Nastimali su ih tako da grafa ne ide preko 65C sta nema smisla. Al nije da je to nesto bitno kad sam napravis svoj fan curve u tri minute..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma naravno 65c je skroz hladno i vrhunski rezulatat. Pogotovo za ovu seriju gpu-a.
Ipak, moras se sloziti da su inzenjeri nakon slaganja tako dobrog hladjenja mogli dovrsit posao i uredit krivulju(dakle 3min njihovog vremena za koje su placeni). Kao da nisu testirali ili culi da fan urla na odlicnom cooleru.
Tako bi oni dobili pohvalu i digli svoj rating kao proizvodjaca, a ovako ostavljaju dojam seprtljavosti i nedovrsenosti. Pa nece valjda neki obicni user nakon sto pljune 400€, ic nesto stelati po grafi. Stari moj to se ocekuje od slabog proizvodjaca u low budet kategoriji.

+72 mV oc @ 1150/600 - cpu @ 4.4ghz - 3Dmark Firestrike 14206
idemo to jos malo dici , temperature nekih 7 stupnjeva vise od stocka
probao sam dic memu na 650 ali se odmah crasha...
bdw 614Gb/s je sad bandwitch lol !
http://www.3dmark.com/3dm/9353230?
slabo ti je to
znam da je ali je i neki pomak sobzirom da volt. nije ni otkljucana kak spada tj do kraja... a trixx ne kuzi dodavanja voltaze
Ma naravno 65c je skroz hladno i vrhunski rezulatat. Pogotovo za ovu seriju gpu-a.
Ipak, moras se sloziti da su inzenjeri nakon slaganja tako dobrog hladjenja mogli dovrsit posao i uredit krivulju(dakle 3min njihovog vremena za koje su placeni). Kao da nisu testirali ili culi da fan urla na odlicnom cooleru.
Tako bi oni dobili pohvalu i digli svoj rating kao proizvodjaca, a ovako ostavljaju dojam seprtljavosti i nedovrsenosti. Pa nece valjda neki obicni user nakon sto pljune 400€, ic nesto stelati po grafi. Stari moj to se ocekuje od slabog proizvodjaca u low budet kategoriji.
u potpunosti se slazem s tobom, iako igrao sam se i sa 7970ghz black edition, pa sa 290 trix i sad evo 390pcs+ i moram priznat da mi je neobicno vidit 65 stupnjeva u full loadu na AMD-u.. ugodno sam iznenaden pa mi je ta krivulja totalno zanemariva, ali da s obzirom da je grafa u 300+ eura rangu takvi sitni propusti su blesavi.
PITANJE... r9 290 i 390 su praktički iste kartice samo ova 390 ima 8GB DDR5 memorije koju realno ni ne može u potpunosti iskoristiti jelda?
ako uzmem r9 290 nisam ništa pogriješio? pitam jel sam našao dobru ponudu na njuškalu za r9 290...
koju dobru ponudu?onaj powercolor fen za 2000kn?
koju dobru ponudu?onaj powercolor fen za 2000kn?
i sad imam referentnu tako da sam se navikao, a i kućište mi nije pored uha...
ako znaš koju bolju ponudu samo izvoli :) ponudi :D
Pa valjda bolja...ali po svim aspektima! no nije posteno od mene u Radeon temi govoriti to no pitao si pa eto ti odgovora! jedina koja nesto valja 290 je sapphirova Tri-x verzija(o kvaliteti izrade doticne rade necu, no eto ima 3x fan-a pa je donekle i "hladna"), sve ostale izbjegavaj u sirokom luku! ak vec oces Radeonku onda rade daj koju stoticu vise i odaberi neku dobru r9 390..hvala ti boze ima odlicnih za razliku od cijele 290/x serije!lp
Koliko se da vidjeti na TPU da gtx780 zaostaje za R9 280X a sa 290 se ni nemoze porediti.

Koliko se da vidjeti na TPU da gtx780 zaostaje za R9 280X a sa 290 se ni nemoze porediti.
onda nek po tome uze 280x, zasto da baca pare
Ma nek uzme Gtx ...

Ja bih uzeo r9 290 samo radi toga što imam podršku za puni dx12
290 sa novim driverima i na istom taktu ima identicne performanse kao i 390-ka te je jaca kartica od gtx 780.
Jedino sta nikad ne bi uzimao referentnu jer je to apsolutna katastrofa od hladjenja, a i 1700kn nine neka cijena..
Ako ta grafa ima vise od god garancije isplati se uzeti, nereferentni modeli s garom idu po 2k, uzmes si aftermarket za tu razliku u cijeni i na konju si. Mada ovo mi izgleda fishy

Ja mislim da je blower hladenje super..
jedina mana je buka ali i to je upitno jer ako imas dobro kuciste to stvarno svedes na minim.
Blower sav topli zrak puse van sto je perfektno.
Ma bloweri su preglasni i na nvidiji, a na r9 290 nema sta trazit blower. Buka je nenormalna i nikakvo kuciste tu ne moze pomoc.
Ma nek uzme Gtx ...
Pa rekao si da je 290 bolja zašto onda gtx??
290 sa novim driverima i na istom taktu ima identicne performanse kao i 390-ka te je jaca kartica od gtx 780.
Jedino sta nikad ne bi uzimao referentnu jer je to apsolutna katastrofa od hladjenja, a i 1700kn nine neka cijena..
Nije mi bitan neki ludi i kvalitetni dizajn i frižideri na grafi, buka mi ne smeta...puno bitnije su mi performanse jer sam FPS whore :D
ionako mi je ovo samo trenutna investicija/zamjena za komponente koje ću prodati... ionako sljedeće god. vjerojatno ću skupiti za ovu novu seriju "artic islands"... možda r9 480 ili pak 490
Pa valjda bolja...ali po svim aspektima! no nije posteno od mene u Radeon temi govoriti to no pitao si pa eto ti odgovora! jedina koja nesto valja 290 je sapphirova Tri-x verzija(o kvaliteti izrade doticne rade necu, no eto ima 3x fan-a pa je donekle i "hladna"), sve ostale izbjegavaj u sirokom luku! ak vec oces Radeonku onda rade daj koju stoticu vise i odaberi neku dobru r9 390..hvala ti boze ima odlicnih za razliku od cijele 290/x serije!lp
sto fali msi g1 karticama? moja na ghz ne prelazi 75 c u loadu
Fury više nije na akciji, dakle ponovo stara cijena
gcn 1.1(r9 290) te 1.2(R9 3xx) nema podršku za full dx12
gcn 1.1(r9 290) te 1.2(R9 3xx) nema podršku za full dx12
Zavisi šta definišeš kao podršku za puni DX12. Ako misliš na apsolutno sve feature predviđene specifikcijom, to ne podržava ni jedan GPU. Suštinski niti ne mora. Npr, istorijski, DX9 standard obuhvata barem 4 shader modela, 2.0, 2.0a, 2.0b i 3.0, predviđa FP24 i FP32 preciznost kod izračunavanja itd. To što je Radeon 9700Pro podržavao samo SM2.0 i FP24 mu ne oduzima status DX9 kartice, i to, u svoje vreme, veoma dobre i inovativne, koja je tukla konkurenciju i performansama i kvalitetom prikaza.
flashao 380x bios na 380
prikazuje mi ovo u gpuz:
http://gpuz.techpowerup.com/15/11/23/7c8.png
imate li ideju kako rjesiti i ima li veze s driverima? reinstaliranje nije pomoglo
Why on earth si flashao 380x bios na 380-ku??
Ma nek uzme Gtx ...
Pa rekao si da je 290 bolja zašto onda gtx??
Nije mi bitan neki ludi i kvalitetni dizajn i frižideri na grafi, buka mi ne smeta...puno bitnije su mi performanse jer sam FPS whore :D
ionako mi je ovo samo trenutna investicija/zamjena za komponente koje ću prodati... ionako sljedeće god. vjerojatno ću skupiti za ovu novu seriju "artic islands"... možda r9 480 ili pak 490
svi smo mi to, moto nam je "I guzice za FPS-a"
flashao 380x bios na 380
prikazuje mi ovo u gpuz:
http://gpuz.techpowerup.com/15/11/23/7c8.png
imate li ideju kako rjesiti i ima li veze s driverima? reinstaliranje nije pomoglo
Sto bi to radio kad nemas 2k shadera ionako, samo dobijes drugi clock?

Why on earth si flashao 380x bios na 380-ku??
cudno se ponasa moja s odrzavanjem napona i throttla za svaku sitnicu pa sam ionako mislio staviti neki drugi bios, a kad se vec s time zezam isao sam vidjeti kako ce ovo proci, uvijek imam i rezervni bios ako nesto zeznem
tl dr: dosadno mi je