2GB graficke za danasnje igre?

poruka: 34
|
čitano: 11.770
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
2GB graficke za danasnje igre ???

Pozdrav,dali je dovoljno 2GB VRAM-a za današnje igre tipa Watch Dogs, Ryse: Son of Rome i ostalne graficki najnaprednije igre. Planiram nabaviti novu graficku pa me zanima dali je 2GB VRAM-a dovoljno , kolko sam ja skuzio nije jer vidim da ima nekih High-End Nvidijinih grafiicki koje nemogu vrtiti sve na MAX zbog nedostatka VRAM-a , Dali da uzmem 3GB pa sam miran minimalno 2 godine ili je ipak dovoljno 2GB

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 16:59 (Xboxn00b).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: 2GB graficke za danasnje igre ???

evo ti primjer: Watch Dogs sve na max troši od 3,2xx do 3,4xx GB na grafičkoj kartici

14 godina

Ovisi o rezoluciji monitora. Ako imaš monitor od 2k 1920 x 1080 ili manji onda je u pravilu dosta i 2GB V rama mada je više naravno bolja. Ukoliko imaš monitor veće reze tipa 2560 x 1440p onda ti je već preporučljivo grafe sa 3GB ili ove nove sa 4GB.  Kvaka je u tome što nije dovoljno samo V ramam da ti tjeraš maximalne postavke na tim najzahtjevnijim igrama, pogotovo na visokim rezolucijama. Zato za neke grafe srednjeg razreda nema svrhe ni koristi od hrpe rama kad sam GPU nije dovoljno  "brz". Znači za primjer. Đabe ti na jednoj GTX 770 4GB Vrama kad ta grafa nije dovoljno "moćna" za 2560 * 1440p ultra postavke. Za 1080p s druge strane je ok a tu ti u pravilu ne treba 4GB Vrama. Tak da sumiram, ako uzimaš top end grafu i ako imaš monitor odgovarajuće reze onda ti dobro dođe što više rama a ako uzimaš grafe srednjeg ili nižeg ranga koje ionako nisu za gaming na ultra rezama 2GB Vrama je dosta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2014 21:20 (itomic009).
13 godina

Kamikaza1600vti znaci najbolje odmah uzet 4GB {#}

Trenutna rezulacija mi je 1920X1080

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 17:09 (Xboxn00b).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Nije samo vram bitan, bitne su i ostale specke graficke

0 0 hvala 0
14 godina

Ovisi koja je graficka. Moze bit graficka tipa R7 250 s 4 gb rama, a moze bit i R9 285 s 2gb rama. Ova druga pojede je za dorucak, rucak, veceru i jos moze ic u kino na kokice.

Napisi koja je graficka u pitanju.

I copy and pasted my system 32 folder, now I have a 64bit operating system
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina

Planiram GTX 770 ili GTX 960

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

960.

I copy and pasted my system 32 folder, now I have a 64bit operating system
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xboxn00b kaže...

Kamikaza1600vti znaci najbolje odmah uzet 4GB {#}

Trenutna rezulacija mi je 1920X1080

ja bi minimum 3GB, ak imaš priliku svakako 4GB

i meni je reza 1920x1080

12 godina
odjavljen

Igre su počele sve više jest 2gb+ vrama...no opet, znači li to da npr u mom slučaju - ja trebam prodat sli 770 2gb za recimo 980ku? Mislim da ne. Dosad sam osjetio što znači vram sutter tek na 2 igre (1080p reza) a to je Shadows of mordor/ultra texture i watchdogs na ultra/high teksturama. Iskreno, nikad mi nije bilo teško smanjit teksture radi primjerice boljeg AA. Tako da mi je sasvim ugodno igranje do sad svih igara.

No, ako se danas uzima grafa da bi se igralo na ultra postavkama, 3gb bi trebao bit standard. Ove moje dvi rade jako dobro i ne planiram ih mijenjat skoro, jednostavno mi nema potrebe. To što moram na par igara stavit medim teksture mi ne predstavlja apsolutno nikakav problem s obzirom da je gejmplay na ugodnih 60fps min na dosad stvarno svakom "normalnom" naslovu (ovdje smatram da je WD nenormalan/neoptimiziran), i da na novijim igrama grafika na ultra low može izgledati hebeno :)

Ugl. - Ako si tanak na lovi, možeš uzet neku dobru 2gb karticu(gtx 760/770 ili r9 270x) i nećeš imat nekih extra problema (nekad medium teksture i goni), al mislim da možeš nać r9 290ku polovnu za relativno sitne novce...i gledaj da nije referentna. No mogao si reć koliko bi potrošio i koja grafa ti je zapela za oko.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Citao sam kao da za ovu novu the evil within igru treba 4gb vrama...bla bla..a pokrecem ju bez problema, sve na max.  I to na 1440p. Nije gtx 770 2gb za baciti jos :))

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imao sam R9 270, tjero sam sve na max, pogotovo single player, Battlefield 4 multiplayer naravno nisam igrao na max ali sam igrao sa oko 80-90 fps na medium - high 1080p tako da mislim da je trenutno to dovoljno, neznam kako ce bit u skoroj buducnosti

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Meni na mojoj R290x pokazuje da koristi 2,1 GB VRAMa na high i full hdu. Moze i ultra postavke ali onda nemam 140+FPS.

Tako da, da uzmi 3-4 GB VRAM graficku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Neznam kako padate na te stvari, 2GB Vram-a je za full HD dovoljno za ugodan gaming (mislim da svi igrate maks na toj rezoluciji), to sto tebi pise da neka igra trosi vise, trosi ga zato jer imas vise vrama, ne znaci da bi trzalo da imas grafu sa manje vram-a od 3GB i sl

9 0 hvala 0
17 godina
MARKOZD15 kaže...

Neznam kako padate na te stvari, 2GB Vram-a je za full HD dovoljno za ugodan gaming (mislim da svi igrate maks na toj rezoluciji), to sto tebi pise da neka igra trosi vise, trosi ga zato jer imas vise vrama, ne znaci da bi trzalo da imas grafu sa manje vram-a od 3GB i sl

Slažem se, 2gb je sasvim dovoljno dok je god GPU na razini zadatka (npr. GTX770).
Ovo za Watch Dogs, igram ga ugodno sve na ultra s 3gb vrama, tako da to o potrošnji preko 3 nema smisla, tj. možda kako marko veli ostane više textura u vramu samo zato što može. 

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
11 godina
neaktivan

Apsolutno nije dovoljno 2gb Vrama ako zelis igrati igre na max postavkam, pa cak i na 1080p. 

Za medium/high je sasvim ok. 

Nije bitna samo rezolucije i teksture, nisu to jedine stvari koje se trpaju u vram. 

Znam da ce sad neki pametan da uleti sa kontra komentarom, kako ova ili ona igra izgleda i radi a treba samo 700mb vrama. 

Znam to, i apsolutno se slažem al ne zaboravite na količinu rama kojim ps4 i xbone raspolazu.

Dodajte na to loše portovanje za pc i eto doviljno razloga da se ne razmatra nista ispod 4gb vrama, ako se cilja na neki gaming sa max postavkam i neki future proof. 

0 14 hvala 0
17 godina
Imperator01 kaže...

Nije baš tako, igrao sam sa HD7850 1Gb skoro sve igre na high detaljima (1080p).

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
12 godina
odjavljen
Imperator01 kaže...

Apsolutno nije dovoljno 2gb Vrama ako zelis igrati igre na max postavkam, pa cak i na 1080p. 

...

Dodajte na to loše portovanje za pc i eto doviljno razloga da se ne razmatra nista ispod 4gb vrama, ako se cilja na neki gaming sa max postavkam i neki future proof. 

Čuj njega "apsolutno nije dovoljno"...nemoj trkeljat i nikad, ali nikad nemoj koristit riječ "apsolutno" tamo gdje nisi apsolutno siguran da tu ona može stat, čisto onako - savjet. 

ps Loš port bi pc gejmeri trebali bojkotirat, tek onako da pokažu da nisu slijepi konzumeristi.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen

Opcija sa ultra teksturama u nekoj igri nije ni namjenjena za full HD rezoluciju. Ne vidi se razlika, barem ju ja ne vidim između high i ultra tekstura na full HD rezoluciji. Ta opcija je 4K rezolucije za koju i tako nisu dovoljno dobre grafe od 2GB memorije, ako pričamo o tih desetak najzahtjevnijih naslova. Nisu dovoljno dobre ni neke sa 3GB rama tako da se sa time ne treba opterečivati. Ne postoji igra koja nije ugodno igriva na grafi sa 2GB Vrama u full HD rezoluciji, bez forsiranja UHD tekstura.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Imperator01 kaže...

...

Čuj njega "apsolutno nije dovoljno"...nemoj trkeljat i nikad, ali nikad nemoj koristit riječ "apsolutno" tamo gdje nisi apsolutno siguran da tu ona može stat, čisto onako - savjet. 

ps Loš port bi pc gejmeri trebali bojkotirat, tek onako da pokažu da nisu slijepi konzumeristi.

Trkeljam al znam sta pricam, i apsolutno sam siguran da nemos igrati apsolutno sve igre na max postavkama sa 2gb rama. 

Novije igre cak imaju i lock na neke od grafickih postavki tako da ih i ne widis ako nemas dovoljno vrama. Son of Rome ili Wolfenstein. 

A bojkot loših portova je druga priča. 

Kao objektivan pc/konsole gamer, ja sam i vise nego zahvalan za bilo koji port konzlaske igre na pc. 

Jer i los port je i dalje bolji od iste na konzoli a jeftinije je platim. 

Edit: Nisu samo texture te koje jedu vram, da su texture najveci vram zderaci 2gb bi bilo dovoljno za 25K gaming. LoL

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 20:02 (Imperator01).
17 godina

eto ja kad igram neki AAA naslov sa svojim SLI-em (malo ocnut) u 4k/60p... Vram mi skace od 3 do 4gb a sisitemska 8,9 nekad i 10 tako da je 2gb dovoljno za 1080p fluidan gaming bez previse forsanja AA-a {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2014 15:13 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Evo ja upravo igram BF4 sa GTX 770 2GB na ultra postavkama,trenutno mi guta 3,2GB Vrama!😴
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

bf4 je konzolaski poluproizvod isto vrijedi i za watchdogse.. 

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Hm !

Bilo bi lijepo kad bi IT proizvođači napravili da ako ti zafali s grafičke VRAM-a da automatski počnu koristiti sitemski RAM.

A možda i može ?!

★OMG! 了不起 NISPE !
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2014 17:55 (Budokai).

0 0 hvala 0
13 godina

Evo samo da javim da sam uzeo PowerColor R9 280X 3GB 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 3:33 (Xboxn00b).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

onda promjeni pod moj pc sto imas {#} uzivaj u zvjerki i obavezno ocaj to do ibera !

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 22:22 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Xboxn00b kaže...

Evo samo da javim da sam uzeo PowerColor R9 280X 3GB uletila za takve pare da sam je uzeo bez razmišljanja :)

Kako lijepo izgledaju powercolor kartice, crvena i crna ma mljac {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina

sad malo igrao Ryse sve na max vrti, ma milina jedino mi je cudno sto je cpu usage 25-30% , dok je sa GTX 560Ti bila oko 45-50%, grafa ne prelazi 67 stupnjeva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pa normlano da koristi manje kad imas jaci gpu pa se cpu nemora naprezat kao sa svojom prijasnjom {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Max Memory usage je 2912mb izgleda da nije ni 3GB dovoljno za Ryse

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 22:40 (Xboxn00b).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice