Mala pohvala BUG-a i pokuda konkurencije,ak smijem

poruka: 5
|
čitano: 2.278
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Prije nekoliko godina, dok sam redovnije sve pratio, Bug mi je bio ok, ali nekako "mainstream". Zato sam radije čitao PC chip, bio mi je nekako draži, činio mi se da više gleda alternativne teme, stvari iz drugih uglova i slično, ukratko djelovao mi je profesionalnije.

Međutim, već dugo ne čitam papirnata izdanja, tu i tamo zgrabim nešto što mi je pri ruci, tri-četiri puta godišnje. Sad, zbog nekih okolnosti kupio sam zadnja dva Bug-a, a danas i zadnji PC chip. Pa sam osjetio potrebu napisati dvije stvari.

Prvo, zaprepašten sam kvalitetom PC chipa - izgledaju mi kao obični reklamni pamflet. Pun časopis plaćenih oglasa, a najgore u svemu je što mi se ti plaćeni oglasi čine još i najkvalitetnije napisani! A dosta tekstova koji nisu plaćeni mi izgledaju kao da ih je sastavljao neki nadobudni prištavi tinejdžer koji se ne zna ni potpisati a kamoli objektivno ocijeniti komad hardvera. U svakom slučaju, nimalo mi se nije svidio. 

I drugo, ugodno sam iznenađen kvalitetom Bug-a! Prije mi se činilo da se autori "krevelje" po tekstu grbavim komentarima u nečemu što bi trebala biti literatura za profesionalce i ljude koji se kuže. Sada mi stvar izgleda puno bolje - i dalje ima ovih blentavih komentara, ali uglavnom su na mjestu. Tekstovi mi zvuče stručno i može se vidjeti da su autori u tom poslu tamo od početaka, da se s jedne strane sjećaju komodorca, a s druge strane mrak kuže Thunderbolt i štogod novo izađe u IT svijetu. Ima tu i tamo nekih stvari koje mi se čine prebanalno objašnjene - valjda da bi ih i neiskusnija ekipa shvatila - i nekih stvari s kojima se ne slažem, ali mi se čini da su uglavnom napisane tako da autor i kaže da on misli ovako, a čitatelj nek radi s tim što hoće. Istina, na online-u se često kasni za engadgetom i sličnima, ali to je i logično - pa Hrvatska je totalno nebitno tržište da bi tu kod nas "procurivale" kojekakve novosti. Ionako papirnato izdanje pročitam zbog svih tekstova.

Eto, dečki iz Buga, ako vas zanima moje mišljenje - nastavite tako. Pičite s profesionalnim tekstovima profesionalnim tonom i ostanite aktualni. Kupit ću sad još i sljedeći broj, pa ako bude dobar...blizu sam da ubodem pretplatu ;)

P.S. Mislio sam ovo kopirati i na PC chipov forum, ali im ni to nešto ne radi {#}

11 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

PC Chip je bio odličan dok je Dario Sušanj bio urednik u njem i moj frend pisao recenzije igri za njih :)

Inaće isto OK časopis , mada mi je BUG bolji.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Meni je VIDI bio najbolji dok je Teo Valić radio recenzije za njih. BUG je danas otišao daleko naprjed u odnosu na konkurenciju, niti jedna druga nema približno ovako moćan portal (mislim na tehničku izvedbu).

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.

1 0 hvala 1
14 godina

imam priliku čitati slična izdanja u Austriji i Italiji, i nisam primjetio bolji časopis od BUG-a. Najčudnije je da ih, osim sadržajem, pobjeđuje i grafički

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Mala pohvala BUG-a i pokuda konkurencije,ak sm
da10 kaže...

Najčudnije je da ih, osim sadržajem, pobjeđuje i grafički

Nemoj se vise cuditi i prihvati cinjenicu da je BUG graficki najbolje ureden casopis u Europi. Do sad nisam vidio da BUG omane na tom polju.

Legendarna bijela naslovnica za 100 broj, 120 broj je imao potpuno crnu (10 godisnjica)....

Relation to the original topic decreases with every single post
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice