AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.451
|
čitano: 2.214.914
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: AMD Navi
metallic kaže...

.

Ima i kineskih recenzija vec
u Cyberpunku rasturaju, al nije u svim igrama tak

https://www.gamersky.com/hardware/202503/1893636_8.shtml

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina

E da najnovija vijest, šef Nevidije(skupilo se previše problema)pokušao se baciti pod smetlarski kamion dok je prolazio pored njegove kuče.

AMD,........is that Epyc or what?
9 godina
AMD Navi

Evo ga

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Navi

0 0 hvala 0
4 godine
AMD Navi

Jesam ja čorav ili je to krivo napisano da je 9070xt kao 7900xt na 1440p? 330w Koji flop od kartice, mislio sam da nemoze gore od zelenih kad ono ista prica vec 30 godina

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 15:20 (Boris grozni).
Moj PC  
0 14 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Mislim da cu kupiti taj flop dok ne izađe neka nova revizija 5090 i dok cijena joj ne postane normalna

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Kant kaže...

Mislim da cu kupiti taj flop dok ne izađe neka nova revizija 5090 i dok cijena joj ne postane normalna

Mozda i  ti ne vidis dobroCrveno je AMD da te ne zavara zelena boja

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 16:26 (Boris grozni).
9 godina
AMD Navi

Sad sve ovisi o stvarnim cijenama kakve ce bit

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
AMD Navi

https://www.overclockers.co.uk/?query=9070XT&sortBy=production_ocuk_price_asc

Samo cu rec da ne kuzim kakve su ovo cijene kartice koja ma 599$ MSRP, nema mi logike.. gdje je pdv, transport, marze ???

I radnik iz overclockers uk je potvrdio da imaju 10 steel legends kartici za msrp cijenu, kao i stotine drugih isto tako za msrp cijenu..

Edit: radi se o "Gibbo", i prije je znao leakat dosta stvari i ono je njegova slika sa stotinama Pulse kartica i navodno ogranicena kolicina bude prodata po MSRP cijeni (poslje toga idu jos +50£), ali se ne zna dal to vrijedi za ostale ducane (vjerovatno ne)

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2025 19:18 (hahhaajaads).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

MSRP - Manufacturer's Suggested Retail Price, maloprodajni dućan nabavlja od dobavljača za manje, koliko ovisi gdje je tko u hranidbenom lancu :).

Ne pratim toliko GPUove, ali AMD CPU-ovi su zadnjih godina bili korektne cijene kod nas, MSRP+PDV, nešto sitno tečajne razlike $/€.

12 godina
Mladen kaže...

MSRP - Manufacturer's Suggested Retail Price, maloprodajni dućan nabavlja od dobavljača za manje, koliko ovisi gdje je tko u hranidbenom lancu :).

Ne pratim toliko GPUove, ali AMD CPU-ovi su zadnjih godina bili korektne cijene kod nas, MSRP+PDV, nešto sitno tečajne razlike $/€.

A nisam ja ocito niti pratio tecaje.. 569 funti je 679€, zar nije prije bila razlika puno manja 

17 godina

Funta je bila i jača, a MSRP se udomaćio za sva tržišta, iako je ustvari bez poreza za krajnjeg kupca (kod nas PDV).

Američani imaju i na policama tako istaknute cijene a tek na blagajni se obračuna porez, ovisno o saveznoj državi, par %, u svakom slučaju puno manje nego europska braća po haraču :) (PDV, MwSt, VAT, IVA, DDV ...)

9 godina
AMD Navi

AMD FSR 4 Upscaling Tested vs DLSS 3/4 & - A Big Leap Forward - RDNA 4 Delivers!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Navi

Austrija

9070 689e XFX swift

9070XT 821e XFX Mercury

Ovim cijenama pariraju Nvidiu.

Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina
AMD Navi

Testovi na techpowerup

RX9070=RX7900XT

RX9070XT=RX7900XTX

1 0 hvala 0
4 godine
ibme74 kaže...

Testovi na techpowerup

RX9070=RX7900XT

RX9070XT=RX7900XTX

Kak ste krenuli jos malo cete doci do 4090 i po cijeni porcije velikih čevapa

12 godina

Ne znam koji problemi tebe more.

Razlike:

2% 1080p

3% 1440p

5% 4K

4 godine
AMD Navi

Ne vidi se, presitno je.

PzKpfw -Evropa je poludila. Daje podršku banderovcu i novom banderi Zelenskom. Tko će napasti Hrvatsku? Nitko nas nije napao, ni 91.
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Evo direkt linkovi da se moze zumirat

1080p

1440p

4K

Ove relative performance što Stejporis linka je (koliko ja znam) njihov izračun sa svih benčeve (1080p,1440p,4k) skupa prikazan kao jedan rezultat.

14 godina

Eto kartica od 800e se natjece sa karticama od 1000-1100-1300e, sada si zamislite da nisu forsirali FSR 4 na nju nego muljavi FSR 3 koji manje udara na performanse bila bi brza od 7900XTX mozda cak i 4090.

6 mjeseci
MGloc kaže...

Eto kartica od 800e se natjece sa karticama od 1000-1100-1300e, sada si zamislite da nisu forsirali FSR 4 na nju nego muljavi FSR 3 koji manje udara na performanse bila bi brza od 7900XTX mozda cak i 4090.

Većina testova je nativno, čisti raster performance. Kakve veze ima FSR 4?

4 godine
ibme74 kaže...

Ne znam koji problemi tebe more.

Razlike:

2% 1080p

3% 1440p

5% 4K

Relativne perfomanse na 4k bas s stranice koje si ti linkao, techpowerup kaj treba crtati? Neznam jel kuzis da to nisu referentni taktovi vec najnabrijaniji model
Inace kod nas su ti modeli uredno po 200€ skuplji od osnovnih recimo 7900xtx! Nemas ti blagog pojma!

7 godina
AMD Navi

Kme, kme, ispod 1000 eura. Kme, kme, 5% od 4090, lol. Kme, kme, Helexi ti nisu zdravi Stjepane. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
AMD Navi

Stjepanje Grozni odi još jednom sve pročitaj jer vidim da ti ništa nije jasno 

2 0 hvala 0
9 godina
AMD Navi

Kad bi se trebale pojavit kartice u prodaji ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Santana kaže...

Kad bi se trebale pojavit kartice u prodaji ?

15:00

13 godina
Mladen kaže...

To nije točno.

MSRP nema veze s maloprodajnim trgovinama, već isključivo s proizvođačem i distributerom.

Točna je tvrdnja da distributer nabavlja proizvode direktno od proizvođača po cijeni nižoj od MSRP-a, zatim na tu cijenu dodaje svoju maržu i prodaje proizvod maloprodajnim trgovinama.

Također, MSRP se odnosi isključivo na referentne (referentne model) kartice, a ne na AiB modele (custom modele).

Primjerice, u Hrvatskoj ako je Asbis ili Msan distributer i dobije AMD RX 9070 XT referentnu karticu, cijena po kojoj je nabavlja sigurno je ispod 555 €, nakon čega na tu cijenu dodaje svoju maržu, koja u većini slučajeva ne iznosi ispod 20%.
Kad se na sve to doda PDV, dolazi se do maloprodajne cijene od otprilike 832 €. Ako je distributer karticu dobio po još nižoj cijeni (što je gotovo sigurno slučaj), njegova prodajna cijena prema trgovinama kreće se oko 800 € sa PDV i onda tek na tu cijenu trgovine stavljaju svoju maržu.

Kako nema Referentnih modela kod nas, normalno i logično je da će svi AiB modeli biti preko 800€ u prodaji i nikako ispod toga dok god se zalihe ne poprave i bude grafičkih pa da Distributer prodaje po MSRP-u i da maloprodajne trgovine imaju lufta za spuštanje.

9 godina
AMD Navi

Referntnih modela nema uopce, ali msrp modeli bi trebali postojat

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
FakeDeath kaže...
Mladen kaže...

To nije točno.

MSRP nema veze s maloprodajnim trgovinama, već isključivo s proizvođačem i distributerom.

Točna je tvrdnja da distributer nabavlja proizvode direktno od proizvođača po cijeni nižoj od MSRP-a, zatim na tu cijenu dodaje svoju maržu i prodaje proizvod maloprodajnim trgovinama.

Također, MSRP se odnosi isključivo na referentne (referentne model) kartice, a ne na AiB modele (custom modele).

Primjerice, u Hrvatskoj ako je Asbis ili Msan distributer i dobije AMD RX 9070 XT referentnu karticu, cijena po kojoj je nabavlja sigurno je ispod 555 €, nakon čega na tu cijenu dodaje svoju maržu, koja u većini slučajeva ne iznosi ispod 20%.
Kad se na sve to doda PDV, dolazi se do maloprodajne cijene od otprilike 832 €. Ako je distributer karticu dobio po još nižoj cijeni (što je gotovo sigurno slučaj), njegova prodajna cijena prema trgovinama kreće se oko 800 € sa PDV i onda tek na tu cijenu trgovine stavljaju svoju maržu.

Kako nema Referentnih modela kod nas, normalno i logično je da će svi AiB modeli biti preko 800€ u prodaji i nikako ispod toga dok god se zalihe ne poprave i bude grafičkih pa da Distributer prodaje po MSRP-u i da maloprodajne trgovine imaju lufta za spuštanje.

Točno to, kako ste opisali, kolega!

Proizvođač napravi karticu, zapakira, pošalje dostavom (kontejner neki, logistički centar, do centralnih distributera, pa do lokalnih...) , svi u lancu zarade više od njega. Dakle AMD ulaže u razvoj i proizvodnju chipova, njegovi partneri dodaju "svoj touch" i naprave malo drugačije ploće i dizajn i pakiranje i sve, te takva kartica kroz N ruku dolazi do našeg lokalnog distributera izpod 500€ , a mi platimo oko 900€.

20% te cijene je PDV, ostalo dijele distributer i trgovac (naravno svaki zasebno).

Problem je što imašŠvicarsku, gdje stvari isto funkcioniraju, PDV nije TOLIKO različit, a kartica je 15-20% jeftinija.

E, tu trgovac kaže "da, ali on ih proda 10 dnevno, a ja 3 tjedno"

17 godina
AMD Navi

Baš me zanima kakve će cijene biti kod nas...kontam si ukoliko se bude mogla naći obična rx 9070 ispod 700 eura da ću se počastiti, ali ne nadam se previše 

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2025 9:37 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice