AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.459
|
čitano: 2.229.181
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: AMD Navi
dax-lax kaže...

Po tvojim postovima bi čovjek zaključio da bi ti najradije da amd, ak već ne uspije napraviti brži gpu, jednostavno zatvori gpu odjel i bok? Po meni su već godinama konkurentni. 10% razlike u performansama uopće ne gledam kao nešto relevantno u mom životu. To kaj se klinci rajcaju na 2 fps-a više sam prerasao.

Po kojim mojim postovima bi ti majke ti to zakljucio?

Sve sta ja pisem i kazem se pokazalo tocno i u bebu, za razliku od fanatika koji su laprdalu o 4090 killeru sa duplo manjom potrosnjom i cijenom.

A ti ako mislis da je između 4090 i 7900xtx 10% budem ti se smijao na sav glas kad dođu recenzije. Na kraju bude jos veca razlika od 20% koje sam tvrdio debelo ranije.

I te tvoje subjektivne dozivljaje kako je tebi AMD konkurentan su isto zakljucak za zapisat. Neznam sa cime su to oni godinama konkurentni osim sa eventualno nesto nizim raster performansama dok sa RT ih nema nigdje, FSR im je jedva zastupljen, u workloadima je Nvidia daleko bolja, mining je bio na Nvidia-ma puno bolji itd...

14 godina
Zwer54 kaže...
dax-lax kaže...

Po tvojim postovima bi čovjek zaključio da bi ti najradije da amd, ak već ne uspije napraviti brži gpu, jednostavno zatvori gpu odjel i bok? Po meni su već godinama konkurentni. 10% razlike u performansama uopće ne gledam kao nešto relevantno u mom životu. To kaj se klinci rajcaju na 2 fps-a više sam prerasao.

Po kojim mojim postovima bi ti majke ti to zakljucio?

Sve sta ja pisem i kazem se pokazalo tocno i u bebu, za razliku od fanatika koji su laprdalu o 4090 killeru sa duplo manjom potrosnjom i cijenom.

A ti ako mislis da je između 4090 i 7900xtx 10% budem ti se smijao na sav glas kad dođu recenzije. Na kraju bude jos veca razlika od 20% koje sam tvrdio debelo ranije.

I te tvoje subjektivne dozivljaje kako je tebi AMD konkurentan su isto zakljucak za zapisat. Neznam sa cime su to oni godinama konkurentni osim sa eventualno nesto nizim raster performansama dok sa RT ih nema nigdje, FSR im je jedva zastupljen, u workloadima je Nvidia daleko bolja, mining je bio na Nvidia-ma puno bolji itd...

A kolka je to bila razlika između 6950xt i 3090/ti. Istina je da amd malo kasni s implementacijom dodatnog sw-a ali u rasteru, što mi je i jedino bitno, rade dobro već generacijama. Fsr će polako ali sigurno doći sa svakom novom igrom, a njime će i stare grafa s obje strane profitirati, odnosno njihovi vlasnici.  Nađi jedan post iz kojeg nije iz prve vidljivo da pokušavaš ljudima prat oči jer ne vide sami dobro kaj su izbacili amd i nv. Ti nam sve trebaš fino objasniti kako bi progledali i uvidjeli da je nv na tronu i da samo oni guraju razvoj, te isključivo njih treba kupovati. 

Ak je tak, osobno ću više biti na strani underdoga ili barem na strani manje usranih kompanija.

16 godina

Daj zamjeni to smeće od 6900XT koju imaš i upikni si 4090. Šta čekaš?

Bit će!
16 godina
Zwer54 kaže...

U cyberpunk na 4k rtx4090 i 7900xtx su jače 70% od rx6950xt. MW2 na 4k rtx4090 jača 56% , rx7900xtx 50%. Jel to znači da su podjednake bar iz ovoga šta su nam dostupni podaci.

kradem mine iz minskog polja
8 godina
neaktivan
dax-lax kaže...

A kolka je to bila razlika između 6950xt i 3090/ti. Istina je da amd malo kasni s implementacijom dodatnog sw-a ali u rasteru, što mi je i jedino bitno, rade dobro već generacijama. Fsr će polako ali sigurno doći sa svakom novom igrom, a njime će i stare grafa s obje strane profitirati, odnosno njihovi vlasnici.  Nađi jedan post iz kojeg nije iz prve vidljivo da pokušavaš ljudima prat oči jer ne vide sami dobro kaj su izbacili amd i nv. Ti nam sve trebaš fino objasniti kako bi progledali i uvidjeli da je nv na tronu i da samo oni guraju razvoj, te isključivo njih treba kupovati. 

Ak je tak, osobno ću više biti na strani underdoga ili barem na strani manje usranih kompanija.

Kako sam ti vec rekao, jedino u rasteru je na prosloj seriji AMD bio konkurentan to im je taj plus koji ja vidim. A to kaj ti gledas samo raster a drugo te ne interesira nemoj generalizirati da je opcenito razlika mala, jer kada bi se u recenzijama koristio RT koji je u 70% igara koje testiraju, i dlss te fsr (kojeg imas u 10 od 40 igara) AMD bi izgledao kao loš vic.

To kaj ce i kad ce profitirati ostavi sa strane, od kad je FSR najavljen DLSS se jos vise prosirio u odnosu na FSR, uz cinjenicu da je FSR-u lakse se prosiriti jer tamo gdje vec ima DLSS treba malo posla da se ubaci FSR, dok igre koje neamju DLSS treba duze posla, a posto Nvidia u 90% novih naslova ima najavljen dlss sasvim je jasno na sta se opredjeljuju developeri, dok fsr curi na kapaljku.

Kuzim da volis AMD ali budi svjestan da nisu tu zbog tebe i ljudi i da vam idu na ruku i poklanjaju ista, imate dosta primjera. Isto vrijedi za sve moguce firme i djelatnosti

8 godina
neaktivan
dery kaže...

U cyberpunk na 4k rtx4090 i 7900xtx su jače 70% od rx6950xt. MW2 na 4k rtx4090 jača 56% , rx7900xtx 50%. Jel to znači da su podjednake bar iz ovoga šta su nam dostupni podaci.

Znamo vec kako idu AMD prezentacije. A ti opet ne gledas dobro jer u CP 7900xtx ima 60 fps na 4k sa RT na ultra, 4090 ima preko 100 na tim postavkama.

Novi COD bude im glavni selling point i tu budu najvise profitirale kak sam ga i navel prvog na listi igara kaj sam reko da ce prezentirat, tu i sa rx 6000 imaju dobru prednost spram Nvidia-e.

8 godina
neaktivan
unique83 kaže...

Daj zamjeni to smeće od 6900XT koju imaš i upikni si 4090. Šta čekaš?

Nije grafa smece, imao sam prvo 3080, pa 3090 koju sam vracal EVGA-i pa opet 3080 i onda isao probati 6900xt.

Ne zanima mene firma, sve ja kupim i probam, i dijelim osobno iskustvo.

Vjerojatno cu i kupiti 7900XTX da probam, pa cekati 4090ti

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2022 12:42 (Zwer54).
16 godina
Zwer54 kaže...
dery kaže...

Znamo vec kako idu AMD prezentacije. A ti opet ne gledas dobro jer u CP 7900xtx ima 60 fps na 4k sa RT na ultra, 4090 ima preko 100 na tim postavkama.

Novi COD bude im glavni selling point i tu budu najvise profitirale kak sam ga i navel prvog na listi igara kaj sam reko da ce prezentirat, tu i sa rx 6000 imaju dobru prednost spram Nvidia-e.

Jebo RT da ga jebo. Raster sam ti reko.U rasteru su podjednake po ovome šta znamo pusti pretpostavke. Kad izadje benč vidit ćemo jesu li lagali i koliko.Miruj!

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2022 12:51 (dery).
16 godina
AMD Navi

Stevo je nahvalio i po meni je ovo hardwerski puno bolji proizvod od radijatora rtx4090. Izvrsno izgleda mala kompaktna najljepša referentna ikad od svih do sada.Ustvari ljepša i od svih  nereferentnih.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2022 13:00 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
dery kaže...

7900xt 10752 sp  xtx 12288 sp

7900xtx 60% jača od 6950xt u 4k znači isto koliko je rtx4090 jači od rx6950xt

Sad mi tek niš nije jasno. Jedino ako računaš te nove sp-e kao dual issu kak su već nazvali, onda je poduplan count

6950xt 6950xt
7900xt 7900xt
xtx xtx
8 godina
neaktivan
dery kaže...

Jebo RT da ga jebo. Raster sam ti reko.U rasteru su podjednake po ovome šta znamo pusti pretpostavke. Kad izadje benč vidit ćemo jesu li lagali i koliko.Miruj!

Nisu pretpostavke to sve pise u tablici. RT su pokazivali u CP2077 i imaju 62fps sa fsr... Nvidia ima duplo vise.

U novom COD-u je 50%, za CP je 70% u rasteru i to je jedina igra.

Citajte pise UP TO 70% napretka koji su nasli u jednoj igri, od 6, u 4 igre je 50% i jednoj 60% od toga kaj su oni birali i navukli.

Sasvim je jasno da ce u recenzijama sa 30 igara imati max 40-45% od 6950xt i borit ce se sa 4080 16GB, imati nesto jaci rater a ostalo sve losije. 4090 je potpuno drugi nivo.

16 godina
Zwer54 kaže...
. 4090 je potpuno drugi nivo.

Po meni rx7900xtx kad sam vidio u stevinim rukama, rx4090 je niži nivo u svemu pogotovo cjenovno. Dobro si rekao drugi nivo ali ispod amd-a.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2022 13:08 (dery).
8 godina
neaktivan
AMD Navi

Ma dobro tebi da je amd oko govna zavezao mašnu bi pohvalio. Cinjenice su tu, a ova zadojena fanbojevska trolanja budu isto ismijana 13.12. kad dođu recenzije

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Zwer54 kaže...
dery kaže...

Još se sjećam zadnje...

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
9 godina
Zwer54 kaže...
dery kaže...

Nisu pretpostavke to sve pise u tablici. RT su pokazivali u CP2077 i imaju 62fps sa fsr... Nvidia ima duplo vise.

Citajte pise UP TO 70% napretka koji su nasli u jednoj igri, od 6, u 4 igre je 50% i jednoj 60% od toga kaj su oni birali i navukli.

Sasvim je jasno da ce u recenzijama sa 30 igara imati max 40-45% od 6950xt i borit ce se sa 4080 16GB, imati nesto jaci rater a ostalo sve losije. 4090 je potpuno drugi nivo.

Tako je drugi nivo i druga cijena.

Valjda ocekujes da za 10000kn vise dobijes i bolje performanse

I za 200W vise

Prava usporedba ce bit sa 4080

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
Zwer54 kaže...

Ma dobro tebi da je amd oko govna zavezao mašnu bi pohvalio. Cinjenice su tu, a ova zadojena fanbojevska trolanja budu isto ismijana 13.12. kad dođu recenzije

Činjenice nikakva mašna. Ne imputiraj meni osobno nešto šta ti misliš. Ako je amd u rasteru jednak, potrošnji efikasniji,hardwerski bolji, cjenovno pristupačniji onda je amd zokruženo bolji proizvod svakako.Činjenice su da je rtx4090 cjenovno i hardwerski fail.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2022 13:25 (dery).
7 godina
AMD Navi

Zasto se jos uvijek dopusta ovakav rijecnik pojedinih? Nismo na indexu. Izmet, podojeni fanboyi??? 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

Kad tak pišeš onda si alfa mužjak i faca, čitaj u stvarnom životu dobar ko curica 🥱

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
AMD Navi

Možda je on zekanović. Zeko zeko bjež u šumu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Santana kaže...
Zwer54 kaže...
dery kaže...

Tako je drugi nivo i druga cijena.

Valjda ocekujes da za 10000kn vise dobijes i bolje performanse

I za 200W vise

Prava usporedba ce bit sa 4080

Ti si isto naporan ko priljepak. Konstantno trabunjas pa ti se mora objasnjavat.

7900xtx 355w 1000msrp vs 4090 450w 1600msrp. To kaj ti ocekujes Radeonku za 7000kn dovoljno prica.

Samo kaj 4090 na 350w daje iste perfoemanse 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2022 13:39 (Zwer54).
8 godina
neaktivan
dery kaže...

Činjenice nikakva mašna. Ne imputiraj meni osobno nešto šta ti misliš. Ako je amd u rasteru jednak, potrošnji efikasniji,hardwerski bolji, cjenovno pristupačniji onda je amd zokruženo bolji proizvod svakako.Činjenice su da je rtx4090 cjenovno i hardwerski fail.

Sve 5. Slikal sam ti postove pa bumo se spominali za mjesec dana 

17 godina
AMD Navi

Nema ljepše od ženske ruke na gejming grafetini.

https://twitter.com/brittnaynay3/status/1588275236683730944

Jezuš, kolko je grafa manja od one RTX 4090 grdosije sa ogromnih hladnjakom.Kao da ljudi ne vide TDP razliku, ili baš me zanima kakve bi bile RTX 4090 performanse na istim W.

RDNA3, 355W

RTX 4090, 450W

AMD,........is that Epyc or what?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Ja 4090 cijenim 22000kn

Msrp je nebitan

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
8 godina
neaktivan
Santana kaže...

Ja 4090 cijenim 22000kn

Msrp je nebitan

Super, tak ti je dobra 

Nabava

9 godina
Zwer54 kaže...
Santana kaže...

Ja 4090 cijenim 22000kn

Msrp je nebitan

Super, tak ti je dobra 

Nabava

Uh, a ja tebi vjerujem umjesto da provjerim sam.

Reko si da su kartice out of stock, nema ih nigdje i kad se pojave da ce bit cijene nabrijane.
Na kraju kartica ko u prici po nikad nizim cijenama.

Nije nit tebi za vjerovat sve.

8 godina
neaktivan
Santana kaže...
Zwer54 kaže...
Santana kaže...

Ja 4090 cijenim 22000kn

Msrp je nebitan

Super, tak ti je dobra 

Nabava

Reko si da su kartice out of stock, nema ih nigdje i kad se pojave da ce bit cijene nabrijane.

Pa dosla nova tura nakon 10-14 dana praznih polica. Prati gledaj slušaj. Tržište hardvera varira konstantno 

9 godina
Zwer54 kaže...
Santana kaže...
Zwer54 kaže...
Santana kaže...

Ja 4090 cijenim 22000kn

Msrp je nebitan

Super, tak ti je dobra 

Nabava

Pa dosla nova tura nakon 10-14 dana praznih polica. Prati gledaj slušaj. Tržište hardvera varira konstantno 

Aha, a to nisi slikao pa gledao 14 dana kasnije kaj pišeš ?

8 godina
neaktivan
AMD Navi

Sta imam slikat i pokazivat, u trenu kad smo pisali je bilo kak sam reko i trajalo oko 2tj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Zwer54 kaže...

Sta imam slikat i pokazivat, u trenu kad smo pisali je bilo kak sam reko i trajalo oko 2tj.

Ne ne ti si pricao kak ce bit i da ti uvijek sve pogodis...

Kad vec pilis druge i slikas kaj pišu.

Nebitno
700$ je razlika u MSRP, a to je ogromna razlika. Kak sam reko, kad budu pravi testovi sa 4080 i navi onda cemo pricat.
Zamisli bit pametan i rec da je 4090 jaca kartica. Evo medalja

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2022 14:58 (Santana).
8 godina
neaktivan
Santana kaže...
Zwer54 kaže...

Ne ne ti si pricao kak ce bit i da ti uvijek sve pogodis...

Kad vec pilis druge i slikas kaj pišu.

Nebitno
700$ je razlika u MSRP, a to je ogromna razlika. Kak sam reko, kad budu pravi testovi sa 4080 i navi onda cemo pricat.
Zamisli bit pametan i rec da je 4090 jaca kartica. Evo medalja

Pa reko sam kakva je situacija i da su sve prodali. Slikas mi post na koji se referiras i fino dokazes ako imas sta 

I ne mudruj puno jer ste svi šutili ko zaliveni dok je trebalo prognozirat cijene i performanse da vas se ne isprda, nitko nije mogao 100% znat kolko ce tocno ponudit, ali sam ooet tocno pronozirao. Inace 1600 vs 1000 = 600.

A tu jos dolazi i 4080 za 1200 i 4080ti za cca 1400.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2022 15:03 (Zwer54).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice