AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 802.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD Polaris
Pa je, propustili su šansu. Dobro je tip primjetio sa AdoredTV da su za smiješnu lovu, nekih 200 000 $ godišnje, mogli ubaciti mantle podršku u svaki važniji naslov, zaobići shitworks i praktički zadržati prijašnji tržišni udio. Fakat kad malo promisliš tamo rukovode debili.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
AMD Polaris

XXX je dobro sumirao jedan dio, a to je da im je marketinški odjel jednostavno slabiji. Nvidia može imati taktike, ovakve ili onakve, ali činjenica je da su uspješni uz te taktike...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
AMD Polaris

novosti na kapaljku 

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
3 0 hvala 5
17 godina
Re: AMD Polaris
Tonči kaže...

XXX je dobro sumirao jedan dio, a to je da im je marketinški odjel jednostavno slabiji. Nvidia može imati taktike, ovakve ili onakve, ali činjenica je da su uspješni uz te taktike...

Marketing i snjegove smicalice, to je namjenjeno ciljanim kupcima kod kojih samo oči kupuju, ili nervoznim tinejđerima+roditelji sa viškom love.Nvidia ima vrlo ozbiljan problem, a to su DX12 performanse pa kad se to raširi bit če ozbiljnog gaženja od strane "okvirno starih AMD grafa".

Kak če Nvidia objasnit svoje DX12 performanse, di je problem ili če i to pokrit sa marketingom u stilu ma i taj DX12 je šipak.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
16 godina
odjavljen

Istina, no problem AMD-a je što su tihi, čak i oko Polarisa. Nvidia rastura marketinški na tržištu, AMD niti je plaši najavama, curenjima i sl. Nvidia će pokriti high-end segment 1080 i 1070 karticama dok se AMD uozbilji. Kad AMD tek izda Polarise u rangu 150-300 dolara, Nvidia će već dio tih kupaca gurnuti u 400 dolarski segment marketingom, a vjerojatno pripremiti i 1060 i 1050. AMD će vjerojatno u vrijeme kad ovi izdaju proizvod, na tajnim lokacijama u Hong Kongu držati prezentaciju paper launcha Polarisa još jednom...

Trebaju se trgnuti, objaviti što imaju da zadrže ljude da ne kupe Nvidiju i po mogućnosti izbaciti bilo kakav Polaris ako je spreman. Ako nije i ako nemaju konkurenciju ni za srednji segment tržišta, onda ionako nema smisla.

17 godina
AMD Polaris

ne otpisuj AMD tako lako

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Istina, no problem AMD-a je što su tihi, čak i oko Polarisa. Nvidia rastura marketinški na tržištu, AMD niti je plaši najavama, curenjima i sl. Nvidia će pokriti high-end segment 1080 i 1070 karticama dok se AMD uozbilji. Kad AMD tek izda Polarise u rangu 150-300 dolara, Nvidia će već dio tih kupaca gurnuti u 400 dolarski segment marketingom, a vjerojatno pripremiti i 1060 i 1050. AMD će vjerojatno u vrijeme kad ovi izdaju proizvod, na tajnim lokacijama u Hong Kongu držati prezentaciju paper launcha Polarisa još jednom...

Trebaju se trgnuti, objaviti što imaju da zadrže ljude da ne kupe Nvidiju i po mogućnosti izbaciti bilo kakav Polaris ako je spreman. Ako nije i ako nemaju konkurenciju ni za srednji segment tržišta, onda ionako nema smisla.

Prenježan si, AMD prvo treba Stjepanja da malo testira njihove proizvode i izbaci svoje rezultate.

Druga stvar, trebaju konačno početi govorit djelomične istine i obmanjivati kupce, izravno početi sa neizravnim blačenjem Nvidie, Intela i svih drugih, plasirati djelomično točne optužbe za uništeno poslovanje, objavit modificirane no ne i lažne rezultate poslovanja, objavit modificirane benchmarke bez detaljnijih analiza, početi se petljati u posao developera i svih drugih i gurati svoje ime na 1. stranice blah, ovako nježni i čmeljavi su mi neinteresantni, nije ni bitno jel lažeš, bitno je koliko se trudiš to napravit, ljudi žele show, kog boli briga za hardware.

Battlelog: Glavas_ZG
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 14:13 (Glavas_ZG).
17 godina
Tonči kaže...

Nema potrebe za veliku buku, i bacanje love na marketinške kampanje kad je sve manje više poznato.Ako stara AMD grafa 280X ili 290X ima bolje DX12 performanse u odnosu na Nvidia Pascal grafe, zašto bi sad AMD oko Polaris urlal na sva zvona.Sve če doč na svoje DX12 je tu kuca na vrata, a dalje je na Nvidia da ubuduče kupcima svojih Pascal grafa objašnjava gdje je problem.U bliskoj budučnosti moš očekivat jedan ovakav sprdački video. Ali tu če bit puno ozbiljnija tema(970/3.5GB je okvirno sitnica), Nvidia DX12 performanse i ko je tu gadno zahebo stvar.

Polaris je vrlo jasan u praksi, to je updejtana GCN 4.0 arhitektura sa 50% manjom potrošnjom energije.Za manju potrošnju energije kriv je 14nm proces, a određeni porast GPU performansi to je zbog više grafičkih jezgri na manjem prostoru+nadograđena GCN arhitektura.

AMD Vega je več malo drukčija priča, ali to je sad nebitno jer ovo nije tema za tu raspravu.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

Nemoj biti previše optimističan ili naivan. Nema šanse da se developeri prilogođavaju manjinskom dijelu tržišta. AAA naslovi će sigurno biti dobro optimizirani za nvidiju sa Dx12 apijem. Neće implementirati asinhrono tak dugo dok i nvidija to nebu hardverski podržavala ili će i dalje furati DX 11 kao osnovni api. Ako ubace vulkan tu je nvidija opet odlična, Doom potvrdio.

Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
AMD Polaris

Ništa nvidia neče izgubit svezi dx12 dok amd izbaci svoje oni će se nakesat love , na gtx-u 1070 pogotovo,  da poslije ne prodaju ni komada več im isplatilo.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 15:47 (dery).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Nemoj biti previše optimističan ili naivan. Nema šanse da se developeri prilogođavaju manjinskom dijelu tržišta. AAA naslovi će sigurno biti dobro optimizirani za nvidiju sa Dx12 apijem. Neće implementirati asinhrono tak dugo dok i nvidija to nebu hardverski podržavala ili će i dalje furati DX 11 kao osnovni api. Ako ubace vulkan tu je nvidija opet odlična, Doom potvrdio.

Zapravo ne. Developeri će koristiti ono što je bolje. Nvidia može samo plaćati i pomagati da se otklone potencijalni problemi dodatnim ulaganjem u razvoj i da se za njih specifično dorade algoritmi. Prva stvar kojom griješiš i koja je zapravo temelj toga da ti je stav potpuno pogrešan je "manjinski dio tržišta" - AMD drži 100% konzola koje su najvažnije tržište industrije igara. Automatski imaš neizbježnu činjenicu da će developeri bez ikakvog problema rado koristiti sve ono što im na Xboxu i PS4 nudi API i hardver koji imaju. PC je dodatna platforma koja novim apijima dolazi jako blizu konzola i smanjuje drastično posao na portanju igara za PC. Nadalje, već sada imaš krivo: asinkroni shaderi su u svakoj implementaciji DX12 do sada. DX11 će brže nestati s tržišta, nego što je nestao DX9, zato što već sada imaš preko 70% PC igrača s DX12 karticama. To je najveći prodor novog API-ja ikad (dijelom i zato što je ogroman broj DX11 kartica DX12-kompatibilan).

Nvidia ništa nije potvrdila o Vulkanu. Prikazan je samo demo koji nema puno veze s ničim jer je neusporediv i neprovjerljiv. Vulkan podrška kasni, što je jako sumnjivo znamo li koliko su AMD kartice superiorne u DX12/Vulkanu.  

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
XXX kaže...

Zapravo ne. Developeri će koristiti ono što je bolje. Nvidia može samo plaćati i pomagati da se otklone potencijalni problemi dodatnim ulaganjem u razvoj i da se za njih specifično dorade algoritmi. Prva stvar kojom griješiš i koja je zapravo temelj toga da ti je stav potpuno pogrešan je "manjinski dio tržišta" - AMD drži 100% konzola koje su najvažnije tržište industrije igara. Automatski imaš neizbježnu činjenicu da će developeri bez ikakvog problema rado koristiti sve ono što im na Xboxu i PS4 nudi API i hardver koji imaju. PC je dodatna platforma koja novim apijima dolazi jako blizu konzola i smanjuje drastično posao na portanju igara za PC. Nadalje, već sada imaš krivo: asinkroni shaderi su u svakoj implementaciji DX12 do sada. DX11 će brže nestati s tržišta, nego što je nestao DX9, zato što već sada imaš preko 70% PC igrača s DX12 karticama. To je najveći prodor novog API-ja ikad (dijelom i zato što je ogroman broj DX11 kartica DX12-kompatibilan).

Nvidia ništa nije potvrdila o Vulkanu. Prikazan je samo demo koji nema puno veze s ničim jer je neusporediv i neprovjerljiv. Vulkan podrška kasni, što je jako sumnjivo znamo li koliko su AMD kartice superiorne u DX12/Vulkanu.  

Bumo vidli, linkam ti ovu raspravu za godinu dana.

edit. tek za jedno dvije godine možemo očekivati neki preokret koji bi u stvari po nekim najavama mogao biti dosta dramatičan, ide čak toliko daleko da navodno nvidia već sada razmišlja o povlačenju sa gaming tržišta...ali to su špekulacije i daleko je to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 15:55 (XXX).
16 godina
odjavljen

Ma ne, kakvo povlačenje. Nvidia će iduću arhitekturu složiti u korist DX12 i to je to. Ali trenutno je situacija kakva jest, moraju se sirovom snagom boriti za performanse koje AMD ima bez toliko muke.

17 godina
AMD Polaris

dok oni sloze vega ce bit vani.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

Tonči izgleda da nisi pogledao amd master plan vidio koji sam linkao par puta, skroz zanimljivo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 16:09 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Polaris

daj opet na mobu sam 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

prvi je povijest koju znamo svi, drugi dio je sadšnjost i budućnost. Tko voli tematiku uživati će u oba.

Moj PC  
8 0 hvala 5
13 godina
neaktivan
AMD Polaris
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 23:13 (chaselol).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
AMD Polaris

zanimljiv osvrt 

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
AMD Polaris

daj veći sliku

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
3 0 hvala 4
15 godina
neaktivan
AMD Polaris

Kad je stream po našem vremenu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MacTheBig kaže...

Kad je stream po našem vremenu?

Ako se ne varam:
31/05 10pm EST = 01/06 4 ujutro kod nas

12 godina
AMD Polaris

Dakle 01.06.2016. ujutro kava uz novosti iz tehno sfere! ovako ali s većim ushitom

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Ili sa vecim "u-shit"om ako stvarno ne bude nista od high enda šalim se

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 5
13 godina
AMD Polaris

Oćemo opet zabrazdit ko onda kad smo čekali predstavljanje 290x ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 20:15 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Polaris

Šta se žališ, barem si imao priliku gledati najavu jednog takvog tehnološkog grala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Polaris

AMD Radeon RX 480 specifications leaked?

The specifications are rather poor in details, but we are told that the RX 480 (it appears this is in fact the official name for this card) has 5.5 TFLOPs single-precision computing power. Card would be equipped with 8GB GDDR5 memory across 256-bit interface.

The card will be powered through single 6-pin power connector, and judging from the chart it will compete with NVIDIA’s GeForce GTX 970 and GTX 980. The 6-pin power connector together with PCI-Express slot can provide 150W of power, which means Polaris 10 will require less than that.

AMD Radeon RX 480 would support DirectX12 with Async Compute capability. RX 480 will also feature DisplayPort 1.4, full HEVC and HDR monitor support.

The 5.5 TFLOPs computing power would indicate that RX 480 has 2304 Stream Processors clocked at 1200 MHz, but this part is pure speculation at this point.

Unlock the Power Within
Moj PC  
7 0 hvala 4
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice