Objektivi za Canona

poruka: 13
|
čitano: 17.195
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Objektivi za Canona

Pokvario mi se objektiv Canon EF 28-90 mm f/4-5.6 pa bih trebao naci

zamjenu. Trenutno imam fiksni Canon EF 50 mm f/1.8 i aparat Canon EOS

450D. Trebao bih neki objektiv od Canona, Sigme ili Tamrona do nekih cca. 250 EUR sa zarisnom duljinom od 18 do 270 mm

(nije nuzno da bude ovaj raspon, moze i 55-200, 70-200 ili 70-300 mm). Svaki prijedlog je dobrodosao.

Konkretno se dvoumim izmedju:

- Canon EF 55-200mm f/4.-5-5.6 II USM

- Canon EF 55-250MM f/4-5.6 II USM

- Canon EF 75-300 mm f/4.0-5.6 III

- Canon EF 75-300 mm f/4.0-5.6 III USM

- Sigma Objektiv AF 70-300mm 4.0-5.6 DG Makro

- Sigma Objektiv AF 55-200mm 4.0-5.6 DC

- Sigma Objektiv AF 18-200mm 3.5-6.3 DC Asp

- Tamron Objektiv AF 70-300mm 4.0-5.6 Di LD Makro 1:2

- Tamron Objektiv AF 28-200mm 3.8-5.6 Asp XR Di IF Makro

Problem sa objektivom Canon EF 28-90 mm f/4-5.6 je taj sto ne moze da

izostri na automatskom modu i da snimi sliku, dok na manualnom modu ne

moze da izostri ali slika. Ako neko zna sta bi moglo biti sa objektivom

ili da da neki savjet bilo bi dobro.

Puno hvala na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Objektivi za Canona

Ako tražiš svaštaru onda uzmi Tamron 18-270 3.5-5.6 VC, ali ja ti nebi to priporučija.

Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
RE: Objektivi za Canona
Shogun kaže...

Problem sa objektivom Canon EF 28-90 mm f/4-5.6 je taj sto ne moze da

izostri na automatskom modu i da snimi sliku, dok na manualnom modu ne

moze da izostri ali slika. Ako neko zna sta bi moglo biti sa objektivom

ili da da neki savjet bilo bi dobro.

Ajd malo pojasni ovo... dakle kad je objektiv namjesten na AF, nece fokusirat i nece slikat? A kad stavis prekidac fokusa na MF onda zeli snimit sliku ali moras rucno fokusirat?

Nadam se da sam dobro shvatio, ako jesam, kvar je vjerojatno u tijelu, a ne objektivu. Skini objektiv i probaj njezno zaklopit prstom zrcalo (njezno!). Kako zaklapas zrcalo trebao bi vidjet da se ispod njega nalazi jos jedno malo zrcalo koje se sklapa u ovo veliko samo po sebi kako pomices glavno. Ako to nije slucaj, tj ako to malo zrcalo ostaje otvoreno i kada si sklopio glavno zrcalo prema gore, to je kvar i to nema veze sa objektivom. Javi rezultate.

Inace bez obzira na ova zrcala prije nego sto ista kupis isprobaj aparata sa drugim objektivom, za svaki slucaj da je kvar u tijelu.

17 godina
neaktivan

Probao sam sa drugim objektivom i aparat radi kako treba. Inace iz objektiva se cuje neki zvuk kao da fokusira a u stvari nista se ne desava. Na MF aparat slika ali je slika mutna. Zato mislim da je nesto do objektiva ali ne znam sta. Juce sam dosao u iskusenje da ga otvorim da vidim da nije sta otpojeno ali sam se predomislio. Jos sam u fazi istrazivanja.

17 godina
neaktivan
Shogun kaže...

Na MF aparat slika ali je slika mutna.

na MF aparat niti ne pokušava fokusirati, za to je zadužen fotograf - zato se i zove Manual Focus. Namigiva

simple - isfokusiraj ručno, i biti će oštra slika.

btw, rekao bi da ti je otišao AF motor u objektivu. jedina nada ti je servis, a svi znamo kakav je canonov servis u hrvata - sretno, i naoružaj se strpljenjem.

objektivi velikog raspona (18-200, 28-200 i slično) su generalno vrlo loši objektivi, sve preko 4~5× raspona je podložno velikim kompromisima prilikom konstruiranja, tako da bi ti preporučio izbjegavanje takvih objektiva.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
16 godina
neaktivan

Po toj cijeni ne mozes kupiti neki novi a jako kvalitetan objektiv. Ja ti ne bih preporucio ultrazum objektiv jer bas nisu kvalitetni. Najjefitina kombinacija je Canon 18-55 IS http://www.canon.hr/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/Image_Stabilization_Lenses/EF-S_18-55mm_f3_5-5_6_IS/index.asp i 55 - 250 http://www.canon.hr/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/Image_Stabilization_Lenses/EF-S_55-250mm_f_4-5_6_IS/index.asp. Ja bih Ti preporucio polovni 70-200 L kojeg mozes dobiti za 3-3.5 tkuna (naravno to prelazi Tvoj limit). Zapravo 250 € (1900 kuna) nije bas velika lova za novi a kvalitetni objektiv.

Olympus OM 3Ti, Zuiko 2.8/24, 1.4/50, Angenieux 70-210
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Objektivi za Canona

Pozdrav! {#} Imam Canon 1100D,želim čuti vaša mišljenje. Objektiv je 18-55mm koji se dobije uz fotić.  
 Ima 12 megapixela, i želim neki bolji objektiv a da je cijena prihvatljiva. Pomagajteee. Hvala.
  i imali li itko taj canon,kakva iskustva s njim imatee? {#} 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Objektivi za Canona

Izbijegao bih ovu Sigmu. Meni je crkla stabiizacija nakon 2 godine, a kvalitet fotografija je iznad 70mm veoma losa. Prije bih isao na neku canon varijantu - 55-200mm

16 godina
Imam 75-300 III i izrazito sam zadovoljan, ali nazalost nema stabilizaciju sto bi takav raspon trebao imat, donekle sam to rijesio sa mirror lockupom

sa 18-55 i 75-300 bi si pokrio raspon.

To je moja preporuka iz veceg tabora, jel zelis neki objektiv tog raspona kojeg imas samo bolje kvalitete tipa L staklo?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
11 godina
neaktivan
Objektivi za Canona

Kupila sam Canon eos 600d i s njim sam dobila i objektiv 18-55 mm... ne razumijem se bas dobro u objektive pa vas molim da mi netko kaze koji bi objektiv bio najbolji za portrete a koji za pejsaz... i cijenu otprilike... hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
za početak taj ti je odličan za pejzaž, kasnije ga zamijeni za tamron 17-50 f2.8, a za portrete kupi odličan, a jeftin 50mm f1.8
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
Shogun kaže...

Na MF aparat slika ali je slika mutna.

na MF aparat niti ne pokušava fokusirati, za to je zadužen fotograf - zato se i zove Manual Focus. Namigiva

simple - isfokusiraj ručno, i biti će oštra slika.

btw, rekao bi da ti je otišao AF motor u objektivu. jedina nada ti je servis, a svi znamo kakav je canonov servis u hrvata - sretno, i naoružaj se strpljenjem.

objektivi velikog raspona (18-200, 28-200 i slično) su generalno vrlo loši objektivi, sve preko 4~5× raspona je podložno velikim kompromisima prilikom konstruiranja, tako da bi ti preporučio izbjegavanje takvih objektiva.

nije istina, ovlasteni u hondlovoj su brzi,tocni i ljubazni. rijesili mi kalibraciju fokusa na 7d, 851.8 i 17-40 unutar 3 dana

www.vodopija.net
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice