AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.922.561
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Niko ne može da ti garantuje da nešto neće da ti pođe naopako, previše je promenljivih. Možda su ti drajveri lošiji baš za tu neku igru koju ćeš ti igrati, možda će ti probleme napraviti neka druga promena na sistemu koja se desila otprilike kad i update (dan-dva pre ili posle) itd. Takođe, teško da postoji driver koji je univerzalno najbolji, najbrži u svim igrama, ima sve game-specific fixeve itd.

Ja kod updatea drivera vidim dve kategorije rizika: postoje setovi na koje se žali mnogo ljudi (ovi, rekao bih, nisu takvi) i postoje ljudi koji se žale, i ponekad stvarno imaju probleme sa skoro svim setovima (to ti znaš za sebe). Ako ova dva faktora rizika nisu prisutna, 99% sve prolazi bez problema, ali niko ne može da ti garantuje da ćeš biti zadovoljan.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima

Nema se sta poremetit sto se tice AMD vision centra...kao sto kolege kazu,niko ti ne moze garantirat da ce ti sve igre koje igras raditi bez problema,zna se desit da neke igre rade bolje,a neke losije.Ne mora znacit da je najnoviji driver i najbolji.Isprobaj,vidi kako rade,u slucaji problema  vrati na stare i vozdra.Isto imam HD6000 seriju,instalirao sam 13.5beta2 i sve igre koje igram rade kako treba.

14 godina
neaktivan
error_666 kaže...

Nema se sta poremetit sto se tice AMD vision centra...kao sto kolege kazu,niko ti ne moze garantirat da ce ti sve igre koje igras raditi bez problema,zna se desit da neke igre rade bolje,a neke losije.Ne mora znacit da je najnoviji driver i najbolji.Isprobaj,vidi kako rade,u slucaji problema  vrati na stare i vozdra.Isto imam HD6000 seriju,instalirao sam 13.5beta2 i sve igre koje igram rade kako treba.

Znaci da vise nista ne skidam preko amd vision centra, e to mi je trebalo ? i jos jedno pitanje kako bi ja vratio te stare drajvere jer instaliram jedne preko drugih ..

13 godina

Sve verzije setupa drivera koje si ikad instalirao ti se ekstraktuju u folder na sistemskoj particiji.Imas ih u folderu Local Disk C / AMD.Udji tu,izaberi koji ti odgovara,pokreni setup i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 19:59 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A sta ne trebam brisati stare drajvere ? :S

13 godina
Rizi kaže...
error_666 kaže...

Znaci da vise nista ne skidam preko amd vision centra, e to mi je trebalo ? i jos jedno pitanje kako bi ja vratio te stare drajvere jer instaliram jedne preko drugih ..

Samo ih peglaj jedne preko drugih, a ako imaš s novim driverima problema, odi u control panel/ hardware and sound/ device manager/ display adapters/ klikni na svoju grafu/ klik na driver/  klik na roll back driver i OK. Restartaj komp i trebao bi biti na starim driverima.

14 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...
Rizi kaže...
error_666 kaže...

Samo ih peglaj jedne preko drugih, a ako imaš s novim driverima problema, odi u control panel/ hardware and sound/ device manager/ display adapters/ klikni na svoju grafu/ klik na driver/  klik na roll back driver i OK. Restartaj komp i trebao bi biti na starim driverima.   

E hvala  ma nisam jos skidao vidjecu ko skine pa nek javi cisto eto da znam prije sam imao neke 12. nesto ne znam ne sjecam se i u par igrica nije htijelo lockat fps skinem novije odma se sve fixalo locka fps sve glatko islo ... 

13 godina

Sta igras trenutno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
error_666 kaže...

Sta igras trenutno?

Trenutno nista igrao far cry 3, msm sad igram samo cod2 :) a to za drajvere sam drasticnu promjenu primjetio cim sam instaliro sve to msm kad sam uzeo nove dijelove za komp nije htijelo 250 lockat fpsa u codu a na proslom dual coreu moglo je samo ne citavo vrijeme i uzmem skinem nove drajvere evo ih jos 13.1 otkad sam ih skinuo nisam mjenjao fps stoji .... a planiram skinuti neke novije igrice sad ..

13 godina

Inst. 13.5 beta 2 rade odlicno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

novi beta driveri

13.6

Moj PC  
2 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
fear619 kaže...

novi beta driveri

13.6

Nikakve veze s igrama nemaju.

15 godina
Almin94 kaže...
fear619 kaže...

novi beta driveri

13.6

Nikakve veze s igrama nemaju.

Iako ne piše da imaju kakva poboljšanja u igrama, masa ljudi je izjavila da im novije igre idu puno brže i fluidnije, c3, metro ll, bf3 itd, može se naći i na guru 3d forumu

http://www.guru3d.com/news_story/download_amd_catalyst_13_6_beta_driver.html

15 godina
neaktivan

S novim drajverima dolazi i AMD Feature Manager. Zna li neko za šta služi? Na mojoj kartici nije podržan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ndam se da ce biti poboljsanja za mll jer meni je trenutno neigriv, sve osim ovih drivera vec iskusano.

PR0MATRAC
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Promatrac, netko je u drugoj temi spominjao da ako se ima AMD kartica da se provjeri i ugasi PhysX jer to ruši FPs na 10-ak. Možda da to provjeriš, ako već nisi?

Toni
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Almin94 kaže...

S novim drajverima dolazi i AMD Feature Manager. Zna li neko za šta služi? Na mojoj kartici nije podržan.

Ja uocpe nemam tu opciju.

rapture686 kaže...

Promatrac, netko je u drugoj temi spominjao da ako se ima AMD kartica da se provjeri i ugasi PhysX jer to ruši FPs na 10-ak. Možda da to provjeriš, ako već nisi?

Točno, ali to vrijedi za benchmark, tj mogu se dobit bolji rezultati od ''realnih'' jer u opcijama za amd grafe imas iskljucivanje PhysX-a i tada grafa neobrađuje taj dio ali se to jsano vidi, u igrama je to neprimjenjeivo jer je phsyX najcesce nemoguce iskljucit - tj. ako je i moguce iskljucit preko Console komandi onda se moze dogodit da gameplay bude drukciji, mogucnost raznih bugova i sl.

PR0MATRAC
13 godina
Upravo testirao nove drivere 13.6beta u odnosu na stare koji su me dobro sluzili 13.3

Metro LL 6950 1gb

evo rezultata
Stock 13.3 Stock 13.3
Stock 13.6 beta Stock 13.6 beta
clock 13.3 clock 13.3
clock 13.6 beta clock 13.6 beta
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Opcija za gasenje PhysX-a je u game options (ako slucajno nisi vidio)Imao sam isti problem, 9-12 fps kad sam inst.update sam je upalio fiziku).Ugasio i sve ok.

14 godina
neaktivan

Instaliran npr ove 13.4 drajvere oficijalne i sad npr ne svidjaju mi se i zelim da instaliram beta drajvere, e sad da li mogu odma jedne preko drugih cak i te beta?

13 godina

Mozes,samo gazi jedne preko drugih..eventualno restart ako trazi

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 3:13 (error_666).
15 godina
PR0MATRAC kaže...
Točno, ali to vrijedi za benchmark, tj mogu se dobit bolji rezultati od ''realnih'' jer u opcijama za amd grafe imas iskljucivanje PhysX-a i tada grafa neobrađuje taj dio ali se to jsano vidi, u igrama je to neprimjenjeivo jer je phsyX najcesce nemoguce iskljucit - tj. ako je i moguce iskljucit preko Console komandi onda se moze dogodit da gameplay bude drukciji, mogucnost raznih bugova i sl.

pa čekaj, jesi ti ugasio Physx? postoji opcija za gašenje Physxa u Metrou pa to isključi ako nisi. Jer nemoguće je da imaš 10 fpsa sa tom grafičkom kad ja imam praktički istu pa igru vrtim bez problema na Very High i sa High teselacijom uključenom, ne pada ispod 30-ak fpsa.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
13 godina
neaktivan

Ljudi vidim da ovdje govorite da kod instalacije novih drivera sani ih jedovoljno instalirati na postojeće stare bez odinstaliravanja...pa što zar se ne kolju onda i ne rade sranja jedni drugima?

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 21:47 (zmegati).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zmegati kaže...

Ljudi vidim da ovdje govorite da kod instalacije novih drivera sani ih jedovoljno instalirati na postojeće stare bez odinstaliravanja...pa što zar se ne kolju onda i ne rade sranja jedni drugima?

Ne .

13 godina
neaktivan

Ja sam do sada imao dosta loša iskustva sa tim još dok sam imao 5770 i još sa driverima 11, od tada obavezno odinstaliram driver počistim sve sa Driver Sweeper resitiram komp i tek tada instaliram nove drivere i nemam nikakvih problema...

...nego ima li tko iskustva kako sada stvari stoje sa Crosfire, mislim dari driveri rade kako treba?

imao sam prije prvo 4850 u crosfire pa nisam imao nikakvo povećanje u performansama pa sam prešao na 5770 te sa dvije sam možda dobio 5-10% više bodova u testovima i od onda sam rekao da se neću više upuštati u takve avanture, nego bolje dati malo više para pa imati jaču grafu ali solo...sada sam na 7970 XFX 3GB {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Posto mi temp znala prije 1-2 mjeseca na far cry 3 ic do 80 stepeni,mislio sam skinut taj metro novi imam amd phenom x4 965 3.4,hd 6770 od prasine je cisto jedino sto imam novo kad sam sve stavljao je zvucna blizu je graficke skroz nema nesto puno razmaka sad ako bi igro metro ako ide preko bas 80 da smirujem to ili ? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rizi kaže...

Posto mi temp znala prije 1-2 mjeseca na far cry 3 ic do 80 stepeni,mislio sam skinut taj metro novi imam amd phenom x4 965 3.4,hd 6770 od prasine je cisto jedino sto imam novo kad sam sve stavljao je zvucna blizu je graficke skroz nema nesto puno razmaka sad ako bi igro metro ako ide preko bas 80 da smirujem to ili ? :D

i moja grafa se popne na 78 pa nekad i na 80 u nekom trenutku pa se ne brinem,kupio sam ju novu a kad radi zakucana na 99% zagrije se posteno ali to me ne brine,barem nije buka velika

14 godina
neaktivan
mersimh kaže...
Rizi kaže...

i moja grafa se popne na 78 pa nekad i na 80 u nekom trenutku pa se ne brinem,kupio sam ju novu a kad radi zakucana na 99% zagrije se posteno ali to me ne brine,barem nije buka velika

Ja nisam stavljao pastu na grafu od kad sam je uzeo a to je od 2011 a cim upalim neku zahtijevniju kao ajmo rec far cry 3 dok sam igrao je isla na 80 i bojao sam se da nece otic za kratko vrijeme dok igram cod2 1,2h 64bude max otprilike .. a ne znam valjda nece otic ako pasta ne pomogne nez sta moze bojim se jedino da je ne gusi zvucna al opet nebi trebalo

13 godina
neaktivan

@Haf pogledaj slike pa možda znaš šta bi moglo biti.

Poželjno je stisnuti HVALA
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 18:18 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice