Pomoć oko odabira fotoaparata izdvojena tema

poruka: 2.256
|
čitano: 792.238
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
odjavljen
Re: Pomoć oko odabira fotoaparata
Koliki zoom ti treba?
9 godina
Pivotirajuci ekran bi bio koristan, ali meni nije presudan. A live kompenzacija svjetline bi bila +, ali posto sam ja amater ne pate me takve stvari. :)
@torrent
A sto se tice zooma, nezz da li bi 28 -105 bio ok ili da idem na 70 - 200? Ili tako nesto... Sto ti mislis za takvu vrstu fotki sto je ok izbor?
9 godina
odjavljen
deepshitcro kaže...
Pivotirajuci ekran bi bio koristan, ali meni nije presudan. A live kompenzacija svjetline bi bila +, ali posto sam ja amater ne pate me takve stvari. :)
@torrent
A sto se tice zooma, nezz da li bi 28 -105 bio ok ili da idem na 70 - 200? Ili tako nesto... Sto ti mislis za takvu vrstu fotki sto je ok izbor?

Pa i nemas neki izbor...

https://www.dxomark.com/Reviews/Best-lenses-on-a-budget-for-the-Nikon-D3300-Best-Zooms/Best-zoom-for-the-D3300

Ja sam se referisao na ovu tabelu  gledao sta mi daje najvise MPX... Ja sam kupio sigmu 17-50 f2.8 jer nije preskupa a daje fenomenalno ostre slike...

Ovo su ti neki objektivi za svakodnevnu upotrebu. za wildlife ti treba neki ultrazoom a to kosta...

https://www.dxomark.com/Reviews/Best-lenses-on-a-budget-for-the-Nikon-D3300-Best-Zooms/Best-super-zoom

Sigma 50-150mm f/2.8 EX DC APO OS HSM Nikon

ovo je neki koji koliko toliko zadovoljava tvoje potrebe i da je ostar.... Sve ispod 12 13 mPX se ne isplati uzimati jer neces dobiti bog zna kako ostre fotke.

Trebas imati u vidu da meni recimo dobijem daleko ostrije fotke sa ovom sigmom 17-50 kad ih kropujem nego sa 55-200 kit objektivom tako da ti samo zarisna daljina od 200 mm ne govori skoro nista o kvaliteti fotki....

16 godina
Pomoć oko odabira fotoaparata

Pozdrav, 

ima li iko iskustva sa Samsungom NX300?

Imam priliku uzeti polovni za 300 eura sa sljedećom opremom: 18-55 mm objektivom, nekom bljeskalicom, torbicom i sd 64gb karticom.

Aparat je u odličnom stanju, malo je korišten.

Vaše mišljenje?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav! Htio bi kupiti dobar fotoaparat za snimanje videa, a da dođe od 2,500 do 3,500kn. Znači glavna dilema mi je kvaliteta videa. Pa ako mi možete preporučiti koji. Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Domi5376 kaže...

Pozdrav! Htio bi kupiti dobar fotoaparat za snimanje videa, a da dođe od 2,500 do 3,500kn. Znači glavna dilema mi je kvaliteta videa. Pa ako mi možete preporučiti koji. Hvala!

Ja sam po ovom pitanju nedorecen, ali 'fotoaparat' za video ?!?!?! Do 3500 kuna ?!?!?! Obicno ovi oko mene su se vrtili sa debljim ciframa i za obicnu fotografiju....

8 godina
neaktivan

A ti si kao pametan? Pa nisam pijani miljarder koji si može prijuštiti kamere od 10.000+kn!? Koliko ljudi koristi upravo fotoaparat za video produkciju! Šta ti tu nije jasno??

13 godina
Domi5376 kaže...

imas vec nesto,odnosno kakav objektiv ili trazis dslr sa kit objektivom?

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
9 godina
odjavljen
Mrgud Veliki kaže...
Domi5376 kaže...

Ja sam po ovom pitanju nedorecen, ali 'fotoaparat' za video ?!?!?! Do 3500 kuna ?!?!?! Obicno ovi oko mene su se vrtili sa debljim ciframa i za obicnu fotografiju....

Nemoj reci da prvi put cujes za to???? Pa po youtubu uglavnom koriste fotoaparate za video. googlaj sony rx100 recimo vecinom uglavnom svi koriste taj..

8 godina
neaktivan
GrimReaperKC kaže...
Domi5376 kaže...

imas vec nesto,odnosno kakav objektiv ili trazis dslr sa kit objektivom?

Pa trazim dslr da je sa kit objektivom.

13 godina

Moja preporuka ti je Nikon D3400 ili Canon 700D ali sa novijim kit objektivom koji ima STM tehnologiju.

Nikoni imaju edge u fotografiji,dok Canoni imaju edge u snimanju, odlican autofokus i ovi STM objektivi su gotovo nečujni kod snimanja videa sa ugradjenim mikrofonom.

Na Canon 700D imas i Cashback do 31.01. pa te ispadne ispod 3500.

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Izmedju ta dva idi na 3400 radi 60fps fullhd videa...

8 godina
neaktivan
GrimReaperKC kaže...

Moja preporuka ti je Nikon D3400 ili Canon 700D ali sa novijim kit objektivom koji ima STM tehnologiju.

Nikoni imaju edge u fotografiji,dok Canoni imaju edge u snimanju, odlican autofokus i ovi STM objektivi su gotovo nečujni kod snimanja videa sa ugradjenim mikrofonom.

Na Canon 700D imas i Cashback do 31.01. pa te ispadne ispod 3500.

Hvala na preporuci. Da li možda znaš kakav je Nikon D3300, je li on dobar za snimanje?

8 godina
neaktivan
Torent kaže...

Izmedju ta dva idi na 3400 radi 60fps fullhd videa...

Hvala na savjetu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 23:07 (Domi5376).
9 godina
odjavljen

Ako su samo ta dva u opciji....

8 godina
neaktivan
Torent kaže...

Ako su samo ta dva u opciji....

Pa ako ti znas jos koji za takvu cijenu, samo reci.

16 godina
odjavljen
Torent kaže...

Nemoj reci da prvi put cujes za to???? Pa po youtubu uglavnom koriste fotoaparate za video. googlaj sony rx100 recimo vecinom uglavnom svi koriste taj..

Pa eto. Zato i napisah nedorecen.... Ajde bar si ti shvatio bez vrijedjanja. Nemam pojma iskreno za video. Nisam ja niti oko fotografije, niti me zanima, samo znam da su kupovali poprilicno skuplje ovi oko mene.

Samo onako laicki zakljucio da, ako zelis dobar video da treba i bolja opcija.

9 godina
odjavljen

ne treba. i d3200 ce odraditi posao. Skuplji imaju nekakve druge stvari koje dobro dodju. log, 4k 120fsp i sl.... Pitanje je koliko mu to treba ali i pocetni dslr ce mu dati odlican full hd video ako ima dobar objektiv ali objektum mu treba i za dobru fotografiju.... Ne treba mu aparat od 1000 eur za to....

8 godina
neaktivan
Torent kaže...

ne treba. i d3200 ce odraditi posao. Skuplji imaju nekakve druge stvari koje dobro dodju. log, 4k 120fsp i sl.... Pitanje je koliko mu to treba ali i pocetni dslr ce mu dati odlican full hd video ako ima dobar objektiv ali objektum mu treba i za dobru fotografiju.... Ne treba mu aparat od 1000 eur za to....

Pa meni je samo bitno da ima dobar full hd video. S vremenom jos mogu kupiti bolji objektiv. Nekako sam najvise zapeo za Nikon D3300 jer mi se cini solidan za moje uslove.

9 godina
odjavljen
Svi u toj klasi ce ti odraditi posao. Samo nemoj puno ocekivati od kit objektiva...
14 godina
neaktivan

Neznam kako bi bilo sa polovnim panasonic gh3, možda neko zna bi li se to danas isplatilo uzet? Koje vam je misljenje

Dobra vila mi je ispunila dvi zelje, treci put nisan moga
13 godina
neaktivan

Ako neko treba imam 700D za prodaju s 6000 okidaja po topp cijeni jer mi je hitno, ponudite u poruku. 2 baterije, sd kartica, 18-55mm kit, 9 efekata za objektiv,polarizator,svi papiri,racun, uputstva 5 jezika itd itd.

Liverpool is not just a football club,its way of a life.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

evo treba mi mali savjeta.

Po vašem mišljenu koji je "bolji" od ova dva. Nisam neki profesionalac treba mi samo da slike ispadnu normalno i to je to :) Al eto htio bih ćuti još i drugo mišljenje :)

Panasonic Lumix TZ58 ili sony dsc-hx60b 

Panasonic sam u mogučnosti nabaviti za kojih 1700kn a sony je kojih 2100kn.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Uzeo bih ženi fotoaparat... Služio bi večinom za fotkanje obiteljskih slika i slično...Te fotografiranje prirode mora i neba...Još uvijek nismo sigurni koliko če zapeti na fotografiji i dali če to prerasti u nešto više pa za početak nebi previše potrošili...

Na što pripaziti i što otprilike uzeti?

Gledao sam nešto tipa ovoga dali sam na dobrom putu?

https://edigital.hr/kompaktni-fotoaparati/nikon-coolpix-b500-fotoaparat-crna-p419382

https://edigital.hr/kompaktni-fotoaparati/sony-dsc-h300-digitalni-fotoaparat-crni-p291572

Unaprijed hvala :)

Budi ponosan!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nitko neki prijedlog?
Budi ponosan!
16 godina
neaktivan

Ne znam sta bih ti preporucio, ali vidim da si stavio linkove extreme digitala, preporucujem da prvo procitas nesto o njima u temi  i da se drzis podalje od njih.

10 godina
neaktivan
Znam za tu temu i citao sam vec ranije...oba linka su slucajno sa njihove stranice dok sam pregledavao ponudu...kupovina najvjerojatnije bude iz fizicke trgovine u Rijeci ili ako bude znatno bolja ponuda bit ce iz nekog web shopa ali sa malo boljom reputacijom nego oni ;)
Budi ponosan!
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Trebao bih neke preporuke vezano za dig.fotoaparat do 1700 kn max. Gledao sam nešto tipa Sony Cyber-shot DSC-WX220 (crna boja) pa sad ne znam ima li u tom rangu nešto bolje, kvalitentije jer mi dig.fotoaparati nizu uža specijalnost.

Unaprijed se zahvaljujem

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Preporuka wide angle objektiva za Samsung NX2000?

Da je što jeftiniji?

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-Blackberry 9900-Z1C-Lumia 630-Xperia E-OPO-HOX-Nexus 5-Nokia 6120-Nokia 5310
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Lijep pozdrav

Zanima me koji fotoaparat mi preporučujete da li ima smisla uzimat pentax k-50, amatersko hobi fotografiranje i snimanje (mozda jednog dana bude i poluprofesionalno tko zna), aparat bi koristili clanovi obitelji kako tko. Do ove marke sam dosao istrazujuc na internetu, do prije dva dana nisam ni cuo za tu marku, ali na dosta foruma ljudi bas prepocuju ovaj, zbog cijene i kvalitete.

Zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice