Koji DSLR?

poruka: 12
|
čitano: 5.340
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koji DSLR?

Ovako,treba mi samo tijelo DSLR-a(po mogućnosti Canon)do 7000kn.Primarno bih ga koristio za astrofotografiju i fotografiranje životinja u pokretu.
Ovo su neke funkcije koje bih volio imati:malo šuma(jako bitno pri astrofotografiji i dugim ekspozicijama u noćnom okruženju)
AF micro adjustment(važno u snimanju astrofotografije i životinja u pokretu sa objektivima koje ne fokusiraju točno)
ergonomija(nije jako važno,ali opet ne bih htjeo imati neki mali fotić koji je nezgodan za držanje u ruci)
burst snimanje od 4 ili više fps(važno kod snimanja objekata u pokretu)

Pikiram na Canon 50D.Je li to dobar izbor ili ima bolje?

EDIT:On ili Canon 550D?Ne zanima me snimanje videa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 15:30 (AdriTheGamer).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji DSLR?
Itko?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji DSLR?
Nitko ne zna?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji DSLR?
Ozbiljno,pomagajte!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji DSLR?

550 ti je nov aparat, nizak sum mu i nije odlika ali ima agresivno peglanje suma sto bas i nije ok za tvoju namjenu

ako je canon mislim da ces morati dublje malo ruku u dzep

apsc i malo suma su trenutno najbolji aparati sa sony 12mp senzorom, nikoni 300, 5000 i 90, te pentax k-x kao mozda i ponajbolji.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji DSLR?
Čovječe.Mislio sam da ćeš reći 5D Mark II.
Koliko ja gledam,i 40d i 50D i 550D imaju za mene zadovoljavajuće rezultate.(ako se pitate zašto mora biti Canon,to je zbog posebnog IR cut filtera koji se stavlja za bolju osjetljivost u Ha dijelu spektra,a takve filtere sam vidio samo za Canone).Uzet ću onaj koji će mi biti najdobavljiviji i ja sretan!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji DSLR?

Uh uh, 50D se nije bas proslavio po pitanju suma, losiji je od 40D. 550D je vrlo nov i bilo bi ti pametno pricekat da se pojave samplovi pokoji test prije nego utuces novce u 18 megapikselni APS-C... Zivine u pokretu traze brz auto fokus, tu budi jako oprezan... ja bi pucao na K-x i Nikon D90 ili D5000.

nego zasto ne trazis savjet na astro newsima ili nekom mjestu specijalzirianom za astrofoto, kud bas na bug forum gdje je masa klincadije koja nisu vidjeli nis bolje od fotica u  mobitelu.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji DSLR?

Stvar je da na astrofoto forumima stalno preporučuju Canon,a ne Nikon jer govore da Nikon nema "prave" RAW file-ove.
Kada bih birao za dnevnu fotografiju,svakako bih uzeo D300,ali meni treba fotić na koji mogu staviti IR cut modifikacijski filter.

EDIT:Kada bih birao između 50D i 40D,uzeo bih 40D baš zbog šuma,ali njih više nema u prodaji(ja ne vjerujem oglasima,još mi sam fali da me netko prevesla).

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 20:49 (AdriTheGamer).

0 0 hvala 0
17 godina
Koji DSLR?

Nisam shvatio jednu stvar.

Taj tvoj filter se montira na objektiv ili je ugrađen na senzoru? Ako se montira, svejedno ti je koji aparat uzimaš (po pitanju toga).

Za malo šuma uz ograničen buđet i ja bi preporučio K-x ili 12mp Nikone.

http://kv43994.mybrute.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji DSLR?

Tvornički,svi fotoaparati imaju IR block filter koji blokira Ha dio spektra.Canon je taj problem riješio izdavanjem 20Da modela,sa maknutim IR filtrom.E,sad,v za njihove fotiće imaš za kupiti IR filtar u TS.U tomu je cijela mudrost.

I da,taj filter se stavlja ispred senzora,ne na objektiv.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji DSLR?

ako je tako kako kazes onda i nemas izbora  bilo bi bolje da uzmes i stari 5D moze se naci polovan prilicno povoljno, onaj 12MPkselni model, a ako imas pogotovo MK2 jer on ima jako kvalitetne snimke

meni se konkretno 500D ne dopada sto zbog suma sto zbog neuvjerljivog kucista koje imam osjecaj da cu polomiti, cisto sumnjam da je 550 bolji.

E sad naumpade mi nesto, ti bi valjda trebao slikati sa jako dugom ekspozicijom, a to kod aparata varira, znam da moj stari pentax K-m ima to dobro rijeseno pa nema vrucih piksela i slicno pri dugoj ekspoziciji, sad kontam da to trebas istraziti za konkretan model jer se kod nekih znalo pojavljivati na jako dugim ekspozicijama.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji DSLR?
Ima 5D(ne MKII) za 7000kn na njuškalu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice