AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.495
|
čitano: 2.337.242
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
AMD Navi

Meni se događa zasad samo u Witcheru 3 (BF1, WoW, GTAV rade normalno) ekran se zacrni, bljesne zelenkasto na milisekundu i ako nepokusam alt+tab ili ctrl+alt+del nakon par sekundi
izgubi se signal na monitoru dok cujem igru i dalje da radi, nakon toga moram reset..
A ako se uspijem vratit na desktop onda se igra srusi a wattman zabloka dok ga neubijem u task manageru.
Nekad igram po 3-4h bez problema nekad par puta zaredom sve dok nespustim detalje na low i pređem quest ili dva pa vratim na ultra. I onda radi opet jedno vrijeme.
Malo me to izluđuje. Mislio sam da su temperature u pitanju ali max Hotspot 95c u prosjeku bude oko 90c, memorija oko 80 i manje..
Najvjerojatnije software problem, pokusao sam i undervoltat i smanjiti max boost i oc memoriju nisam primjetio neku razliku. Radi kako mu se taj dan prohtje, danas naprimjer 4 puta zaredom pa sam i 
prestao igrat i pisem ovu poruku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: AMD Navi
Friday kaže...

Jel ima netko problem sa navijem da mu se na monitoru gubi slika? Slika se zacrni i onda se nekon sekundu-dvije vrati. Onda nakon 5-10 sekundi opet. To mi je na glavnom ekranu koji je spojen preko DP-a. Na sekundarnom koji je na HDMI-u sve OK. To mi se 2 puta do sada dogodilo. Nakon restarta sve OK

Imao sam ja na RX 570 dok nisam promjenio DP kabel. Na GTX 1060 je taj stari normalno radio. Otkako sam stavio neki DP kabel koji sam dobio sa Dell monitorom, nemam problema.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova
14 godina
AMD Navi

Bemu sveca, sta su vruce te nove AMD kartice.

Jel tko vrtio neku karticu na average na 80+ kroz par godina?

Meni se cini da to drasticno skracuje zivot kartice...

Moj PC  
0 1 hvala 0
6 godina
protjeran
tigerija kaže...

ma sta je to... moja vega ce sad u 12 mj 2 godine i konstanto je na 75-85 stupnjeva i hbm isto na 2400rpm-a prava uzivancija za usi a nemoras se brinuti sada u ovim zimskim danima da ce ti noge ili ruke biti hladne ovisno o tome gdje drzis komp-moja preporuka je da su noge toplije i odma ti je ugodniji gejming - nema zime sa AMD-om

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2019 16:19 (HCgamingCRO).
12 godina
tigerija kaže...

Ak su izdrzale one stare GTXice po 90-95 stupnjeva po 5-10 godina, onda ce i ove par godina po 80+ stupnjeva...

17 godina
AMD Navi

Moja GTX 280 je radila na 90+ , a povremeno je prelazila 100°C , točnije ja sam izmjerio 102, žena iz supporta je rekla da sam siguran dok ne pređe 110, da su tako dizajnirane.

Imao sam ju oko 3 godine, nakon čega sam ju mijenjao za GTX 470 koja je bila "samo glasna" , nešto manje vruća

80°C? think you're fine, to je unutar granica onoga što proizvođač govori da je ok. Pogotovo danas i pogotovo ako ne prčkaš po njoj, ime dosta dodatnih mehanizama koje smanjuju snagu, downclockaju je dinamički, dešava se nešto što opisujemo kao "throtlanje", a sve skupa da se ne bi oštetila.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
tigerija kaže...

80 je ništa, sjeti se samo 290x lol.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
AMD Navi

Na okupu ostatak xt ekipe:

Jedan kaže da je u microcentar nabavio red dragon xt za 340$-2300kn ebote, blago se njima.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2019 13:17 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Navi

U novom računalu koji sam sastavio imam Ryzen 5 3600, 16GB ram-a i MSI-jevu Evoke 5700XT.

Grafičku sam danas stavio i sve to pokrenuo no tu se javio problem, kako je moguće da kad pokrenem FurMark temperatura odmah skoči s jedno 50 na 90 stupnjeva kao na slici i ventilatori se pokrenu najglasnije moguće?

Da li sam nešto zaboravio? Imam nove drivere. Imam dva venta na prednjoj strani kučišta koji pušu unutra. Postoji li nekakva regulacija koju moram naštelati? Nisam ohoho imao Radeona pa se još nisam ni snašao u driverima, možda u watmanu treba nešto prčkati?

Čim pokrenem Furmark, kaže grafa 59 stupnjeva...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2019 19:32 (Dupein).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
1. Furmark uopcene bi trebao koristiti jer nista nece opteretiti karticu kao to smece od programa. Za njega je normalno da temp grafe ide u nebesa.

2. Uzeo si jedan od najlosijih modela po pitanju hladenja pa i to pridonosi visokim temp.
14 godina
neaktivan

Ova dolje slika prikazuje dvije različite temperature, senzori GPU-Z aplikacije pokazuje da ne prelazi 72 stupnja u testu, ali ova dolje temperatura je opet viša, otkud tolika razlika i koja je sad prava?

6 godina
protjeran
Ova prva bi bila gpu temp koji bi trebao gledati, a druga bi bila gpu hotspot koja je uvijek dosta visa. Sam amd je rekao da je normalno da ona ide do 110-120 ak se ne varam tako da nemas brige. Skini novu verziju gpu-z, tamo bi ti trebalo fino pokazati koja je koja temp. I rade testirsj sa heqvenom, 3d markom ili superposition, nemas potrebe vrtiti furmark...
14 godina
neaktivan

Onda super, no zašto je idle temperatura čak 56 stupnjeva a u pozadini ništa ne radi? U svime reviewsima svakome je ispod 40...

14 godina
neaktivan
AMD Navi

Izgleda da je problem s radom memorije na 144-herznom monitoru:

RX 5700 XT memory clock stuck causing high temps when idle

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

Kad ja kažem da ne treba uzimat ništa novo bar pola godine dok se ne popegla sve, pametnjaković se ruga.Taj"Stručnjak" zna kako češ rješit problem.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2019 20:22 (dery).
Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
Da se čeka pola godine s kupovinom izaći će navi s hardverom koji podržava rt, a tko želi grafu bez fičra koji će biti udarni adut i zelenih i crvenih
6 godina
protjeran
Ista stvar je bila sa Polarisom, na 144hz memorija radi na max clocku i temp su automatski vece. To se nikad nije niti ce se ikad popeglati na Polarisu jer je dolazilo do problema da bi se javljao black screen na 144hz ako mem ne bi bila na max. Ista stvar se ocito ponavlja i na Naviju, ali naravno da to lokalni eksperti (ne mislim na tebe) to ne razumiju niti ce ikada popeglati svoje znanje.
17 godina
AMD Navi

Ista stvar je na svakom GCN-u kada se koristi više od 1 monitor. To je jednostavno tako.

https://www.gamingtribe.com/giveaway/limitless/191x7
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
AMD Navi

Meni se pak (a i mnogima koliko vidim po forumima) javljao flickering na monitoru, AOC 27G2U 144Hz, i zakleo bih se od onog časa kad sam instalirao MSI afterburner. Sad sam ga obrisao i nasnimao zadnje opcionalne drivere 19.11.1. i flicker je nestao. Jupi.

A za idle temperaturu od 57 stupnjeva nisam eshol znao za podatak da se ventilatori uključuju tek iznad 60 ili tu negdje, ali se onda bome zalaufaju za temperaturu od 72 stupnja na čak 2600 okretaja što je jebeni jet engine usisavač! To sam sad s wattmanom riješio da mi ne ide preko 45 posto ili oko 2000 okretaja. Rezultat toga je temperatura od 80 umjesto 72, a hotspot ide do 100 što je navodno safe.. .

Idem još malo prčkati po chasis fanovima pa da vidim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2019 18:54 (Dupein).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Navi

Mene i dalje ubija u pojam cinjenica da za dva 60 Hz ekrana memorija mora raditi na maksimalnom taktu. Da me jebes nikako ne razumijem zasto to tako mora biti. Cijela kartica se grije bezveze

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
7 godina

na nekim monitorima i na jednom ekranu aoc 32 75hz mora radit na max sa rx580,moj slučaj smanjit moram na 60hz da spusti clock u idleu

14 godina
neaktivan
AMD Navi

Naišao sam na jedan alat imena MorePowerTool s kojim se može riješiti problem zagrijavanja, buke venta i potrošnje kod 5700 serije na način koji se ne rješava ni updateanjem raznih silent biosa ni bugovitim wattmanom.

Navedeni tool je isprobavan na primjeru grafe koju i sam posjedujem, MSI RX 5700 XT Evoke, koja je kako sam već napomenuo prilično glasna. Praktični primjer postoji na stranici:

Making the Radeon RX 5700 and RX 5700 XT more energy-efficient and significantly quieter with the MorePowerTool

Dakle skine se bios grafičke preko GPUZ alata i ta datoteka se loada u MorePowerTool i mijenjaju se vrijednosti poput SoC core voltagea s 1200mV na 1050 mV i snižavanje power i limita s 220 na jedno 180W što ima utjecaj na temperaturu kartice pa se dalje može igrati s krivuljom ventilatora da se stvar dosta stiša. U rezultatima se vidi gubitak performansi od samo 2-3-4 posto što i nije velika stvar ako se riješio problem s bučnim karticama.

Moj PC  
3 0 hvala 0
6 godina
protjeran

Znam da se to sve na polarisu i vegi moglo i u wattmanu podesiti, napon mozes direktno upisati kao i ovdje, a power limit dizes i spustas u postocima.

Ekipa koristi taj tool jer je dosta pregledniji i jednostavniji od wattmana, ali to je sad manje bitno, na kraju price je vazno da si uspio rijesiti problem tj podesiti karticu.

5 godina
protjeran
AMD Navi

Pozdrav svima, koji je kod nas najbolji model 5700xt sto se tice perfomasni, buke i hladenja, nemogu se odluciti dali uzeti nju ili rtx 2070. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
MaximumBugovac kaže...

Pozdrav svima, koji je kod nas najbolji model 5700xt sto se tice perfomasni, buke i hladenja, nemogu se odluciti dali uzeti nju ili rtx 2070. Hvala

Pa onda uzmi super jer 5700xt je Jaca od 2070.

Gigabyte gaming oc je onak price performance sasvim ok mozda i best buy s obzirom koliko kosta ali bude se javio neko tko zna vise oko navi.

6 godina
protjeran
Najbolji modeli su ti nitro, red devil i gaming x. To najbolji se prvenstveno odnosi na temp i buku, fps ce sve imati gotovo jednak. Vani je best buy gigabyte oc posto je dosta jeftinija od ovih koje sam naveo, a nije puno losija po pitanju temp i buke. Medutim to kod nas nije slucaj i ona je samo 100kn jeftinija od nitro i red devil, a jednake cijene kao i msi gaming x. Tako da je mozda najbolje da si odaberes jednu od ove tri sto sam na pocetku spomenuo.
6 godina
protjeran
AMD Navi
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2019 12:28 (HCgamingCRO).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
DonOscar kaže...
Najbolji modeli su ti nitro, red devil i gaming x. To najbolji se prvenstveno odnosi na temp i buku, fps ce sve imati gotovo jednak. Vani je best buy gigabyte oc posto je dosta jeftinija od ovih koje sam naveo, a nije puno losija po pitanju temp i buke. Medutim to kod nas nije slucaj i ona je samo 100kn jeftinija od nitro i red devil, a jednake cijene kao i msi gaming x. Tako da je mozda najbolje da si odaberes jednu od ove tri sto sam na pocetku spomenuo.

Zaboravio si napomenuti da je vani Pulse 5700XT u rangu Gigabyte Gaming OC a kod nas je osjetno jeftinija. Dok su Nitro i red Devil najbolje premium 5700XT, Pulse je kod nas definitivni best buy.

10 godina
191x7 kaže...
DonOscar kaže...

Zaboravio si napomenuti da je vani Pulse 5700XT u rangu Gigabyte Gaming OC a kod nas je osjetno jeftinija. Dok su Nitro i red Devil najbolje premium 5700XT, Pulse je kod nas definitivni best buy.

Kako si me počastio ovim segmentom - premium. Ponosan sam vlasnik Sapphire RX 5700 XT Nitro+!!

17 godina
playjob kaže...

Kako si me počastio ovim segmentom - premium. Ponosan sam vlasnik Sapphire RX 5700 XT Nitro+!!

Ja pak imam Pulse. Skoro isti hladnjak kao na prošloj R9 380X 4GB Nitro. Kartice skoro isto izgledaju, hladnjak skoro siti, temperature i zvuk isti, a performanse s novom na 1440p kao s starom na 1080p. XD

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice