Dvoumim se izmedu ovih dviju grafa: XFX Ati Radeon HD5750 1GB DDR5 HDMI . 2xDVI , Display port , DirectX11 , 700MHz te
XFX Ati Radeon HD4870 1GB DDR5 , 750MHz , Dual DVI , HDTV out , HDCP ready.Koju da odabere???
Dvoumim se izmedu ovih dviju grafa: XFX Ati Radeon HD5750 1GB DDR5 HDMI . 2xDVI , Display port , DirectX11 , 700MHz te
XFX Ati Radeon HD4870 1GB DDR5 , 750MHz , Dual DVI , HDTV out , HDCP ready.Koju da odabere???
5750, nema nikakve dvojbe...
Zajeb... Mislio sam da govoris o 5850
Jača je HD4870,a novija,manje troši,ali sporija-HD5750
Tu ne bi trebalo bit dvojbi. Ako imaš neko solidno napajanje uzmi HD4870 i uživaj. Jača je nego HD5750.
4870 je jaca i od 5770.
4870 je jaca i od 5770.
HD4870 i HD5770 su tu negdje. Na tvorničkim taktovima HD5770 je nešto sitno slabija od HD4870.
Geforce GTX295 ubije boga u oboma
HD 5970 ubija boga i vraga i sve po spisku u gtx 295 jednom nogom, pritom igra golf jednom rukom, drugom sah, desnom nogom ispucava loptu pokusavajuci zabit O. Khanu, te paralelno smislja sto ce za rucak jednom kad zavrsi sa tom GTXicom, da ne spomenem da se pritom ne znoji....
Kak vam nije glupo vise davat takve komentare? I jos uz takav offtopic, buduci se ovdje raspituje covjek za 2 konkretne kartice....
@Autor ovisi sto zelis... za neki HTPC bih uzeo HD5750 jer se manje grije i tisa je, sli istodobno nesto slabija od HD4870....
Ne bi mozda bilo lose za neki gameing uzet 5750 ako kasnije planiras dokupit jos jednu i stavit u cf, to bi mogo biti interesantan combo sa vrlo dobrim performansama, makar mislim da ti se u tom slucaju isplati razmislit o nekoj hd 5850
5970 je bolja od gtx295 samo zato sto je novija......cekamo mi siječanj ili veljaču kada izlazi GT300 a cemo onda vidjeti...uvijek je bilo tako i to se oduvijek zna da su nvidia/intel puno bolji od Ati/Amd ali zato i skuplji paa....ko zeli kvalitetno nvidia je za njega ko oce jeftino ali slabije ati je za njega ovo osobno nije za moj komp nego to frendu slazem pa se malo raspitujem jer kad sebi budem zimo komp uzimam naravno nvidia/intel
Prije ožujka- travnja ta serija neće vidit danje svijetlo.
Nego, nek doda jos 100kn i kupi 5770 koja je bolja od 4870, doda jos 50-80kn i kupi istu takvu ali vapor-x, clocka ju i ima grafulju na razini 4890 koja je tisa, manje s grije i podrzava dx11.
5970 je bolja od gtx295 samo zato sto je novija......cekamo mi siječanj ili veljaču kada izlazi GT300 a cemo onda vidjeti...uvijek je bilo tako i to se oduvijek zna da su nvidia/intel puno bolji od Ati/Amd ali zato i skuplji paa....ko zeli kvalitetno nvidia je za njega ko oce jeftino ali slabije ati je za njega ovo osobno nije za moj komp nego to frendu slazem pa se malo raspitujem jer kad sebi budem zimo komp uzimam naravno nvidia/intel
Ma da ne izgleda da se svađam, brišem post
....
Prije ožujka- travnja ta serija neće vidit danje svijetlo.
Nego, nek doda jos 100kn i kupi 5770 koja je bolja od 4870, doda jos 50-80kn i kupi istu takvu ali vapor-x, clocka ju i ima grafulju na razini 4890 koja je tisa, manje s grije i podrzava dx11.
gore su napisali da je hd4870 jača od hd5770! jedino po cemu je ova bolja je dx11
Ja stvarno ne kužim neke od vas. Čovjek lipo pita šta mu se isplati uzet od ovoga ili u pretpostavljam u tom cjenovnom rangu, a vi odma u rat i izmjenu teme gtx295 vs hd5970. Stvarno neki tupavci nikako da se opamete.
upravo to. 5770 je preslaba za dx11 igranje a sporija i skuplja od 4870. ja imam 4870 sa 512 Mb i poprilicno sam zadovoljan
upravo to. 5770 je preslaba za dx11 igranje a sporija i skuplja od 4870. ja imam 4870 sa 512 Mb i poprilicno sam zadovoljan
Ma kakav dx11.... gluposti... koliko ima igrara sa dx11 danas? Uzmi onu koja je jača u današnjim igrama (dx9) i miran si...
A gdje se tocno manifestira ta kvaliteta? U performansama - ne. U potrosnji - ne. U novim tehnologijama - kako-tako. Gdje onda?
Osobno nisam neki fan ni crvenih ni zelenih, i neshvacam zaludjenost nekim proizvodacem.
Ja bih na neku kvalitetniju varijantu Radeona HD4870 sa jednim gigabajtom memorije pa onda od Sapphire, XFX ili Gainwarda. Čuo sam da su bolje proizvodnje... Biti će dobra još barem godinu, a možda i dvije za sve novije igre pa čak i za kvalitetne shootere ili racing na višoj rezoluciji i visokim postavkama grafike!
Uzmi koja je brža, tj. 4870.
Na tvom bih mjestu uzeo 4870 i nakon jedno 2 godine vidio što se novoga nudi na tržištu..
vjerujem da će 4870 moći držati sve igre brem još 3-4 godine
jer grafika u igricama je sada nešto malo bolja nego prije godinu dvije
uglavnom,ne vjerujem da će se tehnologija toliko razviti u 2 godine
Čisto sumnjam da će to biti nekih 3 god jer je dosta first person shooter igri već izašlo ili je na pomolu koje će vrtiti DX11. Kao prvo. I inače grafika im detalji u ovakvim igrama napreduju rapidno. Sistem mi se nije uklapao već nekih mjeseci dana u ovakve stvari, a imam jaku konf staru dvije god skoro. Ja nezz za drugo već da su tu grafe od 1GB i procesori sa multithread tehnologijom koji se jedva drže, a novo sve tek izašlo...Pa ta grafa vrijedi nekih 700-800KN sad tako da ni po tom ne znači puno još nego kojih god dana i to ako.
nemoj ti ni 4870 ni 5770 nego 4890 koja je puno jača od obe a cijena je ko 5770.....imaš u linksa za 1260 kn
ja imam 4890 i zadovoljan sam
Pametni su rekli svoje.....HD 4870, pomogučnosti uzmi onu sa 1Gb DDR5, NE sa 512Mb!!
pozz
jel puno bolja ta sa 1gb...jel velika razlika u fps-u
ne razumijem zašto kada se priča o procesorima svi kažu da je socet 775 zastario, da treba mjenjati
platformu, znači matična nova, i5, brzi ddr3 ram, kao svako ulaganje se ne isplati jer ništa neće raditi
(makar sve radi) a kada se priča o grafičkim onda nitko ne šljivi novu generaciju grafičkih ni 5% jer "je direkt x11 smeće"?
Nove grafičke sa dx11 nisu smeće (ni blizu te riječi). Ali, gledajuči HD57xx seriju, ona je u odnosu na HD48xx seriju neisplativa. I to zbog jedinog i po meni i više nego opravdavajučeg razloga, a to je omjer (uloženo/dobijeno). Dakle HD57xx serija je skuplja, a ne nudi bolje performanse od HD48xx serije. Da pitate mene, osobno bi uvijek prije išao na HD48xx seriju. Ali da je HD57xx smeće, to ne stoji. A što se tiče procesora, pa sigurno da je puno isplativije ić na s1156 nego na zastarjeli s775. Pa uzmimo primjer: core 2 quad na s775 je preko 1000kn. Za ne previše više novaca se dobije i5 koji je puno isplativiji ponajviše radi tog novijeg socketa i nadogradnje u budučnosti. Dakle, niti je loš s775, niti je loša HD57xx serija kartica. Ali šta je isplativo, a šta ne? To je onda neko drugo pitanje i to povlači neke druge odgovore. To je da se pita mene, a mišljenja sam da je to realno razmišljanje.
ok, slažem se sa djelom, ali pazi ovo; ako netko ima socket 775 i neki dvojezgreni procesor
i želi se malo pojačati svi počnu lupati kako se ne isplati uzimati quad na taj socket
nego odmah nova matična sa i5 i DDR3, novo napajanje i td...
a kada se ide uzeti nova grafička odmah se ide na HD4xxxx, kao HD5xxx je preslab...
mislim da će taj direct x11 zaživjeti u igrama jako brzo, a već sada se kod recenzije HD5xxx
mogu vidjeti velike razlike u kvaliteti slike, baš sam čitao recenziju od HD 5770 gdje je bila
usporedba grafike sa x10 i x11, jako velika razlika u kvaliteti, jako velika...
Je, verzija sa 1Gb je brža od one sa 512Mb za od 10-25% ovisno o aplikaciji!
@ the economist
Upravo ću to ja napravit sad imam stari C2D E6400 i za kojih 2 tjedna cu si kupit C2Q Q9550 i ne zanima me što drugi pričaju da je puno isplativije prijeć na socket 1156 (što i je) al znam da cu i sa q9550 moć igrat sve igre slijedećih 3 godine jer je taj proc prejak