AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 632.315
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300 Series
toxic kaže...

AMD nije niti ciljao na OC potencijal.

Ovo što su napravili za mene je super.

Meni je tišina najvažnija stvar kod računala s obzirom da mi stoji u dnevnom boravku i kada nešto igram ovaj drugi mora čuti TV. Fury x je za tako nesto dusu dao.

Iako po meni ova windoforce je jako tiha...

Jos malo samo neka s vremenenom cijenu spuste i biti će pun pogodak iako to najvjerojatnije neće napraviti.

Cekaj onda da vidis kako zuje pumpe na jeftinim AIO coolerima kao sta je taj.

Tih zvuk visoke frekvencije, neki ga ne cuju, neke izludjuje...

17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...

Meni je tišina najvažnija stvar kod računala s obzirom da mi stoji u dnevnom boravku i kada nešto igram ovaj drugi mora čuti TV. Fury x je za tako nesto dusu dao.

Iako po meni ova windoforce je jako tiha...

Jos malo samo neka s vremenenom cijenu spuste i biti će pun pogodak iako to najvjerojatnije neće napraviti.

Cekaj onda da vidis kako zuje pumpe na jeftinim AIO coolerima kao sta je taj.

Tih zvuk visoke frekvencije, neki ga ne cuju, neke izludjuje...

Pa ovo je CM pumpa unutra .. osobno je imam u CM neptonu 240m i necujna je..

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
ko ti sebi ne mozes priustiti ne znaci da nije pametna investicija.

Što to uopće znači?

Da li to znači da imaš 50 000 kn mjesećnih primanja pa ti ovakva kartica ispadne par posto iz džepa, jer istovremeno obitelji može omogućiti luksuzan život u kući sa bazenom, ili uzmeš takvu karticu na kredu i ne pomišljaš uopće imati obitelj jer bi živjeli u potstanarskoj sobici i svi se divili odličnoj grafici. Ja sam negdje u sredini, mogu si ju priuštiti bez problema ali imam daleko pametnijih i potrebnijih stvari za potrošiti novac. Stvar je prioriteta jer sumnjam da večina ljudi ima ovih 50 000 kn svaki mjesec.

17 godina
XXX kaže...
chaselol kaže...
ko ti sebi ne mozes priustiti ne znaci da nije pametna investicija.

Što to uopće znači?

Da li to znači da imaš 50 000 kn mjesećnih primanja pa ti ovakva kartica ispadne par posto iz džepa, jer istovremeno obitelji može omogućiti luksuzan život u kući sa bazenom, ili uzmeš takvu karticu na kredu i ne pomišljaš uopće imati obitelj jer bi živjeli u potstanarskoj sobici i svi se divili odličnoj grafici. Ja sam negdje u sredini, mogu si ju priuštiti bez problema ali imam daleko pametnijih i potrebnijih stvari za potrošiti novac. Stvar je prioriteta jer sumnjam da večina ljudi ima ovih 50 000 kn svaki mjesec.

ja također mogu "iskeširati" 6 somova kuna ali bi bilo belaja jedno vrijeme :(

13 godina
XXX kaže... 

Što to uopće znači?

Opet ponavljam, koga briga sto ti sebi ne mozes priustiti jer ima drugih koji mogu. Kad malo shvatis da ako imas normalan posao + nemas kredita, ovakve stvari bi si mogao priustiti na rate recimo ali opet je to zrtva za nase prostore i to ogromna. Vani i nije neka zrtva.

P.S. idemo u 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Oduvjek me je zanimao gornji segment kartica ... mada nikad nisam kupovao top modele, zanima me koliko je recimo napredovala R9 380x u odnosu na R9 280x ili je to samo prepakiran proizvod.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
XXX kaže... 

Što to uopće znači?

Opet ponavljam, koga briga sto ti sebi ne mozes priustiti jer ima drugih koji mogu. Kad malo shvatis da ako imas normalan posao + nemas kredita, ovakve stvari bi si mogao priustiti na rate recimo ali opet je to zrtva za nase prostore i to ogromna. Vani i nije neka zrtva.

P.S. idemo u 

Ti mene nisi skužio. Fora je u tome iako si ju možeš priuštiti, osobno to mogu bez ikakvih rata, uvijek postoje u životu bitnije alternative ako ne plivaš natprosjećno u lovi, npr. odvedeš obitelj u inozemstvio na neko od putovanja jednom godišnje. Što se posla tiče imam ga već 23 godine kontinurino . Stvar je prioriteta  i zato mrzim upadice tipa "ti si ju nemožeš priuštiti". To je skroz relativno.

Nemam ja ništa protiv ako je igranje nekome najvažnija preokupacija pa je spreman platiti za takvu grafu. Ja sam samo pitao koja to igra/igre zaslužuju. Po meni nema takve.

15 godina
protjeran
toxic kaže...

Samo sta je ovo bazirano na Seidonu koji ima slabiju i bucniju pumpu...

U jednom review-u spominju da pumpa stvara iritantan zvuk visoke frekvencije, to je puno gore od buke ventova...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 10:24 (ansha).
16 godina
DarthMarkus kaže...

Pa ne bi... Nisam spomenuo titan x koji je cijenom dosta gore....Govorim o 980Ti vs fury x, ako cijenovno budu tu

Dovoljan je gtx980 koji je ocabilniji i daje više od slabo ocabilnog fury-a.Ne trebaš se dalje sa fanovima raspravljat, čijenica jest da nvidia nudi više za manje love, a tko ne zna zbrojit dva plus dva neka plača više za manje.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 10:50 (dery).
17 godina
odjavljen
dery kaže...
 čijenica jest da nvidia nudi više za manje love, a tko ne zna zbrojit dva plus dva neka plača više za manje.

I onda kupiš Asus R9 290X za 2900 kn i tu si negdje sa gtx 980, a ostane ti 1500 kn u džepu .

14 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...
phoenix2003 kaže...
Stjepanj kaže...

fanaticni nvidiotizam mi je svake godine sve nevjerovatniji, ovo me svaki put sve vise podsjeca na glupave amerikancei njihove automatikepo njima je automatik 100x bolji od manualnog...tako izgleda vrijedi pravilo i za nvidia kartice! kuku lele...

Večeras razbijamo mitove: 1. Amerikanci nisu glupi. Naprotiv! Da nisu pametni ne bi dogurali ovako daleko; 2. Automatski mjenjač je 101x bolji od manualnog. Tko nam je kriv kad smo odrasli na Stojadinima i S-paketima a Golf II dižemo u nebesa.

Ah, da! AMD je bolji od Nvidie, da se razumijemo.

da je automatski mjenjač bolji od manualnog reć će samo onaj koji nezna voziti auto s manualnim,npr.meni je dosadno voziti automatika jer nemam kud s desnom rukom

a ovo sto se tice amd-a je totalno nova stvar i nemoze se usporedivat s jednom precijenjenom nvidijom

Nabavi si curu. A ako si već prerasao to razdoblje nisam ti ja kriv

Po performansama je bolji manualni, a ostalo je stvar ukusa.

Što bi se dogodilo da nvidia ne dobije pravo koristiti HBM2?

16 godina
XXX kaže...
dery kaže...
 čijenica jest da nvidia nudi više za manje love, a tko ne zna zbrojit dva plus dva neka plača više za manje.

I onda kupiš Asus R9 290X za 2900 kn i tu si negdje sa gtx 980, a ostane ti 1500 kn u džepu .

Ne, jer tu opet gtx970 ima sve bolje, podosta manju potrošnju,isplativost,ocabilnija.

17 godina
odjavljen
dery kaže...
XXX kaže...
dery kaže...

Ne, jer tu opet gtx970 ima sve bolje, podosta manju potrošnju,isplativost,ocabilnija.

Tu se slažem. Na kraju dolazimo do toga da je sve iznad GTX 970 neisplativo, tj da opasno pada količina FPS-a po uloženoj kuni. Ali ima amd na toj ljestvici odličnih aduta. Čak štoviše prve dvije su baš od AMD-a R9 290/R9 270X.

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/33.html

Znači sa AMD-om dobijaš više za manje. Brojke ne lažu.

16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Te dvije vode samo u jednom segmentu(slika)  ali kod potrošnje su dosta loše tako uzmemo li sve u obzir računica opet ne ide na stranu amd

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
dery kaže...

Te dvije vode samo u jednom segmentu(slika)  ali kod potrošnje su dosta loše tako uzmemo li sve u obzir računica opet ne ide na stranu amd

Potrošnja je relativna, preformanse po uloženoj kuni nisu. Nije isto ako se igraš sat vremna i deset sati. Neko će sa najštedljivijom karticom potrošiti više struje nego netko sa najrastrošnijom. Također cijena struje nije svima ista.

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

prastara 7970/280x je izgleda bila najbolja kupnja, pogotovo onima koji su je kupili tamo davnih godina za 4500kn(hd7970) ili nakon rudarenja 280x za 4x manje love(polovne) no da jedna kartica toliko dugo "drzi vodu" svaka im hvala:p

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
XXX kaže...
dery kaže...

Potrošnja je relativna, preformanse po uloženoj kuni nisu. Nije isto ako se igraš sat vremna i deset sati. Neko će sa najštedljivijom karticom potrošiti više struje nego netko sa najrastrošnijom. Također cijena struje nije svima ista.

Ali ne možeš na osnovu dvije kartice po samo jednoj stavci reči da je cijela serija bolja tj. rebrand i rebrand rebranda

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 11:46 (dery).
17 godina
odjavljen
dery kaže...
XXX kaže...
dery kaže...

Ali ne možeš na osnovu dvije kartice po samo jenoj stavci reči da je cijela serija bolja tj. rebrand i rebrand rebranda

Pričali smo o isplativosti a ne o rebrandu. Zašto sad miješaš kruške sa jabukama? Tvrdiš kako netko tko zna zbrojiti 2 i 2 uzima nvidiju. Ova tablica govori nešto skroz suprotno, da tvojih 2 i 2 nije isto što i mojih 2 i 2. Kod mene je to 4 a kod tebe? :D

16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Misli šta god ti hočeš ali činjenica jest da je sada gtx9xx bolji i isplativiji od R9 3xx , isto i gtx980ti od fury.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 11:57 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

E to je nešto drugo. Ali nije Nvidija isplativija od AMD-a. Zavisi od modela do modela.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Sve tablice padaju u vodu ako tu hardversku snagu ne prati softverska podrska.....do danasnjeg dana AMD koliko vidim nije ispeglao performanse u igrama koje sam ja igrao tojest htio igrat na 290 tri-x,MGS GZ,Dying Light,Project Cars(tih 5fps boosta koje su donjeli sa driverima ne znaci nista) itd.

Mogu oni optuzivat nvidiu ili developere ali kao krajnjem korisniku njihovog proizvoda meni to nije bila nikakva utjeha.......

Sad vidim da Rocksteady popravlja Batmana uz pomoc nvidie.....gdje je tu opet amd i njegove grafe......to je realnost..ostalo su tablice i teorija.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Sad vidim da Rocksteady popravlja Batmana uz pomoc nvidie.....gdje je tu opet amd i njegove grafe......to je realnost..ostalo su tablice i teorija.

amd je tamo gdje je bio kad je i intel sa preprodavacima dilao procesore ispod stola i ucjenjivao.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
ansha kaže...
toxic kaže...

Samo sta je ovo bazirano na Seidonu koji ima slabiju i bucniju pumpu...

U jednom review-u spominju da pumpa stvara iritantan zvuk visoke frekvencije, to je puno gore od buke ventova...

Da, ne u jednom, nego u svim reviewevima se spominja taj tzv. high-pitch zvuk, zvuk visoke frekvencije koji se cuje i u zatvorenom kvalitetnom kucistu:

Navodno CM pokusava rjesiti problem. Cudi me kako je to jedva itko spomenuo do sada na ovoj temi, a jedna je od najvecih mana.

Taj review je vec par puta linkan pa eto, neka si pogleda netko tko vec nije. Jako lijepo odradjen video review.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 12:20 (The_Fichek).
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Fanboy wars part ll

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
toxic kaže...

nećemo se zavaravati, da su mogli ponuditi dobar oc potencijal itekako bi to napravili

dapače, koliko se sjećam, još su na prezentaciji obećavali da će baš tu fury x blistati, ne znam samo čemu takve banalne laži kad znaju da će grafa ubrzo na testove

a tišina je očito upitna, ako je istina ovo s pumpom

11 godina

Tisina samog ventilatora je izvrsna, temperature su izvrsne, al negdje je napravljena ta greska sa pumpom ili cime vec koja dovodi do cviljenja i zato dolazi do razlicitih vrijednosti decibela kod razlicitih recenzaša. Ako su za Seidon napravili ver2, onda ce to valjda uciniti i sa Fury X.

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

sad cemo jos morati kupiti 

gumirana pjena/izolacija gumirana pjena/izolacija
  i nakrkati unutar gpu kucista da umrtvimo zvukove! jednom sam napunio zvucnu kutiju takvom pjenom zvucnik se doslovno nije cuo!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

zasto ova tema nije prebachena u thread za grafulje? 

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
iStjepanj kaže...

sad cemo jos morati kupiti   i nakrkati unutar gpu kucista da umrtvimo zvukove! jednom sam napunio zvucnu kutiju takvom pjenom zvucnik se doslovno nije cuo!

Idemo li po furiju lova je spremna (barem dok žena ne vidi da fali) i po metar te izolacij

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 17:58 (nicky.sl).
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

nikako ja sliku ubacit u proslu poruku bem mu WP 10 i Edge

Moj PC  
9 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice