Kako saznati kada je slika poslikana?

poruka: 13
|
čitano: 16.439
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Znaci zanima me kako saznati vrijeme kada je slika poslikana ili kada je prebacena na kompjutor... (slikano je digitalni aparatom...)
Googlao sam nesto i citao za exif... ali nisam bas skontao ne zelim procitat pogresni datum XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Desni klik na sliku i properties ne pomaže ništa?

https://twitter.com/#!/Mario1990_Bug

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kako saznati kada je slika poslikana?
mario1990 kaže...

Desni klik na sliku i properties ne pomaže ništa?

ne... prazno je polje

14 godina
xnight_hunterx kaže...

Znaci zanima me kako saznati vrijeme kada je slika poslikana ili kada je prebacena na kompjutor... (slikano je digitalni aparatom...)
Googlao sam nesto i citao za exif... ali nisam bas skontao ne zelim procitat pogresni datum XD

Malo si nedorečen, prvo reci tko je uopće snimio konkretnu sliku, ti ili netko drugi, otkuda je eventualno skinuta ako ju nisi ti slikao i kada, obzirom pravi fotografi stavljaju i konkretne podatke o fotoaparatu sa kojim je slikano slika, a ne samo kada, naime; meta podaci o slici, ti se za njih zanimaš {#}!

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan

nisam ja slikao, skinuta je sa facebook-a danas
i slikano je nekim digitalnim foticem (nije mobitel)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kratko i jasno - ako je skinuta s Facea nema šanse da doznaš kad je slikana osim ako ti osoba koja je postavila fotku ne da taj podatak...

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
deya100 kaže...

Kratko i jasno - ako je skinuta s Facea nema šanse da doznaš kad je slikana osim ako ti osoba koja je postavila fotku ne da taj podatak...

zasto ne?
nemogu uci i taj neki exif?

16 godina
neaktivan
xnight_hunterx kaže...
deya100 kaže...

zasto ne?

Ne, jer se exif podaci brišu prilikom takvog (drag'n drop) načina skidanja fotografije!

17 godina
moderator
xnight_hunterx kaže...
deya100 kaže...

zasto ne?

EXIF su metapodaci dodani u sliku. Ovisi o programu ili servisu koji sprema sliku hoće li ti podaci biti sačuvani ili ne. Kod nekih programa imaš mogućnost odabira.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
xnight_hunterx kaže...
deya100 kaže...

zasto ne?

EXIF su metapodaci dodani u sliku. Ovisi o programu ili servisu koji sprema sliku hoće li ti podaci biti sačuvani ili ne. Kod nekih programa imaš mogućnost odabira.

ja sam pogledao sa nekim ''exiftoolgui''

i pise mi neki datum pod ''ProfileDateTime''
al neznam sta to tocno znaci...mozda kad je slika prebacena sa fotica na komp... ali nepise nesto tipa ''FileCreationDate'' makar ima na nekim slikama

17 godina
moderator
xnight_hunterx kaže...
mbaksa kaže...
xnight_hunterx kaže...
deya100 kaže...

zasto ne?

ja sam pogledao sa nekim ''exiftoolgui''

i pise mi neki datum pod ''ProfileDateTime''
al neznam sta to tocno znaci...mozda kad je slika prebacena sa fotica na komp... ali nepise nesto tipa ''FileCreationDate'' makar ima na nekim slikama

Vjerojatno kad je fotografija obrađena, odnosno spremljena i to nekim programom koji podržava ICC profile (valjda Photoshop). Primijeti da to nisu podaci iz EXIF-a - podaci iz EXIF-a su oni kad klikneš gore desno na EXIF.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2012 19:49 (mbaksa).
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Vjerojatno kad je fotografija obrađena, odnosno spremljena i to nekim programom koji podržava ICC profile (valjda Photoshop). Primijeti da to nisu podaci iz EXIF-a - podaci iz EXIF-a su oni kad klikneš gore desno na EXIF.

pa i to mi je dosta korisno...
tj. bilo koji datum i sta se moze izvuc iz slike :D

14 godina
neaktivan

Facebook, Twitter i slični servisi brišu meta oznake fotografija. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice