Sony H9

poruka: 27
|
čitano: 11.952
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Sony H9

Mislim se kupiti ovaj fotoaparat. Za 2500,00 kn nudi solidan opt. zoom (15x ), 8MPix Efektivni HAD CCD, ISO 80 - 3200 bla bla da ne nabrajam.

Za te novce ne mogu nigdje drugdi dobiti sve ovo pa me zanim ada li je itko imao ikakva iskustva sa njim i da li da ga kupim.

Zahvaljujem...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony H9

i mene isto zanima (također planiram kupit) koje su negativne strane H9.

na www.cameras.co.uk H9 kotira dost dobro za svoju klasu, al me zanima iz prve ruke

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2008 19:02 (thucydides).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Sony H9

Imam Sony H5, nije prevelika razlika. Zadovoljan sam fotićem, no ne bih ga ponovo kupio, jer mi je preglomazan, te bih neki manji. Ako fotić misliš nositi na razna događanja i to, slobodno zaobiđeš taj fotić.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sony H9
kompotko kaže...

Imam Sony H5, nije prevelika razlika. Zadovoljan sam fotićem, no ne bih ga ponovo kupio, jer mi je preglomazan, te bih neki manji. Ako fotić misliš nositi na razna događanja i to, slobodno zaobiđeš taj fotić.

hehe, pa onda cu bit pravi frajer s poluprofi fotoaparatom ;-) a ionak ga mislim nosit na razne terene, tak da mi glomaznost i tezina nisu bas tolka prepreka, vise me zanima kvaliteta slike sa i bez zooma, ISO, kakva je baterija, pa i kvaliteta bljeskalice dok se slika indoor (to je kao losa strana).
17 godina
neaktivan
thucydides kaže...
kompotko kaže...

hehe, pa onda cu bit pravi frajer s poluprofi fotoaparatom ;-) a ionak ga mislim nosit na razne terene, tak da mi glomaznost i tezina nisu bas tolka prepreka, vise me zanima kvaliteta slike sa i bez zooma, ISO, kakva je baterija, pa i kvaliteta bljeskalice dok se slika indoor (to je kao losa strana).
 Onda čist ok fotić za to! Kvaliteta s zumom i bez nije baš primjetna, naravno ako koristiš optički zum, s digitalnim se vide zrnca. Ako ćeš koristit zum često, nabavi neki stativ. Baterija solidna, oko 2-3 sata ako je stalno uključen. Kvaliteta bljeskalice u unutrašnjosti je loša. Pogotovo u nekoj dvorani s lošim osvjetljenjem!
17 godina
neaktivan
Sony H9

ma odlucio sam se na kraju za H5, na previse negativnih kritika i negativnih dojmova ljudi sam naletio (iako za potpuni dojam uvijek treba osobno isprobat), ekipa ga cak i vraca kolko su nezadovoljni njime, dok se o H5 pisu same pohvale.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sony H9

Ma ja sam po netu trazio review-e i na kraju su ispali dosta dobri.

Za UZ fotoaparat jedino ga ja mislim G9 sisa, al on je ipak 1000 kn skuplji.

Uzmem ga pa vam javim sta je ispalo.

Najbitniji mi je zoom. Ionako svaku sliku provlacim kroz photoshop tako da ako sa bljeskalicom fali boje da se to sve sredit...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

Ljudi, da ne duljimo previše, ja imam H9 i prezadovoljan sam. Amater sam, bavim se fotografijom već neko vrijeme, a prijatelj i ja smo za Uskrs imali jednu izložbu u Imotskom.

Samo da vam kažem, fotoaparat je izvrstan, ali ima jednu malu manu -  nervoznu bljeskalicu koja ponkad iskače i usred bijela dana. Osim toga, u prilog govori i to da na izložbi ljudi nisu vidjeli razliku između fotografija koje su rađene sa α700 koju mi ima kolega i moje H9-tke. Sve fotke su printane na A3 papiru, tako da se kvaliteta (i nekvaliteta) uočava. Daje izvrsne nočne snimke, ima fantastičan zoom, veliki ekran, lagan je, čvrst, brz, ima mnoštvo opcija, stvarno je jeftin za ono što nudi...

Kupite ga, nečete pogriješiti, stvarno je odličan fotoaparat.

Mount Vision Pro
17 godina

Eto ovakav san odgovor tija :)

Sad je rijeseno, kupujem, ako bude los tebe cu doc trazit u imotski hehehhe :) LoL

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan

Po meni je bolje da si uzmes Panasonic Lumix DMC-FZ8, ima malo manji zoom i 7.2MP ali definitivno ljepse i kvalitetnije fotografije.

I prema svim rewiev-ima nadmasuje H9 :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2008 9:38 (listopad).
17 godina
tnakir kaže...

Eto ovakav san odgovor tija :)

Sad je rijeseno, kupujem, ako bude los tebe cu doc trazit u imotski hehehhe :) LoL

Dođi u Imotski, grad je kao stvoren za fotografe, haha! Drago mi je da sam pomogao.

Mount Vision Pro
17 godina
neaktivan

- ako ti treba poin-and-shoot fotić, H9 je okej. s bilokakvim ručnim podešavanjem postavki ćeš se ipak nazezati, za više-manje sve treba kopati po meniju.

- tražilo nije optičko, već EVF, electronic viewfinder, mali LCD kojeg vidiš unutar tražila, koji zna imati problema s vidljivošću kod jačeg sunca.

- baterija nije baš najtrajnija, pogotovo s upaljenim stražnjim, velikim LCDom.

- nightshot je fora fičr (fotkanje u skoro totalnom mraku), ali ko sa svim stvarno fora fičrima, upitne je iskoristivosti u stvarnim uvjetima.

- objektiv na H9 je poprilično dobar čak i na širokokutnoj strani, 31 mm.

- uzmi u obzir da H9 nema hot-shoe, dakle nema spajanja eksternog flasha na fotić. ako ti to nije bitno, ignoriraj.

- u paketu bi trebao doć i jako dobar daljinski

osobno nemam H9, tako da ovo sve samo prenašam od vlasnika jedne H9tke koji nije zadovoljan, čovjeku očajno fali eksterni flash. :)

osim toga, potpuno zadovoljavajući consumer ultra-zoom fotić, pogotovo za tu lovu..

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2008 2:19 (elkarrde).
17 godina

Ajme, ajme... Ovo je već polako traženje igle u jajetu. Sony H9 je najbolji amaterski fotoaparat. Točka.

Mount Vision Pro
17 godina
neaktivan
Sony H9

ajd, ok, ak vas to tjesi, najbolji je :)

nego, di ima za kupit H5? nemogu ga u nijednom dućanu naći...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony H9

Jel bas moras kupiti H5?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
thucydides kaže...

ajd, ok, ak vas to tjesi, najbolji je :)

nego, di ima za kupit H5? nemogu ga u nijednom dućanu naći...

Imaš novije modele. Primjerice, H50 - http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=3810043 ili H10 - http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=3810093
Tak da uzmi jedan od ovih. H10 ti ima sve isto ko H5 samo više pixela, ali manji zum. Al nije tolko osjetno.
Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
17 godina
neaktivan
Sony H9

Ufff, moja preporuka je da NE KUPUJEŠ NITI SLUČANO H9!

Imam ga već skoro godinu dana i mrzim ga, jer ima loš senzor, previše šuma ima i praktički fotič je loš!

Za tu lovu nemoj kupovati i zaboravi SONY! OK?

Radije si pogledaj nekog Canona, Panasonica FZ8 i sl. fotiće samo nemoj ovo kupiti jer ćeš požaliti, a dodatni dijelovi za njega su brutalno SKUPI! Jer sam dodatni filter je za njega oko 800kn! A širokokutni konverter oko 1000kn, tako da jednostavno se ne isplati...

Fotkanje po noći je snjim katastrofa, zbog šuma i sl.

Dođi na http://vedranphotos.blog.hr/ pa pogledaj moje fotke, sve su slikane sa njime...

Mislim OK je sve ispalo, ali je živa muka dobiti nešto iz malo tamnijih fotki... Eto...

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2008 1:10 (SilentDark).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony H9

hehe, jep, bas sam nekak zapel za taj fotoaparat :)

@SilentDark gledal sam i ostale, pa cak je i ovaj panasonic FZ8 bil u igri, H9 sam definitivno izbacio iz odabira jer se previse ljudi zalilo na njega.

no fotic nije za mene (citaj "bolja polovica":-), tak da moram paaazljivo gledati kaj biram (znaci osim tehnickih detalja pozornost obratiti i na vizualnu komponentu i brand:) zato je i fz8 ispal iz igre, nekak se ne vjeruje panasonicovim proizvodima...cini mi se da budem na kraju kupovao canon powershot SX100 IS

...no uglavnom, glavni problem je ostao, di kupit H5?!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony H9

Najbolji fotić za tu cijenu ti je svakako Canon i to S5 IS odnosno ovo http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=2802603

Gle, nemoj razmišljati i uzmi ovaj! Nećeš požaliti jer je makina od fotića za tu cijenu! OK?

ili http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=2802561

Uvijek si gledaj na njihovoj stranici jer su najjeftiniji!

A za dodatke i sl. stvari gledaj na http://www.prizma-foto.com/

"Shadows are written down"
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2008 23:01 (SilentDark).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony H9

Sad mi je frend dobio DSLR fotić, preciznije Canon EOS 400D, i kad sam vidio razliku između njega i mojeg H5, odlučio sam kupiti DSLR.

Preporuka: Kupi neki rabljeni DSLR za tu cijenu,ili skupi jos malo love, jer ćeš vidjet da će ti kasnije biti žao,

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony H9

yep, dati 3500kn za neki rabljeni dSLR i to ti je to... A ne kupovati neki šrot od Prosumera kao H9... :D

"Shadows are written down"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pametnije je kupiti novi Sony A200kit za istu cijenu. Rabljeni dSLR(npr. Canon Eos350D u OK stanju) možeš dobit za 2000-2500kn ovisno o stanju...

17 godina
Sony H9

Ma evo samo da napisem,

kupio sam na kraju Sony A200 sa standardnim kitom, prezadovoljan sam, odlicno stoji u ruci, baterija traje masu, fotke su odlicne, pogotovo kad se malo rucno poigras sa postavkama.

Svakako preporucujem!!!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ma evo samo da napisem,

kupio sam na kraju Sony A200 sa standardnim kitom, prezadovoljan sam, odlicno stoji u ruci, baterija traje masu, fotke su odlicne, pogotovo kad se malo rucno poigras sa postavkama.

Svakako preporucujem!!!

Čestitam na novom fotiću i drago mi je da si se za to odlučio. ;)
17 godina
neaktivan

sad lijepo objektiv u manual, fotić u full manual i zaboravi da uopće postoji programmed auto, ili one scene. ;)

čestitam na novoj igrački. i oprosti se od puno love ubuduće, nema milosti za novčanik kad objektivi počnu zvat.. ;)

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2008 20:32 (elkarrde).
17 godina
Sony H9

Da, skuzija san da kad malo procackas po manuali da su slike 100x ljepse od automatike. Automatika bi trebala bit rezervirana za kompaktne i tocka :)

Sta se tice novaca... a nekako mi fali teleobjektiv he he he... i to ce brzo doc.

Moran jos puno uciti al polako :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
Sony H9

Komentar na ono: "Oprosti se sa lovom kad objektivi pocmu zvat"...

E pa dozvao me jedan zoom objektiv hehehe...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice