Apsolutno nikakvih problema s 4070ti super, igra ionako zgleda ocajno
AMD Navi
- poruka: 10.458
- |
- čitano: 2.218.154
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nebi znao, igram sve na ultra 4k igra leti, prosao par misija obrisao, ima 800x boljih igara ova to nijesad vidim da sam i instalirao s high texture packom
Nebi znao, igram sve na ultra 4k igra leti, prosao par misija obrisao, ima 800x boljih igara ova to nije
Ja bih na tvome mjestu provjerio da nemaš slucajno rtx 6090
da bi igra radila na 5090 4k full raytracing trebas imati dlss na quality da dobijes izmedu 60 i 70 frejmova:
Ma njegova nevidija je nevidija ostale su loše kopije, plus ima i5 naklokan do ibera jači od i9 u tome je tajna.
Leti nesto u ovom stilu nisam mjerio no imam lock od 60, mozda ti je to zbog AMD-a

Mozda ima neka opcija da se upali pa da igra simulira neko stekanje stvarno nebi znao to sam dozivio zadnji put na voodoo 2 dok smo igrali quake u 12fpsa

Leti nesto u ovom stilu nisam mjerio no imam lock od 60, mozda ti je to zbog AMD-a Supreme postavke su kod mene
Mozda ima neka opcija da se upali pa da igra simulira neko stekanje stvarno nebi znao to sam dozivio zadnji put na voodoo 2 dok smo igrali quake u 12fpsa
Ti nisi niti probao full raytracing i to je sve sto cu ti reci.. Ovo nema veze s AMD-om ili Nvidiom... Cini mi se da stvari shvacas preosobno kad se spomene da Nvidia u necem nije dobra...
Famozni Raytracing koji je neupotrebljiv na 4k rezoluciji s svim karticama osim rtx 4090 i 5090...
Cyberpunk 2077 - nevalja
Indiana Jones - nevalja
Alan Wake 2 - nevalja
Silent Hill 2 - nevalja
Hrpa igara jednostavno ne radi dobro s full ray tracingom (ovo je samo mali uzorak njih) a to je sto Nvidia prodaje ne AMD...
Poanta je da das za karticu pun kufer love a ne mozes koristiti za ono sto bi bilo dobra. Tak je svima svjedno kada Nvidia ima 25 frejmova a AMD 15 kad nije igrivo niti na jednoj kartici
Stvarno nema pojma o cemu ti, meni sve radi fantazija. Apsolutno sve SP igre uglavnom igram na 4k/ultra
Trenutacno jedina igra koja je mi je dotakla min 40fpsa je novi Black Hawk Down onaj uvod koji izgleda kao film!
Stvarno nema pojma o cemu ti, meni sve radi fantazija. Apsolutno sve SP igre uglavnom igram na 4k/ultra
Trenutacno jedina igra koja je mi je dotakla min 40fpsa je novi Black Hawk Down onaj uvod koji izgleda kao film!
Tebi je lakše :) navikao si na 60 frejmova.
Tebi je lakše :) navikao si na 60 frejmova.
Boris igra na CRT 60 Hz, 4:3 RTX ON
Upravo gledam neke recenzije Indiana Jones igre..
uglavnom full ray tracing graficke od 16gb vrama ostanu bez vrama i to izgleda ocajno tako da npr na 7900xtx path tracing radi bolje nego na rtx 4080 super jer ova druga ostane bez vrama.
Sad se ja pitam koji k rade developeri i dal se je AMD shebao da krece s "samo" 16gb vrama ?
Yep, ja sam morao sa 4080 na 4K DLSS Balanced smanjiti texture sa supreme-ultra na high i onda je bilo oko 15,5GB vram popunjenost. Frame generation kad upališ spuca ga do kraja sa vramom i krene slideshow tako da je bio neupotrebljiv.
Bar da su stavili na 9070XT - 20GB.
Očekivane cijene kod nas u Hrvatskoj
RTX 5070 - cca 900e
RX 9070 - cca 900e
RX 9070 XT - cca 1000e
9070 mi nema nikakvoh smisla, ljudi će prije uzeti 5070 za istu lovu....dok ajde, XT još i prolazi ako nevidija ostane preko 1150e
Treba pobrati stare grafe dok ih ima....ovo teško da bu palo uskoro cijene :S
RTX 5070 - cca 900e
RX 9070 - cca 900e
RX 9070 XT - cca 1000e
9070 mi nema nikakvoh smisla, ljudi će prije uzeti 5070 za istu lovu....dok ajde, XT još i prolazi ako nevidija ostane preko 1150e
Izvor? Ja ocekujem 750-800 EUR pa navise ovisno o modelu, i za te pare i planiram kupiti.
Izvor je provjeren, biti ce u tom rangu +/- ovisno od trgovine.
750-800e nece sigurno nitko imati sada na početku jer su nabavne cijene u tom rangu (pričam o 5070/9070) pa moraju trgovine staviti maržu na to a ne prodavati sa 0 ili u minus.
RTX 5070 - cca 900e
RX 9070 - cca 900e
RX 9070 XT - cca 1000e
Kak ak je sad nedavno bila jedna 5070Ti za 1k€ a ima msrp veci za 150$. Ako misle stavit te cijene za XT verziju za EU, onda se mogu odma pokopat...
U Hrvatskoj za 1k? Koliko znam nije nikada bila po toj cijeni niti neće biti u Hrvatskoj uskoro ta cijena.
To su cijene u Hrvatskoj, vani tipa njemačka sigurno bude oko 850-900e zbog manjeg pdva i većeg tržišta.
U Hrvatskoj za 1k? Koliko znam nije nikada bila po toj cijeni niti neće biti u Hrvatskoj uskoro ta cijena.
To su cijene u Hrvatskoj, vani tipa njemačka sigurno bude oko 850-900e zbog manjeg pdva i većeg tržišta.
Yap, u cybershopu tocnije, boris ju je nasel
Boris svašta piše, ali ovo je istina.
AMD malo nije svoj u ovoj generaciji.
A tako se nadam uzet AMD grafu, samo nikao
Boris svašta piše, ali ovo je istina.
AMD malo nije svoj u ovoj generaciji.
A tako se nadam uzet AMD grafu, samo nikao
I ja se nadam uzet 9070xt ali ako su ovi navodi od 900-1000€ tocni, ici ce 5070ti u moje kuciste, do tad ce rijesit sve probleme sa driverima, ropovima dok ce se amd mucit sa svojim problemima opet...
Kupio ju je ili samo vidio da stoji na upit?
To je po meni kriva cijena ili fejk. I dalje ne vjerujem da su oni imali po manjoj cijeni nego se vani prodaje....
Kupio ju je ili samo vidio da stoji na upit?
To je po meni kriva cijena ili fejk. I dalje ne vjerujem da su oni imali po manjoj cijeni nego se vani prodaje....
Nije ju on kupio ali netko je, pisalo je "dostupno" i mogao si ju stavit u kosaricu i kupit ako si htio, nakon nekoliko sati je pisalo nedostupno a i sad je uopce vise nema na stranici.
Ne bi bilo prvi puta da netko stavi pogrešnu cijenu i stornira narudžbu.
Ne vidim nikako racunicu da 9070 XT kosta 1000 EUR+ kod nas. MSRP+25% je 718 EUR, dakle valjda ni nasi nisu takvi lihvari da stave bas +50% marzu. I navodno je taj AMD stock dostupan i skuplja se vec od 12. mjeseca, dakle dugo, i cijena po kojoj su ih trgovci dobili je po MSRP. Ok, nasi trgovci nabavljaju jos preko distributera koji svi nakaleme jos svoju marzu, al ako zbilja misle prodavati AMD za skoro duplu lovu, nek im je sa srecom. Ja kupujem za max 800. I bit ce ih posvuda kupiti prvih par dana, u stranim shopovima itd. pa tko se snade, snade.
valjda ni nasi nisu takvi lihvari da stave bas +50% marzu.
najbolje da nisu bokte...
Ne vidim nikako racunicu da 9070 XT kosta 1000 EUR+ kod nas. MSRP+25% je 718 EUR...
skoro uvijek je cijena išla daleko više od msrp za early adoptere, a kasnije je padala kad se izdovolji potražnja i kad grafe počnu stajat na policama
pogotovo je to otišlo kvragu posljednjih godina i čisto sumnjam da će sad biti išta drukčije
Kada bi trebale recenzije van?

Kada bi trebale recenzije van?
Bitno da su dobre, nego vani. Recenzije jel' !!

.