AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.458
|
čitano: 2.219.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Navi

Bilo je price o nekakvoj 9070XTX ako se dogodi ali trosit ce pun K ali svejedno je upitno hoće dostići RTX 4090.

Evo dodana hrpa AIB modela na geizhals.at: https://geizhals.at/?fs=Rx+9070&hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk

7 godina
AMD Navi

Ne moze amd napravit bolju karticu ili malo losiju od najbolje nvidia kartice, za prosjecnog korisnika. U poslovnom svijetu, za dosta softwarea je nvidia stvarno jedina opcija. Uvijek se nadam, kad je izasla i najavljivana navi arhitektura, rekoh napokon nesto za gamere. Bum, samar. Navi 2, cini mi se 6xxx serija, osobno iznimno dobri proizvodi. Nije bilo problema sa hladenjem, sa izradom pcba i hladnjaka, termal padovima, driveri su bili vise-manje odlicni. Bum, samar, cijena. Mining. 7xxx serija, nakon sto je nvidia izbacila superioran proizvod 4xxx serije u svakom pogledu, ok kartice, ali preskupe. Jel mi zbilja ok usteda 200 eura pri cemu cu dobit puno manje u kompletu? Ovisi. Ako sam siromasan i kupujem 60 seriju, je. Ako kupujem 80 i 90 seriju, nikako nije. AMD marketinski ima ogromnih problema. Mozda se ne isplati proizvodit proizvod za manje novaca, ali konkurencija ce te pregazit. Stalno obecanja, stalno boost performansi, a na kraju u stvarnom svijetu, losiji proizvod od nvidie. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Navi

0 0 hvala 0
4 godine
AMD Navi

Ma kaj bu Amd, bore se sami s sobom
Evo 5070ti po 1000€ AMD flop mogu ih prodavati i po 500€
https://cybershop.hr/index.php?route=product/product&product_id=38264&utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Boris grozni kaže...

https://cybershop.hr/index.php?route=product/product&product_id=38264&utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

I onda ti dodje malo ROPa i imas RTX 4070 

16 godina
Boris grozni kaže...

Brzo im pada cijena sad kad se zna da su to defektni chipovi 🤭

14 godina
AMD Navi

9070 XT i OLED 1440p monitor za cijenu 5080... zanimljivo i apsurdno.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
AMD Navi

9070xt ima 3 x 8 pina a Sapphire je napravio connector kao kod Nvidie.

9070 ima 2x8 pina

btw cemu 3x8 pina?

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

tri pina za drloge od 340W

Dva pina za umjerene kupce :D

hebo komp u kojem je kartica od preko 200W TDP-a, rađe onda konzola IMO.

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
forumaš kaže...

tri pina za drloge od 340W

Dva pina za umjerene kupce :D

hebo komp u kojem je kartica od preko 200W TDP-a, rađe onda konzola IMO.

Pa vjerovatno stari pcb, rijesavanje škarta realno gore je 79xx drugog naziva

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
4 godine
AMD Navi

Bome će gorit i selo i grad.

Ovi su još luđi od nevidije s tri u jedan napajanje. A, majketi 

合氣道
Moj PC  
2 1 hvala 0
9 godina
Zaporožac kaže...

Bome će gorit i selo i grad.

Ovi su još luđi od nevidije s tri u jedan napajanje. A, majketi 

Pa nebi se slozil. Ovi idu sa 3 kabla za 340w
Nvidia radi doslovno na 2 žice sa 600-900W

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
4 godine
Santana kaže...

Pa nebi se slozil. Ovi idu sa 3 kabla za 340w Nvidia radi doslovno na 2 žice sa 600-900W

Zar nije TDP 575 W

合氣道
16 godina

Nije, za XT otprilike je isti kao i na tvojoj trenutnoj grafi.

RX 9070 sa svojih 220 w će biti prava roba.

4 godine
AMD Navi

Na nvidiu sam mislio iz njegova posta

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
4 godine
AMD Navi

Ma, to su neka luda testiranja gdje ne znam čim navuku grafičku da povuče napon do ludila.

Ne smije u igrama pičiti preko 600W

Hoću reći, to se u stvarnom svijetu gejmerima ne može dogoditi, bar mislim. 

合氣道
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Zaporožac kaže...

Ma, to su neka luda testiranja gdje ne znam čim navuku grafičku da povuče napon do ludila.

Kakva luda testiranja. Normalnim ljudima su se otopili kablovi. Derbaurer je dokazao da Nvidia nema nikakve zastite na svojim karticama tak da je odrezao sve žice osim dvije po kojima je islo 600w. Znaci kartica ne kuzi da fali kablova.
Kablovi su se topili jer su iz nekog razloga sve slali preko jedne žice.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina
AMD Navi

:)

Najbolja schema mi je kada 4070ti super i sada 5070ti usporeduju s 7900xtx  koja je ipak jaca kartica od obje i mjeri se u vecini slucajeva s rtx 4080 super od koje je isto u mnogim scenarijima jaca..

Dolje je prikaz 7900xt ne 7900xtx u par naslova, doduse OCane 7900xt ali je bitna stvar

Ja sam sebi nabavio 7900xt prije dosta vremena, zatim sam reklamirao 3080rtx i u zamjenu sam dobio 4070ti super, testirao sam obje i odlucio sam prodati 4070ti super.. Igre koje sam tada igrao a i sada igram gotovo svugdje je 7900xt jaca kartica. Tamo gdje je RT gameplay ionako i jedna i druga na mojoj rezoluciji ne rade dobro pa eto...

Fascinantno je gledati kako ljudi kupuju sve sto nosi ime Nvidia :)

I sada pazite ovo licemjerje, kada se usporeduje 5070ti i 7900xtx ili u ovom slucaju 7900xt ljudi se bune na potrosnju AMD kartica... s druge strane imaš 4090 i 5090 koje lupaju u plafon i nitko to niti ne spominje :):)

Moj PC  
9 1 hvala 2
12 godina
Zaporožac kaže...

nisu to nikakva luda testiranja, nego uobičajeno ponašanje gpu

grafa koja troši 600w sasvim normalni ima spajkove do 900w

isto kao što amd grafa koja troši 400w ima spajkove do 550w

u postotku sasvim isti kujac kao ova gore, dakle normalno

i ništa od toga ne pali kablove, jer se radi o milisekundama

4 godine
Santana kaže...
 Kakva luda testiranja. Normalnim ljudima su se otopili kablovi. Derbaurer je dokazao da Nvidia nema nikakve zastite na svojim karticama tak da je odrezao sve žice osim dvije po kojima je islo 600w. Znaci kartica ne kuzi da fali kablova. Kablovi su se topili jer su iz nekog razloga sve slali preko jedne žice.

Vidio sam to. Znam da su se topili "normalnim" ljudima. Ne mora biti da su se otopili jer je kartica radila na 900W. 

Iz nekog razloga ? Da, kojeg ?

Kad sam prvi put vidio da uz karticu koju sam imao RTX 4070 Super dolazi kabel dva u jedan,  bilo mi je čudno i to sama fizika napona+zagrijavanje govori da nije najbolje izvedeno rješenje napajanja.

Vodu u balonu od 100L vode pokušaj provući kroz balon koji podnosi maks. 50L vode.

Ide, ide, dok manji balon ne pukne.

Nisu uspjeli ni s najmodernijim čipovima, tehnologijama riješiti da te kartice troše do maks 500W.

Neka se je*u i oni i njihove kartice.

Koliko troše one još duplo skuplje profi grafičke koje nisu za gejming ?

Nego pici ?

Dok sam pisao ti si već objavio post.

A što ako imaš napajanje od 750W ? 

Onda ne može u milisekundi povući 900 W, to je bolje rješenje 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 9:16 (Zaporožac).
9 godina
Zaporožac kaže...
Santana kaže...
 Kakva luda testiranja. Normalnim ljudima su se otopili kablovi. Derbaurer je dokazao da Nvidia nema nikakve zastite na svojim karticama tak da je odrezao sve žice osim dvije po kojima je islo 600w. Znaci kartica ne kuzi da fali kablova. Kablovi su se topili jer su iz nekog razloga sve slali preko jedne žice.

Vidio sam to. Znam da su se topili "normalnim" ljudima. Ne mora biti da su se otopili jer je kartica radila na 900W. 

Iz nekog razloga ? Da, kojeg ?

Kad sam prvi put vidio da uz karticu koju sam imao RTX 4070 Super dolazi kabel dva u jedan,  bilo mi je čudno i to sama fizika napona+zagrijavanje govori da nije najbolje izvedeno rješenje napajanja.

Vodu u balonu od 100L vode pokušaj provući kroz balon koji podnosi maks. 50L vode.

Ide, ide, dok manji balon ne pukne.

Nisu uspjeli ni s najmodernijim čipovima, tehnologijama riješiti da te kartice troše do maks 500W.

Neka se je*u i oni i njihove kartice.

Koliko troše one još duplo skuplje profi grafičke koje nisu za gejming ?

Da. Nisu se radi toga topili kablovi nego jer iz nekog razloga sav napon je isao kroz jednu ili dvije žice. Defektni kabel lako moguce, ali nvidia je kriva jer nema nikakvog nacina da detektira takvo ponašanje.

Na kartici od 2500 eura + bi ocekivao nekakve zaštite.

17 godina
Zaporožac kaže...

kvalitetno 750w napajanje moze podnijeti peak od 900w

15 godina
toxic kaže...
Zaporožac kaže...

kvalitetno 750w napajanje moze podnijeti peak od 900w

točnije.... po atx 3.x specifikacijama mora moći i 1500W.....

13 godina

0 0 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Upravo gledam neke recenzije Indiana Jones igre..

uglavnom full ray tracing graficke od 16gb vrama ostanu bez vrama i to izgleda ocajno tako da npr na 7900xtx path tracing radi bolje nego na rtx 4080 super jer ova druga ostane bez vrama.

Sad se ja pitam koji k rade developeri i dal se je AMD shebao da krece s "samo" 16gb vrama ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Koja rezolucija? 4K možda?

12 godina
AMD Navi

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18eQRucHX41A-O4OsoV96Qw2gFw1Qs2N7f6qQQs3kXx4/edit?gid=0#gid=0

Gore svi modeli 9070XT i detalji oko njih.. najvise mi se dopada ova Pure izvedba, 2x8 pin i trunku veci tvornicki klok.

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
Izzy kaže...

Koja rezolucija? 4K možda?

da

17 godina
Indiana mi je na 1440p cuclao 17 do 19gb vrama. Meni je isto malo to li-la. Ako već 9060xt bude imala isto, mogli su staviti barem 20 na 9070xt
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice