AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.491
|
čitano: 2.370.438
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Navi

Zar nije bilo rečeno da AMD dlss dolazi tek sljedeće godine tj. Q1 20201, ili sam ja nešto krivo shvatio.

Primjetio sam da jedino sapphire ima na svojim stranica stavljene referentne modele od 6800 i 6800xt

https://www.sapphiretech.com/en/consumer/21304-01-20g-radeon-rx-6800-xt-16g-gddr6

https://www.sapphiretech.com/en/consumer/21305-01-20g-radeon-rx-6800-16g-gddr6

BF3:fluffy_inside
17 godina

Nije bilo rečeno. Rečeno je samo da nema na launchu, datum nije bio preciziran bal kolko sam ja upratio. A sahphire ima referente kad im vec kolko godina i radi te referentne kartice, al kolko sam vidio svi vendori koji misle na launchu prodavat novi navi prodavat ce samo referentne kartice sa svojim logom. Izgleda da im AMD nista nije prije dao da nebi nesto izaslo van.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 0:08 (R4zOR229).
17 godina
AMD Navi

AMDu je sve ili barem puno iscurilo. Do zadnjeg su uspjeli samo performanse djelomično sakrit, a mislim da je i to nVidia saznala, sudeći po MSRP njihovih kartica.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AMD Navi

I Dimitri se prebacio 

...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 1:44 (matecro007).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
picajzla0707 kaže...
Lako za kašnjenje, nadajmo se da im neće trebati dvije godine da ga uštelaju koliko je trebalo nevidiji. No, obzirom na dosadašnja iskustva s driverima + činjenica da je to skroz novo, da treba uskladiti i rt, da je i arhitektura nova, amd bi morao napraviti zaokret od 360 stupnjeva da to sve fercera kako spada.
Primijenit ću sada savjet koji su amdovci davali nevidijašima kad su poletili na prve komade 3080 - pričekajte da ne bi kasnije bilo plakanja :)))

to bii značilo da nastavi isto

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
17 godina
neaktivan
AMD Navi

Mene sad samo zanima dostupnost novih Radeonki na policama dućana...  jučer sam od izvora koji mi je nabavio 3080tku i bavi se tim stvarima saznao da će izgleda dobavljivost novih Ryzen 5000 CPU-ova i novih Radeonki biti bananko baš kao i Nvidijine 3000 serije...  znači opet na kapaljku i opet čekat tjednima/mjesecima...  nadam se da nisu točne informacije ali vidjet ćemo.. 

Ne znam jel to zbog Korone ili kaj... 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
AMD Navi

No way 

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

Nevidija im daje šansu sa svojim lančom:

kradem mine iz minskog polja
17 godina
AMD Navi

AMD 6800xt ce biti svega 200-300kn jeftiniji od rtx 3080

Obicna 6800 ce biti moguce i nesto skuplja ili ista s 3070

To mi govori cijena koja ce biti na amazonu vs trenutna cijena koja je sada kod rtxica...

dakle ako cemo se htjeti igrat nema sanse da za 1440p + nekakv dobar frejm i RT prodemo ispod 5000kn, nema teorije...

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
toxic kaže...

AMD 6800xt ce biti svega 200-300kn jeftiniji od rtx 3080

Obicna 6800 ce biti moguce i nesto skuplja ili ista s 3070

To mi govori cijena koja ce biti na amazonu vs trenutna cijena koja je sada kod rtxica...

dakle ako cemo se htjeti igrat nema sanse da za 1440p + nekakv dobar frejm i RT prodemo ispod 5000kn, nema teorije...

Vidis jedan problem u tome je sto AMD ima u stock-u vise referentnjaca nego nvidia. Kako se cini AMD-ov cooler bit ce dobar, imaju dobar hladnjak i dobre ventove. Tko zeli RGB blink-blink borit ce se da dobije jednu custom gpu, ali referentnjace ce svatko dobiti taj dan ako pozeli i kasnije ce stalno dolaziti kontinuirano za razliku od nvide. Jedino 6900xt- buduci da je to Full DIE ostaje samo na AMD-u koliko ce ju tiskati za nas gamere buduci da ovaj mj AMD poredstavlja svoju profesionalnu gpu i ubrzivac mi150.

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 12:15 (HCgamingCRO).
7 godina
HCgamingCRO kaže...

Vidis jedan problem u tome je sto AMD ima u stock-u vise referentnjaca nego nvidia. Kako se cini AMD-ov cooler bit ce dobar, imaju dobar hladnjak i dobre ventove. Tko zeli RGB blink-blink borit ce se da dobije jednu custom gpu, ali referentnjace ce svatko dobiti taj dan ako pozeli i kasnije ce stalno dolaziti kontinuirano za razliku od nvide. Jedino 6900xt- buduci da je to Full DIE ostaje samo na AMD-u koliko ce ju tiskati za nas gamere buduci da ovaj mj AMD poredstavlja svoju profesionalnu gpu i ubrzivac mi150.

upravo suprotno.

AMD referentne su u limitiranoj dobavi, sam AMD bira po partnerskoj listi, kome ce ici a kome ne, po prioritetima trzista. Za sada u hrvatskoj ih uopce nece biti.

AIB kartica ce biti vise, ali isto tako nedovoljno, isto tako problem u dobavi i male kolicine, u hrvatskoj ce ih biti

6 godina
protjeran
3dfx kaže...
HCgamingCRO kaže...

upravo suprotno.

AMD referentne su u limitiranoj dobavi, sam AMD bira po partnerskoj listi, kome ce ici a kome ne, po prioritetima trzista. Za sada u hrvatskoj ih uopce nece biti.

AIB kartica ce biti vise, ali isto tako nedovoljno, isto tako problem u dobavi i male kolicine, u hrvatskoj ce ih biti

Ne bas obrnuto. AMD je natiskao referentnajce i onako kako sam ja rekoa nece ih on prodavati vec AIB-ovci. Zato je i tj dana prije event-a krenuli likovi kako GPU ide na 2.5Ghz jer je vec tada AMD poslao primjerke da krenu sa sarafanjem i dizajniranjem coolera. To je bila jedina opcija za AMD da neizdju inf jos prije a da namiri kupce- zato AMD vec od zen najave vrlo vjv tiska 6000 seriju.

AMD apu-i nisu jos dosli na desktop, apple je otisao od 7NM- znaci nevidite li da AMD pokusava sve da nadmiri sto veci broj kupaca i sa zen-om i sa radeonkama do bozica barem.

Nebi AMD stavio takav cooler da neplanira najvise prodati bas tih modela.

16 godina
3dfx kaže..

Isto kao šta kod nas nisi vidio ni jednu refer nevidiju.Ali ovde ih rade i Aib ovci možda nešto bude.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 12:28 (dery).
6 godina
protjeran
dery kaže...
3dfx kaže..

Isto kao šta kod nas nisi vidio ni jednu refer nevidiju.

Nvidev referent dizajn je daleko kompliciraniji i skuplji od amd-ovog. I postoji samo zato sto su grafe toplije nego AMD-ove i kako bi recezenti mogli reci grafa radi tiho i hladno. Nvidia vjv mi nece praviti vise toliko FE-a zato sto im se taj potez za tom cijenom coolera neisplati. To je bio samo show kako su oni izmislili novi cudan cooler koji radi.

7 godina
HCgamingCRO kaže...

Ne bas obrnuto. AMD je natiskao referentnajce i onako kako sam ja rekoa nece ih on prodavati vec AIB-ovci. Zato je i tj dana prije event-a krenuli likovi kako GPU ide na 2.5Ghz jer je vec tada AMD poslao primjerke da krenu sa sarafanjem i dizajniranjem coolera. To je bila jedina opcija za AMD da neizdju inf jos prije a da namiri kupce- zato AMD vec od zen najave vrlo vjv tiska 6000 seriju.

AMD apu-i nisu jos dosli na desktop, apple je otisao od 7NM- znaci nevidite li da AMD pokusava sve da nadmiri sto veci broj kupaca i sa zen-om i sa radeonkama do bozica barem.

cuj stari, jedno je kaj ti mislis, i to je ok.

drugo je sto proizvodaci kazu : mail od jednog AIB partnera prema hrvatskom distributeru, "MBA boards are controlled by AMD. I am sorry I can help nothing. However, I can help on AIB boards!!!! Please move the MBA q’ty to AIB cards. I will try my best!!!!!!!!!!!!!!!!111"

mozda drugi AIB partneri imaju vise srece 

6 godina
protjeran
3dfx kaže...
HCgamingCRO kaže...

cuj stari, jedno je kaj ti mislis, i to je ok.

drugo je sto proizvodaci kazu : mail od jednog AIB partnera prema hrvatskom distributeru, "MBA boards are controlled by AMD. I am sorry I can help nothing. However, I can help on AIB boards!!!! Please move the MBA q’ty to AIB cards. I will try my best!!!!!!!!!!!!!!!!111"

mozda drugi AIB partneri imaju vise srece 

Nemoze se HR mjerilo racunati pod global bas. Meni je zao sto je u HR takva situacija ali na kraju tu nemogu ni AMD ni intel-nvidia nista. Zasto bi slali par stotinjak grafi vise za to "malo" trziste koje je razmazano marzama, politikom mutnom, kada te iste grafe bi "normalnije" prodali onda po njemackoj  itd. Isto tako ima se mogucnost koliko sam vidio preko mailboxde-a normalno kupiti za "njemacku" cijenu a tu je sutra jedan 5600x izlistan za 309 eura i onda ce i 6800xt biti najskuplje 10-20 od msrp-a.

Ali na kraju krajeva kako se cini na release dan bit ce i nekih custom kartica vec- znaci kartica ima dosta, mozda ne dosta ali vise nego nvidia jer AMD je cekao i planirtao ovo pametno i nece sigurno na kraju zajebat jer zna ovisi sada barem 50% market share-a u zraku dok nvidia nema kartica- i po toj cijeni kojoj jesu trenutno.

16 godina
AMD Navi

Stari moj, koliko ti "misliš" svakodnevno - mogao si već biti novi Tesla 

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Vidiš nevidija im radi veliku uslugu puštaju ih kao zec kornjaču:ajde ti prva lako te preteknem.Ali nisu pročitali priču do kraja.

7 godina
HCgamingCRO kaže...

Nemoze se HR mjerilo racunati pod global bas. Meni je zao sto je u HR takva situacija ali na kraju tu nemogu ni AMD ni intel-nvidia nista. Zasto bi slali par stotinjak grafi vise za to "malo" trziste koje je razmazano marzama, politikom mutnom, kada te iste grafe bi "normalnije" prodali onda po njemackoj  itd. Isto tako ima se mogucnost koliko sam vidio preko mailboxde-a normalno kupiti za "njemacku" cijenu a tu je sutra jedan 5600x izlistan za 309 eura i onda ce i 6800xt biti najskuplje 10-20 od msrp-a.

Ali na kraju krajeva kako se cini na release dan bit ce i nekih custom kartica vec- znaci kartica ima dosta, mozda ne dosta ali vise nego nvidia jer AMD je cekao i planirtao ovo pametno i nece sigurno na kraju zajebat jer zna ovisi sada barem 50% market share-a u zraku dok nvidia nema kartica- i po toj cijeni kojoj jesu trenutno.

ako je u totalnoj nestasici nvidia grafi, hrvatsko trziste imalo day 1 ponudu, makar bilo to 1-2 komada, i ima ih i dalje, u istim malim kolicinama, ne vidim zasto onda AMD ne bi takoder bio dostupan u HR

u slucaju AMD referentnih, ako ih ne bude u HR, to samo govori da ih ima jako malo i idu na veca trzista, a ne da ih ima dovoljno, AIB je druga prica i siguran sam da ce ih biti u HR bez problema, koje kolicine vidjet cemo

a s obzirom da nVIDIA uopce ne sljivi nase trziste, sto se vidi po supportu i po tome da nikada skoro niti jedan nvidia bundle/promocija kod nas ne vrijedi, dok AMD bundle i promocije su i kod nas isto kao i u svijetu, ocekivati je da AMD ipak gleda i na "mala" trzista

pogotovo je imaju svoj ured u Srbiji, dok NVIDIA uopce nema niti predstavnika za balkan niti nikakav support za balkan, cak je u BUG pisao o tome

6 godina
protjeran
3dfx kaže...
HCgamingCRO kaže...

ako je u totalnoj nestasici nvidia grafi, hrvatsko trziste imalo day 1 ponudu, makar bilo to 1-2 komada, i ima ih i dalje, u istim malim kolicinama, ne vidim zasto onda AMD ne bi takoder bio dostupan u HR

u slucaju AMD referentnih, ako ih ne bude u HR, to samo govori da ih ima jako malo i idu na veca trzista, a ne da ih ima dovoljno, AIB je druga prica i siguran sam da ce ih biti u HR bez problema, koje kolicine vidjet cemo

a s obzirom da nVIDIA uopce ne sljivi nase trziste, sto se vidi po supportu i po tome da nikada skoro niti jedan nvidia bundle/promocija kod nas ne vrijedi, dok AMD bundle i promocije su i kod nas isto kao i u svijetu, ocekivati je da AMD ipak gleda i na "mala" trzista

pogotovo je imaju svoj ured u Srbiji, dok NVIDIA uopce nema niti predstavnika za balkan niti nikakav support za balkan, cak je u BUG pisao o tome

Eto potom jos bolje nisam znao za tu informaciju.AMD radi na tom pitanju i da nebude botov-a i da se nekupuje vise od jednog covjeka za grafu. Znaci day one bit ce daleko bolje nego nvidiev "404" fiasko, cijelo vrijeme to govorim. I opet kazem AMD-ov referent dizajn ce biti sasvim dovoljan za vecinu kome nije potreban RGB. A njegam ce day one biti dosta. Pa vidis da je ovaj u ryzen temi onaj iz UK-a dobio 5600x pukom slucajnoscu vec jucer/prekjucer znaci pitaj Boga koliko vec mozda i referentnjaca stoji u kojekavim lagerima na paletama vec. Pa ce za koji dan  put prema retail lancima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 13:07 (HCgamingCRO).
17 godina
AMD Navi

Mene tješi da AMD ide samo sa "FUJ" referentnim u ovom prvom valu, a to su grozne, bučne, vruće i opčenito katastrofa kartice, pa ih ova elite neće ni gledat.

Još su i loše, nemaju RT, nemaju DLSS, nemaju... i opčenito ne valjaju im driveri, a na konkcu konca i smrde, pa eto... i bolje da ih ne dođe previše, a i to malo se neće prodat.

Drugim riječima, trebalo bi ih biti i možemo očekivati da cijena neće biti katastrofa jer ionako nikoga ne zanimaju

A još su i ružne... to sam skoro zaboravio.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Rhodin kaže...

Mene tješi da AMD ide samo sa "FUJ" referentnim u ovom prvom valu, a to su grozne, bučne, vruće i opčenito katastrofa kartice, pa ih ova elite neće ni gledat.

Još su i loše, nemaju RT, nemaju DLSS, nemaju... i opčenito ne valjaju im driveri, a na konkcu konca i smrde, pa eto... i bolje da ih ne dođe previše, a i to malo se neće prodat.

Drugim riječima, trebalo bi ih biti i možemo očekivati da cijena neće biti katastrofa jer ionako nikoga ne zanimaju

Jbt zamisli da nema AMDa, ovi sa balkana* bi morali stavljat jedno 10ak placi sastrane da kupe jednu 3060ti 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 13:45 (hahhaajaads).
17 godina
AMD Navi

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

Hmm ja bas citam da Sapphire ima prednost jer se ne bore sa nabavkom cipova u odnosu na druge AIB i PS5 i XSX. Tako da Sapphire izbacuje referentne odmah, ali i Nitro brzo nakon toga.

Cak mi je i realnije ocekivat da ce Nvidia popunit potraznju brze nego AMD koji stanca PS5 nevideno

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 15:00 (Mitch).
17 godina
AMD Navi

Sapphire im je glavni partner već godinama. Navodno se ponovo aktivira i Toxic

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Navi

Ne znam jel bilo posto je vec starija vijest klik

R5 3500x + RX6800 16.775 bodova u TimeSpy

R5 3500x + RTX3070 12.864 bodova u TimeSpy

R5 3500x + RX6800 Shadow of Tomb Raider 1440p 80FPS avg

R5 3500x + RTX3070 Shadow of Tomb Raider 1440p 68FPS avg

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 16:39 (ibme74).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
ibme74 kaže...

Je to je več linkano ranije, ili namjerno pokazano ili test sa starim Zen 2 6/6 procom.

AMD,........is that Epyc or what?
12 godina
rambox kaže...
ibme74 kaže...

Je to je več linkano ranije, ili namjerno pokazano ili test sa starim Zen 2 6/6 procom.

Sorkač onda, nisam vidio da je bilo, teško je popratiti sve u ovih par tema otkako su Ryzen 5000 i RX6000 zatresli forum i šire 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2020 17:02 (ibme74).
16 godina
Cini se da je 3900X na nizim cijenama uz 6800 ili XT stvarno jako dobar deal.
4 godine
protjeran
AMD Navi

2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice