Jer mislite da je bug svakim izdanjem lošiji? zaključana tema

poruka: 178
|
čitano: 28.762
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Jer mislite da je bug svakim izdanjem lošiji?

Mene smeta sto se ponekad opis hardwarea opisuje kao da se pise clanak za Enter a ne za BUG.

Stvarno je jadno da kad citam opsi nekog mobitela da pola teksta citam o tome kako mobitel lezi u ruci, kakva je velicina tipki, kao da to ne vidim iz 10 prilozenih slika... A i kako netko moze reci kako mobitel lezi u ruci kad na citavom svijetu ne postoje dvije identicne sake, ruke... :)

Ili kad autor pise o layoutu ploce. Pa sunce mu, cemu onda slika, vidi se sve lijepo iz slike, ne treba mi opis layouta...

Ali sve u svemu, ako usporedimo BUG sa nekim stranim casopisima, stvarno imamo dobar casopis. Naravno da bi mogao biti bolji, ali se po tom pitanju ne moramo sramiti.

Yes, No.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Jer mislite da je bug svakim izdanjem lošiji?
Vedran kaže...

Ili kad autor pise o layoutu ploce. Pa sunce mu, cemu onda slika, vidi se sve lijepo iz slike, ne treba mi opis layouta...

Slike su takve da se ne vide baš svi detalji ( osim ako ne stave sliku priko cile str ), tako da je dobro da se npr. komentira položaj jumpera, ... ovo sa mobitelima se u potpunosti slažem.
17 godina
moderator
Cro_ghost kaže...

Ajde da malo čujemo i druge komentatore. Molio bih samo iskrene odgovore, spameri imate i drugih tema za upropastit. Možda nas ovi iz bug-a ozbiljno shvate, pa se sljedeći mjesec neću osjećati prevareno kad kupim bug, nego ću ga čitati s užitkom.

Hvala ti na kritici najprije, itekako je ozbiljno shvaćamo pogotovo kad vidimo da dolazi od nekoga tko stvarno čita časopis.
Jasno je da netko želi više hardvera, netko više softvera, nekom se mobiteli, fotoaparati i gadgeti gade, netko baš to želi, netko hoće u Bugu i početničke tekstove, netko samo napredne savjete, netko hoće pročitati kako da prođe najjeftinije, a nekog zanimaju baš ekstremne i skupe komponente... To je naprosto tako, a na nama je da raznim metodama (kojima se uostalom služe i sve druge novine na svijetu) analiziramo kako sastaviti časopis koji će zadovoljiti najviše čitatelja. I ovakvi postovi svakako pomažu, ali pomaže i uvid u brojke o prodaji pojedinog broja te ankete koje spominješ, a koje također provodimo redovito na webu. Jasno je da se Bug s godinama sadržajno mijenjao, no uvjereni smo da je to uvijek na bolje jer se s tim promjenama i bolje prodavao. (U vremenima kada naklade svih tiskanih izdanja na svijetu padaju, to je zaista velik uspjeh).
Što se tiče DVD-a, on također evoluira. Najprije je bila disketa, pa CD, pa DVD, pa DVD na koji smo dodali i Bug TV, pa sada često idemo i s DL DVD-om, a svakako će i to u budućnosti evoluirati...

drpetric
17 godina
neaktivan

A jesam se u ovoj temi načitao smeća. Ma katastrofa.

Dakle, prije možda godinu dana, kupim ja BUG. Dođem u stan i jedva čekam da ga otvorim.

Prije nego krenem čitat BUG, preletim ga cijelog da vidim kakve se teme nalaze u broju.

I tako preletim ja BUG i prvo što mi je u glavi došlo je bilo:

"A u pi**u ma*****u, pa da od 180 stranica BUG-a ne mogu nać nešto što me zanima."

Pročitao sam ga onako preko volje.

Slažem se da je BUG postao nekako suhoparan zanimljivim sadržajem. To vam je kao kad gledate nogometnu utakmicu u 85. minuti pri rezultatu 5:0. Svi jedva čekaju kraj.

E a BUG bi trebao biti kao utakmica na početku.

Dajte malo krvi u taj BUG, tj. pisanje članaka.

Pa zar se u 160-180 stranica časopisa ne mogu pokrit sve teme koje su trenutno aktualne?

E da, i da odgovorim na pitanje:

Kaže klejton: Ako vam je svakim izdanjem sve lošiji, zašto ga i dalje kupujete?

Zato što se iz broja u broj nadaš da će se stvari promjenit i da ćeš pronaći bar nekoliko tema koje su ti zbilja zanimljive.

Inače, ovo je jako glupo pitanje. Čak pobija onu tezu da ne postoje glupa pitanja već samo glupi odgovori.

...code your life...
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2008 15:13 (coder_).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E da, i da odgovorim na pitanje:

Kaže klejton: Ako vam je svakim izdanjem sve lošiji, zašto ga i dalje kupujete?

Zato što se iz broja u broj nadaš da će se stvari promjenit i da ćeš pronaći bar nekoliko tema koje su ti zbilja zanimljive.

Inače, ovo je jako glupo pitanje. Čak pobija onu tezu da ne postoje glupa pitanja već samo glupi odgovori.

Nadaš? Pa mislim halo sta si ti sentimentalno vezan za BUG? Kada mi časopis postane smeće prestanem ga kupovati. S druge strane net je pun novosti testiranja i neznam cega. Sve sto procitam u BUG-u mi je stara vijest jer se na netu prije pojavi i prije bude testirano. Mozda drugaciji model izdavanja bi mogao pomoci......

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
Nadaš? Pa mislim halo sta si ti sentimentalno vezan za BUG? Kada mi časopis postane smeće prestanem ga kupovati. S druge strane net je pun novosti testiranja i neznam cega. Sve sto procitam u BUG-u mi je stara vijest jer se na netu prije pojavi i prije bude testirano. Mozda drugaciji model izdavanja bi mogao pomoci......

Da, ali postotak citateljstva koji sve prije procita na net-u nego u Bug-u je zanemariv. Mislim da Bug obavlja vrlo dobar posao u tome da opcenito zadovolji citateljstvo (kao sto Petric kaze, naklada im je porasla). Naravno da mi se dogodi da mi neki broj bude dosadan, a u nekom mi se pojavi 5 zanimljivih tema koje s gustom procitam. 100 ljudi, 100 cudi, ne zanima sve ljude ista stvar.

Meni Bug odlicno sluzi da pratim opcenito sto se desava na polju hardvera (jer ga ne pratim bas previse na netu), a neke teme sluze kao odlican temelj za upoznavanje ili podsjecanje na neke stvari ili tehnologije. Detalje o tim stvarima je lagano pronaci na net-u.

Ne moze se od Bug-a ocekivati neki enciklopedijski pristup, meni je ovakav format sasvim zadovoljavajuci (osim sto mozda ima previse novosti, za to ipak imamo Bug online ;)

Mislim da su podigli kvalitetu casopisa kroz vrijeme, jer ga citam vec dosta godina. Druga je stvar sto svi starimo, i samim time puno ucimo, pa se onda nekako subjektivno i cini da su teme dosadnije. Normalno da su dosadnije kad vec neke stvari znate ;))
Da mi je ovo sad prvi broj Bug-a, mislim da bi mi bio jednako cool i super kao i onaj prvi koji sam kupio (ali nemam vise 13 godina, jel ;)
17 godina
neaktivan

Davno prije kupovao sam više časopisa i na kraju sam vidio da mi se Bug više isplati i od tada ga kupujem svaki mjesec, dok ove druge časopise samo kad je naka zanimljiva tema.

Nema pitanja na koje ne postoji odgovor.
17 godina
neaktivan

Teško mi je baš tako jednosmjerno ustvrditi da je svakim izdanjem BUG sve lošiji, ali recimo:

Procesori: br. 71 (listopad '98) i br. 175 (lipanj '06) - moje je mišljenje kao je tekst iz broja 71 puuuno bolji.

Operativni sustavi: br. 108 (studeni '01) i br. 170 (siječanj '07) - doduše u broju 71 tema su bili operativni sustavi,

a ovom novijem samo Vista - tekstovi su doista dobri, ali tema je u starijem broju naprosto napravljena opširno

i samim time puno boljim štivom za čitanje (naprosto moraš je pročitati sa koncentracijom).

Napajanja - ako autor nije Zdenko Šimić. kao da tema spada kako je neko gore primjetio u Enter.

Dakle može se reči da ima tendencija pojednostavljenja prikaza svih kategorija.

To bi bilo moje skromno mišljenje, iznio sam Vam i par argumenata te se nadam se da će to biti

shvaćeno dobronamjerno. To što ste najbolji ne znači da možete radit što Vas volja Cool.

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mithrandir kaže...
 Da, ali postotak citateljstva koji sve prije procita na net-u nego u Bug-u je zanemariv. Mislim da Bug obavlja vrlo dobar posao u tome da opcenito zadovolji citateljstvo (kao sto Petric kaze, naklada im je porasla). Naravno da mi se dogodi da mi neki broj bude dosadan, a u nekom mi se pojavi 5 zanimljivih tema koje s gustom procitam. 100 ljudi, 100 cudi, ne zanima sve ljude ista stvar.

Meni Bug odlicno sluzi da pratim opcenito sto se desava na polju hardvera (jer ga ne pratim bas previse na netu), a neke teme sluze kao odlican temelj za upoznavanje ili podsjecanje na neke stvari ili tehnologije. Detalje o tim stvarima je lagano pronaci na net-u.

Ne moze se od Bug-a ocekivati neki enciklopedijski pristup, meni je ovakav format sasvim zadovoljavajuci (osim sto mozda ima previse novosti, za to ipak imamo Bug online ;)

Mislim da su podigli kvalitetu casopisa kroz vrijeme, jer ga citam vec dosta godina. Druga je stvar sto svi starimo, i samim time puno ucimo, pa se onda nekako subjektivno i cini da su teme dosadnije. Normalno da su dosadnije kad vec neke stvari znate ;))
Da mi je ovo sad prvi broj Bug-a, mislim da bi mi bio jednako cool i super kao i onaj prvi koji sam kupio (ali nemam vise 13 godina, jel ;)
 Ne bih se složio da je zanemariv, danas je net pristupačniji nego ikada na našim prostorima. BUG svoj posao obavlja odlično ali mišljenja sam da nemogu potrpati sve novosti koje se pojave tokom cijelog mjeseca. Voli stručan pristup. Konkretno test mp3 playera. BUG broj 154(9/2005) i VIDI broj 107 (veljača 2005.) u VIDI-u ima opisana tehnologija mp3 playera, dakle što je mp3 i kako nastaje. Čitave 3 stranice opisa,grafova, stvarno odlično objašnjeno. U BUG-u toga nema(konkretno taj test) a to je ono što mi jako nedostaje kod BUG-a. Znači taj stručni dio ubaciti,pojasniti kako šta funkcionira, neki principi.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2008 17:18 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
 Ne bih se složio da je zanemariv, danas je net pristupačniji nego ikada na našim prostorima. BUG svoj posao obavlja odlično ali mišljenja sam da nemogu potrpati sve novosti koje se pojave tokom cijelog mjeseca. Voli stručan pristup. Konkretno test mp3 playera. BUG broj 154(9/2005) i VIDI broj 107 (veljača 2005.) u VIDI-u ima opisana tehnologija mp3 playera, dakle što je mp3 i kako nastaje. Čitave 3 stranice opisa,grafova, stvarno odlično objašnjeno. U BUG-u toga nema(konkretno taj test) a to je ono što mi jako nedostaje kod BUG-a. Znači taj stručni dio ubaciti,pojasniti kako šta funkcionira, neki principi.

A ja se ne bih slozio s tobom ;) Mislim da je tehnologija samog mp3-a vise puta bila objasnjena u bugu. Sad to trpati pri svakom testu mp3 playera mi se ne cini kao pametno rjesenje. Ne kazem da ne treba objasniti tehnologiju (pa nekad i vise puta), ali ne treba sad to reciklirati u nedogled jer bezveze oduzima prostor. U MP3-u se doslovno nista ne mijenja godinama, ali zato kod npr. kod grafickih kartica vrlo cesto, dodaje se podrska za ovo i ono, te je te nove tehnologije uvijek lijepo objasniti, sto mi se cini da BUG-ovci u velikoj vecini slucajeva i naprave.
17 godina
neaktivan
Mithrandir kaže...
 A ja se ne bih slozio s tobom ;) Mislim da je tehnologija samog mp3-a vise puta bila objasnjena u bugu. Sad to trpati pri svakom testu mp3 playera mi se ne cini kao pametno rjesenje. Ne kazem da ne treba objasniti tehnologiju (pa nekad i vise puta), ali ne treba sad to reciklirati u nedogled jer bezveze oduzima prostor. U MP3-u se doslovno nista ne mijenja godinama, ali zato kod npr. kod grafickih kartica vrlo cesto, dodaje se podrska za ovo i ono, te je te nove tehnologije uvijek lijepo objasniti, sto mi se cini da BUG-ovci u velikoj vecini slucajeva i naprave.
 A mozda je jednostavno problem u meni, postao sam sitničav Smijeh  starim....Belji se

17 godina

Ne znam jer citam Pc Play!Osmijeh

Bugu ne fali stranica (koje su jako nekvalitetno izradene). nego pametnih tekstova u njima!

Hardver-extreme testovi u svakom broju po dvije vrste hardvera, games,games,games!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Gigabyte GA-M56S-S3, Kingmax 2x1Gb DDR2 800, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr.
17 godina
neaktivan

Slazem se da je losiji za nijansu od prosloga i mislim da treba malo vise pozornosti

posvetiti testovima hardwera i uporedbama te game recenzijama i sl. ali ne povrsno

kao inace!!!

Cool

0 0 hvala 0
17 godina

Ja mislim da je BUG bio i ostao najkvalitetniji časopis. Također mislim da su sve teme dosta dobro pogođene i balansirane, ljudi ne mogu oni svakom udovoljiti jer bi neki 180str hardvera, neki softvera a neki bi samo da recenziraju mrcina grafičke i igre koje bi ih spalile (moj ludi prijatelj). BUG redovito čitam od broja 155 i kad malo prolistam taj i zadnji broj vidim da se i nije baš previše toga promijenilo (osim ušminkanog dizajna) i to mi je zapravo drago za vidjeti. po meni je kvaliteta i dalje ostala na visokom nivou. Jel itko možda čitao druge časopise? Ja jesam (ali ih nisam kupio i neću) i mogu vam reći da je to zapravo žalosno za vidjeti; onaj Gameplay i PC Play (čitao kod gore spomenutog ludog prijatelja) su zapravo žalosni. Kad sam ja pročitao te tekstove pa to izgleda ko da su pisali 10godišnjaci a što se tiče Mobya njega sam jako dugo kupovao (da dosta duže od BUGa) i oni su s vremenom jako dobro evoluirali ali u zadnje vrijeme su mi postali dosadni (nije to bilo ko prije, tekstovi su postali nekako mlaki). Vjerujem da je to osjetila i urednica Ana Penović pa otišla a časopis završio kao prilog PC Chipu (nema teorije da to kupim). Samo neka BUG nastavi kao dosad (mogli bi popratiti trend pa napokon ispuniti ono obećanje i opet kao prilog metnuti BUG Bigscreen). I što se tiče ovih koji bi samo igre pa ima zadnji dio časopisa i mislim da je to sasvim dovoljno (osim ako ne bi dodali časopisu još 10ak str i popunili ih recenzijama igara-nek Račić malo ugrije stolicuSmijeh).

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2008 18:22 (Dwyane Wade).

0 0 hvala 0
17 godina

Lud je tebi znas ko!!!!!

Bugovi super strucni recezenti ocijenili Crysis sa 75%!!!!  Ljudi moji pa gdje toga ima!??? Na cijelom netu za Crysis nisam vidio ocjene manje od 88% ili 8.5/10!

A da ne govorim o kvaliteti na visokom nivou!

U Pc Playovom jednom listu ima kvaltete vise nego na 10str Buga! Jedina mana kaj malo smrdi!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Gigabyte GA-M56S-S3, Kingmax 2x1Gb DDR2 800, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr.
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Lud je tebi znas ko!!!!!

Bugovi super strucni recezenti ocijenili Crysis sa 75%!!!!  Ljudi moji pa gdje toga ima!??? Na cijelom netu za Crysis nisam vidio ocjene manje od 88% ili 8.5/10!

U Pc Playovom jednom listu ima kvaltete vise nego na 10str Buga! Jedina mana kaj malo smrdi!

Čuj, ne znam kako da ti ovo kažem bez da me ovaj zmaj u tvom avataru spali vatrom, ali...

Igre nisu najbitnija stvar na planeti. PC Play je, kad sam zadnji put provjeravao, bio leglo nepismenosti i loših recenzija (gdje ogroman dio teksta otpada na prepričavanje radnje). Online recenzije (čast iznimkama) zbilja nisu neko mjerilo. E da, i Crysis je benchmark test, ne igra.
17 godina
drpetric kaže...
...
Jasno je da netko želi više hardvera, netko više softvera, nekom se mobiteli, fotoaparati i gadgeti gade, netko baš to želi, netko hoće u Bugu i početničke tekstove, netko samo napredne savjete, netko hoće pročitati kako da prođe najjeftinije, a nekog zanimaju baš ekstremne i skupe komponente....

Istina, ljudi imaju različite interese, to su različite dobne skupine i još koješta je tu različito, ali zato imate i različite časopise: ENTER, BUG i Mreža. Prvi je za početnike, a drugi za napredne. Treći je pak za 'časopis za IT profesionalce' i kao takav potpuno izvan ove prve dvije kategorije, IMHO.

Mene osobno ne smeta niti jedna tema, tek smatram da su sve (ili barem većina njih), kako je to netko prikladno rekao - plitko obrađene.
Inače, BUG unatoč svemu rečenom osobno i dalje smatram najboljom informatičkom novinom u Hrvata i redovito ga kupujem (još od prije prilaganja prvog CD-a). Povremeno uzmem PC CHIP, rjeđe VIDI, samo da bi se uvjerio kako tu za mene nema mjesta. Također povremeno uzmem i Mrežu, ali kako nisam 'IT profesionalac' nemam u tome dugoročnih interesa.
Zato i žalim što mi BUG više ne može pružiti onu dubinu koju je nekada mogao. I ne smatram da je to zato što sam stariji, iskusniji ili pametniji, već sam čvrsto uvjeren da je to
svjesna odluka (uredništva, vlasnika?) kako bi se proširila baza čitatelja, time i sponzora. Što je u konačnici potpuno legitimna odluka, nemam apsolutno ništa protiv, tek eto - takvo je stanje. Kada ću smatrati da je to prešlo granice dobrog ukusa, prestati ću ga kupovati.

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Lud je tebi znas ko!!!!!

PcPlay je gamerski časopis a BUG nije prema tome nemoj mijesati kruske i jabuke. PcPlay se stvarno moze pohvaliti velikim brojem stranica, prepolovili su časopis s obzirom šta je nekada bio.

17 godina

Dizajn časopisa bi također trebalo malo osvježiti... Dugo se tu nije mjenjao... Slažem se sa tvrdnjom da je prije Bug bio daleko bolji, manje komercijalan.

Antec 900, P5K Deluxe, Core 2 Quad 2.4, 4gb (DDR3 800Mhz) RAM, Nvidia 8800gtx, 640gb HDD, Dell 2007WFP, Vista Ultimate

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja bi savjetovao onima koji kupuju Bug samo zato jer se nadaju da ce u njemu biti nesto bolje i sto ih zanima neka nakon izlaska novog Buga ili neznam kada stave na www.bug.hr pogledaj novi broj i teme pa si odluci jer te zanima ili ne.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

CRO_ghost nas pita "...Jer mislite da je bug svakim izdanjem lošiji"? Ili je to zaključak, "...jer (vi) mislite).."?

Bez veze, bedasto i gramatički nepismeno postavljeno pitanje, al' ajde, recimo da razumijemo. Očito da je tebi osobno Bug sve lošiji i lošiji pa ćeš vjerojatno doći do faze da ga prestaneš kupovati. Ne znam gdje i kojem hrvatskom časopisu informatičke tematike, možeš pronaći toliko informacija. Časopis treba pripremiti da bi se poslao na tiskanje, a sve što čitamo treba biti istraženo, provjereno i napisano. Zato je glupa izjava da "redakcija" ima noge u zraku.

Predlažem da za redakcija Bug-a, za "nevjernike" organizira "Tjedan sa Bugovcima" gdje bi se takvi biseri aktivno uključili u pripremi tema i istraživačkom radu kroz taj Bug-ov radni tjedan. Mislim da bi nakon dva-tri dana pojedinci promijenili mišljenje o novinarskom poslu. Pokušajte sami u Wordu, tijekom jednog tjedna odsimulirati izradu 50 kvalitetno napisanih tekstova popračenih ilustracijama...Naravno, imajući na umu da se sve što je napisano mora svima svidjeti kada im proslijedite to na review!

Nekome je jedan broj manje interesantan od drugog i to je normalno. Ono što u "ovom" broju tebi nije zanimljivo, drugima od toga cure sline i traže još. I obratno.

Spomenute su slike matićnih, kao nepotrebne. Smatram da slika govori umjesto tisuću riječi. Ako vam netko opiše novi mobač, što je prvo čega se sjetite? Vjerojatno Google..search...pictures..Razumijete? Dakle, većini je bitna slika kako bi vidjeli raspored PCI slotova, koliko u stvari ima mjesta za grafulju, kako je riješeno hlađenje na chipsetu, boje slotova za one koji modaju svoje kante i još milion stvari.

Ne stajem na stranu Bug redackije nego iznosim gole činjenice. I meni se naravno nađu pod rukom Bug-ovi koji imaju  manje interesantne teme, odnosno neke koje i ne razumijem. To ne znaći da je časopis manje kvalitetan. Moglo bi se to protumačiti i kao "nepismenost" po pitanju poznavanja određenih segmenata informatičke tehnologije. Ne zanima me recimo Linux jer nikada nisam imao vremena ali ni potrebe čitati o istome, što mi ne daje za pravo ispaliti kritiku kako je "ovaj broj" Bug-a pljuga jer ima 10 stranica o OS Linux.

Sažeti odgovor na pitanje "Jer (?) mislite" bio bi: "Daj promisli. Slova su badava ali ih pametnije iskoristi"

Namigiva

..život u oblacima :-))
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2008 15:02 (SemperFi).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Citat:

Ja bi savjetovao onima koji kupuju Bug samo zato jer se nadaju da ce u njemu biti nesto bolje i sto ih zanima neka nakon izlaska novog Buga ili neznam kada stave na www.bug.hr pogledaj novi broj i teme pa si odluci jer te zanima ili ne.

Pa meni osobno je zanimljivo sve što se tiče područja informatike i informacijskoh znanosti. Druga stvar je da je kvaliteta tekstova i recenzija lošija nego prije što meni ne odgovara, a u Bug-u stvarno rade sposobni ljudi koji mogu bolje.

Citat: 

CRO_ghost nas pita "...Jer mislite da je bug svakim izdanjem lošiji"? Ili je to zaključak, "...jer (vi) mislite).."?

Bez veze, bedasto i gramatički nepismeno postavljeno pitanje, al' ajde, recimo da razumijemo. Očito da je tebi osobno Bug sve lošiji i lošiji pa ćeš vjerojatno doći do faze da ga prestaneš kupovati. Ne znam gdje i kojem hrvatskom časopisu informatičke tematike, možeš pronaći toliko informacija. Časopis treba pripremiti da bi se poslao na tiskanje, a sve što čitamo treba biti istraženo, provjereno i napisano. Zato je glupa izjava da "redakcija" ima noge u zraku.

Predlažem da za redakcija Bug-a, za "nevjernike" organizira "Tjedan sa Bugovcima" gdje bi se takvi biseri aktivno uključili u pripremi tema i istraživačkom radu kroz taj Bug-ov radni tjedan. Mislim da bi nakon dva-tri dana pojedinci promijenili mišljenje o novinarskom poslu. Pokušajte sami u Wordu, tijekom jednog tjedna odsimulirati izradu 50 kvalitetno napisanih tekstova popračenih ilustracijama...Naravno, imajući na umu da se sve što je napisano mora svima svidjeti kada im proslijedite to na review!

Nekome je jedan broj manje interesantan od drugog i to je normalno. Ono što u "ovom" broju tebi nije zanimljivo, drugima od toga cure sline i traže još. I obratno.

Spomenute su slike matićnih, kao nepotrebne. Smatram da slika govori umjesto tisuću riječi. Ako vam netko opiše novi mobač, što je prvo čega se sjetite? Vjerojatno Google..search...pictures..Razumijete? Dakle, većini je bitna slika kako bi vidjeli raspored PCI slotova, koliko u stvari ima mjesta za grafulju, kako je riješeno hlađenje na chipsetu, boje slotova za one koji modaju svoje kante i još milion stvari.

Ne stajem na stranu Bug redackije nego iznosim gole činjenice. I meni se naravno nađu pod rukom Bug-ovi koji imaju  manje interesantne teme, odnosno neke koje i ne razumijem. To ne znaći da je časopis manje kvalitetan. Moglo bi se to protumačiti i kao "nepismenost" po pitanju poznavanja određenih segmenata informatičke tehnologije. Ne zanima me recimo Linux jer nikada nisam imao vremena ali ni potrebe čitati o istome, što mi ne daje za pravo ispaliti kritiku kako je "ovaj broj" Bug-a pljuga jer ima 10 stranica o OS Linux.

Sažeti odgovor na pitanje "Jer (?) mislite" bio bi: "Daj promisli. Slova su badava ali ih pametnije iskoristi"

Bez uvrede, ali šta tebe zanima razina mog pravopisa? Ja sam mislim da nisam pročitao ni 1% knjiga koje sam trebao u životu i slično, a završavam faks i 100% ću imati veći stupanj obrazovanosti od tebe.

Tebi očigledno treba pojasniti da je kvaliteta napisanog teksta puno lošija od prije. Ako imaš kakav dobar komentar, molim te izjasni se, ali moja gramatika je moj problem.

http://www.lan-wars.com/

0 0 hvala 0
17 godina
Cro_ghost kaže...

Bez uvrede, ali šta tebe zanima razina mog pravopisa? Ja sam mislim da nisam pročitao ni 1% knjiga koje sam trebao u životu i slično, a završavam faks i 100% ću imati veći stupanj obrazovanosti od tebe.

Sada slijedi potpuno offtopic s moje strane - ovo gore, moja nocna mora i glavna zamjerka nasem sustavu obrazovanja. Isprika na offtopicu, ali jednostavno me strecnulo kad sam ovo vidio :(

Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
17 godina
neaktivan

Pa...ne vidim veliki problem u svemu tome. Meni je osobno BUG jedini časopis koji kupujem, i to za nemale novce,ako smijem primijetiti. Prije nego što ga kupim, pogledam na internetu što se nudi, koje su glavne teme, što je na DVD... Ako mi se svidi i ako je neka aktualna tema, kupim. Ako nema ništa po mojoj volji, ne kupim. Svatko ima neki svoj stav o kvaliteti sadržaja. Meni se čini dosta dobrim. Ako vam se možda ne sviđa, porazmislite o tome da li ste se možda zasitili te tematike. Ja sam se tako nakon 5 godina čitanja Auto blica jednostavno zasitio automobila, guma,mjenjača,karoserija i ostalog.Namigiva A mislio sam da se nikad neću zasititi...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cro_ghost kaže...

... ali moja gramatika je moj problem.

..Zato nam i je u Lijepoj našoj ovako kako je.
Iz tvoga posta razaznajem da ti je još uvijek dovoljno dobar miš s kuglicom i čudiš se likovima koji kupuju laserski, "nedajbože" bežični.

BTW prijatelju, nisi me pitao što sam po zanimanju. Možda slušaš baš moja predavanja. Smijeh
Napomenuo si da su tekstovi sve lošiji i lošiji. Što to znaći? Gramatički neispravni? Premalo pojašnjenja o temi o kojoj se piše? Što bi ti promijenio a da bi bio zadovoljan. Kaži primjerom gdje griješe.

..život u oblacima :-))
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2008 21:46 (SemperFi).
17 godina
protjeran

Kratko:ne

Dugačko:Nikako,mislim da kvaliteta trenutno nejde niti nabolje,niti nagore...

phhh,k'o da me briga,potpis...'ko to još piše...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
da se i ja prikljuicim kritikama :)
iz mog ugla
mene nervira buducnost (ko shto je neko spomenuo e-papir i sl teme) ,bluray je ok bilo ,to je sadashnjost vec (danas-sutra -prekosutra)
i da ,po meni igre (u casopisu i na dvd-u) treba potpuno izbacit..em zauzimaju puno mesta...a i skoro 90% ljudi ima xdsl pa mogu skinut demo (mada skidaju full) a programa ima mnogo i mnogi neznaju za neke pa ih je dobro stavjati....
po meni u poslednje vreme nije bilo neke doobre teme...

e da i onaj dvoboj
Bill Gates i Steve Jobs
ne vidjena glupost,cisto popunjavanje stranica..kao i majstor u 5 minuta :/

samogradnja je ok ,al nije originalna
ko prenosni hdd ,ja mislio sad ce neshto da naprave kad oni kupili hdd i kucishte i stavili...pa to zna i moja baba.....

bug...koliko dobro toliko i loshe :)
sve u svemu od 1 do 5
neka cetvorka :)
17 godina
neaktivan

Citat:

Cro_ghost kaže...

Sada slijedi potpuno offtopic s moje strane - ovo gore, moja nocna mora i glavna zamjerka nasem sustavu obrazovanja. Isprika na offtopicu, ali jednostavno me strecnulo kad sam ovo vidio :(

Evo offtopic s moje strane. Ja bih isto volio da sam u srednjoj školi nešto naučio, pročitao koju knjigu za lektiru i slično, ali sveukupno sam učio tri sata za četiri godine srednje škole. Na faksu je potpuno drugačija priča, spremam ispit mjesec dana i onda me sruši. Što se tiče tih nepročitanih knjiga mislio sam na knjige za lektiru, da sam ih čitao nebi se nalazio u situacijama da se neznam izrazit, što se zna dogodit. Što još reći, tako je ispalo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Citat:

..Zato nam i je u Lijepoj našoj ovako kako je.
Iz tvoga posta razaznajem da ti je još uvijek dovoljno dobar miš s kuglicom i čudiš se likovima koji kupuju laserski, "nedajbože" bežični.

BTW prijatelju, nisi me pitao što sam po zanimanju. Možda slušaš baš moja predavanja. Smijeh
Napomenuo si da su tekstovi sve lošiji i lošiji. Što to znaći? Gramatički neispravni? Premalo pojašnjenja o temi o kojoj se piše? Što bi ti promijenio a da bi bio zadovoljan. Kaži primjerom gdje griješe.

Prvo, miš s kuglicom mi nije dobar, od kad imam "Genius Ergo 525" sve drugo mi je šrot i nikako se nemogu naviknut na lošije. (Inače popravljam ljudima računala pa se često susrećem s drugim hardware-om, popunjavam si ionako stalno prazni džep)

Drugo, sve je moguće, pa tako i ja možda slušam tvoje predavanja(na koja rijetko idem).

Treće, da su tekstovi gramatički neispravni to, mogu oprostiti jer i najbolje svjetske novine imaju pogrešaka, ali kad radiš onda i griješiš.
BUG 184, znači zadnji:
Naslov: " Fotića k"o blata"- upravo tako, u svakom drugom bug-u je veća tema o fotićima.
Neda mi se sad tražiti svaki prljavi detalj, ali mislim da je u zadnjem bug-u bio opis novih matičnih ploča kod kojih je veći dio teksta opis tehničkih karakteristika i naravno uvijek poznati problem s nekim dijelom ugradnje te ploče.
Kao da čitam nekav stari tekst s navedim novim karakteristikama tih matičnih ploča.
Jednostavno mi je većina tekstova postala dosadna za čitanje i iz toga vidim da su dečki ušli u rutinu koja po meni nikako nije dobra jer se nepazi na sitnice, a u sitnicama se razlikuju dobri i najbolji.
Đečki jednostavno mogu puno bolje, a da pri tome ne utroše ni previše ni vremena ni truda (kao što sam već naveo mislim da u Bug-u rade jako sposobni ljudi).

P.S. Semper svaka čast za odgovor, uvijek cijenim dobar komentar.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Slažem se sa zaključkom nekih, da se previše ponanavljate, ustvari previse sličnoga ili već napisanoga . Treba nešto novo što nije već sto puta ispričano ili prožvakno.Cool

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice