DSLR do

poruka: 9
|
čitano: 4.736
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
DSLR za 5000-6000 kuna

Znam da ima desetke ovakvih tema....procitao dosta njih ali vecinom ipak dosta stare ili preopsirne svadje i prepirke oko modela :)

Tako da bih samo htio cuti prijedlog..best buy DSLR za tu cifru.

Zahvaljujem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DSLR do

novi/rabljeni . sa/bez objektiva?

www.vodopija.net
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 17:45 (nick).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DSLR do

Bilo kasno pa zanemario dosta tih bitnih detalja.

Novi s objektivom...znam da nije neka cifra za dobar objektiv tako da...najbolje sto bi se moglo za taj iznos. 18-155 ili tome slicno...da ima malo veci zoom. Video nije toliko bitan koliko fotografije.

http://www.mojtv.info

0 0 hvala 0
17 godina
Re: DSLR do
fkb kaže...

Bilo kasno pa zanemario dosta tih bitnih detalja.

Novi s objektivom...znam da nije neka cifra za dobar objektiv tako da...najbolje sto bi se moglo za taj iznos. 18-155 ili tome slicno...da ima malo veci zoom. Video nije toliko bitan koliko fotografije.

predlažem ti nikon d5200, osobno ga imam i odličan je aparat, kvaliteta fotografija izvrsna, dobar pri višem ISO-u, imaš full HD snimanje, dolazi s 18-55 objektivom što je solidan objektiv, kasnije uzmeš 55-200 i nema brige, mah imaš sve osim GPS i WIFI opcija (moguće s dodatnom opremom)

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 20:42 (igy).
17 godina
neaktivan
DSLR do

Taj sam i gledao ali ima stvarno puno raznih modela u ovom cijenovnom rangu pa nisam zna sto i kako. Sto se tice objektiva...Nikon ima solidnu ponudu?

Jos jedna stvar..trenutno ima Sony RX100 koji je fenomenalan kompaktni fotoaparat. Kao stvoren za putovanja i "casual" fotografiranje.

S ovim Nikonom ili nekim drugim DSLR-om dobijem puno vise od tog sto nudi RX100?

http://www.mojtv.info

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hm....neznam....al nekako mislim, ako neznas sto dobivas sa dSLR-om, da onda dSLR i nije za tebe.....tim vise sto je taj RX100 sasvim solidan fotach.......razmisli malo....
17 godina
fkb kaže...

Taj sam i gledao ali ima stvarno puno raznih modela u ovom cijenovnom rangu pa nisam zna sto i kako. Sto se tice objektiva...Nikon ima solidnu ponudu?

Jos jedna stvar..trenutno ima Sony RX100 koji je fenomenalan kompaktni fotoaparat. Kao stvoren za putovanja i "casual" fotografiranje.

S ovim Nikonom ili nekim drugim DSLR-om dobijem puno vise od tog sto nudi RX100?

Ak misliš dslr kupovat i slikat s kit-om, onda radije ga nemoj kupovat.. Kad tad ćeš tražit bolji objektiv, naravno vidit ćeš kaj bu te više interesiralo (zoom, prime, macro itd) i naravno iziskuje više love..

@shranilo, RX100 je i više od solidnog aparata...

Uglavnom ljudi diljem neta kaj ga imaju opisuju ga riječima: outstanding, superb, excellent; to se odnosi na slike koje radi, naravno da i sam fotić tj tijelo nije pošteđeno hvalospjeva, možda ne kao sam senzor..

Generalno gledajući RX100 je bez premca, mali kompakt s vrhunskim videom i praktički prikazom slike dslra..

I više me oduševljava koje slike radi nego neki dslr, zato kaj se od dslra zna da bu odlične slike radil; al od ovog malog čuda, niko ne vjeruje dok ne vidi rezultate.

Imam RX100, i mogu reć da dahće za vratom nekom entry level dslr-u.. A naletil sam na dost mjesta, di je ekipa riješila (u pitanju su bili malo bolji dslri) dslr i nabavila RX100 i nisu požalili, naravno..

Da se razumijemo, to nije dslr, al je bogami jako jako blizu dslr-u..

Uspoređival sam slike sa pentax-k s kit objektivom, i razlike ne vidim spram RXa..

RX se nemre nosit s visokim ISOom (3200 i više) al to kompezira s svijetlim objektivom, čak mogu reć i da se dobro drži na ISO 3200 ak se naravno mislit printat omanja slika..

@fkb, čim nisi zadovoljan na RXu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 12:16 (zvonac).
17 godina
neaktivan
zvonac kaže...
fkb kaže...

@fkb, čim nisi zadovoljan na RXu?

Da...RX je savrseni mali aparatic za svakdnevnu upotrebu pa i vise od toga. Zbog toga sam i pitao jeli mi se isplati kupovati DSLR u ovom cijenovnom razredu.

Tesko reci da nisam s necim zadovoljan ali fali mi zoom. U kitu i ne dobijem zoom tako da to i nije bila neka opcija..vise sam gledao nesto tipa 18-200 ili tome slicno samo neznam kako idu cijene takvih objektiva. Vidio sam u cijenicima neke s tim objektivom u kitu i cijenom malo visom od navedene. Kakav je inace taj objektiv..ili nesto slicno za predloziti?

17 godina
fkb kaže...

Da...RX je savrseni mali aparatic za svakdnevnu upotrebu pa i vise od toga. Zbog toga sam i pitao jeli mi se isplati kupovati DSLR u ovom cijenovnom razredu.

Tesko reci da nisam s necim zadovoljan ali fali mi zoom. U kitu i ne dobijem zoom tako da to i nije bila neka opcija..vise sam gledao nesto tipa 18-200 ili tome slicno samo neznam kako idu cijene takvih objektiva. Vidio sam u cijenicima neke s tim objektivom u kitu i cijenom malo visom od navedene. Kakav je inace taj objektiv..ili nesto slicno za predloziti?

Ak misliš nabavljat dslr, računaj da bu ti trebala neka torba za njega tj zoom objektiv{#}

Imal sam na Pentaxu zoom objektiv, mislim da je 70-300 Sigma APO macro, rabljenom je bila cijena oko 1300kn, sad je možda još niža, daju se nać dobri objektivi za nisku cijenu..

Al ak oćeš malo bolje fotke a da je zoom objekitv, onda buš moral potegnut i dublje u džep..

Za početak kupiš neki jeftiniji dok se ne sprakisraš, a posle buš videl, pa uzmeš nekaj bolje..

Recimo zvijerski objektiv od pentaxa je 18-135, to je pila od objektiva, a rabljenom je cijena oko 4 soma..

Jedno vrijeme sam bil lud, pa sam ga mislil kupit, al ohladil sam naglo, dok sam videl koja mu je cijena...

Da pucam na zoom, bez razmišljanja bih njega uzel..

Imaš novih modela iz Pentaxa K30 i K500, 4500, odnosno 3500kn.. Odličan dslr, kojem je šum praktički nepoznat pojam spram ostale konkurencije u toj klasi...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice