Canon EOS 500D objavljen

poruka: 48
|
čitano: 15.797
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Canon EOS 500D objavljen

Meni je bolji nekako pentax.

Evo ti par reviewa pa sam prosudi (obavezno pogledaj galeriju slika jer je najbitnija kvaliteta slika kod fotoaparata i usporedi ISO)

40D review

K20D review

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30mm f1.4, FL-50R, HLD-4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Canon EOS 500D objavljen
pajic3 kaže...

A šta kažete na k20d? Za 6500kn sa kit objektivom izvrstan fotoaparat.. nisam imao prilike još isprobat 40d pa me zanima koji je bolji?

Sve ovisi šta tražiš od aparata, ali ja npr. nikada nebi tijelo u rangu K20D uzima sa kit objektvom jel takav aparat zaslužuje F2.8 zoomove.
16 godina
neaktivan
Canon EOS 500D objavljen

Ja bi, da idem od početka, uzeo 40D i 17-40L

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30mm f1.4, FL-50R, HLD-4
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2009 18:22 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ja bi, da idem od početka, uzeo 40D i 17-40L

A zašto ne 17-55 2.8 IS?

Mislim da se Pentax K20D i Canon 40D više ne proizvode nego se samo rasprodaju priostali aparati.
17 godina
Canon EOS 500D objavljen

Kako to? Pa k20d je aktualan aparat a k30d nije još izašao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

Neće K30D ni izać, ali šuška da bi 20.05. triba doć nasljednik K20D koji se definitivno neće zvat K30D i neće uopće izgledat ka K20D.
17 godina
Canon EOS 500D objavljen

Ja sam čuo samo za Pentax 645 Digital da će izać za sada..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

On izlazi tek sljedeće godine.
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Meni je bolji nekako pentax.

Evo ti par reviewa pa sam prosudi (obavezno pogledaj galeriju slika jer je najbitnija kvaliteta slika kod fotoaparata i usporedi ISO)

40D review

K20D review

tu su negdje - K20 je kompaktniji, lakši, ima puno bolji senzor, stabilizaciju u tijelu, weather-sealing, te je jeftiniji je za isti fičr-set, dok 40D ima brži AF, brže kontinuirano slikanje (burst), te razvikanije ime.
Bara kaže...
pajic3 kaže...

A šta kažete na k20d? Za 6500kn sa kit objektivom izvrstan fotoaparat.. nisam imao prilike još isprobat 40d pa me zanima koji je bolji?

Sve ovisi šta tražiš od aparata, ali ja npr. nikada nebi tijelo u rangu K20D uzima sa kit objektvom jel takav aparat zaslužuje F2.8 zoomove.
 K20 + kit objektivi nisu uopće loša kombinacija (DA18-55 AL II je redizajniran specifično zbog 14.6mpx senzora u K20), iako, svoje prave mogućnosti pokazuje tek u kombinaciji s weather-sealanim DA* objektivima.
Bara kaže...

Mislim da se Pentax K20D i Canon 40D više ne proizvode nego se samo rasprodaju priostali aparati.
 40D se više ne proizvodi, K20 još uvijek da, nasljednik još nije najavljen. ;)
Bara kaže...
pajic3 kaže...

Neće K30D ni izać, ali šuška da bi 20.05. triba doć nasljednik K20D koji se definitivno neće zvat K30D i neće uopće izgledat ka K20D.
 ne nasljednik, već paralelni, model, K20 neće imati nasljednika još neko vrijeme. ali da, sve ostalo je potpuno točno.
Bara kaže...
pajic3 kaže...

On izlazi tek sljedeće godine.
točno, iduće godine izlazi pentaxov digitalni srednjeformatni fotić.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
16 godina
neaktivan
Canon EOS 500D objavljen

Cameralabs je napravio review (kažu da će video tour uskoro u HD-u), pa evo vam link

500D

AGP je zakon, a socket 478 legenda :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Da, to sam sinoc citao. Zanimljivo je da im je od te trojice (500D, D5000 i E-620), E-620 imao najbolju ergonomiju iako ima najmanji grip. Stvarno je ergonomija subjektivna stvar, na drugim reviewima se moze procitati potpuno suprotno.

Resistance is futile (if < 1 ohm)
16 godina
neaktivan

Ja najviše vjerujem onima sa dpreviewa, a ovi (cameralabs) imaju dobre videoreviewe i image galery, ostalo niti ne gledam puno

17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ja najviše vjerujem onima sa dpreviewa, a ovi (cameralabs) imaju dobre videoreviewe i image galery, ostalo niti ne gledam puno

dpreview je izgubio puno na kredibilitetu u zadnjih nekoliko godina, otkad su počeli primati sponzorstva i donacije od većih kompanija, tak da nije baš za vjerovati im potpuno.
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
16 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
Oly_E3 kaže...

dpreview je izgubio puno na kredibilitetu u zadnjih nekoliko godina, otkad su počeli primati sponzorstva i donacije od većih kompanija, tak da nije baš za vjerovati im potpuno.
 Da, malo su lobirali na reviewu E-30-ke. Još uvijek iščekujem review 1D mark III :D. Sada sam 4, 5 , 6  godina miran sa E-3 :)
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
Sada sam 4, 5 , 6  godina miran sa E-3 :)
 aha, da, rajt, vjerujem ti. Belji se
16 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
Oly_E3 kaže...
Sada sam 4, 5 , 6  godina miran sa E-3 :)
 aha, da, rajt, vjerujem ti. Belji se
 Kada okine 150 000 slika tada je u penziji  Osmijeh
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
 Još uvijek iščekujem review 1D mark III :D.
 To nećeš dočekat jel kolko mi je poznato Canon je odbija dostavit te aparate na testove.
16 godina
neaktivan

I ja sam to davno shvatio, mislio sam isto da će biti i sa 1DS III, ali su ipak napravili review. Baš su me zanimale testne slike marka III

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice