Unigine Heaven Benchmark 4.0 reloaded
- poruka: 242
- |
- čitano: 98.678
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
fazon je sto 1080p vise nije uopste relevantan za testiranje kad su u igri 9xx i 10xx serije grafika. 1080p jednostavno nema smisla za ta testiranja. treba preci na 4k testiranje da se vidi konretno sta se desava
Mislis da bi bio brzi od mojih 1080?
phanteks - FX 8350 4.5GHz - ASUS Strix R9 390 1320/1720MHz - 1746
s cim hladis grafu?
znaci hladim destiliranom vodom pomijesano s antifrizom
na core clock 1320mhz temp jezgre je oko 37c
2x360mm radijtori, vodena pumpa i spremnik je smjesteno u drugo kuciste i montirano na zid izvana tako da mi je u sobi mrtva tisina na max load
koliki ti je asicq? i koliko je tebi mirzete?
79.2%
79.2%
uf blizu, koliko je tebi temp? jel ti rokas antifriz?
DA destilovana i antifriz a temp je veći nego kod njega jer nedržm vani nego u sobi mada tokom benchanja neprelazi 60-65°C. Evo sad već neko vrijeme foldam na 1150/1350 20/7 i temp neide preko 52°C kad je zatvoreno kučište.
Stjepko ti prebaci lopticu na mene a sad vidim da je tebe prešišao sa svojom 390 evo sad malo vrtim test blizu sam ga al nedovoljno
mirzet1976 - FX 8320 4.8GHz - AMD R9 290 1300/6480mhz - 1763
referentnjača sa elpida memorijom gazi sve Hawaii chipove i GTX 970 pred sobom ovdje na BUG-u a vala i na HWBOT-u u svojoj klasi R9 290 imam dva prva mjesta za TimeSpy i 3DMark11 - Extreme preset i jedno drugo u FireStrike - Ultra
i btw nisam ovdje da se takmicim sa tobom niti zelim da to tako izgleda, no moram priznat da imas dobar primjerak r9 290, jbg ja nisam slusao frenda i uzeo ovu a mogao sam jeftinije proci
i btw nisam ovdje da se takmicim sa tobom niti zelim da to tako izgleda, no moram priznat da imas dobar primjerak r9 290, jbg ja nisam slusao frenda i uzeo ovu a mogao sam jeftinije proci
Pa piše u GPU-Z 16.9.2 a ni kod mene nerade dobro novi tj. neda mi klokovati GPU ni sa jednim softwerom a sa wattmanom nemam opciju za dizati napon GPU chipu.
imam dosta dobru frekvu gpu-a i rame al je score losiji, mislim da je to zbog napajanja jer imam peakove iliti cvrcke pa se uslijed toga dogadja da opada frekva vpua i fps-a te na kraju ispada losiji score od 3dmark-a pa do unigine-a itd
izgleda da me seasonic ss620-gb izdaje na ovoj konfi
imam dosta dobru frekvu gpu-a i rame al je score losiji, mislim da je to zbog napajanja jer imam peakove iliti cvrcke pa se uslijed toga dogadja da opada frekva vpua i fps-a te na kraju ispada losiji score od 3dmark-a pa do unigine-a itd
izgleda da me seasonic ss620-gb izdaje na ovoj konfi
Vjerovatno jer i moj SS-850-AM zreo za zamjene pada mi 12V napon na 11.3V na GPU kad bencham. plus kad kloknem uz to i CPU onda rokne i 5V na 4.78V
dizem ti kapu, na volji znanju i trudu, super ti je ta 290-ka, respect
Razlika je u memorijskim latencijama. Možeš probat promijenit svoje na recimo 1375 timing, ili 1250 ako je prethodni stabilan iako će vjerovatno max klok bit nešto manji, dobit ćeš na performansama.
Razlika je u memorijskim latencijama. Možeš probat promijenit svoje na recimo 1375 timing, ili 1250 ako je prethodni stabilan iako će vjerovatno max klok bit nešto manji, dobit ćeš na performansama.
Kod mene je 1250 strap kopiran sve do 1625 što mi je i max sa elpidom i tu je razlika izmedju mene i ostalih koji to nisu radili.
Zato sa ovom 1080-kom bas rasturas hihihi...
Stjepko ti prebaci lopticu na mene a sad vidim da je tebe prešišao sa svojom 390 evo sad malo vrtim test blizu sam ga al nedovoljno
budem ja to probao skinuti netreba mi puno, no ova druga sto imam je 74% i mogu je nafrljiti na 1594mhz kad je u kuci cca 20°c, mozda da malo otvorim prozor pomognelp
Hahaha, pa da je i tri primjerka (sta nije) ti si uvjerljivo treci :)) Sreca da grafa nije tvoja, pojeo bi se da je...
nemam sto reci za izjavu o konkurenciji. da mi je bar elpida ili samsung memorija na kartici pa bi imao jednu ljutu konkurenciju. sa ovim asicom koji je nikakav kartica se cak dobro drzi.
s obzirom da imas custom bios nemam komentaralp
nemam sto reci za izjavu o konkurenciji. da mi je bar elpida ili samsung memorija na kartici pa bi imao jednu ljutu konkurenciju. sa ovim asicom koji je nikakav kartica se cak dobro drzi.
s obzirom da imas custom bios nemam komentaralp
evo dokaz da su clockovi tocni, inace ukljucio sam crysis 3 i odigrao onu skybox misiju.
software pokazuje napon 1.275 a realni je 1.315v.
ali gpu load ti skace, kod mene je skroz pravocrtan, nalozi te fanove na 100% ohladi karticu na ispod 30°c pa onda probaj!lp