S obzirom da sam uzeo novu konfiguraciju;matična Gigabyte A55-DS3P. Radi se o amd-ovm čipsetu i podršci za crossfire. A ja bio uzeo na to nVidijinu Geforce GT430 grafičku (radi se o low profile). A tek naknadno vidio da matična ima podršku za Sapphire 6 seriju i crossfire. To je samo znak brzinskoga sastavljanja i novčane ograničenosti. Trebam mišljenje;dali sad uzimat Sapphire HD6450,a nVidiju prodat? Iako radi momentalno sve uredno. Samo eto,nedostatak vremena za malo detaljnije cunjanje. Šta mislite,uzet jednu grafičku Sapphire HD6450,tj kupiti jednu,a ovu nVidiju trampit s nekim za istu još jednu grafičku.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
S obzirom da sam uzeo novu konfiguraciju;matična Gigabyte A55-DS3P. Radi se o amd-ovm čipsetu i podršci za crossfire. A ja bio uzeo na to nVidijinu Geforce GT430 grafičku (radi se o low profile). A tek naknadno vidio da matična ima podršku za Sapphire 6 seriju i crossfire. To je samo znak brzinskoga sastavljanja i novčane ograničenosti. Trebam mišljenje;dali sad uzimat Sapphire HD6450,a nVidiju prodat? Iako radi momentalno sve uredno. Samo eto,nedostatak vremena za malo detaljnije cunjanje. Šta mislite,uzet jednu grafičku Sapphire HD6450,tj kupiti jednu,a ovu nVidiju trampit s nekim za istu još jednu grafičku.
Koji procesor imaš, mislim da ovi amd fm1 procesori sa integriranom grafom, imaju dosta jak integrirani čip.
Postoji mogučnost i crossfireX ako je neki takav proc.
e ovako radi se o amdovom procesoru s intergriranim čipom a4 serije takta 2,7GHz,dvo jezgreni;ajmo reći predzanji najslabiji procesor. Jedini slabiji procesor je 1no jezgreni na 2,4 sa čipom. Međutim ja sam naknadno kopao po službenoj Gigabyte stranici i ugledao naravno to i ima link sa svim procesorima za fm1 soket. a4,a6 i a8 procesori,i za svaku seriju tih procesora naravno lista sapphire HD 6 grafičkih koje ja mogu puknit za crossfire s već postojećim procesorom a da on nedođe u fazu preopterećenja. S obzirom da se u mome pitanju radi o a4 seriji;razmišljam o uzimanju HD6450,koja je jedina i dostupna manje više tu kod nas u Hrvatskoj. Ja sam kompletnu konfiguraciju uzeo u Linksu,a iz Osijeka sam. Pa ću morat otić informativno radi vidjet s njima i zastupništvom,raspitati se malo sa cjenama ostalih 3ju grafičkih i dali oni naručuju posredno ili neposredno grafičke. Malo meni i jeste frka što moram šparat i skupljat novce,a dotle se moram zadovoljiti s onime što imam
S obzirom da ni ja nisam neki zagriženi gamer,nenaganjam igre koje zahtjevaju ekstravagantnu hardware-sku konfiguraciju poput call of duty s full maksimalnim detaljima nego mi i služii za multimediju.Pogledat koji film s dobrom rezolucijom. Jednostavno ajmo reći i ovaj procesor kojeg sam uzeo da mi je sasvim dovoljan i poslužit će. Iako lako moguće da ću s vremenom uzimat komponetu po komponentu jače.