AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.491
|
čitano: 2.357.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Navi
AdR03 kaže...
MEGATAMA kaže...

Internet je vec danas prepun tekstova i videa o tome kakav je ovo launch bio,zakljucak je losiji nego od rtx3080.

Kad se sjetim svih onih provokacija u Ampere temi koje su trajale tjednima i kako ce amd pokazat kako se to radi sa 7nm procesom....i savjeta da ne kupujem rtx3080 da se strpim par tjedana i kupim rx6800xt po normalnoj cijeni i dostupnosti....ima nekakav shop ovdje u de koji kao ima rx6800 po mislim 1100eu ili 1200eu a rx6800xt je 1550eu....trebao sam to cekat :)

Ok aj nemojmo preuvelicavat :D

6800XT se je "mogao" jučer po svim .de stranicama kupiti po cijeni od najnižih 730e do nekih 890 ako se ne varam... nikakvih 1100 i slično nemoj sad baljezgarit.

Naravno nije se mogao kupiti to je drugih par rukava, a još je gore jer se je AMD sam sprdao i govorio kupcima OVO NEĆE BITI PAPER LAUNCH.... al izgleda sumanuta covid potražnja dere sve moguće zakone ponude.

Al da... 6800XT je jako podbacio... RTX 3080 je i dalje poluproizvod, život ide dalje...

na 6900XT i 3080ti se koplja lome... to je biti ili nebiti kartica i nadam se 1080ti novog doba...

Ti si govorio da kupujes day one i onda prodajes ovu rtx3070,i jesi li kupio day one?

16 godina
AMD Navi

Baš se pitao gdje se mogu ledice ubacit eto ga na izlazima od devilice. Al šta jest jest izgleda močnije od svih na tržištu.

https://videocardz.com/newz/powercolor-launches-radeon-rx-6800-xt-red-devil-graphics-card

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Zeus_CM kaže...

Mislim da naši prodavači ne prodaju AMD referentne kartice, čekaju su kartice partnera.

Prodali bi oni i govno po cijeni zlata, baš je njima bitno...Samo je AMD imao fantastičan launch pa imamo nekih 6 kartica u Europi, i ništa nije došlo do domaćih lopova.

12 godina
dery kaže...

Baš se pitao gdje se mogu ledice ubacit eto ga na izlazima od devilice. Al šta jest jest izgleda močnije od svih na tržištu.

https://videocardz.com/newz/powercolor-launches-radeon-rx-6800-xt-red-devil-graphics-card

Vidio danas,najruznije ikad.....

9 godina
MEGATAMA kaže...
AdR03 kaže...
MEGATAMA kaže...

Internet je vec danas prepun tekstova i videa o tome kakav je ovo launch bio,zakljucak je losiji nego od rtx3080.

Kad se sjetim svih onih provokacija u Ampere temi koje su trajale tjednima i kako ce amd pokazat kako se to radi sa 7nm procesom....i savjeta da ne kupujem rtx3080 da se strpim par tjedana i kupim rx6800xt po normalnoj cijeni i dostupnosti....ima nekakav shop ovdje u de koji kao ima rx6800 po mislim 1100eu ili 1200eu a rx6800xt je 1550eu....trebao sam to cekat :)

Ok aj nemojmo preuvelicavat :D

6800XT se je "mogao" jučer po svim .de stranicama kupiti po cijeni od najnižih 730e do nekih 890 ako se ne varam... nikakvih 1100 i slično nemoj sad baljezgarit.

Naravno nije se mogao kupiti to je drugih par rukava, a još je gore jer se je AMD sam sprdao i govorio kupcima OVO NEĆE BITI PAPER LAUNCH.... al izgleda sumanuta covid potražnja dere sve moguće zakone ponude.

Al da... 6800XT je jako podbacio... RTX 3080 je i dalje poluproizvod, život ide dalje...

na 6900XT i 3080ti se koplja lome... to je biti ili nebiti kartica i nadam se 1080ti novog doba...

Ti si govorio da kupujes day one i onda prodajes ovu rtx3070,i jesi li kupio day one?

Naravno da sam čekao benchmarke prije nego sam kupio išta... :)

Benchmark me je razočarao i naravno da nisam kupio. Isto tako rekao sam da sad mislim da je i 6900 labud po ovome ali čekamo i za to benchmarke pa kupujemo.

nisam ti ja AMD ili Nvidija sektaš pa da kupujem bez obzira na benchmark. Kupujem isključivo ono što ima smisla i što "valja".

3070 ću imati vjerojatno do 6900XT ili 3080ti. Kako sad stvari stoje moguće da ću na kraju uzeti i Nvidiu ako bude sub 1k msrp odnsono dao bi do 1200-1300e za nju vidjet ćemo...

#YOLO
4 godine
AMD Navi

Uopce mi nije jasno zasto nisu stavili 8GB na 6800 i spustili cijenu, iovako je kartica za 1440p, a ne vidim niti jedan scenario u kojem ce VRAM postati problem prije performansa same graficke kartice.

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
dery kaže...

fakat izgleda odlicno 

12 godina
AMD Navi

90% ljudi zaboli kurac za rejtrejsingom i produktivnosti tako da je AMD zapravo fejlao jedino sa cijenom. Kad bi rx6800 koštala 50ak eura manje, nitko razuman pokraj nje ne bi kupio rtx3070.

1 0 hvala 0
14 godina
pavlovs_dog kaže...

90% ljudi zaboli kurac za rejtrejsingom i produktivnosti tako da je AMD zapravo fejlao jedino sa cijenom. Kad bi rx6800 koštala 50ak eura manje, nitko razuman pokraj nje ne bi kupio rtx3070.

Ma da? I dalje bi bila 30€ skuplja za tih 5% performansi. Nebi nudila DLSS koji je odlična stvar.

Svatko razuman kupuje 3070 kraj 6800, i za tih 50€ manje i dalje bi svatko razuman kupio 3070.

I uopće sam zaboravio na SAM koji kod zelenih možeš koristiti s bilo kojim procesorom, dok za 6800 moraš imati nove ploče i procesore. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2020 12:09 (Promster).
15 godina
Evo jedna recenzija 6800
bas super grafa.
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
AMD Navi

Eto zakaj je Ray Tracing i DLSS(ili buduča AMD verzija) i dalje nebitan, i zato su takva testiranja manje više nebitna.Stevo od Klokana je složil tablicu, pa eto dok barem 50% igrica(PS5 i X Box X serija ista priča) ne podržava žuto tu se nema o čemu raspravljat.

https://twitter.com/HardwareUnboxed/status/1329096824410439681

AMD,........is that Epyc or what?
Moj PC  
7 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
Evo jedna recenzija 6800
bas super grafa.

Definitvno su dobre grafe, ali cijena 6800 je takva da je bolje uzeti 6800xt za 350-500 kn više (tolika bi razlika u cijeni trebala biti ali vjerojatno će to kod nas nabiti na veću razliku).

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2020 12:35 (Zeus_CM).
16 godina

Sve bitnije igre šta izađu 2021 će imat dlss ili rt, jedno od to dvoje ili zajedno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2020 12:41 (dery).
4 godine
AMD Navi

Cyberpunk 2077 za dva tjedna za pocetak ima oboje.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
rambox kaže...

Eto zakaj je Ray Tracing i DLSS(ili buduča AMD verzija) i dalje nebitan, i zato su takva testiranja manje više nebitna.Stevo od Klokana je složil tablicu, pa eto dok barem 50% igrica(PS5 i X Box X serija ista priča) ne podržava žuto tu se nema o čemu raspravljat.

Ma nemoguce.. Pa stevo je zesci fanboy... Pa DLSS supporta jako jako jako jako puno dobrih igara i radi 100% na svim igrama i rezolucijama i postavkama

16 godina
AMD Navi

Izađe novi battlefield ili stalker sa rt i dlss, a ja imam navi, letio bi kroz prozor prvo navi onda ja da ga spasim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2020 12:53 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
rambox kaže...

1.....ti si jedan od onih sto je propovjedao planine 7nm Navi2 grafa na launchu....gdje je zapelo...

2.Dok god Nvidia drzi 80% trzista a AMD 20% a sada sigurno i manje....Nvidia diktira trendove i ono sto je bitno.

3.Ovo tvoj farbanje postova je toliko estetski odvratno i toliko narusava estetiku foruma da mi je neshvatljivo kako nisi dobio permaban odavno samo na osnovu toga.

13 godina
dery kaže...

Izađe novi battlefield ili stalker sa rt i dlss ja imam navi, letio bi kroz prozor prvo navi onda ja da ga spasim.

Eh ima li novosti o stalkeru? Nigdje više pročitati nikakve novosti? Ima li naznake hoće li imati support za DLSS?

14 godina
AMD Navi

Malo su mi čudni Stevini rezultati. On je dobio da je 6800 15% brža od 3070 na 1440p, dok gledam ostali su dobili između 6-8% (TechPowerUp i KitGuru). Već jedno vrijeme mi se čini da fanboja AMD.

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
MEGATAMA kaže...
rambox kaže...

1.....ti si jedan od onih sto je propovjedao planine 7nm Navi2 grafa na launchu....gdje je zapelo...

2.Dok god Nvidia drzi 80% trzista a AMD 20% a sada sigurno i manje....Nvidia diktira trendove i ono sto je bitno.

3.Ovo tvoj farbanje postova je toliko estetski odvratno i toliko narusava estetiku foruma da mi je neshvatljivo kako nisi dobio permaban odavno samo na osnovu toga.

12 godina
Promster kaže...

Malo su mi čudni Stevini rezultati. On je dobio da je 6800 15% brža od 3070 na 1440p, dok gledam ostali su dobili između 6-8% (TechPowerUp i KitGuru). Već jedno vrijeme mi se čini da fanboja AMD.

Jesu testirali iste igre? Sve ovisi koje naslove ubaciš u benčanje.

12 godina
ibme74 kaže...
MEGATAMA kaže...
rambox kaže...

Ovakvu razinu argumentirane rasprave i ocekujem od tebe.

13 godina
Promster kaže...

Njega Nvidia šikanira odavno ne čudi me da malo nategne par posto, a nije da se nemre vadit kad svaki put baci drugačije tako i tako. Uzmeš od jednih najlošiji od drugih najbolji rezultat i eto. 

16 godina

Izlazi 2021 i imat će mnogo modernih tehnologija u grafici. Očekujem sve šta se nudi danas.

14 godina
ibme74 kaže...
Promster kaže...

Jesu testirali iste igre? Sve ovisi koje naslove ubaciš u benčanje.

Normalno da ovisi, ali niti mi se dalo gledat sve, niti ima previše smisla gledati sve jer jedni koriste in-game bench, drugi ne. Jedni testiraju u jednom dijelu igre, drugi na drugom tako da je to clusterfuck ako ideš uspoređivat i nema smisla.

13 godina
mislioc kaže...
Promster kaže...

Njega Nvidia šikanira odavno ne čudi me da malo nategne par posto, a nije da se nemre vadit kad svaki put baci drugačije tako i tako. Uzmeš od jednih najlošiji od drugih najbolji rezultat i eto. 

Svi oni rade za pare kao i mi stoga ne čudi me ako postoji kakva trenutna naklonost,AMD hoće svoj dio kolač kojeg treba podmazati.Sve u svemu dobri su jedni i drugi,samo da cijene malo padnu ali sumnjam pošto igraju na kartu nekakve nestašice stoga ponuda i potražnja odradi svoje 

14 godina
mislioc kaže...
Promster kaže...

Da znam da se baš ne vole, ali on je dobio duplo veću razliku. To nije malo.

5 godina
protjeran
AMD Navi

Jeli AMD GPU tim radi na streamu? tipa nvidia ima nvenc, s ne koristi cpu kad covjek strima nego grafu.

0 0 hvala 0
12 godina
MEGATAMA kaže...
ibme74 kaže...
MEGATAMA kaže...
rambox kaže...

Meni je već pomalo žao koliko ti sebe pokušavaš uvjeriti da se nisi zahebavo sa kupovinom, ono kao da očekuješ da te svi na forumu "potapšaju po ramenu" i kažu: ma dobro si kupio! Svako tko kaze nesto loše za 3xxx serije, RT ili DLSS evo tebe kao Nvidia viteza da braniš i posereš svaku vijest, benč, obrazloženje zašto to nije to, evo sad i Stevo iz HU laže, AMD fanboj je, navlači na njihovu stranu 

12 godina
ibme74 kaže...
MEGATAMA kaže...
ibme74 kaže...
MEGATAMA kaže...
rambox kaže...

Meni je već pomalo žao koliko ti sebe pokušavaš uvjeriti da se nisi zahebavo sa kupovinom, ono kao da očekuješ da te svi na forumu "potapšaju po ramenu" i kažu: ma dobro si kupio! Svako tko kaze nesto loše za 3xxx serije, RT ili DLSS evo tebe kao Nvidia viteza da braniš i posereš svaku vijest, benč, obrazloženje zašto to nije to, evo sad i Stevo iz HU laže, AMD fanboj je, navlači na njihovu stranu 

Eto opet se brinete za moje novce,trolanje i zavist.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice