Želio bi okrugli stol o tome kako će nastaviti apple u budućnosti.
Što bi željeli čitati u novom Bugu
- poruka: 2.129
- |
- čitano: 633.695
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
test slušalica sa mikrofonom,od jeftinih do najskupljih
Želio bi okrugli stol o tome kako će nastaviti apple u budućnosti.
Bolje crna naslovnica i minimalistički tekst bijelim slovima "Steve Jobs 24. 02. 1955 - 06. 10. 2011." i onda na idućoj strani ono šta bi trebalo bit na naslovnici....
Nešto uvezi početka programiranja, koji jezik za koje potrebe, koliko intenzivno,...
Da, bilo bi dobro da se uvede škola programiranja, kao prije što je bilo Photoshop škola...
Svaki broj 2-3 stranice.
Najbolje da se oboje uvede.
htio bi da naprave neki test zvucnika (2,1 i 5,1) jer je zadnji takav bio 2005. godine i mislim da bi mogli napisat par stranica o steve-u jer ipak je on jedan od velikana sto god mi mislili o njemu.
Stvarno bi mogli napraviti neki veći test zvučnika (2.1 i 5.1), al pošteno da ga odrade.
Zbog toga što je svijet prepun puno važnijih ljudi u ICT-u koji su "zadužili svijet" (BTW, mrzim ovu jezičnu konstrukciju) puno više od Steve-a. I ako su oni dosada bili 'pokriveni' tek pokojom crticom u BUG-u, onda v'rit sve ako Steve zaslužuje svoju temu broja. 2-3 stranice bile bi posve dovoljne (po meni je čak i to pretjerano, ali OK - uzimam u obzir "prosječnog čovjeka").
Medutim, to sto su oni puno vazniji, ne umanjuje cinjenicu da je Jobs bio jedna velika ikona ICT-a, koja je poprilicno utjecala na njegov razvoj. Mislim da Bug kao casopis koji pise upravo o IT-u, njegovu smrt mora popratiti, kao i bilo koje druge bitne licnosti. Ne kazem da to mora biti tema broja, ali ne vidim niti zasto "ne dolazi u obzir" (iako ne znam od kud pravo da vi govorite sto dolazi u obzir, a sto ne...ali manje bitno). U svakom slucaju, mi smo svoje rekli. Ostaje na Bugovcima da vidimo na koji nacin ce to sloziti.
Npr. J. Bardeen, J. Backus, T. J. Berners-Lee, R. S. Tomlinson, T. J. Watson, R. Metcalfe, J. A. Gosling, R. M. Stallman, E. F. Codd, itd. itd. Bezveze mi je bacati imena jer ionako mislim da velika većina ljudi nema pojma tko su ti ljudi (TU za one koji su ipak uspjeli prepoznati pokoje ime). Djelomično je za to kriv i BUG - neka su se imena spomenula tek na onim timeline pregledima događanja u ICT-u kroz povijest. Što je, da se razumijemo, posve u redu ako je politika časopisa takva da se ne obrađuju biografije ICT velikana u detalje. Ali u tom slučaju ni S. Jobs ne može biti tema broja. Simple as that.
A ovo... Imam svako pravo reći/napisati što god želim dok god time ne kršim pravila ovog foruma na koja sam pristao prilikom registracije. OK?
Da, bilo bi dobro da se uvede škola programiranja, kao prije što je bilo Photoshop škola...
Svaki broj 2-3 stranice.
Najbolje da se oboje uvede.
Hah, i jos test zvucnika pa ce nam bug biti od 300 strana :D
pa i neka bude. doma imam cijelu kolekciju bugova i kad pogledam kako su oni brojevi iz 2008 i stariji bili debeli a ovi sad su tanki.
ako stevo bude na naslovnici buga, prekidam pretplatu istog trenutka...
Također.
Dennis Ritchie obavezno mora dobiti minimalno 4-5 stranica.
Također.
U potpunosti se slažem, ali ima i onih Fanboysa, naravno Apple-ovih, koji će iz suprotnog razloga otkazati pretpaltu :), jao Stevo je zaista doprinjeo razvoju računarsta.
možda test pasivnih grafičkih kartica ?
htio bi da naprave neki test zvucnika (2,1 i 5,1) jer je zadnji takav bio 2005. godine i mislim da bi mogli napisat par stranica o steve-u jer ipak je on jedan od velikana sto god mi mislili o njemu.
Definitivno napraviti test 2.0 i 2.1 zvučnika barem.
Onaj test što je bio prije skoro 2 godine je bio više nego sramotan.To je ovaj broj
Broj 150 BUG - to je definitivno bio najbolji test zvučnika , tako nešto kad bi napravili bi bilo vrhunski.
Još je bilo u broju 183 test zvučnika , neloš.
Dajte nešto treba uraditi na tom pitanju , ljudi su katastrofalni po pitanju zvuka.Samo bas bas i bas , drugo ništa ne vide.
Barem nešto do kraja ove godine.
Hard test Alienware-a M18X
Volio bih pročitati u Bugu tekst na temu:
Usporedba integriranih i diskretnih zvučnih kartica.
Čisto da čitatelji vide koje su prednosti neintegriranih zvučnih kartica, kako onih jeftinijih tako i onih skupljih.
Volio bih pročitati u Bugu tekst na temu:
Usporedba integriranih i diskretnih zvučnih kartica.
Čisto da čitatelji vide koje su prednosti neintegriranih zvučnih kartica, kako onih jeftinijih tako i onih skupljih.
i da recimo na diskretnoj zvučnoj testiraju slušalice
da li one naj/skuplje zaista daju viši spektar i prednost u igrama u odnosu na jeftine
slazem se s prethodnih par psotova. definitivno treba napravit u bug-u neku temu koja ima veze sa zvukom. bug je posto pun glupih reklama i broj stranica se svakim brojem drasticno smanjuje. glavno da oni stalno jedno te iste teme mecu, pa ja mislim da je tema monitori bila svaka tri broja. doma imam kolekciju brojeve cijelog ovog desetljeca i igledam kad ono samo neki testovi usranih monitora, ajde da su neki posteni monitori nego uvijek neka srnaja do 22" ili do 1000 kn. kad vec stalno monitore mecu nek naprave test ips monitora. izasli su nasljednici mnogih zvucnika koje su prije recenzirali pa bi ih mogli obraditi i napisati dali su bolji od prethodnika etc. ajde sad ovaj zadnji broj je bio jedan od boljih ove godine ali onaj dvobroj mi je uzasan bio. malo vise stranica bi mogli stavljat jer gledam prije su bugovi bili debeli a sad ovo je tanko ko nista. nadam se da bugovci citaju ovu temu i da uvaze neku od nasih zelja jer im mi placamo casopise.
Volio bih vidjeti test sluški za mp3 playere/mobitele do 300 kn.
Volio bi da u jednom bliskom budućem broju Bug-a bude glavna tema digitalna fotografija i/ili digitalni fotoaparati i dodatna oprema za one koji bi se malo ozbiljnije htjeli bavit fotografiranjem, nešto u tom stilu. Koristim kompaktni fotoaparat i volio bi si nabavit jedan malo bolji fotoaparat, jer hoću kvalitetnije slike. Siguran sam da bi u Bug-u čitao zanimljive tekstove bazirane na te teme.
Također.
a justin bieber? hoćete onda otkazivat pretplatu?
U kojem se broju spominje i5-2500k (ako se spominje)??
U kojem se broju spominje i5-2500k (ako se spominje)??
Veljača 2011.
Neki dan mi je došlo u glavu da nebi bilo loše da se više iskoriste QR kodovi. Inače BUG volim čitati u svojem omiljenom bircu i često me zanima od kud je pojedina slika, video ili detaljnije spcifikacije nekog proizvda ili izvor texta. Ne znam koliko je komplicirano ubaciti kod u text, podnožje slike ili gdje god, a da ne zauzima previše mjesta, i vjerujem da ćitateljima nebi previše smetao.
Neki dan mi je došlo u glavu da nebi bilo loše da se više iskoriste QR kodovi. Inače BUG volim čitati u svojem omiljenom bircu i često me zanima od kud je pojedina slika, video ili detaljnije spcifikacije nekog proizvda ili izvor texta. Ne znam koliko je komplicirano ubaciti kod u text, podnožje slike ili gdje god, a da ne zauzima previše mjesta, i vjerujem da ćitateljima nebi previše smetao.
Stavit ću anketu:
20 | Podržavam ideju |
---|---|
2 | Ne podržavam |
Tako sam ja mislio, da umjesto najobičnijih linkova (pogotovo u kolumnama, gdje ima slobodnog mjesta), se stavi i QR code...
Ja sam za jedino ako se oboje stavi jer nemaju svi smartphone
Ja sam za jedino ako se oboje stavi jer nemaju svi smartphone
Pa naravno. Iako, i najobičniji dummy-telefoni s podrškom za Javu mogu skenirat QR kod.
Kad smo već kod smartphonea, mogli bi napisati nešto o njihovom rutanju.
0 | Za |
---|---|
3 | Protiv |
Kad smo već kod smartphonea, mogli bi napisati nešto o njihovom rutanju.
Sumnjam da se o tome smije pisati.
Ako proizvodjaci ne primaju reklamacije rutanih mobitela, zar je to uopste dozvoljeno?