 će navodno biti dostupan idući mjesec... pad cijena možeš očekivati krajem godine vjerovatno tek
Postoji, to su ustvari AHVA 144-165-200Hz, a AHVA je BenQ verzija IPSa. Ta matrica je u par onih Acera od kojih se Predator linija natjece direktno sa Asusovim ROG. Uglavnom, svaka slicna nova BenQ matrica stize prvo u Acer jer imaju isto sjediste u Tajvanu, zatim dalje kod Asusa itd. Pokoja inovacija ide i u sam BenQ monitor, no mislim da se oni najvise drze AMVA panela kojeg ima samo u par 1440p verzija, a nema u 144Hz.
Da, baš se zato i veselim ovom novom monitoru. On prvi kombinira 144 hz i IPS po prihvatljivoj cijeni.
Koja je to cijena ?
Koja je to cijena ?
Na jednoj stranici sam naišao na cijenu u malezijskoj valuti koja je ekvivalent cca 1600 kn, ali vjerojatno će kod nas biti dosta skuplje budući da 144 hz TN s freesyncom košta 2000+. Ili će cijena toga pasti, al nekak sumnjam.
Vjerovatno dosta dosta skuplja... Vidit ćemo
Ne znam kako vama ali sve vise šta čekam da dođu 480 kod nas, sada me jos jače privlači da piknem jednu msi 470-ku
Šta mislite da uzmem sad 470 ili da počekam još malo pa da vidimo razmjer cijena??
Ne znam kako vama ali sve vise šta čekam da dođu 480 kod nas, sada me jos jače privlači da piknem jednu msi 470-ku
Šta mislite da uzmem sad 470 ili da počekam još malo pa da vidimo razmjer cijena??
Ja sam čak razmišljao da uzmem rx 470 pa je vratim kad dođe 480, ali ne znam koliko je to u redu i izvedivo.
Kako to misliš "vratit" grafu?
Fjekat da je vrisnula sama od sebe.
Da al opet bi dobio 470
Ništa fejkati, naravno da ne bih išao uništavati karticu, nego postoji onaj rok od 14 dana povrata bez razloga (kod kupovine na daljinu) u kojem možeš vratiti neoštećenu robu. Iako baš to ne želim raditi budući da mi je malo šupački. Osim ako bi se radilo o nekoj firmi koja se prema meni ponašala šupački.
Ništa fejkati, naravno da ne bih išao uništavati karticu, nego postoji onaj rok od 14 dana povrata bez razloga (kod kupovine na daljinu) u kojem možeš vratiti neoštećenu robu. Iako baš to ne želim raditi budući da mi je malo šupački. Osim ako bi se radilo o nekoj firmi koja se prema meni ponašala šupački.
U tom slucaju go 4it
Ja sam mislio da oni ne salju u hrv...
Ne salju, ja sam u Dublinu.
Fora je i u tome kaj placanje ide preko amazona i ak treba kasnije se sve obavlja sa amazonovim supportom, s kojim nikad nije bilo problema
Jel možda znaš kolika bi bila opcija "slanja i poštarine" kad bi netko tako kupio grafu i poslao u RH, zanima me jer imam poznanika pa bi možda to bila bolja opcija i brža s obzirom na dostupnost i cijenu kod nas od 1.900kn
Hvala.
Ovdje možeš izračunat:
http://www.royalmail.com/personal/sending-parcels
Oko 150kn bi te ispala poštarina
Kako sam već spomenuo. Planiram uzeti RX470. Kroz par dana bih je trebao naručiti ,pa vas obavijestim kad to napravim i kad dođe.
In the meantime prijateljova RX480-tka je već stigla.
Kad dođe moja napravit ćemo paralelu između njih dvije ,na isti proc i na isti cooling system.
Jutros smo uparili ovu sa FX8350 koji je na stocku zasad te Corsairovim H60.
Plašili smo se bottlenecka ,ali eto obaviještavam vam da ga nema. Performanse su kao i obećane ,sve ide +60 fps-a na ultra detaljima 1080p.
Ono što nas brine zasad su temperature. Jako velike sto se tice full loada... krecu se od 85-90 stupnjeva,u par trenutaka i preko.
A koja 480-tka?
A koja 480-tka?
Sapphire Radeon RX480 8G
Ako je referentni model.....onda može poslužiti i kao toster.
Uzdam se u ovu moju NITRO RX470 verziju...od ove ima bit da je fan loše izveden
After all, winter is coming
Doduše zaboravio sam napomenut da je ova soba pozicijonirana sa južne strane zgrade i jako je mala (2.5*3), općenito je temperatura u njoj veća nego u ostatku stana ,isto tako klima u prostoriji ne radi.
Tako da sa tim uvjetima možemo zanemarit ono od preko 90 stupnjeva.
Međutim ,svejedno ide 85-90. prosjek je 86-87 , što nije baš obećavajuće.
Trazio sam gdje da postavim ovo pitanje i mislim da je ova tema odgovarajuca, uostalom koliko vidim ljudi ovdje se dosta razumiju u stvari Slazem si novu konf i namjeravam da mi potraje nekih 4 god, nisam od onih kojima se igre moraju vrtit na mega uber postavkama, vecinom igram multiplayer igre tipa Heroes of the storm, ali bih ponekad rado zaigrao neku noviju igru pa mislim da bi mi rx 470 Nitro 4Gb bila dovoljna za te potrebe. Planirao sam uzeti i5 6600k i hladnjak pa ga OC po potrebi i nakon 2 god uzeti noviju graficku i eventualno jaci hladnjak, da li je to ok ideja? Nekako se bojim da mi i5 6500 nije bas future proof, s druge strane neznam da li je pametno uopce ici na 6600k s rx470, jedan forumas mi je cak rekao da ce obadva ta procesora bit smece za 2 god pa sam sad malo u nedoumici
Trazio sam gdje da postavim ovo pitanje i mislim da je ova tema odgovarajuca, uostalom koliko vidim ljudi ovdje se dosta razumiju u stvari Slazem si novu konf i namjeravam da mi potraje nekih 4 god, nisam od onih kojima se igre moraju vrtit na mega uber postavkama, vecinom igram multiplayer igre tipa Heroes of the storm, ali bih ponekad rado zaigrao neku noviju igru pa mislim da bi mi rx 470 Nitro 4Gb bila dovoljna za te potrebe. Planirao sam uzeti i5 6600k i hladnjak pa ga OC po potrebi i nakon 2 god uzeti noviju graficku i eventualno jaci hladnjak, da li je to ok ideja? Nekako se bojim da mi i5 6500 nije bas future proof, s druge strane neznam da li je pametno uopce ici na 6600k s rx470, jedan forumas mi je cak rekao da ce obadva ta procesora bit smece za 2 god pa sam sad malo u nedoumici
Nema šanse da ce i5 6600k biti smece jer da danas jos ljudi koriste fx 8350 koji ima uzasan ipc.Tako da sa i5 si siguran
Ne treba ti i5 K verzija uzmi obicnu, razliku u novcu stavis u 480
jedan forumas mi je cak rekao da ce obadva ta procesora bit smece za 2 god ...
baš me zanima koji