AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 636.002
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
Tonči kaže...

Namontira ga ova ultravioletka dobro.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
11 godina
neaktivan

Koje erotike... Single slot kartice + taj "original" Fury X prozirni casing od vodenog, bolesno izgleda, jos da se sve 3 daju upogonit na max. odjednom gdje bi im bio kraj

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Koje erotike... Single slot kartice + taj "original" Fury X prozirni casing od vodenog, bolesno izgleda, jos da se sve 3 daju upogonit na max. odjednom gdje bi im bio kraj

U čemu bi bio problem s "upogonjivanjem na max"? Naravno da mogu i brže od deklariranog maksimuma.

13 godina
protjeran

Mozda je mislio na lose skaliranje, pogotovo trece kartice(nisam gledao video pa sry ak sam sta krivo skuzio:)lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Aha, a pa skaliranje na AMD-u je drastično bolje od SLI-ja, no istina je - CrossFire/SLI nisu za one koji žele 100% iskoristivosti od svake kartice.

11 godina
neaktivan

Mislim na skaliranje da, uvijek mi šteta vidjet ovakve konfiguracije kad znam kako rade..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Mislim na skaliranje da, uvijek mi šteta vidjet ovakve konfiguracije kad znam kako rade..

U igrama nikako, za nekakav npr. GPU render rade 4 puta brze od jedne 

9 godina
protjeran

Neznam ko uoipce kupuje 3 ili 4 graficke za gejming...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

Neznam ko uoipce kupuje 3 ili 4 graficke za gejming...

Onaj ko moze? 

Slicno se moze reci i za i7 u nekim situacijama, zar ne?

Sad kad stjepanj uleti i kaze nema gaminga bez i7, filthy peasants 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 14:31 (chaselol).
9 godina
protjeran

Cak i oni koji imaju novaca za 3 grafe ih ne kupuju u tom broju za gejming jer skaliranje te trece kartice je mozda 10 posto ako i tolko dobijes od nje u gejmingu.

Za i7 je vec druga prica (ako pricamo o entry level i7, eventualno i7 5820k) to je neki standard za high end konfe, a i7 nije bacanje novaca za gejming ko si ga moze priustiti(normlano ne pricam o i7 5960x) jer je i5 standardno bottleneck u određenim igrama.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pa kupuju masovno... Ne baš Titan X, ali 4xFury X ili 980ti da. Da im ne treba za gaming valjda bi uzeli Quadro ili FirePro šta ne ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Pa kupuju masovno... Ne baš Titan X, ali 4xFury X ili 980ti da. Da im ne treba za gaming valjda bi uzeli Quadro ili FirePro šta ne ?

Pa ne bas, "gaming" kartice se uzimaju za render jer tu nema koristi od double precisiona i posebnih opengl drivera.

9 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Ma to su gluposti ko to kupuje za gejming?  Uzmaju Titan X uglavnom zato jer su puno jeftinije nego prave profi kartice tipa quadro, a imaju dobru kolicinu vrama i dosta snage, tako da su ti dva Titana X uglavnom bolja za posao od neke quadro akrtice od 30-40k kn.

EDIT:

A lakse ih je i prodat

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 15:39 (Lucidius).
16 godina
odjavljen

Zapravo nije istina da je 10% ili da ne radi. SLI ili CrossFire imaju savršeno jasnu svrhu i rade, ali u ograničenim slučajevima. Recimo, Witcher 3 je uredno radio na 5K s 4x TitanX. Naravno, skaliranje je lošije s brojem kartica, ali ni približno loše kao 10%.

Točno: za computing koji ne treba FP64 i za rendering, TitanX je izrazito brza i jeftina kartica; dapače, brža je od Quadra u renderingu. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 16:28 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ovisno o igri ali ja mislim da je 3 max. sto se ispalti jer evo u videu 290 koji dobro radi u cf, cetvrta gotovo nista

16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Ovisno o igri ali ja mislim da je 3 max. sto se ispalti jer evo u videu 290 koji dobro radi u cf, cetvrta gotovo nista

Da, ovisi o igri. U pravilu Crossfire ima fenomenalno skaliranje na dvije kartice (90%), nekih 50% na tri i nekih 25% na četiri. Naravno, do dvije je u pravilu sigurno, a sve ostalo je vrlo upitno.

13 godina
protjeran

Kak je onda linustech vrtio 7 fury u crysisu 3? I to s jednim procom? Mislim da je usage na svakoj grafi bio prek 90% daj stavite taj video nek svi vide?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koliko se sjećam bilo je 7 gamers 1 cpu, što znači da je na jednom kompu radilo 7 instanci Crysisa (7 virtualki, po jedna za svaki GPU)

Origin: Dead_Body_cRo
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Kak je onda linustech vrtio 7 fury u crysisu 3? I to s jednim procom? Mislim da je usage na svakoj grafi bio prek 90% daj stavite taj video nek svi vide?!

Mislim da je to bilo virtualizacijom. Praktički svaki virtualni pc ima svoju furiju. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen

Da, virtualizacija. Ionako je dovoljna jedna CPU jezgra za GPU, a stane ih 7 u obične ploče. Inače CF/SLI ne podržava više od 4 GPU-a. GPU usage nema veze sa skaliranjem inače. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

mene zanima koliko se bolje(ili lošije?) skalira cf s dvije odvojene kartice u usporedbi s dual gpu rješenjem?

nemogu nać detalje dali se samo radi o pcie lane spliteru na kartici ili su ćipovi međusobno spojeni direkt na za to predviđene pinove na ćipovima,možda neka kombinacija?zanima me u slućaju fiji ćipa...
dali je ovo šta bi treba bit onaj nvlink ili je to nešto drugo?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 18:30 (dabar_solta).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Da, virtualizacija. Ionako je dovoljna jedna CPU jezgra za GPU, a stane ih 7 u obične ploče. Inače CF/SLI ne podržava više od 4 GPU-a. GPU usage nema veze sa skaliranjem inače. 

Jedna jezgra je dovoljna za fury, ti to ozbiljno(ili se nismo razumjeli)? Kako gpu usage nema veze s skaliranjem? Nego sta onda?

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

Jedna jezgra je dovoljna za fury, ti to ozbiljno(ili se nismo razumjeli)? Kako gpu usage nema veze s skaliranjem? Nego sta onda?

Bila su dva Xeona. 14 jezgri i 14 HT x2= 28C i 28HT.

15 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

Bila su dva Xeona. 14 jezgri i 14 HT x2= 28C i 28HT.

Pretpostavljam da mislis 28 jezgri i 56 threadova.

16 godina
odjavljen
dabar_solta kaže...

mene zanima koliko se bolje(ili lošije?) skalira cf s dvije odvojene kartice u usporedbi s dual gpu rješenjem?

nemogu nać detalje dali se samo radi o pcie lane spliteru na kartici ili su ćipovi međusobno spojeni direkt na za to predviđene pinove na ćipovima,možda neka kombinacija?zanima me u slućaju fiji ćipa...
dali je ovo šta bi treba bit onaj nvlink ili je to nešto drugo?

Nikoliko. Ista je stvar, manje više. Bolje se hladi RDP, jer je pod vodom. Čipovi na jednom PCB-u su i dalje spojeni isto kao kroz PCIE, PLX-om.

NVLink je Nvidijina nova sabirnica (mijenja PCIE), nema veze s ovim, a još manje AMD-om. :) 

Stjepanj kaže...

Dakle, po tisućiti put: do DirectX-a 12 koristi se uvijek i samo jedna jezgra za jedan GPU čip. Kraj priče. Da bi koristio više jezgara, trebaš DirectX 12, Mantle, Metal ili Vulkan API.

"GPU usage" je vrlo labavo definirana metrika koja, osim što je neprecizna i može značiti hrpu različitih stvari, nema veze sa skaliranjem multi-GPU sustava. AFR metoda ima neke svoje probleme zbog kojih se multi-GPU ne skalira uvijek idealno ili uopće - ponekad imašnegativno skaliranje pa imaš manje performanse s dvije, nego s jednom karticom.

14 godina
odjavljen

Koja je vama temperatura u IDLE ? r9 390 ? Meni je 62 prosjek kada ventilatori ne rade. Da li je to ok i da li treba da brinem ?

Darko

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Igra skroz ispeglana na AMD-u, 390 lock 60 fpsa uz par prilagodbi detalja. GTX 970 i dalje loše performanse i rušenje drivera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
DarkoKwon kaže...

Koja je vama temperatura u IDLE ? r9 390 ? Meni je 62 prosjek kada ventilatori ne rade. Da li je to ok i da li treba da brinem ?

sapphire 390x u idle oko 35 (ventovi na oko 20%), u gamingu oko 60-65, mozda ti je slab airflow u kucistu + ventovi ne rade

13 godina
DarkoKwon kaže...

Meni na passivu varira od 40-50,te na iste temp. utijece vecinom airflow u kucistu!

EDIT: eto kolega gore me preduhitrijo! :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 22:31 (zvijer).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice