Dokumentarci i obrazovni program =)

poruka: 11
|
čitano: 3.069
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Fotografija - dokumentarci i obrazovni program =)

Otvaram ovu temu da svi fotografi i oni koji to žele biti, napišu, po njima, najbolji

dokumentarac, film ili seriju, kroz koju se može neučiti mnogo o fotografiji, tehnikama

i načinima snimanja, povijesti i detaljima, o amaterskoj i profesionalnoj fotografiji!

Nisam naišao na puno ovakvih video uradaka, a stvarno me zanimaju.

Za sada sam našao samo BBC-jev dokumentarac, tj. serijal, The Genius Of Photography

i stvarno je dobar. Must watch =)

Navedite video uradke koji su po vama bitni za učenje fotografije i njenih tehnika!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 20:12 (Zvekan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moj izbor: Life-Time Books - Velika knjiga o fotografij.

izdanje 1980., iznimno kvalitetna knjiga, detaljno je objašnjeno sve, s odličnim primjerima. svakako bi preporučio bilokojem fotografu koji ne želi slikati samo cvijeće, ženu, decu i svaki zanimljivi prizor. ;)

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala na preporuci, knjiga o fotografiji ima na gomile, ja trenutno čitam dvije....

Problem je u tome što sam našao samo gore navedeni serijal o fotografiji, a siguran

sam da toga ima puno više....

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja ovu dobio od moje drage za božić, fenomenalan poklon, oduševljen sam. :)

staro izdanje je, nezagađeno bespotrebnim dodacima (npr. autofokus, auto-everything, i tak to), super objašnjeno apsolutno sve, od samih početaka fotografije, do procesa razvijanja u tamnoj komori, s primjerima i praktičnim uputama. i ne ograničavaju se na 35mm format i SLR aparate.

sve u svemu, fenomenalno kvalitetan poklon, još bolja knjiga. preporučam, vrijedi prošetati po antikvarijatima i raspitati se malo.

nemam ni volje ni živaca gledati takve filmiće, knjigu možeš uzeti sa sobom na fotosešn, daleko mi je praktičnija.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ja čitam nešto slično, knjiga mi je od tate i dosta je stara. Digitalije se niti ne

spominju, ali knjiga je pravi rudnik =). Pokriva sve, od povijesti fotografije,

preko raznih procesa razvijanja iste do tehnika fotografiranja raznih stvari.

Vrlo je velikog formata i jaku ju je ugodno čitati.

Šteta što neznam, točno, naslov. Nikada je nisam posudio za doma.

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

oh, od foruma DIGITALNI FOTOAPARATI napravit ćemo pravi mali forum o FOTOGRAFIJI Cool

mrzim knjige o fotografiji jer se sve isto zovu :)

imala ja jednom u rukama tako neku veliku, tvrdih plavih korica i punu slikovnih primjera za skoro svaku napisanu rečenicu - jedna od najboljih knjiga koje sam listala, zavidim ako je to ta!

što se knjiga tiče, ove nove sa temom digitalne fotografije su mi totalno razočaravajuće :( držim se onih starih sa požutjelim stranicama i svima preporučam - pravac antikvarijati ako vas zanima literatura ;)

zanima koga? da znam dal da malo prokopam po sjećanjima na autore, knjige :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2009 0:22 (draenei).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tu si u pravu, nove knjige su prepune tehničkih podataka i opisa bljeskalica, filtera,

baterija, stativa itd. Dok konkretnog i konstruktivnog teksta o samoj fotografiji nebi našao

da sjekire padaju vani!

Tu se očito svi slažemo =) stare knjige su milijon puta bolje....pokriju sve bitno, i možeš

naučiti nešto o samoj fotografiji za razliku od novih knjiga o digitalijama.

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Drugovi i drugarice, zar nitko nezna dobar video o fotografiji?

Tema umire uzalud =0

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nikad nisam učila prek filmića i videa :/

jednom prilikom sam gledala neke filmiće o fotografima (nekih 5 filmića od 15ak min o 5 fotografa) i to je jedino te vrste što sam prošla Sramim se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dokumentarci i obrazovni program =)

fotografija je na niskim kvalitativnim nivoima, tko bi želio uopće učiti o fotografiji kad nit je trendy nit ti treba - fotošop će od svake fotke napraviti "umjetničko" djelo.

uostalom, kolko si digitalnih fotki isprintao? jesi ikad pogledao jpegove više od jednom? (ajde, možda dvaput)

nema do analogne fotografije, u digitalnom obliku to uglavnom pređe kvalitetom u shapshotove ili u domenu fotošopiranih uradaka.

17 godina
neaktivan

da oživimo malo temu......

a i bilo je prije koji dan postavljeno pitanje šta je MUST HAVE od opreme, folijice za lcd, maramice za naočale, torba, blabla....ali nikako se nisam mogla sjetiti kaj bih još mogla preporučiti.... e pa evo, sjetila se! :D

toplo preporučam:

http://www.antikvarijat-studio.hr/shop/product_info.php?cPath=22_173&products_id=75461

http://www.antikvarijat-studio.hr/shop/product_info.php?cPath=22_173&products_id=9607

http://www.antikvarijat-studio.hr/shop/product_info.php?cPath=22_173&products_id=73942

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice