AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 649.830
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Plešemo po rubu off-topica; kupovna moć i grafičke kartice su OK tema, ali zadržimo se da barem ima nešto AMD-a spomenuto i serije 300/Fury.

Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
protjeran

Eto dobili smo i malo prepravljeni naslov teme! steta ima je samo jedan forumas(lisica/4mal)

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
Stjepanj kaže...

Eto dobili smo i malo prepravljeni naslov teme! steta ima je samo jedan forumas(lisica/4mal)

Jesi siguran?

13 godina
protjeran

A do sad se samo on pohvalio...(barem koliko ja znam) ostali navalite?!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

A do sad se samo on pohvalio...(barem koliko ja znam) ostali navalite?!lp

darthmarkus ima običan fury, mislim da ih ima dost

12 godina

I Klitschko ima Fury

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
13 0 hvala 0
12 godina

Meni je neshvatljivo da one Fury sa njuskala nisu razgrabljenje isti dan?.......

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja sam imao FuryX do prije tjedan dana... Gdje su te jefine Fury s njuškala? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Ovo je povoljno http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/ati-radeon-r9-fury-x-oglas-17273191

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

I što joj se dogodilo?

MEGATAMA kaže...
Tonči kaže...

Ovo je povoljno http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/ati-radeon-r9-fury-x-oglas-17273191

Nije mi jasno. Nema par mjeseci da je izašla, a lik nema garanciju. Gdje su sve te garancije?

16 godina
odjavljen
axos kaže...
Tonči kaže...

I što joj se dogodilo?

MEGATAMA kaže...
Tonči kaže...

Nije mi jasno. Nema par mjeseci da je izašla, a lik nema garanciju. Gdje su sve te garancije?

Što joj se dogodilo? Pa otišla je u drugog vlasnika; imam besplatni TitanX, FuryX mi ne treba baš dulje vrijeme. Možda, kad vratim TX.

A garancija... a čuj, bez garancije 500 eura za karticu od 650€... nah, I'll pass. S garancijom, ok je i 500. Bez garancije? 350 max.

17 godina

Ali gdje je garancija kod ovog furyx-a?

jel netko već kontaktirao ovog lika?

došlo mi da iskeširam tu lovu ali nekak mi to sve smrdi a neda mi se zvati..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ima 2 ova mu je viska.. navodno je kupljenja vani .. brijem da je dobivena direktno od proizvodaca na testiranje..

http://postimg.org/image/66ddp72db/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Može ne postojati garancija, ali cijena je onda...

11 godina
protjeran

to ekipa šta radi po ćasopisima tipa bug/vidi i slićno poslin testa naravno proda , na taj naćin san doša do novog napajanja za 50% cjene :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jeben mi je taj oglas, kako smo ga šprdali ovdje na forumu, tako je lik ispravljao tekst...Prvo otključani shaderi, pa onda inžinjerski primjer, pa onda je zaključao shadere i naveo da to ipak nije inž primjer i da ima tihu pumpu...cccc

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Jeben mi je taj oglas, kako smo ga šprdali ovdje na forumu, tako je lik ispravljao tekst...Prvo otključani shaderi, pa onda inžinjerski primjer, pa onda je zaključao shadere i naveo da to ipak nije inž primjer i da ima tihu pumpu...cccc

Istina ali cijena je OK, uz malo cijenjaknja možda i niža, i ako se može probati prije kupnje ne vidim problem. Tko ne reskira ni ne profitira :D

12 godina
DarthMarkus kaže...

Po tome ispada apsolutni fejker.....mozda zato i nije prodana grafa.

12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
protjeran

Meni je Heaven poceo gadno trzat nakon par minuta, kad sta - fan speed ostao na 20% a to znaci ventovi iskljuceni, grafa otisla na 100C i pocela throttle-at..

Al ne bi trebalo moci doc do trajnog ostecenja jer grafa mora pocet na vrijeme throttle-at da temp ne predje kriticnu granicu. U suprotnom je lose projektirana.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2015 23:00 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ansha kaže...

Meni je Heaven poceo gadno trzat nakon par minuta, kad sta - fan speed ostao na 20% a to znaci ventovi iskljuceni, grafa otisla na 100C i pocela throttle-at..

Al ne bi trebalo moci doc do trajnog ostecenja jer grafa mora pocet na vrijeme throttle-at da temp ne predje kriticnu granicu. U suprotnom je lose projektirana.

Pa na 100c je trebala se shut downat ili cak i nize zar ne????Referentne 290 su radile na 94-95c ali mislim da nisu imale mogucnost doc do 99-100c nikako tojest ugasile bi se.....

EDIT:

Nazalost 100-105c je max limit na kojem uopce mogu radit ali tu vec nastaju trajna ostecenja.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2015 23:22 (MEGATAMA).
11 godina
neaktivan

Meni su ventovi dobro radili ali opcenito mi se driver ne svidja, cekat cu neku napredniju verziju, sad kad sam se vratio na 15.11.1 osjeti se duzi load ipak :) U Risen 3 je skoro duplo duzi load na beta driverima

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

To s uništavanjem grafa je malo sumnjivo: već godinama hardver ima mehanizme koji gase karticu nakon određene temperature i to baš svaki, od "običnih" procesora do grafičkih procesora. Informacije o "sprženim" grafama su vjerojatno način da se nanese šteta AMD-u, kao što je amplificiranje "problema" s 3.5+0.5 GB VRAM-a na GTX970 bilo za Nvidiju. Baš bi me iznenadilo da se zaista pokaže testom da je kraticu moguće time spaliti. Jedini način za uništiti karticu je na silu joj isporučiti visoku voltažu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Bila je i shema sa 295gtx ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

To s uništavanjem grafa je malo sumnjivo: već godinama hardver ima mehanizme koji gase karticu nakon određene temperature i to baš svaki, od "običnih" procesora do grafičkih procesora. Informacije o "sprženim" grafama su vjerojatno način da se nanese šteta AMD-u, kao što je amplificiranje "problema" s 3.5+0.5 GB VRAM-a na GTX970 bilo za Nvidiju. Baš bi me iznenadilo da se zaista pokaže testom da je kraticu moguće time spaliti. Jedini način za uništiti karticu je na silu joj isporučiti visoku voltažu.

Pa to sam i ja napisao da ima mehanizam da se hardver iskljuci prije izgaranja i jedina mogucnost je da se na neki nacin desava da se ventovi lockaju a taj mehanizam iskljuci pa grafe odu na 100c pa i vise koliko sam vidio po netu.

16 godina
odjavljen

Da, ali za isključiti mehanizam, trebaš hardverski modificirati karticu; ili kod nekih firmwareom. To nije prepušteno driveru. E sad, koje interese ima netko da pokuša spaliti karticu? Možda oni koji žele povrat novca za proizvod koji, dok je ispravan, ne mogu vratiti. To me jako podsjeća na domaće kriminalčine koji znaju pred kraj garancije uništavati hardver da bi ga vratili i uz nadoplatu (ili bez) dobili noviju generaciju. Svi znamo da dolaze mnogo brže kartice kroz par mjeseci pa...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Da, ali za isključiti mehanizam, trebaš hardverski modificirati karticu; ili kod nekih firmwareom. To nije prepušteno driveru. E sad, koje interese ima netko da pokuša spaliti karticu? Možda oni koji žele povrat novca za proizvod koji, dok je ispravan, ne mogu vratiti. To me jako podsjeća na domaće kriminalčine koji znaju pred kraj garancije uništavati hardver da bi ga vratili i uz nadoplatu (ili bez) dobili noviju generaciju. Svi znamo da dolaze mnogo brže kartice kroz par mjeseci pa...

Slazem se ali ovo je preopsezno tojest previse ljudi je u doslovno jednom danu reportalo da im se grafe cudno ponasaju pa mi je to tesko pripisat necemu unaprijed isplaniranom.Vidis da cak i ovdje ima clanova kojim je grafa otisla na 100c ili blizu toga i nebih rekao da su to oni namjerno napravili....

16 godina
odjavljen

Gdje ima tih članova ovdje? Tko? A i to "previše ljudi" - gdje? Mislim, nemamo nikakve dokaze, uvijek su po raznim forumima glasni neki pojedinci. 

12 godina
Tonči kaže...

Gdje ima tih članova ovdje? Tko? A i to "previše ljudi" - gdje? Mislim, nemamo nikakve dokaze, uvijek su po raznim forumima glasni neki pojedinci. 

Na prosloj i pretprosloj stranici ove teme ovdje na forumu....na netu nisam pamtio kako se tko zove,pratim vise foruma.

17 godina

Tonchi ne znaci ako nisu tu na topicu,forumu i s. da ih nema...

Netko nema naviku napisat sto ima pod moj pc a kamoli razglabat o karticama sto se toga tiche ima i drugih foruma... evo neko je prosl tj. kupio dvije fury x sa 5960 procom u jednom ducanu ajde probaj ga locirat ;-))

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 12:19 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice