VidiLab testirao asus tuf oc, u podnožju teksta stoji cijena 721 eur. Bug testirao gaming oc od gigabytea, piše cijena 870. Sve iznad 750 eura mi je neprihvatljivo za takvu klasu kartice. I 750 je previše, al' bi si nekako to mogao još opravdat ak bi bila oc verzija sa tri pina.
AMD Navi
- poruka: 10.459
- |
- čitano: 2.223.775
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
VidiLab testirao asus tuf oc, u podnožju teksta stoji cijena 721 eur. Bug testirao gaming oc od gigabytea, piše cijena 870. Sve iznad 750 eura mi je neprihvatljivo za takvu klasu kartice. I 750 je previše, al' bi si nekako to mogao još opravdat ak bi bila oc verzija sa tri pina.
za 750 eura ja bih odmah isao u kupnju
Po meni je to trebala bit (9070xt) 600€-700€ grafa i pokopali bi onda Nvidiu
Spali smo na to da se nadamo sredini sredine po cijeni flagshipa.

Jel narucio itko 9070 ?
Zato ja još odavno kupujem "last gen" svaki puta kada nešto novo izađe, kada su došle grafe 7000 serije uzeo sam RX6700, sada kada dođu ove i ako cijene bude ovakve kako većina očekuje i predviđa uzet ću najverojatnije RX7800XT za 550€ i vozi miško, ne pada mi na pamet davati 850-900€ za RX9070 non XT koja je cca 20% brža od nje.
uzet ću najverojatnije RX7800XT za 550€ i vozi miško,
Kupi ju već jednom. To ponavljaš mjesec dana.
Budi kao ja.
Padne mi na pamet sad i sad ju kupim.
Šalim se, pametnije je tvoje čekanje.
Vjeruj mi htio sam još u 12 mjesecu ali sam rekao strpi se do 02. mjeseca jer tada izlaze pa su pomaknuli na 3. mj i ako sam čekao do sada sačekat ću još malo dok i službeno vidim da se ne isplati to kupovat
Kod mene u AT RX 9070 (ne XT) 750e rekao bi da je to ok cijena.Ne vidim nekog smisla uzimat novu 7800XT za 550e sa FSR3.
Mda...kako da ne. Po tim cijenama, nek si ih zabiju tamo gdje sunce ne sija.
Ma ne zanima me FSR, RT i te pizdarije, samo RAW performanse.
Mda...kako da ne. Po tim cijenama, nek si ih zabiju tamo gdje sunce ne sija.
Da
Nista od kupovine : \
Uzeti 7900XT za 100eur manje od 9070 (non XT) ako mora biti AMD ili slobodno preskočiti.
To je sasvim očekivano, kad bilo koji GPU ili arhitekturu ne guraš malo previše u nebo da bi izvukel bolje performanse".
Recimo RTX 5090, hm pa kakve bi bile FPS performanse ako bi grafa trošila "samo 100W" manje struje.
Isti drek kao i Nvidia,prate jedni druge s cijenama i moš se slikat.
Da dobijem na lotu ne bi im dao tu cijenu za grafu čisto iz principa, a baš sam se naoštrio na neku običnu 9070 do nekih 700 eura, ali ovo je lihvarenje.
Pokenjali svi Nvidiu i rtx 5070, a dobili non XT model po istoj cijeni kao i rtx 5070, dođe na isto sve osim boje
A da se vi ljudi malo strpite?
Već sad ima u de 9070 po 730e, a tek su u prodaji par sati.
Bude se to s vremenom normaliziralo.
Ili ako vam se ne čeka, 7900xt i zdravo.
A da se vi ljudi malo strpite?
Već sad ima u de 9070 po 730e, a tek su u prodaji par sati.
Bude se to s vremenom normaliziralo.
Ili ako vam se ne čeka, 7900xt i zdravo.
Imam ja strpljenja bez brige. Nisam kupio grafu vec dost godina :)
U Njemi je uvijek jeftinije nego kod nas, ali ja živim u RH pa me tako zanimaju cijene ovdje.
Sumnjam da će naši spuštati na 700 eura, nema teorije, ako ode 50 eura dolje kroz pola godine bude dobro, ciganjenje na max.
Uzet polovnu grafu iz prošle serije, pa nek se hebu jedni, drugi i treći.
Evo već sad je hellhound u hr na 779e.
Ne vidim razloga zašto ne bi bilo ostalih modela u rangu 700e dok se malo to ne stabilizira.
Evo već sad je hellhound u hr na 779e.
Ne vidim razloga zašto ne bi bilo ostalih modela u rangu 700e dok se malo to ne stabilizira.
To je cijena za keš, na rate je 820 eur, a ako ću keširat onda mi bolje uzet polovno pa uštedit i ne podržavat konzumerizam i takve cijene, moj osobni stav.
Uzeo sam 10 dana nakon izlaska rtx 4070 za 780 eur, da bi istu spustili kroz pola godine na 749 eur, tako da očekivati brda i doline je nerealno, oduzet eventualno 50 eur na ovo što sad vidimo i to je to što se tiče cijena kod nas, da sam barem u krivu.
Daj na temi si ADM ne lupetaj opet o potrošnji RTX 5090.
Tko je kupio, kupio je :)
Vidim i Radeon prati Nevidiju i gotovo nigdje više nema grafi a vani svi polako dižu cijene....
944e nonXT model :O
https://www.caseking.de/en/gigabyte-radeon-rx-9070-gaming-oc-16g-grafikkarte-16384-mb-gddr6/GCGB-560.html
Treba se strpiti nekoliko tjedana.
Izlazio je PS5 , ko nije prednaručio, čekao je mjesecima ili platio 50% višu cijenu.
Tko je kupio, kupio je :)
Vidim i Radeon prati Nevidiju i gotovo nigdje više nema grafi a vani svi polako dižu cijene....
944e nonXT model :O
https://www.caseking.de/en/gigabyte-radeon-rx-9070-gaming-oc-16g-grafikkarte-16384-mb-gddr6/GCGB-560.html
Jučer sam gledao jedan zanimljiv video preko Youtubea, navodno kada Nvidia ili AMD kažu MSRP da se to radi samo o prvoj pošiljci grafičkih dakle svega par tisuca komada u cijelom svijetu a sve nakon toga su cijene dosta više.... Tako da na žalost u prvih mjesec dana necemo vidjeti smanjenje cijena kod AMD-a...
Treba biti pametan i ne kupovat tako da trgovci samoincijativno to smanje...
Treba se strpiti nekoliko tjedana.
Izlazio je PS5 , ko nije prednaručio, čekao je mjesecima ili platio 50% višu cijenu.
To je bilo zbog korone, ona je glavni razlog nestašice sve tada. Pa tada su i grafičke starijih serija pograbljene.