Vrijeme za uklanjanje DVD-a?

poruka: 26
|
čitano: 3.343
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Pozdrav BUG-ovci i čitatelji istog (taj sam i sam),

Kao što ste i sami bili napisali u jednom od brojeva BUG-a, optički mediji izumiru iz modernih računala i mnogo ljudi ih koristi samo za instalaciju operativnog sustava, te stoga pitanje:

Da li je vrijeme za izbacivanje DVD-a iz BUG paketa?

Disclaimer: ovo pišem samo u nadi zdrave diskusije i mogućnosti smanjenja krajnje cijene proizvoda, te samim time omogućavanja jednostavnije kupnje istog vjernim čitateljima. Nadam se da mi se neće odmah zafitiljiti neki karton, obrisati tema itd.

58 DVD nam ne treba
22 DVD tu i tamo posluži
10 Neka ostane još neko vrijeme
4 DVD nam je potreban!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To se baš isam pitam al opet kad trebam reinstalirati Windoze i dr. dobro dođe, a inače više ništa ne pohranjujem ili backupiram na optiku....kao do prije 2-3 godine

Fualo sam temu :) 

Bug DVD pogledam i bacim u čošak, ljudi su željni ušteda, pa ako to vrijedi par kuna manje mjesečno x 12 komada eto vama novih pretplatnika :)

www.rigburning.comule.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 14:53 (Asta).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

ako bi to snizilo cijenu buga onda sam za jer mi je 35 kn malo previše za časopis

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
15 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možda bi trebalo razmislit o sadržaju DVD-a. Fokus na softwer baš i nema smisla jer se ne mijenja tako često, ali zato uvijek volim pogledat neki zanimljiv video tech demo, tipa video zapisi beamNG.

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Ja sam za uklanjanje DVD-a,ali ne za smanjenje cijene časopisa jer to vodi ka smanjenju kvalitete. Smanjite izlaske/cigarete/cugu i imat će te za Bug.

Sav sadržaj umjesto na DVD-u bi trebao biti na serveru.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
2 12 hvala 0
14 godina
Re: Vrijeme za uklanjanje DVD-a?
Pranja kaže...

Ja sam za uklanjanje DVD-a,ali ne za smanjenje cijene časopisa jer to vodi ka smanjenju kvalitete. Smanjite izlaske/cigarete/cugu i imat će te za Bug.

Sav sadržaj umjesto na DVD-u bi trebao biti na serveru.

nebi smanjilo kvalitetu nego bi samo povečalo maržu bugovcima ako bi cijena ostala ista a mogli bi samo smanjiti cijenu za cijenu praznog dvda

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
13 godina
protjeran

Osobno bih želio umjesto DVD-a u Bugovom časopisu jedan USB Stick od 8 GB 

Samo da se ne samozapali nakon upotrebe.{#}

Idemo..idemo, sad je ovde, sad je ovde.. / Miš beli sreću deli /

5 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
zelenbic kaže...

nebi smanjilo kvalitetu nego bi samo povečalo maržu bugovcima ako bi cijena ostala ista a mogli bi samo smanjiti cijenu za cijenu praznog dvda

Ti bi hti da ti se smanji cijena za 10-20 lipa? {#}

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
17 godina
neaktivan

Ne znam sta ljudima smeta taj DVD? U ukupnoj cijeni casopisa mislim da to najmanje sudjeluje, a ako Vam se spara, onda uzmite pretplatu i ispadne dosta povoljnije... Ukinut je DVD iz Mreze i moram priznat da je to jedan od razloga zbog kojega za nju nisam produzia pretplatu (doduse, imam jos u firmi sluzbeno i Bug i Mrezu pretplatu), a Bug sam i dalje privatno pretplacen od samih pocetaka. 

Mozda danas u vrime "brzog" interneta taj DVD nema neku prakticnu vrijednost, ali ima povijesnu, i lipo je pogledat sto i kako se radilo i kakvi programi se vrtili po 10 godina unazad, da ne govorim kako nekih stvari vise ni na netu nema, a DVD ostaje...

I kad smo vec kod tog DVD-a, ne znam jeli Bug u mogucnosti sluzbeno napravit (dobit dopustenje) za izdavanje DVD-a sa svim WinXP post SP3 update-ima, i to prikladno tamo u 4.mj. 2013. kad prestaje sluzbena podrska za WinXP. Taj DVD bi onda bia i kolekcionarske i prakticne vrijednosti.

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I ja sam za da se izbaci DVD, mislim da ga većina ljudi ni ne treba (odnosno ne koristi). Ne moraju čak ni cijenu časopisa smanjiti, ali bih volio da BUG ima još više stranica/sadržaja  {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
JohnDoe984 kaže...

I ja sam za da se izbaci DVD, mislim da ga većina ljudi ni ne treba (odnosno ne koristi). Ne moraju čak ni cijenu časopisa smanjiti, ali bih volio da BUG ima još više stranica/sadržaja {#}

Upravo tako. Ako cete uklanjajem DVD-a uspjeti dodati jos koju stranicu kvalitetnog sadrzaja - super. Ako i ne, uklonite ga iz ekoloskih razloga.

14 godina
neaktivan
JohnDoe984 kaže...

I ja sam za da se izbaci DVD, mislim da ga većina ljudi ni ne treba (odnosno ne koristi). Ne moraju čak ni cijenu časopisa smanjiti, ali bih volio da BUG ima još više stranica/sadržaja {#}

ja ni neznam di je moja dvd przilica.. steknem ju u komp jednom godisnje kad wind instaliram {#}

xfact
15 godina
odjavljen

Ja osobno uz BUG koji ne kupujem baš svaki, redovito kupujem MotoPuls (mjesečnik o motociklima) koji ima otprilike jednak broj stranica, nešto malo veći format, ne tako kvalitetan papir, ali košta 24kn...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 22:59 (Sabbathian).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sabbathian kaže...

Ja osobno uz BUG koji ne kupujem baš svaki, redovito kupujem MotoPuls (mjesečnik o motociklima) koji ima otprilike jednak broj stranica, nešto malo veći format, ne tako kvalitetan papir, ali košta 24kn...

mene Bug iz miseca u misec izidje tocno 20kn50lp (2godisnja pretplata)... sa DVD-om... sa pristupom elektronskim pristupom starim brojevima (koji ne koristim, hehe)... sa nagradnim igrama iz miseca u misec (koje nikad ne dobijem)...

17 godina
neaktivan

Iskreno, ja kada otpakiram Bug, prva stvar koju napravim je da bacim DVD u smeće, jer mi inače doma samo prašinu skupljaju.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
=xfact= kaže...
JohnDoe984 kaže...

ja ni neznam di je moja dvd przilica.. steknem ju u komp jednom godisnje kad wind instaliram {#}

ja sam i to izbacio. napravim bootabilni usb i to je to.

ja sam za izbacivanje DVD. malo niža cijena i da se više stranica ubaci (ne reklama)

16 godina
Budokai kaže...

..jedan USB Stick od 8 GB 

.

-može od 4.3GB to bi bio specijaledišn možda i prepoznatljivost BUGa? ...

wifi kaže...

..sluzbeno napravit (dobit dopustenje) za izdavanje DVD-a sa svim WinXP post SP3 update-ima,..

-MS to nikad neće dozvoliti.

btw, autoupatcher...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Ja sam nakon nekoliko godina redovnog čitanja prestao kupovati časopis Bug, ima već 5-6 mjeseci. Razmišljao sam i o pretplati ali mi skoro na isto dođe kao kada ga kupujem na kiosku (BiH - 11 KM cijena).

Smatram da je DVD sada u vrijeme flat interneta suvišan zbog pristupačnosti svega na netu, a Bug prilozi se mogu postaviti i na YT ili stranicu. Kako god puna mi je ladica starih DVD-ova, morat ću i to pobacati da napravim prostora.   Cijenim njihov rad i smatram da su najkvalitetniji časopis tog karaktera u regionu, ali zbog hrpe reklama u časopisu i cijene od 11 KM ohladio sam od kupovanja časopisa.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

DVD je već odavno postao višak i čudi me da nisu i sami Bugovci pokrenuli jednu takvu temu ostanka ili ukidanja DVD-a. Sviđalo se to nama ili ne njegovo vrijeme je prošlo kao što je ista sudbina zadesila i floppy disk.

Ja lično ne pamtim kada sam zadnji put nešto stavio u čitač, bilo da se radi o CD-u ili DVD-u a ako bi njegovo ukidanje dovelo do smanjenja cijene časopisa to bi im itekako bio dobar potez.

Također sam razmišljao i o pretplati ali ne isplati se toliko u BiH kao u Hr a ko zna u kakvom bih ga stanju dobio od ovih domaćih kvazi poštara. Za sada je sigurnija opcija stari dobri kiosk {#}

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

wifi kaže...

..sluzbeno napravit (dobit dopustenje) za izdavanje DVD-a sa svim WinXP post SP3 update-ima,..

-MS to nikad neće dozvoliti.

btw, autoupatcher...

da, pretpostavlja sam... iako bi taj dvd zlata vridia...

inace, WSUS...

14 godina
neaktivan

Ako uskoro sve prebace u oblak mislim da bu vrijedno bilo imati bazu zadnjeg softvera na Bug dvd-u. Za tih par kuna razlike pretplate neče niko profitirat, a možda nekom ovisi radno mijesto o DVD-u.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Angus_Young kaže...

Ako uskoro sve prebace u oblak mislim da bu vrijedno bilo imati bazu zadnjeg softvera na Bug dvd-u. Za tih par kuna razlike pretplate neče niko profitirat, a možda nekom ovisi radno mijesto o DVD-u.

Nista te nisam razumio.

17 godina
ROADRUNNER kaže...

Iskreno, ja kada otpakiram Bug, prva stvar koju napravim je da bacim DVD u smeće, jer mi inače doma samo prašinu skupljaju.

Tako neka naprave i drugi kojima smeta i problem riješen.

Ja sam za da bug dvd ostane uz časopis, jer se na njemu uvijek nađe pametnih i korisnih stvari.

Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
14 godina
neaktivan

Pa tendencija je firmi da se korisnički programi pokreču sa njihovih servera. Ne znam dali si primjetio, ali sve više programa koja instaliraš ne dobivaš u paketu nego traže vezu sa internetom. Meni je draža varijanta da imam program prvo na kompu, zaustavim mu sve mogučnosti veze na net, pa ga tek onda pokrečem.

17 godina
moderator

Napravili smo masovnu anketu među kupcima Buga (znači ne na webu, već izravnim upitom onih koji doista kupuju Bug) i preko 60% ih se izjasnilo da koristi DVD (barem povremeno) i da žele da ostane redovni prilog uz časopis.

...
Moj PC  
4 0 hvala 3
15 godina
Dvd tu i tamo dobro dode barem meni...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice