AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.491
|
čitano: 2.370.686
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Navi

Ma ne sprdaju se ni sada namjerno, to je obrambeni mehanizam.

Ima dosta ljudi koji "navijaju za ekipu" ili su dali pare drugoj strani, pa si opravdavaju te poteze.

Ne kužim, kad je AMD bio 20-30% iza, onda mi je bilo jasno. Sad kad je tu negdje, taman da gubi 5% (a po svemu vodi), to je gotovo isto, čemu takvi komentari?

Fanboyizam je zlo koje najviše šteti fanboyu, pogotovo onom koji toga nije svjestan.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD Navi
mariolla79 kaže...

Ma meni ce bit cisto dovoljan 3600...ak ce moc radit na mojoj ax 370 gaming 5 mb s updatom biosa...super ak ne uzet cu neku b550..gledao asrock extreme 4.. neznam jel ima kaj bolje a jeftinije...makar s ovom svojim gigabyte nisam imao problena nikakvih...3 godine isteklo 17.8.2020 i mb i procu...ili se strpit do negdje 4-5 mjeseca pa ak se smanje cijene onda uzet 550 i 5600...i onda sam miran s time i s rx 5700xt barem 2 godine

Ma samo azuriraj BIOS na zadnji i stavi r5 3600, sljakat ce bez beda.

Apocalypso722 kaže...

Smijali su se za vrijeme Pascala Vegi i Polarisu

Ne znam zasto im je Vega smijesna, dugo vremena se dala naci nova za 2k kuna asus arex strix ili sapphirku, undervolt + oc negdje na gtx1080 razini uz potrosnju od oko 200w i bila je best buy kartica u tom rangu sve do dolaska rx5600xt dok npr i dan danas za rabljenu gtx1080 traze 2k kuna a prije godinu i jos vise love.

15 godina
DarthMarkus kaže...
mislioc kaže...
Za oko 5500kn-6000kn ova kartica je u domeni science fictiona trenutno. Ovo je toliko dobro za nas gamere da nismo ni svijesni toga. Pa 6700XT će gulit 2080ti po tome za oko 450$.

5500-6000 tisuća kuna KOD NAS je u domeni sfa, slažem se.

Svaka kartica preko 300$ je SF za preko 80% gamera.

17 godina
AMD Navi

Pa ono, u vremenu kad dobiješ XBox S za 300, odnosno PS5 za 400$ , mali dio publike (u postotku) razmišlja o karticama preko 600-700$, a večina gleda oko 300-400$ i manje.

Moj PC  
6 0 hvala 0
6 godina
protjeran
AMD Navi

Evo jos malo prica oko tehnikalija u NAVI-u ovaj put godfall

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
AMD Navi

Oops, kriva tema. 

Apoc
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2020 23:10 (Apocalypso722).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HCgamingCRO kaže...

Jedino što je ovdje raytracano su sjene

Doduše, igra izgleda odlično po defaultu

It is always darkest just before the dawn.
17 godina
mrsmith kaže...
HCgamingCRO kaže...

Ja ne kužim kaj tebe to smeta?

Radili sjene, Bože moj, mogli su ni to. Imam osjećaj da će neko vrijeme tako i bit. 

Zaista ne postoji puno modernih igara koje imaju više od sjena... Ak se ne varam Control, Metro, Battlefield, Watch Dogs. U svakom slučaju ak sam koju zaboravio, na prste se daju nabrojat.

Sve ostale su stare ili nebitne.

Mislim... Quake, Quake 2, Minecraft...

Vjerujem da će krenut više RT sa konzolama, a opet pitanje u kojoj mjeri Da nema CyberPunka rekao bih ove godine nijedna vrijedna spomena. Da nema Control i do sad bi bilo teško reć da se koja isplati spomenuti, što se mene tiče.

12 godina
Rhodin kaže...
mrsmith kaže...
HCgamingCRO kaže...

Radili sjene, Bože moj, mogli su ni to. Imam osjećaj da će neko vrijeme tako i bit. 

Zaista ne postoji puno modernih igara koje imaju više od sjena... Ak se ne varam Control, Metro, Battlefield, Watch Dogs. U svakom slučaju ak sam koju zaboravio, na prste se daju nabrojat.

Vjerujem da će krenut više RT sa konzolama, a opet pitanje u kojoj mjeri Da nema CyberPunka rekao bih ove godine nijedna vrijedna spomena. Da nema Control i do sad bi bilo teško reć da se koja isplati spomenuti, što se mene tiče.

Šta ti njemu imaš odgovarati, valjda on zna bolje, on živi od RT-a 

Zato je evo u WDL fantastičan pomak sa RT-om 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2020 9:15 (ibme74).
16 godina
Rhodin kaže...

Sve ok, slažem se :) Samo kažem da je jedina RT tehnikalija u toj igri kojoj je AMD partner, RT shadows. Jer bi vjerojatno radila na 15 fps da ima sve RT mogućnosti, a nema DLSS-a da pomogne. NHF

17 godina
Ma DLSS je čudo. Na mojoj 2070 super igre toliko bolje rade kad ga uključim. Jedini je problem što ne znam gdje se uključi :)
''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mrsmith kaže...
Rhodin kaže...

Sve ok, slažem se :) Samo kažem da je jedina RT tehnikalija u toj igri kojoj je AMD partner, RT shadows. Jer bi vjerojatno radila na 15 fps da ima sve RT mogućnosti, a nema DLSS-a da pomogne. NHF

Zanimljiva premisa, čak sam uvjeren da je i istinita, pogotovo nakon Navi prezentacije na kojoj su bile igre i partneri gdje se radi isključivo o sjenama.

Vidjet ćemo nekoliko stvari u narednim tjednima, da li i kako AMD radi sa RT u igrama poput Control, koliki utjecaj na performanse to ima, te u narednih godinu, dvije u koliko igara će to uopće biti bitno.

Meni je super nVidijin RT, zaista smatram da je to cool tehnologija, ali bojim se da neće bitno utjecati na činjenicu da je AMD jači

Večina ljudi u dalje igra na 1080o gdje DLSS ne igra nikakvu ulogu. 1440p je slijedeća stepenica i da, tu igra donekle, ali ne previše. 4k , koliko god vilo imoresivno,mpokriva neznatni dio gamera.

To plus količina igri... i tip igara.

Ja u ovom trenu ne želim nagađati. Pogotovo ako će RT dolazit, a radi se o sjenama i pokojoj refleksiju, a AMD taj dio ima pokriven.

Ne vjerujem će biti 10 igri poput Control u 2021. Trenutni, meni osobno, Control i CyberPunk su vrijedne spomena, još gore što sam nabrojao što smatram da bi drugima moglo bit, eventualno, a ne vjerujem da će osim Control i CyberPunk nVidia ostvarivat prednost 

Ajmo vidjet benchevenu slijedeća 2-3 tjedna. Onda možemo kako god ispadne komentirati bez nagađanja.

12 godina
Alfredo nr.2 kaže...
Ma DLSS je čudo. Na mojoj 2070 super igre toliko bolje rade kad ga uključim. Jedini je problem što ne znam gdje se uključi :)

Molim 

6 godina
protjeran
mrsmith kaže...
HCgamingCRO kaže...

Eto koji dan sacekacemo epoizodu iz far cry i vidjeti sta i oni imaju za ppokazati. Neki dan gledam WD xbox verziju i RTX usporedbu i mogu samo zakljuciti da ce na ovim grafama raditi jos ljepse i bolje

16 godina
HCgamingCRO kaže...
Eto koji dan sacekacemo epoizodu iz far cry i vidjeti sta i oni imaju za ppokazati. Neki dan gledam WD xbox verziju i RTX usporedbu i mogu samo zakljuciti da ce na ovim grafama raditi jos ljepse i bolje

Kako misliš raditi još ljepše i bolje? 4K reza, lockano na 30 fps uz VRS.. od raytracinga ima samo refleksije i možda sjene?

Ne razumijem zaključak, oprosti :)

6 godina
protjeran
mrsmith kaže...
HCgamingCRO kaže...

Kako misliš raditi još ljepše i bolje? 4K reza, lockano na 30 fps uz VRS.. od raytracinga ima samo refleksije i možda sjene?

Pricamo o APu-u sa 20 CU-a manje. Stvarno nisi vidio da je cak 6800 u tomb raider-u bolja u nativnom RT-u bez dlss-a nego 3070-2080ti.

17 godina
mrsmith kaže...
HCgamingCRO kaže...

E, sad, jbg, sad si mene izgubio. Što još osim refleksija i možda sjena ima u ovoj igri i gdje ti na gornjem primjeru primjećuješ razliku?

Ja kužim da je jedno ženska, drugo frajer, u jednoj od te dvije scene je bus, nije identičan raspored lokvi... osim toga, igre mi vizualno izgledaju isto... možda sam u krivu, što gledam, odnosno, što ne vidim?  

EDIT: sad gledam opet, bus je u obje scene, odrazi su mi isti, reklame isti, svjetlo isto... ne kužim... al možda ni ne moram, ak tu postoji neka suptilna razlika, očito sam imun na nju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2020 13:40 (Rhodin).
16 godina
HCgamingCRO kaže...
Pricamo o APu-u sa 20 CU-a manje. Stvarno nisi vidio da je cak 6800 u tomb raider-u bolja u nativnom RT-u bez dlss-a nego 3070-2080ti.

Iskreno, nisam u toku zadnjih 4-5 dana, ni na forumu nisam bio.. radimo punom parom, imam projekt za završiti :) Evo, danas sam uhvatio malo predaha. Pogledati ću

16 godina
Rhodin kaže...
E, sad, jbg, sad si mene izgubio. Što još osim refleksija i možda sjena ima u ovoj igri i gdje ti na gornjem primjeru primjećuješ razliku?

Ja kužim da je jedno ženska, drugo frajer, u jednoj od te dvije scene je bus, nije identičan raspored lokvi... osim toga, igre mi vizualno izgledaju isto... možda sam u krivu, što gledam, odnosno, što ne vidim?  

EDIT: sad gledam opet, bus je u obje scene, odrazi su mi isti, reklame isti, svjetlo isto... ne kužim... al možda ni ne moram, ak tu postoji neka suptilna razlika, očito sam imun na nju.

Pa zato i kažem :D da ne razumijem gdje vidi zaključak

17 godina
mrsmith kaže...
Rhodin kaže...

Aha, već sam mislio da je nešto izbačeno od detalja na XBox verziju.

Sorry, jer gledao sam sad cijeli filmić , došao preko pola, gledam i zaustavljene slike, nema mi razlike.

Već sam mislio da nešto ne kužim.

Al ono, ak su ovo AMD vs NVidia,  onda razlikr nema.

Dobro, treba vidjet i Control... te CyberPunk. Al CyberPunk muslim ds će slično ovome izgledat. Bumo vidli.

16 godina
Rhodin kaže...
mrsmith kaže...
Rhodin kaže...

Sorry, jer gledao sam sad cijeli filmić , došao preko pola, gledam i zaustavljene slike, nema mi razlike.

Dobro, treba vidjet i Control... te CyberPunk. Al CyberPunk muslim ds će slično ovome izgledat. Bumo vidli.

Nebi trebalo biti vizualne razlike, samo brzina izvođenja... barem po meni. Cyberpunk neće imati support za AMD na launchu, to su najavili - samo nVidia. Vjerojatno će kasnije doći s next-gen updateom za konzole.

Zanimljiv je ovaj leak s Tomb Raider raytracing performansama kod AMD-a (6800). Baš me zanimaju reviewi kad stignu.

6 godina
protjeran
mrsmith kaže...
Rhodin kaže...
mrsmith kaže...
Rhodin kaže...

Nebi trebalo biti vizualne razlike, samo brzina izvođenja... barem po meni. Cyberpunk neće imati support za AMD na launchu, to su najavili - samo nVidia. Vjerojatno će kasnije doći s next-gen updateom za konzole.

Zanimljiv je ovaj leak s Tomb Raider raytracing performansama kod AMD-a (6800). Baš me zanimaju reviewi kad stignu.

Gospodine Smith, uvjeravam vas jos jednom da ce novi dx12ultimate naslovi raditi isto kao RTX ako ne i malo brze.

13 godina
AMD Navi

On je za tebe gospodin Mister Smith, pankeru, a ne gospodin Smith.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Navi

AMD Radeon RX 6000 series to support games with Microsoft DXR and Vulkan ray tracing APIs

https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-6000-series-to-support-games-with-microsoft-dxr-and-vulcan-ray-tracing-apis

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
HCgamingCRO kaže...

Gospodine Smith, uvjeravam vas jos jednom da ce novi dx12ultimate naslovi raditi isto kao RTX ako ne i malo brze.

Meni se čini da bi mogli raditi kao što je prvotni leak (DXR) pokazao.

6800/XT u rangu ili brži nego 2080Ti/3070 ali sporije nego 3080.

Vidjeti ćemo, uskoro :)

Nego, nešto mi je sumnjiv ovaj DLSS/RTX combo u Tomb Raideru... samo 10-15 fps boosta s DLSS vs bez DLSS. To je prilično nisko u usporedbi s ostalim naslovima... vjerojatno nije baš najbolje implementirano ili je stara verzija DLSS-a u TR-u.

DarthMarkus kaže...

On je za tebe gospodin Mister Smith, pankeru, a ne gospodin Smith.

Gospođica Šmit

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2020 15:33 (mrsmith).
16 godina
DLSS ovisi o nativnoj render rezoluciji. 1080p DLSS na 4K daje 15-20% bolje rezultate od 1440p rendera (na 4K)
6 godina
protjeran
jovial kaže...

AMD Radeon RX 6000 series to support games with Microsoft DXR and Vulkan ray tracing APIs

https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-6000-series-to-support-games-with-microsoft-dxr-and-vulcan-ray-tracing-apis

Konzole postavljaju standarde, a RDNA 2 za PC će koristiti verziju RT-a koje koriste i konzole, dakle nema straha za RDNA 2 PC verziju, Nvidia je ta koja će morati financirati developere da bi koristili njihove featurese, dok će AMD koristiti ono što je standard.

12 godina
Pa to je u redu, oženili su poprilično svoje kupce za rt i tensor hardver u 2xxx seriji, pa je red da sad i oni plate da bi se to koristilo
13 godina
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lako za kašnjenje, nadajmo se da im neće trebati dvije godine da ga uštelaju koliko je trebalo nevidiji. No, obzirom na dosadašnja iskustva s driverima + činjenica da je to skroz novo, da treba uskladiti i rt, da je i arhitektura nova, amd bi morao napraviti zaokret od 360 stupnjeva da to sve fercera kako spada.
Primijenit ću sada savjet koji su amdovci davali nevidijašima kad su poletili na prve komade 3080 - pričekajte da ne bi kasnije bilo plakanja :)))
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice