AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 628.745
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Radeon R9 300 Series
ansha kaže...

Preporucena prodajna cijena 980Ti je 650$, ima 50% vise rama, glasine trenutno su da je malo brza od Fury i ima ogroman oc potencijal koji Fury vrlo vjerojatno nema sanse dostici.

Kad tome dodas i cinjenicu da amd mora karticu istih performansi prodavat za manje novaca zbog imidza firme i odredjenih predrasuda koje kupci gaje (tipa driveri, twimtbp igre itd...), dolazis do te brojke od 500$. Ovih 900$ za flagship s 4gb rama mogu okacit macku o rep, bolje im je ni ne izbacivat je na trziste ako to planiraju jer ce ih nvidija pokopat.

Ne brkaj eure i dolare, preporučenu i tržišnu cijenu. Na amazonu .de je najjeftinija Nvidia GTX 980 Ti 750 eura a toliko je i u alza shopu. Pošto se predviđa da će performanse biti ili malo bolje ili malo lošije možemo reći da će biti otprilike iste. Prema tome ostaje razlika od 2 GB i pitanje je koliko je netko spreman platiti za to. Oni koji igraju na 4k bi mogli platiti 200 eura ekstra ali to je maksimalna granica. Jer ako bude 500 eura radije će za 1000 kupiti dvije te nego za jednu Nvidiinu 750. S druge strane malo 1080p igrača treba više od 4GB. Jedino im ostaje 1440p kojma bi 6GB moglo biti idealno.

Ok cijena bi po mom mišljenju bila ukoliko se radi o 4GB do 600 eura.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 16:09 (axos).
13 godina
ansha kaže...
axos kaže...
ansha kaže...

Po svemu sudeci AMD ce nakon ovog launch-a nastaviti gubit ionako mali udio na trzistu...  Sami rebrandovi i Fury koji je trenutno malo sporiji od 980Ti al zato sa 4gb rama i losijim oc mogucnostima. Kazu doduse da bi mogli prestic 980Ti doradom drivera...  Fury ne smije kostat vise od 500€ ako zele ikakve prodajne rezultate...

Ako bude malo bolja od 980ti koja košta oko 750 dolara zašto bi onda ona morala biti ispod 500?

Preporucena prodajna cijena 980Ti je 650$, ima 50% vise rama, glasine trenutno su da je malo brza od Fury i ima ogroman oc potencijal koji Fury vrlo vjerojatno nema sanse dostici.

Kad tome dodas i cinjenicu da amd mora karticu istih performansi prodavat za manje novaca zbog imidza firme i odredjenih predrasuda koje kupci gaje (tipa driveri, twimtbp igre itd...), dolazis do te brojke od 500$. Ovih 900$ za flagship s 4gb rama mogu okacit macku o rep, bolje im je ni ne izbacivat je na trziste ako to planiraju jer ce ih nvidija pokopat.

50% manje vrama ali je vram HBM sa tonga kompresijom

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Koliko ja znam, flagship proizvodi ne određuju baš uspješnost, tj. ''pokopavanje'' neke firme; fury cilja na prilično mali dio tržišta. Najviše bi love trebali nositi slabiji modeli, mid i mid high, odnosno sweetspot modeli (do ~200$). A u tom segmentu izgleda da idu na rebrand i osim ako cijene ne budu stvarno stvarno dobre, tu bi mogli popušiti.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kenan.M kaže...

Dok ne vidim benchmarke ne vjerujem nikome! :D

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
14 godina
neaktivan
kenan.M kaže...

50% od 6 je 3.

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Tek sad shvatio da ce rebrand R9 290/x dolaziti s 8gb memorije, yebote koliko ce to kostati znajuci da su modeli  koji su imali duplo vise memorije bili za 500 cak i po 1000 kuna skuplji kad ovi nasi trgovci vide 8gb pa to pojede ovu od 2-3-4gb perfomansama(poznavajuci nas mentalitet gdje jos uvjek vrijedi pravilo sto vise rama to jaca grafa)....

jos jedna slikica novih bebica:

LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 22:10 (Stjepanj).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Tek sad shvatio da ce rebrand R9 290/x dolaziti s 8gb memorije, yebote koliko ce to kostati znajuci da su modeli  koji su imali duplo vise memorije bili za 500 cak i po 1000 kuna skuplji kad ovi nasi trgovci vide 8gb pa to pojede ovu od 2-3-4gb perfomansama(poznavajuci nas mentalitet gdje jos uvjek vrijedi pravilo sto vise rama to jaca grafa)....

Glupost jel da, R9 290X s 8GB kojoj baš i ne trebaju(osim ako se slaže CF) a Fiji s "tek" 4GB. Ako se ima jedan Fiji možda i nije problem, al što ako tko slaže CF za 4k/1440p.

16 godina
Penryn kaže...
Stjepanj kaže...

Glupost jel da, R9 290X s 8GB kojoj baš i ne trebaju(osim ako se slaže CF) a Fiji s "tek" 4GB. Ako se ima jedan Fiji možda i nije problem, al što ako tko slaže CF za 4k/1440p.

Nije da oni nebi stavili više od 4Gb.. nego ne mogu. Tehnički HBM 1.0 ne podržava više od 4GB... tek kasnije u 2016. s 2.0

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Vec vidim kako ce se pljuvati po High-End-u iz Amd-a, to ce biti uglavnom vezano uz kolicinu rama,

Mene samo veseli sto AMD radi nesto potpuno novo u gpu svijetu...zanimljivo u svakom slucaju za svakog zaljubljenika u HW!lp

Moj PC  
13 0 hvala 2
12 godina
Penryn kaže...

pa cf ne bi trebao biti problem vrlo uskoro, jer će valjda netko tko ima za dvije fiji kartice imati za nove windoze sa dx12 koji će omogućiti korištenje 2×4 gb vrama

ali da, malo je naopako imati 390 i 390x sa 8gb, a onda top grafu s upola toliko

već sam rekao, ovo je sve neki prijelazni period, sve će se to posložiti na sljedećoj seriji, s 2. generacijom hbm, nižim proizvodnim procesom i konačno novom arhitekturom bez faking rebrandinga

doduše i nvidia će tada uvesti sve to skupa, pa će očekivanja biti još veća

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 8:24 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Jel netko zna ciji je to patent(HBM memorija)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

AMD+Xynix

Inače ne kužim kome treba više od 4GB za igre. U stvari ne kužim kome treba tako skupa kartica za igre ali nema veze.

13 godina
protjeran
XXX kaže...
Stjepanj kaže...

AMD+Xynix

Inače ne kužim kome treba više od 4GB za igre. U stvari ne kužim kome treba tako skupa kartica za igre ali nema veze.

ja dosta toga vrtim u 4k i igre koje mogu nakrkati 4gb mozes nabrojati na prste jedne ruke...(uglavnom su sve prosjecni naslovi, neki i ispod prosjecni) tako da...

edit.

kaj se tice tog HBM, kaj su oni dali taj patent i ostalima na koristenje ili kak to vec ide...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 9:08 (Stjepanj).
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

vjerojatno će dobit šuške za korištenje tehnologije, kao i sa većinom patenata.

Ne predaj se nikad osim kad moraš!

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

R9 390X unboxing neznam koliko ce video biti jos dostupan,vec 2-3 puta su ih micali!

trenutna kanta: Asus Rog g750jx intel i7,16gb ram,256ssd,750gb hdd,gtx 770m 3gb ddr5
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2015 9:06 (Rei Ayanami).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

http://videocardz.com/56299/amd-radeon-300-specifications-leaked-by-tecmundo

390x i 390 ista kartica, al ga kenjaju sa ovim "provjerenim" glasinama :D

Kad se već nabada u mraku, nek bude ova Tonga sa 4GB nekih 1800kn, to bi bila dobra kupnja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2015 9:50 (ElektričnaOvca).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Kad se već nabada u mraku, nek bude ova Tonga sa 4GB nekih 1800kn, to bi bila dobra kupnja.

Pa koliko mi se cini po specifikacijama to je 7950/280 cip, samo manja potrosnja pise, sve ostalo manje vise isto. To ispod 2k nece biti.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Eto i pravih slikica dotične grafe, samo bez curenja slina molim, uostalom cijenom to ionako nije za osiromašene i očerupane hrvatske kupce.

http://www.pcper.com/news/Graphics-Cards/AMD-Radeon-Fury-X-Graphics-Card-Pictured-Uses-2-x-8-pin-Power

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Moj PC  
6 0 hvala 5
17 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Izgleda da nam dolazi punokrvni nasljednik HD 2900 XT. Nikad veća memorijska propusnost, jak gpu, al zato loče kao da sutra ne postoji. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2015 14:26 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Malo mi je glupo što eto, opet rebrand 7950/280 dolazi. Imam 280, prezadovoljan za te novce, al' ono, skeptičan sam kako će se to sve razviti. 
I sad će svi srati po Fury-u zbog 4GB, no ne mogu staviti zbog limitacija tehnologije, oh sad kad krenu ovi NVidia fanatici...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Kada izlazi Fury?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jonja kaže...

Kada izlazi Fury?

16.6 će se znati.

13 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Izgleda da nam dolazi punokrvni nasljednik HD 2900 XT. Nikad veća memorijska propusnost, jak gpu, al zato loče kao da sutra ne postoji. 

Pa 2x8 napajanje i nije tako strasno jer treba ma soka i za vodu :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Penryn kaže...

Koga uopče briga za potrošnju skupih grafa, ako imaš tolko love za ovakvu grafičku karticu boli te đon za potrošnju struje.

VedranMik kaže...

Malo mi je glupo što eto, opet rebrand 7950/280 dolazi. Imam 280, prezadovoljan za te novce, al' ono, skeptičan sam kako će se to sve razviti. 
I sad će svi srati po Fury-u zbog 4GB, no ne mogu staviti zbog limitacija tehnologije, oh sad kad krenu ovi NVidia fanatici...

To je ipak 4GB HBM memorija, dakle nije to obična ddr5 memorija koju moš nač na večini današnjih grafa.Kaj se tiče Nvidia jurišnika, za njih uvjek imaš dva spreja pa pošpricaj po potrebi, i eto odma bježe kao da su na raketni pogon.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
14 godina
Fury X ima 4096 shadera dva puta više od R9 280X + HBM pa si vi mislite zašto treba 2x8pin priključka. Jedva čekam pročitati recenziju Fury X.lp
14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Evo specs. 300w troši.

xD xD
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2015 17:21 (axos).

1 0 hvala 1
13 godina
chaselol kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Pa koliko mi se cini po specifikacijama to je 7950/280 cip, samo manja potrosnja pise, sve ostalo manje vise isto. To ispod 2k nece biti.

to bi trebala biti r9 285 sa više rama (odnosno jedna čisti rebrand, druga sa više rama) - vidiš da je 256 bit sabirnica, između ostalog. 280 i 280x idu na vječna lovišta. Ma kažem za cijenu jer im je to četvrta ili peta kartica po jačini - bude li 2000+ mislim da nema šanse da uzimam amd za ovaj upgrade. GTX960 je već 1600kn, mislim da im neće biti mudro da karticu koja bi trebala biti među (naj)prodavanijim stave za toliko para.

16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

jadan onaj ko kupi ovaj rerebrand koji je na tržištu dvije godine za ovu cijenu šta je serviraju,ma idu mi na...

šta se preseravaju neka izbace samo fury a ne više ovo mamuzanje mrtvog konja

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
5 5 hvala 0
13 godina
dery kaže...

jadan onaj ko kupi ovaj rerebrand koji je na tržištu dvije godine za ovu cijenu šta je serviraju,ma idu mi na...

šta se preseravaju neka izbace samo fury a ne više ovo mamuzanje mrtvog konja

Kakve veze što je rebrand ako budu performanse u rangu nvidia kartica?  290x je već u rangu sa 970, malo jača na 1440p. Čekamo 16.6 za tačne informacije.

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Osobno me iznenadilo koliko su izvukli dodatnih performansi usavrsavanjem drivera, npr.nakon izlaska HD7xxx serije.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice